🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ładna kreseczka, leć prędko na beteAureola94 wrote:@Słonecznik bardzo mi przykro, ale po każdej burzy wychodzi słońce. Wszystkiego dobrego 🤍
@aaandzia - gratuluję awansu. Może bobas czeka na jeszcze bardziej „przedsiębiorczą” mamę 🤍
Aktualizacja u mnie. Testy facelle (co prawda mam też jeszcze pinki w zapasach). Idę dzisiaj na betę i inne badania, ale wywołuje to we mnie stres:

Dziewczyny Ja właśnie upuściłam krew i czekam na wynik tego progesteronu
Aaaandzia gratuluję awansuWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 08:18
Marcycha, Arola_87, Aureola94, Kompotlinka lubią tę wiadomość
-
👑 Andzia, super, gratuluję! Niech zasiłek macierzyński rośnie, a jak tu wrócisz to z prędkością światła przejdziesz na fioletową stronę 😎
👑 Aureola, piękne 😍 Trzymaj się kropeczku 🥰💚
👑 Gilgotka, kciuki za potwierdzenie owulacji 💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 08:22
aaandzia, Aureola94 lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
🍀mimi to 4 ginekolog, dla którego wszystko było ok (w ostatnim czasie), pierwszy, którego bezpośrednio zapytałam o grubość ale wydaje mi się, że nie pierwszy raz słyszałam, że ma 6 mm.. gdzie jeszcze konsultować ?
Zapytam moją ginekolog na wizycie czy napewno taka grubość jest ok i dlaczego Internet mówi inaczej ale no ..
Ja mam kolejny słaby dzień 😶 w nocy obudziłam się z kłuciem podbrzusza i brajanek próbował mi wmówić, że to implantacja, że teraz muszę uważać bo mam cienkie endometrium (tak jakoś zafiksowałam się na tym) .. a potem sobie uświadomiłam, że to dopiero 4 dpo 🙈😅
W ogóle jakaś dziwna miałam tą noc.. 😞🫣Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
1.10.2021 -> ⏸
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Ja mam ładne endometrium przy naturalnej owulacji coś ok 8mm a po tym lametta zawsze jest mniejsze. U mnie jakoś w tym miesiącu nie ma brajanka mimo 7 dpo. Jakaś cisza nawet nic nie czuje, nie wiem może to cisza przed burza a może dlatego, że sobie wkręciłam znowu brak owulacji. chociaż lekarka zapewniała że będzie bo takie ładne pecherzyki. Dziś w nocy to ja miałam strasznie dziwne sny, śnili mi sie starzy znajomi, w takich dziwnych sytaucjach co nie utrzymujemy kontaktów od dawnaGosiaczkova wrote:🍀mimi to 4 ginekolog, dla którego wszystko było ok (w ostatnim czasie), pierwszy, którego bezpośrednio zapytałam o grubość ale wydaje mi się, że nie pierwszy raz słyszałam, że ma 6 mm.. gdzie jeszcze konsultować ?
Zapytam moją ginekolog na wizycie czy napewno taka grubość jest ok i dlaczego Internet mówi inaczej ale no ..
Ja mam kolejny słaby dzień 😶 w nocy obudziłam się z kłuciem podbrzusza i brajanek próbował mi wmówić, że to implantacja, że teraz muszę uważać bo mam cienkie endometrium (tak jakoś zafiksowałam się na tym) .. a potem sobie uświadomiłam, że to dopiero 4 dpo 🙈😅
W ogóle jakaś dziwna miałam tą noc.. 😞🫣 -
Hej Dziewczyny, u mnie @ trwa, nawet nie jest jakaś dojeżdżająca, czekam właśnie na wizytę u ginekologa. Planuję rżnąć głupa, że wcale ginekolog nie mówiła mi że mam się do niej zgłosić po 6 cs nieudanych, a przychodzę po 4 cs 😅 zamierzam uprosić jakieś badania, powiem Wam że jak normalnie wizyty mnie nie stresują, tak dzisiaj jestem jakaś spięta. Mam duże nadzieje, że może mi powie coś mądrego, jakoś uspokoi, albo że zaczniemy działać, nie wiem 🤷♀️Starania od 05.2026 (5cs)
-
🍀Gilgotka to ja się budziłam w nocy pewna, że jestem w ciąży.. w budziłam się co chwilę. Śniło mi się, że ciąża była zagrożona i byłam na l4 od samego początku 🫣 co akurat jest raczej pewne ...
Ja zastanawiam się kiedy zadzwonić do kliniki... i tak zwlekam i zwlekam.. cały czas się boję tego 🙈 nie umiem się przełamać .Starania o 1🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
1.10.2021 -> ⏸
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
U mnie dzisiaj 10 dpo i biel wizira bez zaskoczeń. Przyznam się, że już wczoraj zatestowałam dla sportu i pół dnia przepłakałam, aż dostałam strasznej migreny. W tym nieszczęściu czuwa nade mną mój mąż, po pracy udało mu się ustawić mój mózg na lepsze tory i dzisiaj ta biel boli już mniej. Zgodnie z zaleceniem gina odstawiam dzisiaj progesteron.
Metis trzymam kciuki aby udało się jakieś uzyskać jakieś skierowania. Daj znać koniecznie po wizycie.
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
hormony ✅
TSH 1,86 ✅
AMH 8,14 ❓
problem z cienkim endometrium
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Conceive+, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation, Symformin XR -
Dziewczyny jutro o 8:30 mam pierwszy transfer. Jestem
Podekscytowana, przerażona ( zwłaszcza, że w pracy się coś sypie) a dwa od lat lat mam guzka w głowie stabilnego ( podobno mam to od urodzenia) natomiast dostałam zgodę od neurochirurga na ciążę już kiedyś ale wtedy zamiast dzieci interesowały mnie koty 😂… ale gdzieś to we mnie siedzi i chciałam zapytać której z was się udało za 1 razem. Czy w ogóle jest jakaś szansa. Ogólnie się nie nastawiam ale chciałbym tak podyskutować. Poprosiłam o embryo glue bo oczywiście nikt tego nie zaproponował.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 09:49
GórskaDziewczyna, Gosiaczkova, Zizu952, Aureola94, Dawdler34, mistyreal, Izaiza, Marinella, Axana, Tofuszka, Czekająca7, Kompotlinka lubią tę wiadomość
🧍🏻♀️39 ♥️🧍🏻31
Kariotypy ✅
2025 Start starań
Amh 06.25 1.1
Amh 07.26 0,655 -.-
31.07.26 Kwalifikacja in vitro
02.08. Stymulacja Bemfola 225 + Menopur 150 + cereoide
31.08 Pierwsza punkcja 8 ☁️ - 4 MII - 06.09 Nasze zarodki dwa z 5 doby i 1 z 6:
1❄️ 4 AB - 1❄️ 3 BC - 1 ❄️ 4 CC
7.09 Kontrolna wizyta planowany transfer w cyklu naturalnym
19.09 Estrofen 3x1, Luteina 100 3x1, cyclogest 400 3x1
26.09 Zaplanowany transfer z embryo glue na życzenie -
Zizu 🫂🫂
Biavska, przykro mi 🫂🫂 Według mnie takie wypłakanie się jest czasem potrzebne, trochę jednak można się pozbyć napięcia dzięki temu.
Aureola, piękna druga kreseczka, czekamy na wyniki bety ☺️
Andzia, gratuluję awansu! 🥳
Aureola94, Kompotlinka lubią tę wiadomość
Starania od 07.2025
Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
06.2026: I konsultacja w klinice
07.2026: sono-HSG (jajowody drożne)
7.09: IUI
21.09: ⏸️ β 43.1
23.09: β 139.7
7.10: I wizyta ⏳ -
Gilgotka wrote:Ja mam ładne endometrium przy naturalnej owulacji coś ok 8mm a po tym lametta zawsze jest mniejsze. U mnie jakoś w tym miesiącu nie ma brajanka mimo 7 dpo. Jakaś cisza nawet nic nie czuje, nie wiem może to cisza przed burza a może dlatego, że sobie wkręciłam znowu brak owulacji. chociaż lekarka zapewniała że będzie bo takie ładne pecherzyki. Dziś w nocy to ja miałam strasznie dziwne sny, śnili mi sie starzy znajomi, w takich dziwnych sytaucjach co nie utrzymujemy kontaktów od dawna
Kurde ciekawe jak u mnie będzie z endometrium na tej lamettcie. Na naturalnym też miałam zawsze ładne endometrium. Wizytę u gin mam dopiero we wtorek, będzie to 10dc. Stresuje mnie to nieco, mam że do tego czasu może już być owulacja i przegapię moment albo, że z pęcherzyków zrobią się torbiele i będzie źle 🫣👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - ❤️
04.04.2026 - 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
mimi_m wrote:biavska - 10dpo to wiesz ze bardzo wcześnie
Jakiej firmy test?
Facelle te cienkie. Nie mam żadnych objawów i wiem, że niepotrzebnie ale bardzo porównuje co cykl do poprzedniej ciąży, gdzie czułam ciągnięcie podbrzusza, ból piersi już kilka dni po owu i 8DPO już była kreska na facelle. Także jak ja 10 dpo nie mam cienia ani żadych bóli to już spisuje cykl na straty ale dobrze mi z tym, bo potem jak przychodzi miesiączka to już najgorsze za mną
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
hormony ✅
TSH 1,86 ✅
AMH 8,14 ❓
problem z cienkim endometrium
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Conceive+, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation, Symformin XR -
A miałaś dłuższy okres albo plamienie ? Bo ja dopóki nie skończę brać lametta to mam takie minimalne plamienie po leku i od tego właśnie gorsze endometriumDawdler34 wrote:Kurde ciekawe jak u mnie będzie z endometrium na tej lamettcie. Na naturalnym też miałam zawsze ładne endometrium. Wizytę u gin mam dopiero we wtorek, będzie to 10dc. Stresuje mnie to nieco, mam że do tego czasu może już być owulacja i przegapię moment albo, że z pęcherzyków zrobią się torbiele i będzie źle 🫣
-
Bengalka trzymamy kciuki ✊🏻🤞🏻
Aureola daj od razu znać po becie ✊🏻
Aureola94 lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
1.10.2021 -> ⏸
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
biavska wrote:Metis trzymam kciuki aby udało się jakieś uzyskać jakieś skierowania. Daj znać koniecznie po wizycie.
Jestem po. Wizytę oceniam na plus, bo nie usłyszałam ani słowa komentarza że za wcześnie na badania, dostałam skierowanie na badania teraz na początku cyklu (prolaktyna, TSH, FSH, Estradiol, FT4) i w 21dc progesteron. Do tego jak zapytałam nieśmiało o monitoring owulacji, to się zgodziła, i mam przyjść 2 razy w tym cyklu, wyznaczyła mi terminy. Wspomniała że trzeba będzie też przebadać męża ale zaczniemy ode mnie. Akurat z tym nie polemizuję że można chwilę poczekać z badaniem męża, bo już go nastawiłam że po 6cs on się będzie badał, a to że ja świruje już wcześniej to inna sprawa 😅 natomiast bardzo doceniam ginekolog, że moja argumentacja, że dla spokoju głowy bym chciała zacząć już jakieś badania, ją bez problemu przekonała.
Liamka09, mistyreal, GórskaDziewczyna, Marcycha, Kompotlinka lubią tę wiadomość
Starania od 05.2026 (5cs) -
Świetnie, że trafiłaś na dobrego lekarza.
Ja dziś 14dc idę do ginekologa na monitoring. Owulacji na pewno jeszcze nie było. Ciekawa jestem jak endometrium.
To jest już 6 cykl (8 od pierwszej wizyty prekoncepcyjnej - więc dla lekarza 8 😉), ciekawa jestem, czy zaleci jakieś badania.
Metis lubi tę wiadomość
👩 '00 🧒 '96 + 🐱
Starania o 1 👶🏻 rozpoczęliśmy w maju 2026 roku.
Z początkiem 5 cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę. W tym samym cyklu trafiłam na ovufriend. -
Które z facelle lepsze ? Bo myślę żeby kupić jako alternatywę dla moich zapasów pink 😅🙈
Dostałam dziś jakiegoś brązowego plamienia 😶 dobijcie mnie dzisiaj proszęStarania o 1🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
1.10.2021 -> ⏸
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gosiaczkova wrote:Które z facelle lepsze ? Bo myślę żeby kupić jako alternatywę dla moich zapasów pink 😅🙈
Dostałam dziś jakiegoś brązowego plamienia 😶 dobijcie mnie dzisiaj proszę
Te paskowe są fajne. 3 sekundy, 3 minuty, fajnie widać jak ciemnieją wraz z progresem. Cena, to chyba coś ok 5 zł, więc też atrakcyjnie.
Te strumieniowe kojarzą mi się z takimi typowymi, pokazowymi 😀
Dziękuję dziewczyny. Zrobiłam dzisiaj badania, czekam na wyniki. Pokazuje mi w aplikacji diagnostyki, że czas oczekiwania to 3-4 dni (28-29.09), ale mam nadzieję, że może beta czy progesteron będą szybciej, bo chciałam w poniedziałek zrobić ponownie, żeby ocenić prawidłowość przyrostu.
Dawdler34, mistyreal, Gosiaczkova, Kompotlinka lubią tę wiadomość
-
Gilgotka wrote:A miałaś dłuższy okres albo plamienie ? Bo ja dopóki nie skończę brać lametta to mam takie minimalne plamienie po leku i od tego właśnie gorsze endometrium
To mój pierwszy cykl na lametta, więc ciężko powiedzieć. Obecnie mam 6dc i w sumie @ była standardowa - ani jakiegoś mocniejszego krwawienia, ani bólu brzucha. Dzisiaj już jakieś tam resztki ale generalnie już po. Ostatni dzień lametta mam jutro (od 3dc przez 5 dni, po 1tabl)
Planuje w niedzielę zacząć serduszkowanie, we wtotek monitoring i zobaczymy, co gin powie👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - ❤️
04.04.2026 - 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞