🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
no jak dla mnie, to miałaś owulację i ciałko żółte piękne pracuje!Gilgotka wrote:https://ibb.co/21F9W2zq
Dziewczyny mam wynik progesteronu Boże nie wiem czy mam sie cieszyć czy płakać z tych nerwów
Marcycha, mistyreal lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - ❤️
04.04.2026 - 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Gilgotka wrote:https://ibb.co/21F9W2zq
Dziewczyny mam wynik progesteronu Boże nie wiem czy mam sie cieszyć czy płakać z tych nerwów
Toć to wynik marzenie! Płacz, ale tylko ze szczęścia!
Marcycha, Aureola94, Kompotlinka lubią tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
mimi_m wrote:Szept_Flory - górny z wczoraj, dolny z dziś
W takim razie podtrzymuję to co wcześniej napisałam. Owulacja przed Tobą.
mimi_m, Marcycha lubią tę wiadomość
Ogród mojego serca:
Ja to serduszkuje przed pikiem, w dzień Piku a jak temperatura zaczyna rosnąć to tylko rekreacyjnie 😅🙈
Mimi jak dla mnie to jeszcze testuj - owulacja będzie na dniach albo w ciągu tygodnia (jak będziesz mieć podobny pik do moich 😶)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 16:15
Dawdler34, mimi_m lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
1.10.2021 -> ⏸
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
👑 Gilgotka gdybyś "obawiała" się ciąży mnogiej, to w razie czego dodam, że taki wynik można mieć również po pęknięciu jednego pęcherzyka 😊 Tak czy siak, owulacja była 💚
👑 Mimi, podzielam to co napisała Florka. Testuj jeszcze dziś dwa razy i zobaczysz, czy nadal rośnie, czy w którymś pomiarze zacznie spadać. Ostatni najwyższy wyniki jest pikiem. Testy robi się co kilka godzin, więc też nie wiemy dokładnie, o której godzinie był największy wyrzut LH, stąd mówi się, że od tego momentu owulacja następuje zwykle do 24 h lub czasami podają do 36 godzin. U mnie zwykle następuje po ok 12 godzinach od piku. Jak będziesz miała następne testy to wrzuć 😁
Swoją drogą Wasze ostatnio wstawiane stosunkowo wysokie poziomy progesteronu uspokoiły mnie na kolejnym polu 🫶 To forum to złoto na staraniowe rozterki 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 14:21
mimi_m, Metis lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Marcycha - mi już nie zależy na określeniu co do godziny
Jest zwrot akcji bo ja testowałam ale ciazowo, a nagle się odkręciło ze owulka to dopiero jedzie....
Myślisz że mogę ze owulka przyjąć owulke jutro max i że nie było jej wczoraj?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 14:22
-
To na szczęście mam pod kontrolą, wraz z kwasem foliowym od stycznia, jak tylko pojawił się temat starań, miałam niedobór d3, ferrytyny i kwasu foliowego, ale "pozbyłam się ich" po paru miesiącach, suplementację mam dalej regularną od stycznia, część preparatów na receptę, jak żelazo, więc tu pod kontrolą, ale dobry punkt!Marcycha wrote:Co do badań z krwi na początku, to wg mnie warto jeszcze sprawdzić wit. D, ferrytynę i B12, bo te niedobory sieją zamęt w organizmie.
AMH odpuszczę, dorzucę LH. Zobaczymy.
Z ciekawości - po jakim czasie badali się Wasi partnerzy? My ustaliliśmy, że mój mąż się zbada po 6 cs.Starania od 05.2026 (5cs) -
mimi_m wrote:Aureola94 - gratulacje!
ile dni po owulacji?
Gosiakowa jak jesteś team cieni to idz w strumieniowe rozmaniki - ja tam już cienia miałam 8dop - beta poniżej 10
, gdzie bandzioch przy 150 był na pinku
Do końca nie wiem, może 10 lub 11 dni po. Dziękuję ❤️
mimi_m lubi tę wiadomość
-
Aureola94 wrote:Beta 96
Progesteron 31,40
To się dzieje… 😭😭😭😭😭😭❤️❤️❤️❤️
Tylko TSH mnie zmartwiło, ale mam wrodzoną małą tarczycę i już dawka leku jest za mała. We wtorek mam konsultację ze swoją endokrynolog.
Gratulacje! 🥳☺️
Aureola94 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2025
Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
06.2026: I konsultacja w klinice
07.2026: sono-HSG (jajowody drożne)
7.09: IUI
21.09: ⏸️ β 43.1
23.09: β 139.7
7.10: I wizyta ⏳ -
Mimi, że nie było jej wczoraj to pewne, ale do określenia kiedy będzie trzeba dalej robić testy owu, bo póki nie bedzie testu, który jest bledszy od poprzedniego tzn. że jeszcze nie było piku. O której chcesz zrobić kolejny test?
Szept_Flory, Kompotlinka lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Dziewczyny, tule za biele i @ ❤️🩹
Słonecznik - bardzo mi przykro ze cie to spotkało 🥺🫂
Aureola- pięknie❤️
Ja melduję @, narazie powoli się rozkręca ale bóle mam mocne😔 szykuje się weekend w łóżku🙄
Aureola94 lubi tę wiadomość
👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
10.2026 (6cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Prolaktyna 33,60 (norma do 22)
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
Od 09.2026 Fertistim -
@szep_flory czekam na Twój test bardziej niż na swoją wizyte za tydzień 🙈🙈🙈 ale mam takie pozytywne przeczucie! Ja nadal zero objawów, więc może to właśnie dobry znak?
🤞🤞🤞🤞🤞🤞 -
Nie, nie boje się ciąży mnogiej bo jednak lepiej bliźniaki niż nic. Przy jednym pęcherzyku miałam 11.55 progesteron w lipcu przy 2 było 18 więc myślę że pękły dwa napewno. Ale cieszę sie bardzo bo taki miałam stres po zatrzymanej owulacji w sierpniuMarcycha wrote:👑 Gilgotka gdybyś "obawiała" się ciąży mnogiej, to w razie czego dodam, że taki wynik można mieć również po pęknięciu jednego pęcherzyka 😊 Tak czy siak, owulacja była 💚
👑 Mimi, podzielam to co napisała Florka. Testuj jeszcze dziś dwa razy i zobaczysz, czy nadal rośnie, czy w którymś pomiarze zacznie spadać. Ostatni najwyższy wyniki jest pikiem. Testy robi się co kilka godzin, więc też nie wiemy dokładnie, o której godzinie był największy wyrzut LH, stąd mówi się, że od tego momentu owulacja następuje zwykle do 24 h lub czasami podają do 36 godzin. U mnie zwykle następuje po ok 12 godzinach od piku. Jak będziesz miała następne testy to wrzuć 😁
Swoją drogą Wasze ostatnio wstawiane stosunkowo wysokie poziomy progesteronu uspokoiły mnie na kolejnym polu 🫶 To forum to złoto na staraniowe rozterki 😃
Gosiaczkova, Izaiza, Dawdler34, GórskaDziewczyna, Marcycha, Kompotlinka lubią tę wiadomość
-
💐 natix, 🫂 oby po tych przeżyciach choć okres był łaskawy 😔
💐 Axana, dziękuję. 🤩
Nie nastawiam się. Tzn wiadomo, że podświadomie bardzo chciałabym dwie kreski. Ale jeśli nie będzie to też ok. Nie jestem tak nakręcona jak miesiąc temu.
Axana lubi tę wiadomość
Ogród mojego serca:
Rano testowałam. U mnie biel.
Już nawet chyba nie jest mi przykro. Właściwie nawet się tego spodziewałam.
Największa niesprawiedliwość świata- ludzie którzy nie chcą mieć dzieci wpadają po jednym razie bez zabezpieczenia a ludzie którzy chcą mieć dzieci nawet pomimo wydania ogromnej ilości pieniędzy muszą się starać latami a to itak nie gwarantuje sukcesu."𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"
Starania od 2018r.
8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
Starania o drugie dziecko od 08.2025r
Wykryte przeszkody:
* Atrofia endometrium:
* Endometrioza IV stopnia;
* Adenomioza;
* Niskie AMH - 0,2ng;
* Mutacja PAI-1;
* Zespół antyfosfolipidowy;
* Macica dwurożna;
* Nadciśnienie;
* Niedoczynność tarczycy;
* Przeciwciała przeciwplemnikowe;
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". -
100% prawdy. Ostatnio łapię się na tym, że większą uwagę zwracam na ulicy na ludzi z dziećmi. I jak widzę jakąś patologię albo np. że ktoś pali i idzie z wózkiem to mam takie - serio???AnaHope wrote:Rano testowałam. U mnie biel.
Największa niesprawiedliwość świata- ludzie którzy nie chcą mieć dzieci wpadają po jednym razie bez zabezpieczenia a ludzie którzy chcą mieć dzieci nawet pomimo wydania ogromnej ilości pieniędzy muszą się starać latami a to itak nie gwarantuje sukcesu.
Ściskam Cię bardzo mocno 🫂👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Przytulam z powodu bieliAnaHope wrote:Rano testowałam. U mnie biel.
Największa niesprawiedliwość świata- ludzie którzy nie chcą mieć dzieci wpadają po jednym razie bez zabezpieczenia a ludzie którzy chcą mieć dzieci nawet pomimo wydania ogromnej ilości pieniędzy muszą się starać latami a to itak nie gwarantuje sukcesu.
Zgadzam sie z tobą strasznie to nie sprawiedliwe. Mnie też szlak trafia jak widzę taka patole w ciąży one to zachodzą ciąża za ciąża a człowiek dmucha chucha i nie wiadomo co jeszcze i ciąży brak. Mi teraz minie dwa lata i lipa nawet nie liczę ile kasy na to wszystko poszło