Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › 🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
Odpowiedz

🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶

Oceń ten wątek:
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 25 września, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    https://ibb.co/21F9W2zq

Dziewczyny mam wynik progesteronu Boże nie wiem czy mam sie cieszyć czy płakać z tych nerwów
    no jak dla mnie, to miałaś owulację i ciałko żółte piękne pracuje! <3

Marcycha, mistyreal lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - ❤️
    04.04.2026 - 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Szept_Flory Autorytet

Wysłany: 25 września, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    https://ibb.co/21F9W2zq

Dziewczyny mam wynik progesteronu Boże nie wiem czy mam sie cieszyć czy płakać z tych nerwów

Toć to wynik marzenie! Płacz, ale tylko ze szczęścia!

Marcycha, Aureola94, Kompotlinka lubią tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 25 września, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Szept_Flory - górny z wczoraj, dolny z dziś

• Szept_Flory Autorytet

Wysłany: 25 września, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m wrote:
    Szept_Flory - górny z wczoraj, dolny z dziś

W takim razie podtrzymuję to co wcześniej napisałam. Owulacja przed Tobą.

mimi_m, Marcycha lubią tę wiadomość

Ogród mojego serca:
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 25 września, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to serduszkuje przed pikiem, w dzień Piku a jak temperatura zaczyna rosnąć to tylko rekreacyjnie 😅🙈

Mimi jak dla mnie to jeszcze testuj - owulacja będzie na dniach albo w ciągu tygodnia (jak będziesz mieć podobny pik do moich 😶)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 16:15

Dawdler34, mimi_m lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

1.10.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Gilgotka Autorytet

Wysłany: 25 września, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No była właśnie owulacja. Taki wynik bo miałam 3 pecherzyki i być może pękły wszystkie

GórskaDziewczyna lubi tę wiadomość

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 25 września, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Gilgotka gdybyś "obawiała" się ciąży mnogiej, to w razie czego dodam, że taki wynik można mieć również po pęknięciu jednego pęcherzyka 😊 Tak czy siak, owulacja była 💚

👑 Mimi, podzielam to co napisała Florka. Testuj jeszcze dziś dwa razy i zobaczysz, czy nadal rośnie, czy w którymś pomiarze zacznie spadać. Ostatni najwyższy wyniki jest pikiem. Testy robi się co kilka godzin, więc też nie wiemy dokładnie, o której godzinie był największy wyrzut LH, stąd mówi się, że od tego momentu owulacja następuje zwykle do 24 h lub czasami podają do 36 godzin. U mnie zwykle następuje po ok 12 godzinach od piku. Jak będziesz miała następne testy to wrzuć 😁

Swoją drogą Wasze ostatnio wstawiane stosunkowo wysokie poziomy progesteronu uspokoiły mnie na kolejnym polu 🫶 To forum to złoto na staraniowe rozterki 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 14:21

mimi_m, Metis lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 25 września, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha - mi już nie zależy na określeniu co do godziny ;-) Jest zwrot akcji bo ja testowałam ale ciazowo, a nagle się odkręciło ze owulka to dopiero jedzie....
    Myślisz że mogę ze owulka przyjąć owulke jutro max i że nie było jej wczoraj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 14:22

• Metis Koleżanka

Wysłany: 25 września, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Co do badań z krwi na początku, to wg mnie warto jeszcze sprawdzić wit. D, ferrytynę i B12, bo te niedobory sieją zamęt w organizmie.
    To na szczęście mam pod kontrolą, wraz z kwasem foliowym od stycznia, jak tylko pojawił się temat starań, miałam niedobór d3, ferrytyny i kwasu foliowego, ale "pozbyłam się ich" po paru miesiącach, suplementację mam dalej regularną od stycznia, część preparatów na receptę, jak żelazo, więc tu pod kontrolą, ale dobry punkt!

AMH odpuszczę, dorzucę LH. Zobaczymy.
    Z ciekawości - po jakim czasie badali się Wasi partnerzy? My ustaliliśmy, że mój mąż się zbada po 6 cs.

Starania od 05.2026 (5cs)
  • Aureola94 Koleżanka

Wysłany: 25 września, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m wrote:
    Aureola94 - gratulacje!
    ile dni po owulacji?

Gosiakowa jak jesteś team cieni to idz w strumieniowe rozmaniki - ja tam już cienia miałam 8dop - beta poniżej 10
    , gdzie bandzioch przy 150 był na pinku

Do końca nie wiem, może 10 lub 11 dni po. Dziękuję ❤️

mimi_m lubi tę wiadomość

⏸️ 23.09.26

preg.png
  • mistyreal Ekspertka

Wysłany: 25 września, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aureola94 wrote:
    Beta 96
    Progesteron 31,40

To się dzieje… 😭😭😭😭😭😭❤️❤️❤️❤️

Tylko TSH mnie zmartwiło, ale mam wrodzoną małą tarczycę i już dawka leku jest za mała. We wtorek mam konsultację ze swoją endokrynolog.

Gratulacje! 🥳☺️

Aureola94 lubi tę wiadomość

Starania od 07.2025

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

06.2026: I konsultacja w klinice
    07.2026: sono-HSG (jajowody drożne)
    7.09: IUI
    21.09: ⏸️ β 43.1
    23.09: β 139.7

7.10: I wizyta ⏳
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 25 września, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, że nie było jej wczoraj to pewne, ale do określenia kiedy będzie trzeba dalej robić testy owu, bo póki nie bedzie testu, który jest bledszy od poprzedniego tzn. że jeszcze nie było piku. O której chcesz zrobić kolejny test?

Szept_Flory, Kompotlinka lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 25 września, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Marcycha - teraz robiłam taki sam lub minimalnie ciemniejszy, zrobi wieczorem

Marcycha lubi tę wiadomość

• natix Ekspertka

Wysłany: 25 września, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tule za biele i @ ❤️‍🩹
    Słonecznik - bardzo mi przykro ze cie to spotkało 🥺🫂
    Aureola- pięknie❤️

Ja melduję @, narazie powoli się rozkręca ale bóle mam mocne😔 szykuje się weekend w łóżku🙄

Aureola94 lubi tę wiadomość

👩🏽27🧑🏽‍🦱34
    Starania o 1👶🏼

10.2026 (6cs)

Wyniki:
    TSH 1,457
    FT3 2,46
    FT4 0,75
    Prolaktyna 33,60 (norma do 22)
    Ferrytyna 29,64

Hiperprolaktynemia

Leki/suple:
    Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
    Od 09.2026 Fertistim
  • Axana Autorytet

Wysłany: 25 września, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @szep_flory czekam na Twój test bardziej niż na swoją wizyte za tydzień 🙈🙈🙈 ale mam takie pozytywne przeczucie! Ja nadal zero objawów, więc może to właśnie dobry znak?
    🤞🤞🤞🤞🤞🤞

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 9tc 👼
    09/2026 (2cs) ⏸️ zostań z nami nasza Kropeczko 🌈

preg.png
  • Gilgotka Autorytet

Wysłany: 25 września, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    👑 Gilgotka gdybyś "obawiała" się ciąży mnogiej, to w razie czego dodam, że taki wynik można mieć również po pęknięciu jednego pęcherzyka 😊 Tak czy siak, owulacja była 💚

👑 Mimi, podzielam to co napisała Florka. Testuj jeszcze dziś dwa razy i zobaczysz, czy nadal rośnie, czy w którymś pomiarze zacznie spadać. Ostatni najwyższy wyniki jest pikiem. Testy robi się co kilka godzin, więc też nie wiemy dokładnie, o której godzinie był największy wyrzut LH, stąd mówi się, że od tego momentu owulacja następuje zwykle do 24 h lub czasami podają do 36 godzin. U mnie zwykle następuje po ok 12 godzinach od piku. Jak będziesz miała następne testy to wrzuć 😁

Swoją drogą Wasze ostatnio wstawiane stosunkowo wysokie poziomy progesteronu uspokoiły mnie na kolejnym polu 🫶 To forum to złoto na staraniowe rozterki 😃
    Nie, nie boje się ciąży mnogiej bo jednak lepiej bliźniaki niż nic. Przy jednym pęcherzyku miałam 11.55 progesteron w lipcu przy 2 było 18 więc myślę że pękły dwa napewno. Ale cieszę sie bardzo bo taki miałam stres po zatrzymanej owulacji w sierpniu

Gosiaczkova, Izaiza, Dawdler34, GórskaDziewczyna, Marcycha, Kompotlinka lubią tę wiadomość

• Szept_Flory Autorytet

Wysłany: 25 września, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 natix, 🫂 oby po tych przeżyciach choć okres był łaskawy 😔

💐 Axana, dziękuję. 🤩
    Nie nastawiam się. Tzn wiadomo, że podświadomie bardzo chciałabym dwie kreski. Ale jeśli nie będzie to też ok. Nie jestem tak nakręcona jak miesiąc temu.

Axana lubi tę wiadomość

Ogród mojego serca:
  • AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 25 września, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano testowałam. U mnie biel.
    Już nawet chyba nie jest mi przykro. Właściwie nawet się tego spodziewałam.

Największa niesprawiedliwość świata- ludzie którzy nie chcą mieć dzieci wpadają po jednym razie bez zabezpieczenia a ludzie którzy chcą mieć dzieci nawet pomimo wydania ogromnej ilości pieniędzy muszą się starać latami a to itak nie gwarantuje sukcesu.

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 25 września, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:

Największa niesprawiedliwość świata- ludzie którzy nie chcą mieć dzieci wpadają po jednym razie bez zabezpieczenia a ludzie którzy chcą mieć dzieci nawet pomimo wydania ogromnej ilości pieniędzy muszą się starać latami a to itak nie gwarantuje sukcesu.
    100% prawdy. Ostatnio łapię się na tym, że większą uwagę zwracam na ulicy na ludzi z dziećmi. I jak widzę jakąś patologię albo np. że ktoś pali i idzie z wózkiem to mam takie - serio???

Ściskam Cię bardzo mocno 🫂

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Gilgotka Autorytet

Wysłany: 25 września, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:

Przytulam z powodu bieli
    Zgadzam sie z tobą strasznie to nie sprawiedliwe. Mnie też szlak trafia jak widzę taka patole w ciąży one to zachodzą ciąża za ciąża a człowiek dmucha chucha i nie wiadomo co jeszcze i ciąży brak. Mi teraz minie dwa lata i lipa nawet nie liczę ile kasy na to wszystko poszło

‹‹ ‹ 86 87 88 89 90 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ