Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › 🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
Odpowiedz

🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶

Oceń ten wątek:
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 25 września, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metis wrote:
    Jestem po. Wizytę oceniam na plus, bo nie usłyszałam ani słowa komentarza że za wcześnie na badania, dostałam skierowanie na badania teraz na początku cyklu (prolaktyna, TSH, FSH, Estradiol, FT4) i w 21dc progesteron. Do tego jak zapytałam nieśmiało o monitoring owulacji, to się zgodziła, i mam przyjść 2 razy w tym cyklu, wyznaczyła mi terminy. Wspomniała że trzeba będzie też przebadać męża ale zaczniemy ode mnie. Akurat z tym nie polemizuję że można chwilę poczekać z badaniem męża, bo już go nastawiłam że po 6cs on się będzie badał, a to że ja świruje już wcześniej to inna sprawa 😅 natomiast bardzo doceniam ginekolog, że moja argumentacja, że dla spokoju głowy bym chciała zacząć już jakieś badania, ją bez problemu przekonała.
    Super, że lekarz nie zbagatelizował. Ja bym sobie jedynie dorzuciła LH by mieć stosunek LH do FSH (i połączony z estadiolem da dobry obraz hormonalny :) )
    Co do proga - to raczej bym szła w 8dpo i 10dpo, a nie w konkretny dzień cyklu, bo owulacja może być różnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 11:03

Kompotlinka lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - ❤️
    04.04.2026 - 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 25 września, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aureola94 wrote:
    @Słonecznik bardzo mi przykro, ale po każdej burzy wychodzi słońce. Wszystkiego dobrego 🤍

@aaandzia - gratuluję awansu. Może bobas czeka na jeszcze bardziej „przedsiębiorczą” mamę 🤍

Aktualizacja u mnie. Testy facelle (co prawda mam też jeszcze pinki w zapasach). Idę dzisiaj na betę i inne badania, ale wywołuje to we mnie stres:

IMG-4102.jpg
    Gratki :) widoczna 2 krecha jak nic

Aureola94 lubi tę wiadomość

PCOS- glucofage 1500
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 88 i 100, wycięta połowa tarczycy, guzy.

syn 1 cs
    córka z trzeciego IVF

👩‍🦰38+👱‍♂️37+👱12👧7+🐈‍⬛
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 25 września, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemfolka wrote:
    Dziewczyny jutro o 8:30 mam pierwszy transfer. Jestem
    Podekscytowana, przerażona ( zwłaszcza, że w pracy się coś sypie) a dwa od lat lat mam guzka w głowie stabilnego ( podobno mam to od urodzenia) natomiast dostałam zgodę od neurochirurga na ciążę już kiedyś ale wtedy zamiast dzieci interesowały mnie koty 😂… ale gdzieś to we mnie siedzi i chciałam zapytać której z was się udało za 1 razem. Czy w ogóle jest jakaś szansa. Ogólnie się nie nastawiam ale chciałbym tak podyskutować. Poprosiłam o embryo glue bo oczywiście nikt tego nie zaproponował.
    Trzymam kciuki. Mi za 3 razem sie udalo. Ale ten 3 raz byl na innych lekach tez wiec moze o to chodziło :)

Bemfolka lubi tę wiadomość

PCOS- glucofage 1500

syn 1 cs
    córka z trzeciego IVF

👩‍🦰38+👱‍♂️37+👱12👧7+🐈‍⬛
  • Bemfolka Przyjaciółka

Wysłany: 25 września, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Trzymam kciuki. Mi za 3 razem sie udalo. Ale ten 3 raz byl na innych lekach tez wiec moze o to chodziło :)
    Evi mogłabyś rozwinąć o co chodzi z lekami? Żeby na przyszłość wiedzieć. Masz na myśli hormony?

🧍🏻‍♀️39 ♥️🧍🏻31
    Kariotypy ✅
    2025 Start starań
    Amh 06.25 1.1
    Amh 07.26 0,655 -.-
    31.07.26 Kwalifikacja in vitro
    02.08. Stymulacja Bemfola 225 + Menopur 150 + cereoide
    31.08 Pierwsza punkcja 8 ☁️ - 4 MII - 06.09 Nasze zarodki dwa z 5 doby i 1 z 6:
    1❄️ 4 AB - 1❄️ 3 BC - 1 ❄️ 4 CC
    7.09 Kontrolna wizyta planowany transfer w cyklu naturalnym
    19.09 Estrofen 3x1, Luteina 100 3x1, cyclogest 400 3x1
    26.09 Zaplanowany transfer z embryo glue na życzenie
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 25 września, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemfolka wrote:
    Evi mogłabyś rozwinąć o co chodzi z lekami? Żeby na przyszłość wiedzieć. Masz na myśli hormony?
    Przy każdym podejściu do in vitro bierzesz leki, zastrzyki, stymulujace jajniki. Za 3 razem mialam całkiem inne. Jak bede w domu rozpisze ci co bralam kiedy bo teraz juz dokładnie nie pamiętam, to bylo 8 lat temu :) i co mi tak najbardziej pomogło. Za 1 i 2 razem mialqm bardzo mało komórek w ogole a jak juz je pobrali to padały jak muchy, ledwo po 1 udalo sie podać. Za 3 razem nie dość że duzo wychowywałam jajek to jeszcze podali mi 2 na raz. W 3 dobie zawsze mialam podawane. Byłam w klinice bocian w Warszawie.

PCOS- glucofage 1500

syn 1 cs
    córka z trzeciego IVF

👩‍🦰38+👱‍♂️37+👱12👧7+🐈‍⬛
  • Bemfolka Przyjaciółka

Wysłany: 25 września, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Przy każdym podejściu do in vitro bierzesz leki, zastrzyki, stymulujace jajniki. Za 3 razem mialam całkiem inne. Jak bede w domu rozpisze ci co bralam kiedy bo teraz juz dokładnie nie pamiętam, to bylo 8 lat temu :) i co mi tak najbardziej pomogło. Za 1 i 2 razem mialqm bardzo mało komórek w ogole a jak juz je pobrali to padały jak muchy, ledwo po 1 udalo sie podać. Za 3 razem nie dość że duzo wychowywałam jajek to jeszcze podali mi 2 na raz. W 3 dobie zawsze mialam podawane. Byłam w klinice bocian w Warszawie.

To dość istotne i faktycznie coś czytałam o tym kiedyś, że większości robią te same protokoły a jak coś zmienia to jest zupełnie inaczej.. Także czekam na rozpiskę . Porównam z tym swoim.

🧍🏻‍♀️39 ♥️🧍🏻31
    Kariotypy ✅
    2025 Start starań
    Amh 06.25 1.1
    Amh 07.26 0,655 -.-
    31.07.26 Kwalifikacja in vitro
    02.08. Stymulacja Bemfola 225 + Menopur 150 + cereoide
    31.08 Pierwsza punkcja 8 ☁️ - 4 MII - 06.09 Nasze zarodki dwa z 5 doby i 1 z 6:
    1❄️ 4 AB - 1❄️ 3 BC - 1 ❄️ 4 CC
    7.09 Kontrolna wizyta planowany transfer w cyklu naturalnym
    19.09 Estrofen 3x1, Luteina 100 3x1, cyclogest 400 3x1
    26.09 Zaplanowany transfer z embryo glue na życzenie
  • Metis Koleżanka

Wysłany: 25 września, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Super, że lekarz nie zbagatelizował. Ja bym sobie jedynie dorzuciła LH by mieć stosunek LH do FSH (i połączony z estadiolem da dobry obraz hormonalny :) )
    Co do proga - to raczej bym szła w 8dpo i 10dpo, a nie w konkretny dzień cyklu, bo owulacja może być różnie

A dorzucę LH, dzięki! 😀 zastanawiałam się jeszcze nad AMH, bo często się pojawia tu w rozmowach. Co sadzicie?

Z progiem tak zrobię, racja, też powinno być łatwiej wycelować DPO bo monitoring owulacji raczej mi ułatwi określenie kiedy ona będzie.

Starania od 05.2026 (5cs)
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 25 września, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gosiaczkova - strumieniowe łapią bladziochy wcześniej ;-) Jak testujesz od 9dpo i jesteś team szukania kreski to zdecydowanie. Paskowe a 1zł tańsze no ale i trzeba łapać siki do czegoś.

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 25 września, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metis wrote:
    A dorzucę LH, dzięki! 😀 zastanawiałam się jeszcze nad AMH, bo często się pojawia tu w rozmowach. Co sadzicie?

Z progiem tak zrobię, racja, też powinno być łatwiej wycelować DPO bo monitoring owulacji raczej mi ułatwi określenie kiedy ona będzie.

Ja zrobiłam AMH i...żałowałam :D wyszło u mnie skrajnie niskie..ale też dało mi to kopa do działania.
    Minusem AMH jest to, że jest to bardzo wrażliwe badanie, więc najlepiej zrobić tam gdzie jest od razu lab - żeby nie przewozić próbki. Jak już byś robiła AMH, to też idź do gin w 2-3dc żeby określić ilość pęcherzyków, bo u mnie AMH wyszło niskie, a pęcherzyków jednak trochę miałam :)

Metis lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - ❤️
    04.04.2026 - 💔

• Szept_Flory Autorytet

Wysłany: 25 września, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 Dziewczyny, ale wczoraj był słaby dzień. Widzę, ze tu też nie było zbyt wesoło. Eh. Dobrze, że jest to miejsce. Można ponarzekać i znaleźć ukojenie.
    Witam nowe koleżanki. Siadajcie, ale oby nie na długo.

Tulę za wszystkie 🐒 i ⚪️. Walczymy dalej! 💪

💐Słonecznik, słów mi zabrakło. Wiem, jak Ci ciężko. Słuchaj siebie i rób to czego teraz potrzebujesz.

💐 Górska, powodzenia! Kropku, trzymaj się mamusi!🤞

💐 aaandzia, gratulacje awansu. Myślę, że klątwa prowadzącej z sierpnia poczeka do Twojego powrotu i wtedy zadziała szybciutko.

💐 Aureola, czekamy na betę! 🤞

💐 Axana! Jak ja się cieszę, że u Ciebie wszystko tak pięknie się rozwija! Każda pozytywna wiadomość od Ciebie ogrzewa moje serce. Serio! Oby tak do samego końca. Życzę Ci tego z całego rozgrzanego serca. 😉🫶❤️‍🔥

Ja jestem dziś 12dpo, nie czuję totalnie nic. Zupełnie. Taka nudna.. 🥱
    Rano totalnie kusiło żeby jednak już siknąć, ale się powstrzymałam. Chyba potrzebuje jakiś większych emocji. 🙈

GórskaDziewczyna lubi tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 25 września, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍀mimi i tak zawsze łapie bo jak próbuje w locie to zawsze zaleje test 🤣🙈

Ale właśnie chce coś czułego .. może nawet za bardzo 😅

mimi_m lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

1.10.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Aureola94 Koleżanka

Wysłany: 25 września, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 96
    Progesteron 31,40

To się dzieje… 😭😭😭😭😭😭❤️❤️❤️❤️

Tylko TSH mnie zmartwiło, ale mam wrodzoną małą tarczycę i już dawka leku jest za mała. We wtorek mam konsultację ze swoją endokrynolog.

Marcycha, Lucy_26, Dawdler34, Izaiza, Szept_Flory, mimi_m, GórskaDziewczyna, Gosiaczkova, Liamka09, mistyreal, Marinella, Czekająca7, Vixen167, Gosik0205, Kompotlinka lubią tę wiadomość

⏸️ 23.09.26

preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 25 września, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Biavska 🫂 Dobrze, że masz takiego mężczyznę 🥰

👑Aureola, pięknie 🥹 To TSH w ciąży wyglada nieco inaczej, masz podane przedziały dla kobiet w ciąży? Oczywiście konsultacja z lekarzem obowiązkowa 😊

👑 Hej Bemfolka, mam znajomą, której udało się w pierwszym podejściu, więc na pewno się da 😅

👑 Meis, lekarz złoto 👌Odpuściłabym AMH, drogie, a już FSH coś Ci powie o rezerwie jajnikowej. Poza tym AMH może ma jakieś znaczenie, ale bardziej przy IVF. Z hormonów masz świetny zestaw (razem z LH i progiem 7 dpo). Co do badań z krwi na początku, to wg mnie warto jeszcze sprawdzić wit. D, ferrytynę i B12, bo te niedobory sieją zamęt w organizmie.

👑 Dawdler, weź już nie maluj takich czarnych scenariuszy, bo Ci zabiorę tę czarną kredkę. Weź sobie może zieloną okej?💚

👑 Szept, jeszcze chwila na testy i nadal uwielbiam Twoją przebiegłość 😜

👑mimi, sprawdzałaś dziś jak sytuacja u Ciebie, czy już masz inny pomysł na najbliższe dni?

Aha... "rżnąć głupa" i "łapać siki" You made my day! 😆🫶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 13:09

Dawdler34, Szept_Flory lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 25 września, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....u mnie zmiana akcji poniżej OWULAKI wczoraj i dzis :

f11bc9c97150b.jpghttps://zapodaj.net/plik-d5VfDOkbm9

Streszczenie sytuacji:
    U mnie na 90% jednak cykl zwariował przez poronnie z sierpnia. A więc tak w 11/12 tc było kłucie i objawy owulacji - testy owulacyjne II (ale juz wiem ze może z powodu resztek bety).
    Wygląda ze jajniki chciały owulkę jak zawsze ale beta blokowała .

Do brzegu środa nagle bardzo dużo płodnego śluzu.... wczoraj też i czułam jajniki - dziś rano śluz płodny ale już z domieszka mlecznego, a teraz w południe duzo płodnego .....
    Weźcie mi powiedzcie owulacja mogła być w wczoraj, w nocy, czy dziś rano, dopiero będzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 13:51

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

• mimi_m Autorytet

Wysłany: 25 września, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aureola94 - gratulacje!
    ile dni po owulacji?

Gosiakowa jak jesteś team cieni to idz w strumieniowe rozmaniki - ja tam już cienia miałam 8dop - beta poniżej 10
    , gdzie bandzioch przy 150 był na pinku

Gosiaczkova, Aureola94 lubią tę wiadomość

• Szept_Flory Autorytet

Wysłany: 25 września, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 Aureola, piękna przygoda przed Tobą. Gratuluję! 🙌

💐 Marcycha, nawet nie wiesz, jak długo dziś rano wstrzymywałam. 🤣😜🤣 Tak mnie kusiło!

💐 mimi, ja bym to widziała tak, że piku jeszcze nie było. Nadal ta pierwsza kreska jest słabsza od drugiej. Więc owulacji też jeszcze nie było. Ale to tylko na podstawie tego zdjęcia. Na śluzie się nie znam. (Ale to zdanie brzmi 🤣🤣 )

Aureola94, Kompotlinka lubią tę wiadomość

Ogród mojego serca:
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 25 września, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Szept_Flory - albo pik był np. rano i już spada?

• Gilgotka Autorytet

Wysłany: 25 września, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ibb.co/21F9W2zq

Dziewczyny mam wynik progesteronu Boże nie wiem czy mam sie cieszyć czy płakać z tych nerwów

Szept_Flory, Marcycha, Tofuszka, Aureola94, GórskaDziewczyna, Kompotlinka lubią tę wiadomość

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 25 września, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @mimi_m nie jestem mistrzem ale ja owulaki rozumiem tak, że jak jest pik, to od 24 do 36 godzin po zaobserwowaniu piku (w niektórych przypadkach może to być od 12 do 48 godzin) będzie uwolnienie jajeczka, więc jak jest pik to serduszkujemy i potem po 2 dniach poprawiamy serduszkowanie, jakby owulacja była później
    ale mogę się mylić, jak pisałam - nie jestem w tym mistrzem

mimi_m, Izaiza, Kompotlinka lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - ❤️
    04.04.2026 - 💔

• Szept_Flory Autorytet

Wysłany: 25 września, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 mimi, ten górny test jest z wczoraj, a dolny z dziś? Czy odwrotnie?

Marcycha lubi tę wiadomość

Ogród mojego serca:
‹‹ ‹ 85 86 87 88 89 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ