wrześniowe brzuszki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:Daisy zniknęłam bo musiałam odsapnąć i się resetuje teraz
Zaczynamy staranka dopiero od września ponownie i muszę zrobić AMH -rezerwę jajnikowa i mój nowy gin zobaczy co potem,jakbym miała kaski troszkę to bym się starała o in vitro rządowe czyli za free bo jest u nas w in vimed (ale zawsze część kaski trza mieć) i udowodnione bezskuteczne starania przez rok i wiek w dniu zgłoszenia nie więcej jak 39 lat ,mam czas do kwietnia przyszłego roku
poza tym w Kato upał i dziś ma być najgorzej
wczoraj z G robiliśmy weki -ogórki,wyszło 27 słoików dużych z 15kg ogórasów uff
Samirko dobrze, że jesteś!!
Co do in vitro rządowego, to wiem, że kaskę i tak trzeba mieć, bo niby za free, ale na leki i wizyty trzeba liczyć chyba conajmniej 4 koła. My będziemy mieli zaraz rok starań, wrzesień to nasz 12msc będzie..tylko ciekawa jestem bo to trzeba miec pelne 12 msc z pomoca medyczna chyba?
Mam nadzieję, że my jednak nie będziemy musieli myslec o in vitro
Po wakacjach mój znowu zacznie badania, w koncu moze zrobi te wiązania z hialuronianem i fragmentację dna.
U mnie też upał, 38 st w cieniu, byliśmy już dziś nad jeziorkiem, mój się z córą pokąpali, ja w cieniu nie mogłam usiedzieć, tak mnie bolało, że szybko się zawinęliśmy. Dziś skończyłam rano antybiotyk i w końcu mam 'czystą kartę'. Teraz myślę tylko o wyjeździe i powoli robię listę pakunkową
Październik to msc moich urodzin, więc trzymać będę szczególnie kciuki, żeby się Wam udało. Bardzo często ciepło o Tobie myślę. A jak tam conceive +, używałaś? Jak wrażenia?
Bluberry, każda z nas niech dba o siebie, chyba tak będzie najlepiej, wcześniej zdarzały się sytuacje, że dziewczyny pisały prośby o dopisanie, nie działo się tak i niepotrzebnie ciepło się robiłoA tak to każda znajdzie chwilę by odpalić kompa i się dopisać
-
Daisy w zależności od przypadku trzeba mieć 12 lub 24 miesiące nieudanych starań z pomocą medyczną. W twoim wypadku nie jestem pewna, ale pewnie byś musiała czekać 24 miesiące, ale u ciebie to naturalnie wyjdzie
Daisy, samira lubią tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
gosia86 wrote:Bluberry jednak wrzesień
będę uzupełniać daty na pierwszej stronie
Gosiu lista powinna iść razem z nami, bo na dalekiej stronie już jak wrócisz na pierwszą to jej nie zedytujesz. Sprawdzone przez wiele z nas, chyba w maju czy w czerwcu o tym pisałyśmy już
Poza tym już na pierwszej stronie widzę, że ja nie jestem dopisanaZ całym szacunkiem, wiem, ze założyłaś wrześniówki, ale myślę, że moja propozycja jest lepsza, uwierz mi, że teraz jest nas malutko, a pod koniec sierpnia się tu zjawi wiele, wiele dziewczyn, nie tylko 'wyjadaczek', ale też i nowych testerek, strony będą lecieć i lepiej będzie lista będzie żyła naszym życiem. No ale zrobicie jak uważacie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 20:12
gosia86 lubi tę wiadomość
-
la wrote:Daisy w zależności od przypadku trzeba mieć 12 lub 24 miesiące nieudanych starań z pomocą medyczną. W twoim wypadku nie jestem pewna, ale pewnie byś musiała czekać 24 miesiące, ale u ciebie to naturalnie wyjdzie
Kochana ja gdybym miała mieć in vitro to bym nie czekała na rządowy..poza tym, masz rację, ja zachodzę w tym cykluNona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bluberry wrote:tak Ci lekarz zalecił?
więc chcę to jeszcze potwierdzićWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 21:10
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny a ja radzę uważać z żurawiną podczas starań bo zakwasza mocz i tym samym środowisko pochwy i w czasie płodnym może utrudniać drogę plemnikom a one potrzebują zasadowego środowiska
Ale Żurawina tez to samo zdrowie szczególnie na układ moczowy ,wypłukuje bakterie i zakwasza mocz przez co bakterie się nie rozwijają .bardzo przydatna w ciąży gdzie często są infekcje pęcherza i cewki moczowejNona, gosia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny