Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam we wrześniu! Mój ulubiony miesiąc 🥰🥰🥰
Proszę o zapisanie na testowanie 19.09. Będzie to dwa dni po spodziewanej 🐒 🤞🤞🤞CaliVenice, Elena20, grazka0022, Mystic_Rose, Darrika, Slava, DreamBee, Anka32, Kasiekkk lubią tę wiadomość
12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
05.2024 dieta i zmiana supli
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
Duphaston 2x1, acard 75
25.11.2024 wizyta 🤞
-
grazka0022 wrote:Zaglądaj, twoja wiedza jest nieoceniona i Tobie też życzę jak najszybciej II
Być może we wrześniu też je zobaczęCaliVenice, grazka0022, Elena20, Mystic_Rose, brilka, DreamBee, Kinia92, Lauraa, Kasiekkk lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
nick nieaktualny
Dziewczyny apropo testów owu.. ja teraz miałam taką sytuację … kompletnie nie wiem w takim razie w który dzień dokładnie była owu… ból owulacyjny miałam
W piątek … tyle że ja nie wiem nigdy czy to boli mnie na początku, dzień później, czy już po…
Co sądzicie ?
Aplikacje odkryłam dopiero po 3 dniu testowania więc nie ma tam za dużo 🤣Elena20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kinia92 wrote:Witam we wrześniu! Mój ulubiony miesiąc 🥰🥰🥰
Proszę o zapisanie na testowanie 19.09. Będzie to dwa dni po spodziewanej 🐒 🤞🤞🤞
Super, akurat w dzień moich urodzin ❤️Trzymam mocno kciuki 🤞Mam nadzieję, że razem będziemy ten dzień świętować 🥰Kinia92 lubi tę wiadomość
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
12.12. kolejna wizyta 🩺
19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
CaliVenice wrote:
Dziewczyny apropo testów owu.. ja teraz miałam taką sytuację … kompletnie nie wiem w takim razie w który dzień dokładnie była owu… ból owulacyjny miałam
W piątek … tyle że ja nie wiem nigdy czy to boli mnie na początku, dzień później, czy już po…
Co sądzicie ?
Aplikacje odkryłam dopiero po 3 dniu testowania więc nie ma tam za dużo 🤣CaliVenice, Elena20, Kasiekkk lubią tę wiadomość
-
Frutellka wrote:Być może we wrześniu też je zobaczę
Bardzo bym chciała Będę mocno trzymać kciuki za CiebieFrutellka , Elena20, Kasiekkk lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualnyGalaxis wrote:Rano generalnie testy owu mogą nie wychodzić, bo stężenie dopiero zaczyna rosnąć. Po pozytywnym teście owu niby następuje po 24-36 godzinach, więc jak na moje (niezbyt doświadczone) oko 23.08 pewnie była, tym bardziej że Cię bolało 😁
Dobrze więc przyjmuję owu 23go w piątek 😂
Dopiero 6dpo w takim razie ! O zgrozo.. tyle czekać 😃Elena20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCaliVenice wrote:
Co sądzicie ?
Aplikacje odkryłam dopiero po 3 dniu testowania więc nie ma tam za dużo 🤣CaliVenice, Elena20 lubią tę wiadomość
-
CaliVenice wrote:Dziewczyny testujecie zawsze w dzień spodziewanej @ czy co nie co wcześniej ? Znacie przypadki że wcześniej niż w terminie wychodził pozytyw.. ?
Co do naszych organizmów - są bardzo skomplikowane a psychika jeszcze bardziej..
od dwóch dni jestem gorąca, mam uderzenia gorąca. Po owu która była w piątek 23 od niedzieli kłucie jajnika i rwanie jakby przy delikatnym zapaleniu pęcherza… ale temp nie mierzyłam nigdy jeszcze więc nie będę mierzyć bo to niemiarodajne tak mi się wydaje… ale czuję że sobie wkręcam na maksa 🤣🤣🤣
Ja w dzień miesiączki, żeby nie dokładać sobie stresu 😅 W poprzednim cyklu testowałam już w 8dpo i tylko nabawiłam się nerwicy 😂 Teraz stwierdziłam, że nie ma sensu marnować testów, ale chyba każda staraczka musi przebrnąć przez ten początkowy etap testowania codziennie od 7dpo😅😅
Co do wkręcania sobie - ja też tak mam i każdy objaw sprawdzam w necie czy może być ciążowy 🫣😂 Teraz jestem w 5dpo, nagle mam apetyt słonia i nie mogę przestać jeść serduszek drobiowych i też już się zastanawiam czy to ciążowe zachcianki chociaż wiem, że na to jeszcze za wcześnie 🤭CaliVenice, Elena20, DreamBee lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Zgłaszam się na testowanie na środę 4.09, choć pewnie nie wytrzymam i zrobię test wcześniej 😉Mystic_Rose, Elena20, Darrika, DreamBee, Revolutionary , Kasiekkk lubią tę wiadomość
🧑 43
🧔31
🧍 24
💃14
14.10.23 ⏸️
3.11.23 ❤️
20.02.24 💔😇 Milusia -
CaliVenice wrote:Ooo dziękuję za odpowiedz 😄 co do testowania będę wiedziała na przyszłość.. 😃
Dobrze więc przyjmuję owu 23go w piątek 😂
Dopiero 6dpo w takim razie ! O zgrozo.. tyle czekać 😃CaliVenice, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Mystic_Rose wrote:Hej Dziewczyny
Można Wam potowarzyszyć we wrześniowym wątku? Proszę o zapisanie na testowanie na 13 września może będzie szczęśliwy
Niech ten miesiąc obfituje w II Powodzenia Kochane
Jasne, że tak! ❤️ Witamy we wrześniu. Oby 13 września był dla Ciebie szczęśliwy 🍀🍀🍀🤞Mystic_Rose lubi tę wiadomość
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
12.12. kolejna wizyta 🩺
19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
nick nieaktualnyPani Lis wrote:Ja w dzień miesiączki, żeby nie dokładać sobie stresu 😅 W poprzednim cyklu testowałam już w 8dpo i tylko nabawiłam się nerwicy 😂 Teraz stwierdziłam, że nie ma sensu marnować testów, ale chyba każda staraczka musi przebrnąć przez ten początkowy etap testowania codziennie od 7dpo😅😅
Co do wkręcania sobie - ja też tak mam i każdy objaw sprawdzam w necie czy może być ciążowy 🫣😂 Teraz jestem w 5dpo, nagle mam apetyt słonia i nie mogę przestać jeść serduszek drobiowych i też już się zastanawiam czy to ciążowe zachcianki chociaż wiem, że na to jeszcze za wcześnie 🤭
No tak.. mnie oprócz tego że zaraz po owu bolały piersi i brzuch to apetyt słonia mam do teraz.
Co cykl bolą mnie piersi zatrzymuje mi się woda i mnie wysypuje, usta mam spierzchnięte… ale to z reguły 5/6dni przed miesiączka, teraz zaraz po owu..
Ale tak jak mówię nasze psychiki to robią więc nie ma co się nakręcać.. 🤣🤣Pani Lis, Elena20, Mystic_Rose, DreamBee lubią tę wiadomość
-
Ja się zgłoszę ale dzień testowania będzie trudny do określenia bo póki co spóźnia mi się okres z sierpnia ale testy negatywne 🤷♀️
Elena20, Mystic_Rose, DreamBee lubią tę wiadomość
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
3cs po krążku hormonalnym
💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki -
Hej
Mam pytanie do Dziewczyn, które stosowały suple na śluz - czy l-Argininię, tak samo jak wiesiołek i NAC stosujemy tylko w określone dni cyklu, do owulacji?
W tamtym cyklu brałam l-Argininę do końca i zastanawiam się, czy to nie to jest winowajcą przesunięcia @ o 1 dzień w dół oraz przedłużonego krwawienia i większego bólu na początku @. No i NAC brałam nie tylko 3-7 dc, tylko też do owulacji (choć w mniejszej dawce)
Z góry dzięki za pomoc
U mnie psychika lekko w rozsypce, bo nie mogę się doczekać wyniku posiewów, siedzę jak na jaju, a do tego w ostatnie 5 dni "przytyłam" 2 kg. Nogi mam dość opuchnięte, czuję kolana. Tak to jest jak człowiek sobie za dużo pofolguje (piwko, lody, trochę słodyczy przez ostatni tydzień) znów obetnę węglowodany i będę mocniej trzymać okienko żywieniowe - mam nadzieję, że wkrótce woda mi zejdzie z nóg i waga ruszy w dół ....
a do tego bycie wolnym strzelcem, kiedy mam tak mało czasu, też troszkę dołuje. Nie umiem w nie-działanie, kompletnie mnie to rozwala ;/
Miłego, spokojnego dnia.Elena20 lubi tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga -
Haha ja w sumie sobie robię sikacza w 10 dpo, tak symbolicznie, bo łapie się na drugie testowanie w tym samym miesiącu, ale teraz jak mam covida to nie wiem czy ten zarodek jeżeli jakiś jest się da rade zagnieździć, dzisiaj jestem teoretycznie 8 dpo
Elena20, DreamBee, Kasiekkk lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
CaliVenice wrote:No tak.. mnie oprócz tego że zaraz po owu bolały piersi i brzuch to apetyt słonia mam do teraz.
Co cykl bolą mnie piersi zatrzymuje mi się woda i mnie wysypuje, usta mam spierzchnięte… ale to z reguły 5/6dni przed miesiączka, teraz zaraz po owu..
Ale tak jak mówię nasze psychiki to robią więc nie ma co się nakręcać.. 🤣🤣
Ja mam to samo brzuch jak na okres boli mnie cy czas od 22 sierpnia. Nie wiem co jest graneElena20, DreamBee lubią tę wiadomość
-
Deyansu wrote:Hej
Mam pytanie do Dziewczyn, które stosowały suple na śluz - czy l-Argininię, tak samo jak wiesiołek i NAC stosujemy tylko w określone dni cyklu, do owulacji?
W tamtym cyklu brałam l-Argininę do końca i zastanawiam się, czy to nie to jest winowajcą przesunięcia @ o 1 dzień w dół oraz przedłużonego krwawienia i większego bólu na początku @. No i NAC brałam nie tylko 3-7 dc, tylko też do owulacji (choć w mniejszej dawce)
Z góry dzięki za pomoc
U mnie psychika lekko w rozsypce, bo nie mogę się doczekać wyniku posiewów, siedzę jak na jaju, a do tego w ostatnie 5 dni "przytyłam" 2 kg. Nogi mam dość opuchnięte, czuję kolana. Tak to jest jak człowiek sobie za dużo pofolguje (piwko, lody, trochę słodyczy przez ostatni tydzień) znów obetnę węglowodany i będę mocniej trzymać okienko żywieniowe - mam nadzieję, że wkrótce woda mi zejdzie z nóg i waga ruszy w dół ....
a do tego bycie wolnym strzelcem, kiedy mam tak mało czasu, też troszkę dołuje. Nie umiem w nie-działanie, kompletnie mnie to rozwala ;/
Miłego, spokojnego dnia.
A l-arginine to nie powiem, bo dopiero zacznę i nie wiem, jaki będzie wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia, 10:43
Elena20, Deyansu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDarrika wrote:Haha ja w sumie sobie robię sikacza w 10 dpo, tak symbolicznie, bo łapie się na drugie testowanie w tym samym miesiącu, ale teraz jak mam covida to nie wiem czy ten zarodek jeżeli jakiś jest się da rade zagnieździć, dzisiaj jestem teoretycznie 8 dpo
Elena20, Deyansu, DreamBee, pp2018 lubią tę wiadomość