Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania a ja przestałam wierzyc w Boga po moim przejściu w kwietniu. Jakby był taki dobry nie byłoby tyle poronień, lat starań, bezpłodności.

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Różowa_90 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie zostawmy ten wątek, będziemy walczyć wspólnie przez kolejne cykle, a ⏸ będą nas zarażać wiruskami i dzielić się radościami 🥰

Ja też miałam dużeeee wahania wiary i to nie tylko ze względu na poronienie.
    Ale jeżeli komuś to pomaga, daje moc to poproszę bardzo, byle innych nie przymuszać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 20:58

Dominika96, Olenkaa, Mari92 lubią tę wiadomość

Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
    2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
    4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
    13.12.21 - jest ♥️!
    25.01.22 - prenatalne 👌 👨‍🦱
    22.03.22 - połówkowe 👌 👨‍🦱
    26.05.22-badanie III trymestru 👌👨‍🦱
    ❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W grupie siła, zawsze któraś wie coś więcej ☺️ A jak się uda, że każda po kolei będzie pokazywać swoje ⏸ to już w ogóle będzie pięknie ☺️

Ulula, Różowa_90, Mari92 lubią tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które biorą olej z wiesiołka, a mianowicie dlaczego akurat ten olej, a nie np. lniany? To znaczy co on ma takiego? Biorę lniany i zatanawiam się czy to najlepsza opcja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 21:38

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa wrote:
    Stefania a ja przestałam wierzyc w Boga po moim przejściu w kwietniu. Jakby był taki dobry nie byłoby tyle poronień, lat starań, bezpłodności.
    A ja ci powiem tak, że ja się od półtora roku nawróciłam Bóg zmienił. Moje życie byłam umierałam i to Jezus mnie wyciągnął, uzdrowił moja mamę, nawrocil mojego męża i moje córki, , i to nie Bog zabiera każdy obwinia Boga ale Bóg nam daje a diabeł zabiera, a wiesz jak? Jezus umarł za wszystko już! Za grzechy długi choroby, ludzie w to nie wierzą i oddają diablowi wiem że to ciężko pojąć ale tak jest. Wiele do opowiadania, wiem co widziałam uwierz mi nie chciałabyś tam być gdzie ja byłam gdy umierałam.
    Pamiętaj że życie się skończy nie znasz dnia ani godz i staniesz twarzą twarz z Bogiem. On cię kocha całym sercem i dał Ci wszystko co masz ale my czasami oddajemy to dialbu, nie będąc świadomymi, nie chce nikogo pouczać ale to co ja doświadczyłam nikt mi nie zabierze, a to że czekam na dzidziusia wierzę że Bóg da w swoim czasie,

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa wrote:
    Pomysł też z dobrej strony może te dziecko miało się narodzić chore, ty tego nie wiesz, może Bóg chciał żebyś miała teraz dzidzie bo to ten czas, nastaw pozytywnie się też na to że Bóg jest Wielki i dobry i chce dla nas jak najlepiej. On nas stworzył i twoja dzidzie. Pozdrawiam. 🙏❤️

Mari92 lubi tę wiadomość

• olcik Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam, że wiara lub niewiara to indywidualna sprawa i nie mamy prawa nikogo oceniać. Są na forum wątki temu poświęcone i proponuje tam zajrzeć :)

Olenkaa, Vaiana, celina550, Sylza, a.ky.ska, Różowa_90, Mari92 lubią tę wiadomość

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście nienawidzę wchodzić z nikim w temat wiary i polityki a teraz do tego doszedł temat covida ☺️ Ale jakoś nie przeszkadza mi jak ktoś mówi, że wierzy bądź nie ☺️

Vaiana lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • Vaiana Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Religia i polityka najgorsze tematy 🤣 w sensie najbardziej drażliwe 🙂 dla mnie moja wiara to temat niemalże intymny, nie poruszam go publicznie 🙂

olcik lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2019
    3x IUI ❌
    Kwiecień 2022-ivf
    30.04 - 1 transfer
    9dpt beta 127
    11dpt beta 343
    13dpt beta 741
    16dpt beta 2226
    27dpt mamy ❤️
    11.01.2023 -52cm, 3100g 🩷
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuję skończyć temat wiary, każdy ma swoje zdanie i niech przy nim zostanie :)

olcik lubi tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszym pytaniem od kilku miesięcy jest czy się szczepisz 🤪 dużo lepsze od polityki 🤪

Jowi28 lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy miała któraś z was tak że odrazu pokazała się druga kreska ale nie wypełniona tym kolorem różowym tylko świeci pod światło? Dziwne odrazu mi się pokazała ale niestety jest przezroczysta
    😥
    @ nie mam dziś powinna być, na@ bólów też nie ma wszystko przeszło

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Czy miała któraś z was tak że odrazu pokazała się druga kreska ale nie wypełniona tym kolorem różowym tylko świeci pod światło? Dziwne odrazu mi się pokazała ale niestety jest przezroczysta
    😥

W zeszłym cyklu miałam drugą kreskę. Taką bladoróżową. Ucieszyłam się, a później beta negatywna i @ przyszła.

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulula wrote:
    W zeszłym cyklu miałam drugą kreskę. Taką bladoróżową. Ucieszyłam się, a później beta negatywna i @ przyszła.
    Czuję ból pochwy i szczerze przy stosunku bardzo boli mnie macica jakby twarde tam nie wiem co myśleć lecę kupić inny test, 🙂@nie ma więc szansa jest a jak przyjdzie to trudno czekam dalej

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikomu nie życzę takiej sytuacji. W tym cyklu już się trochę zdystandowałam, bo jak się tak emocjonuje ciągle to można oszaleć. Ale tak całkiem się nie da😪

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulula wrote:
    Dwa miesiące pod rząd miałam ⏸, doskonale wiem co czujesz. 😔

Ulula lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • olcik Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    😥

U mnie kreski pojawiły się tylko i wyłącznie po dacie @. Wcześniej nic a nic.

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    U mnie kreski pojawiły się tylko i wyłącznie po dacie @. Wcześniej nic a nic.
    No dzis powinna przyjść czekam dalej jutro znów zatestuje jak nie przyjdzie.
    Czyli nawet cienia nie miałaś? A jakie objawy miałaś, jeśli mogę zapytać? Mnie troszku mdli ale jie wiem już czy już wmawiam sobie wszystko😥

• olcik Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    No dzis powinna przyjść czekam dalej jutro znów zatestuje jak nie przyjdzie.
    Czyli nawet cienia nie miałaś? A jakie objawy miałaś, jeśli mogę zapytać? Mnie troszku mdli ale jie wiem już czy już wmawiam sobie wszystko😥

Nawet cienia... Objawów również brak, tych wymuszonych też! Jedyne co mi się wydawało wtedy inne to że nie pojawiło się plamienie 1-2dni przed @, ale od tamtej pory raz jest raz nie więc myślę że to nie miarodajne. Pewnie to nie pocieszające co napisałam, ale pamiętaj że każda z nas jest inna, każdy cykl jest różny, owulacja często gęsto się przesuwa. Głowa do góry!

• Jowi28 Znajoma

Wysłany: 14 września 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie znam się ale ja chyba w tym cyklu mam stracone starania;( dzień po owu wyszła u mnie angina, duże osłabienie, temperatura itp jak to przy anginie. ☹️ Plus antybiotyk 😢 mimo wszystko nadzieje jakaś tam mam. Zależało mi bo daliśmy sobie ostatnie dwa cykle po zaleconych witaminach od min. Endo a potem idziemy do kliniki. Już trzymam się za portfel ale czego się nie robi 😪❤️❤️

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ