X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • nadiaxcfr Koleżanka

Wysłany: 14 września 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane co myślicie
    02e872db860251bcmed.jpg

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadiaxcfr wrote:
    kochane co myślicie
    02e872db860251bcmed.jpg
    Coś tam widać ale słabiutko, powtórz rano🙂

nadiaxcfr lubi tę wiadomość

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadiaxcfr wrote:
    kochane co myślicie
    02e872db860251bcmed.jpg
    Koniecznie powtórz, kciuki 😊

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Sylza Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania i Nadia jutro powtarzacie? Dajcie znać 🤞
    U mnie właśnie przyszły bóle owulacyjne, głównie lewego jajnika. Działaliśmy Wczoraj i dziś według zaleceń lekarza. Mój się lekko złości ze nie może kiedy chce i ile chce żeby był bardziej zregenerowany. Sama już nie wiem kiedy to pęka…
    Niby 24-36h od zastrzyku jest owu (miałam wczoraj o 14) a mnie zaczyna bolec teraz co niby oznacza ze będę miała owu dopiero jutro?
    Jak Wy miałyście bo większość z Was widzę ze miała monitoring. Po jakim czasie od wystąpienia bólu miałyście owu ?

’94
    04.2021 - początek starań
    Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)

❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
    🏥Salve Łódź
    ❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
    ⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
    ⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
    12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
    🏥KrakOvi
    ⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
    3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
    5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
    🏥 Eurofertil Ostrava
    6.2022
    1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
    2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
    👨‍⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)

Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
    Transfer 12.10.2022
    5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza wrote:
    Stefania i Nadia jutro powtarzacie? Dajcie znać 🤞
    U mnie właśnie przyszły bóle owulacyjne, głównie lewego jajnika. Działaliśmy Wczoraj i dziś według zaleceń lekarza. Mój się lekko złości ze nie może kiedy chce i ile chce żeby był bardziej zregenerowany. Sama już nie wiem kiedy to pęka…
    Niby 24-36h od zastrzyku jest owu (miałam wczoraj o 14) a mnie zaczyna bolec teraz co niby oznacza ze będę miała owu dopiero jutro?
    Jak Wy miałyście bo większość z Was widzę ze miała monitoring. Po jakim czasie od wystąpienia bólu miałyście owu ?
    Hejka ja kochana robiłam sobie testami owulacyjny i nigdy nie byłam u lekarza w tej sprawie ale chyba kiedyś będzie się trzeba wybrać jak nic z tego nie będzie, a ty byłaś sama u lekarza po ten zastrzyk albo z mężem?
    Ja dalej ani widu ani słychu z @ i test negatywny.
    Wczoraj miała przyjść i nic tylko bóle mam jajnika i pochwy sama nie wiem co jest grane

• blue_stag Debiutantka

Wysłany: 15 września 2021, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Od niedawna śledzę forum i korzystam z aplikacji. Mam dwóch synów i obecnie staramy się z mężem o trzecie dziecko. To nasz czwarty cykl starań z przerwami, ponieważ nie widzieliśmy się w wakacje przez miesiąc. W dwie pierwsze ciąże zaszłam ekspresowo, teraz trochę to trwa. Mam nadzieje ze przez ostatnie 5 lat nic nie wydarzyło się w naszych organizmach i nadal możemy mieć dzieci. Mam 33 lata, mąż 43. Trzymajcie kciuki 😊
    Będę testować około 24/09.

Mari92 lubi tę wiadomość

🦸🏻‍♀️ - 33 lata, żadnych znanych dolegliwości, 🚭🍷- okazjonalnie, 🏃🏻‍♀️- 3/4 razy w tygodniu

🦸🏼‍♂️ - 43 lata, również zdrowy, 🚬 niestety czasami, 🍷 - okazjonalnie, 🏃🏼- brak
    🧝🏻- 9 lat
    🧝🏻- 4 lata
    Staramy się o trzecie szczęście ❤️
  • blue_stag Debiutantka

Wysłany: 15 września 2021, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Czy miała któraś z was tak że odrazu pokazała się druga kreska ale nie wypełniona tym kolorem różowym tylko świeci pod światło? Dziwne odrazu mi się pokazała ale niestety jest przezroczysta
    😥
    @ nie mam dziś powinna być, na@ bólów też nie ma wszystko przeszło

Ja przy pierwszej ciąży po terminie @ w ogóle nie miałam drugiej kreski. Wyrzuciłam test, ale coś mnie tknęło ze go wyjęłam i obejrzałam drugi raz i była mega słaba krecha. Teraz wiem ze w sumie nie powinnam się po takim czasie sugerować testem, ale kolejne wychodziły już wyraźniejsze. Także wszystko możliwe ☺️ Trzymam kciuki ✊🏻✊🏻

🦸🏻‍♀️ - 33 lata, żadnych znanych dolegliwości, 🚭🍷- okazjonalnie, 🏃🏻‍♀️- 3/4 razy w tygodniu

🦸🏼‍♂️ - 43 lata, również zdrowy, 🚬 niestety czasami, 🍷 - okazjonalnie, 🏃🏼- brak
    🧝🏻- 9 lat
    🧝🏻- 4 lata
    Staramy się o trzecie szczęście ❤️
  • Sylza Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam sama u lekarza bo przyszedł mi wynik badań krwi hormonów kolejny i sam mi dał jak zobaczył 20mm. A wszyscy inni mówili ze jakiekolwiek dodatki dopiero przy 12m staram wiec trochę mnie zdziwił

’94
    04.2021 - początek starań
    Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)

❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
    🏥Salve Łódź
    ❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
    ⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
    ⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
    12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
    🏥KrakOvi
    ⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
    3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
    5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
    🏥 Eurofertil Ostrava
    6.2022
    1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
    2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
    👨‍⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)

Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
    Transfer 12.10.2022
    5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰
  • Alicjaa18 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊
    My staramy się jakoś od początku roku z przerwami, bo zmieniłam pracę. Teraz znowu zaczynamy starania we wrześniu drugi cykl. Trochę sie zaniepokoiłam, że jeszcze nic nie wyszło. Zrobiłam badania wyszła mi wysoka prolaktyna 31,37 ng/ml drugi tydzień biorę bromergon na zbicie. Tsh 3 - 1,993 ulU/ml. Żelazo 33 ug/dl, też biorę żelazo od dwóch tygodni. Dzisiaj mam 8 dzień cyklu i jadę pierwszy raz na monitoring owulacji.

Czytałam o metodzie z kubeczkiem menstruacyjny chyba też tego spróbujemy 😊

Nie mogę się doczekać małego ktosia, życzę sobie i wam powodzenia 😊❤️

• Alicjaa18 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Hejka ja kochana robiłam sobie testami owulacyjny i nigdy nie byłam u lekarza w tej sprawie ale chyba kiedyś będzie się trzeba wybrać jak nic z tego nie będzie, a ty byłaś sama u lekarza po ten zastrzyk albo z mężem?
    Ja dalej ani widu ani słychu z @ i test negatywny.
    Wczoraj miała przyjść i nic tylko bóle mam jajnika i pochwy sama nie wiem co jest grane

Też robiłam testy owulacyjne, ale w moim przypadku to sie nie sprawdzało za każdym razem wynik wyglądał jakbym miała owulacje i ciężko bylo ocenić kiedy faktycznie była.

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue_stag wrote:
    Ja przy pierwszej ciąży po terminie @ w ogóle nie miałam drugiej kreski. Wyrzuciłam test, ale coś mnie tknęło ze go wyjęłam i obejrzałam drugi raz i była mega słaba krecha. Teraz wiem ze w sumie nie powinnam się po takim czasie sugerować testem, ale kolejne wychodziły już wyraźniejsze. Także wszystko możliwe ☺️ Trzymam kciuki ✊🏻✊🏻
    U mnie dalej biel vizira i @nie ma czekam dalej tutaj lekarz twierdzi że jeśli tydzień się spóźnia to wtedy na betę wysyła i badania. Więc nic nie mogę zrobić jak tylko czekać
    Życzę wam ⏸️kreseczki w cyklu starań 🙏❤️

blue_stag lubi tę wiadomość

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza wrote:
    Ja byłam sama u lekarza bo przyszedł mi wynik badań krwi hormonów kolejny i sam mi dał jak zobaczył 20mm. A wszyscy inni mówili ze jakiekolwiek dodatki dopiero przy 12m staram wiec trochę mnie zdziwił
    Aaa ok też się wybiorę na badania narazie czekam

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa18 wrote:
    Też robiłam testy owulacyjne, ale w moim przypadku to sie nie sprawdzało za każdym razem wynik wyglądał jakbym miała owulacje i ciężko bylo ocenić kiedy faktycznie była.
    No u mnie ewidentnie było widać że wystąpiła w albo 1 wrzesień albo 2 wrzesień bo w tych 2 dniach były 2 ciemne kreseczki resztę było bladziochy

• Tesorino Znajoma

Wysłany: 15 września 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Dołączę do Was bo też się staramy 😊 Mam 42 lata po dwóch porodach 13 i 15 lat temu.Teraz chcemy kolejne dzidzi ale przyznam, że już jestem zmęczona i załamana. Od pół roku nie udaje się, niby wszystko ok ( przynajmniej tak powiedział gin) kazał przyjść po pół roku ale wciąż mam nadzieję że to właśnie ten cykl się uda... I tak żyję z miesiąca na miesiąc w nadziei. Ostatni cykl sierpniowy byłam pewna że udany ale pojawił się normalnie okres, choć był tak jakby tylko 2 dyniowy więc bardzo mnie to dziwi. Przy tym ból miesiączkowy który nadal trwa mimo że żadnego plamienia już nie ma 3 dzień. Czuję ból podbrzusza,jakby jajnika i pleców w okolicy pośladka. Drugi cykl dopiero obserwuje bardziej śluz,szyjkę i mierze temperaturę, po okresie mam nadal podwyższona 37,2 nawet. Może to jakiś stan chorobowy? 🤔. Aplikacje pokazała mi owulację za dwa dni co wypada na 7dzien cyklu. No nic ... bedziemy się przytulać ♥️ może się uda tym razem.

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesorino wrote:
    Witajcie dziewczyny! Dołączę do Was bo też się staramy 😊 Mam 42 lata po dwóch porodach 13 i 15 lat temu.Teraz chcemy kolejne dzidzi ale przyznam, że już jestem zmęczona i załamana. Od pół roku nie udaje się, niby wszystko ok ( przynajmniej tak powiedział gin) kazał przyjść po pół roku ale wciąż mam nadzieję że to właśnie ten cykl się uda... I tak żyję z miesiąca na miesiąc w nadziei. Ostatni cykl sierpniowy byłam pewna że udany ale pojawił się normalnie okres, choć był tak jakby tylko 2 dyniowy więc bardzo mnie to dziwi. Przy tym ból miesiączkowy który nadal trwa mimo że żadnego plamienia już nie ma 3 dzień. Czuję ból podbrzusza,jakby jajnika i pleców w okolicy pośladka. Drugi cykl dopiero obserwuje bardziej śluz,szyjkę i mierze temperaturę, po okresie mam nadal podwyższona 37,2 nawet. Może to jakiś stan chorobowy? 🤔. Aplikacje pokazała mi owulację za dwa dni co wypada na 7dzien cyklu. No nic ... bedziemy się przytulać ♥️ może się uda tym razem.

A robiłaś test teraz? Bo podwyższona temperatura w dalszym ciągu może świadczyć o ciąży. A skąpy okres mógł być i w ciąży. Powodzenia!

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym zrobiła test ☺️ temperatura wydaje się zbyt wysoka na pierwszą fazę ☺️

• Tesorino Znajoma

Wysłany: 15 września 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiłam test dzień przed miesiączką i przyznam,że wytrącił mnie z równowagi. Wyszły dwie kreski owszem, z tym że ta druga poziomą, wzdłuż. Pomyślałam że pewnie wadliwy test lub też przelany....po kilku godzinach zrobiłam kolejny z tym że już bardzo dokładny, tyle kropelek co w ulotce i ....taki sam!!! Pozioma kreska . Po jakimś czasie zerknelam na oba i mają taką bladą bardzo pionową dodatkowo ale nie sądzę żeby to były wiarygodne testy dlatego nie biorę ich pod uwagę. Okres przyszedł następnego dnia ( chyba okres bo była żywa krew i bóle) . Dlatego już nie robiłam ponownie testów, mam już ich dość! Myślicie że powinnam jednak zrobić? 🤔🙄 Kurcze....aż mi się słabo zrobiło.

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesorino wrote:
    Witam 🙂
    Radzę zrobić test możliwe że ciąża i pozna owulacja była.
    Powodzenia w staraniach życzę

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesorino wrote:
    Dziewczyny robiłam test dzień przed miesiączką i przyznam,że wytrącił mnie z równowagi. Wyszły dwie kreski owszem, z tym że ta druga poziomą, wzdłuż. Pomyślałam że pewnie wadliwy test lub też przelany....po kilku godzinach zrobiłam kolejny z tym że już bardzo dokładny, tyle kropelek co w ulotce i ....taki sam!!! Pozioma kreska . Po jakimś czasie zerknelam na oba i mają taką bladą bardzo pionową dodatkowo ale nie sądzę żeby to były wiarygodne testy dlatego nie biorę ich pod uwagę. Okres przyszedł następnego dnia ( chyba okres bo była żywa krew i bóle) . Dlatego już nie robiłam ponownie testów, mam już ich dość! Myślicie że powinnam jednak zrobić? 🤔🙄 Kurcze....aż mi się słabo zrobiło.
    Jeśli dużo krwi i są skrzepy to jest miesiączka 😔

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście bym zrobiła test. 🍀

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ