X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobitki wszystkie staraczki🙂
    Dzisiaj zrobiłam test rano i biel vizira, potem pojechałam z mamą odebrać paszport do ambasady i w drodze jak mnie złapali mdłości i duży ból piersi jakby niż mi ktoś wbił, a w nocy wczoraj bolał mnie brzyluch jak na @a dopiero 6dpo dziś. I wróciłam zrobiłam test i widzę cień ale bardzo słaby powtórzę przed spaniem i rano. Tak się nakręciłam oby się udało.
    A co u was?

Sylza, Mari92 lubią tę wiadomość

• Sylza Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści !! Oby kreska ciemniala 😊
    A miałaś jakieś wspomagacze, stymulację? Czy naturalnie?przejrzalam kulka stron wstecz i żadnej info nie znalazłam :)

’94
    04.2021 - początek starań
    Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)

❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
    🏥Salve Łódź
    ❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
    ⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
    ⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
    12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
    🏥KrakOvi
    ⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
    3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
    5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
    🏥 Eurofertil Ostrava
    6.2022
    1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
    2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
    👨‍⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)

Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
    Transfer 12.10.2022
    5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza wrote:
    Super wieści !! Oby kreska ciemniala 😊
    A miałaś jakieś wspomagacze, stymulację? Czy naturalnie?przejrzalam kulka stron wstecz i żadnej info nie znalazłam :)
    Dopóki nie z ciemnieje nie cieszę się bo tylko zawsze, mam nadzieję i nic z tego.
    Brałam miesiąc kwas foliowy i olejek z wiesiołka ale przestałam brać stwierdziłam jak Bóg da to będzie.
    Zrobiłam znów test bo mnie korciło i jest jeszcze jaśniejsza niż była więc czekam na jutro. 😔

Sylza, Mari92 lubią tę wiadomość

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania 6 dni po owulacji to jeszcze bardzo wcześnie, może poczekaj z testowaniem na początek przyszłego tygodnia ☺️

Mari92 lubi tę wiadomość

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    Stefania 6 dni po owulacji to jeszcze bardzo wcześnie, może poczekaj z testowaniem na początek przyszłego tygodnia ☺️
    No szczerze wiem kurcze ale tak mnie wzięło jakoś w jednym momencie, cały dzień mi jie dobrze. Zrobię jutro z rana. Obiecałam sobie ze nie będę robić ale to chyba uzależnienie haha. Nie umie czekać 😀😋

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekanie to najgorsza rzecz dla staraczki, doskonale Cię rozumiem i pewnie nie tylko ja ☺️

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    Czekanie to najgorsza rzecz dla staraczki, doskonale Cię rozumiem i pewnie nie tylko ja ☺️
    A co u ciebie? Bo chyba się nie doczytałam czy dostałaś @?

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobitki🙂
    No dzisiaj zrobiłam test koło 4 rano bo mi się chciało do toalety i znów słaby cień, no i przed chwilą też zrobiłam i też to samo dziwne ze nie sciemnialo😔
    Maz zrobił test sprawdzić czy wszystko jest ok z tymi testami i nie miał nic. Dla pewności kupię z innej firmy dziś test i zrobię czy coś się pojawi. Mam nadzieję ciągle.

Mari92 lubi tę wiadomość

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy dzień miesiączki czas start 😒

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    Pierwszy dzień miesiączki czas start 😒
    Przykro mi miałam nadzieję że się uda w końcu twam😔😔❤️

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cały czas 37 albo 37,01temperature w nocy cień cienia i nad ranem po południu biel

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj dopadły okropne mdłości , biegunka i rewolucje żołądkowe. Nie wiem czy to objawy ciążowe, czy mnie coś rozkłada. W pierwszej ciąży nie miałam takich objawów.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    A mnie dzisiaj dopadły okropne mdłości , biegunka i rewolucje żołądkowe. Nie wiem czy to objawy ciążowe, czy mnie coś rozkłada. W pierwszej ciąży nie miałam takich objawów.
    No ja tak mam cały czas właśnie takie objawy

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    W dodatku podwyższona tempka i ból głowy całymi dniami😔

• olcik Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    No ja tak mam cały czas właśnie takie objawy

Może to jakiś wirus a nie ciąża? Chociaz moim zdaniem w 6dpo strasznie wcześnie na II ale być może się mylę

• AniaAnia1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Orienujecie się jaki powinien być poziom estradiolu w 8 dniu cyklu przy stymulacji puregonem i lametta? Jestem po środku jeśli chodzi o widełki, ale pytanie czy powiniem być w górnej czy dolnej granicy?

Rozpoczęłam stymulacje wg. krótkiego protokołu: Puregon dawka dzienna 300 j Lametta 2 tabletki dziennie. Na wizycie 8 dc okazało się, że wytworzyły się zaledwie 2 pęcherzyki. (AMH 0,94). Stymulacja przerwana i czekam na następny cykl ze zwiększonymi dawkami leków.
    Miałyście tak?
    I czy po zwiększeniu dawek zwiększyła się liczba pecherzyków?

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Może to jakiś wirus a nie ciąża? Chociaz moim zdaniem w 6dpo strasznie wcześnie na II ale być może się mylę
    Nie sądzę że wirus dziś jest 7dpo i z rannego moczu pojawił się cień, temperatura rośnie, mdłości, ból sutków ale taki inny ciągnący, ból głowy całymi dniami mi towarzyszy, kawa mi zaczyna niesmakowac, płakac mi się chce z byle powodów, sądzę że się uda tym razem, czekam tylko dla pewności we wtorek zrobię test elektroniczny i wtedy się okaże,
    No też mnie zdziwiło że tak wcześnie od 6dpo się zaczęło ale szczerze mogłam źle obliczyć bo w tym miesiącu nie monitoriwalam owulki tylko z kalendarza mi tak wyliczyło i tak właśnie mnie bolał jajnik w tym dniu. Nie obserwowałam owulki bo stwierdziłam że nie ma sensu jak się uda to się uda.
    Zobaczymy

Mari92 lubi tę wiadomość

• Starania2021❤️ Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ja zaczęłam czytac o ziołach ojca klimuszko i o okładach z borowiny. Niby pomagają na niepłodność. Coś słyszałyście o tym?

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobitki co myślicie?

https://zapodaj.net/bb9b7b0f66671.jpg.html

• Kimbra Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Witam kobitki co myślicie?

https://zapodaj.net/bb9b7b0f66671.jpg.html
    Jest widoczny cień.Idź jutro na betę,będziesz wszystko wiedziała.Trzymam kciuki ✊🍀 obu to było to.

Mari92 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ