Wrześniowe starania 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Jutro ☺️👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności -
A ja czuję potrzebę ujrzenia dwóch kresek, ba nawet niekoniecznie swoich 🙈👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Mam nadzieję że do końca roku chociaż jedną z nas będzie w ciąży.
Zobaczcie jak ten czas leci. Grupa nazywa się " wrześniowe staranie " a tu zaraz grudzień będzie 😥 tracimy czas dziewczynki... U mnie zaraz minie rok czasu od starania. A wydaje mi się że podjęliśmy tą decyzję kilka tygodni temu. -
Asia to ja nie mam co się odzywać, u nas to już w latach można liczyć nie w miesiącach. 😕 Też macie taką zazdrość jak wieziecie jakąś kobietkę z brzuszkiem? 😕👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Dominika ja codziennie w pracy widzę mnóstwo kobiet z brzuszkiem. Na początku starań cieszyłam się widząc taką kobietę bo wiedziałam że zaraz ja tak będę wyglądać. Ale po kilku miesiącach mam dość. Widzę taką kobietę, uśmiechnięta i mam ochotę się rozpłakać. Straszne to jest.
-
Dominika96 wrote:Zrobiłam test owulacyjny i jest praktycznie biało.
Mari a Ty jak się czujesz? Kiedy ta wizyta?☺️Dominika96 lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Czyli mamy te same (objawy) patrząc na panie z brzuszkami.
Mari czekamy, wizyta coraz bliżej ☺️👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Olcik jak wizyta? ☺️👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Zapomniałam wczoraj napisać, przepraszam was kochane! Otworzyłam oczy i od razu mnie sumienie ruszyło😋 Wypis po histero wszystko ok, tak powinno być. Usg, endo prawie 10mm, piękny pęcherzyk na prawym jajniku 24mm-chyba tak usłyszalam, ale ja bardziej czuje prace lewego a tego mi nie pokazała🤨 Dostałam luteinę najwcześniej od czwartku, za 2tyg test jeśli pozytyw to dodatkowo mam wykupić i brać clexane i zwiekszych dawkę progesteronu.
Dziewczyny to nic nowego dla mnie, bo już słyszałam te instrukcje od niej. Ona chyba nie ma już pomysłu…
Wczoraj zero bzykow, maz wyszedł o 20 do pracy ale ja myśle ze i tak jeszcze owu przede mną. Albo dziś albo jutro. I tak będziemy dzialac 😋Mari92 lubi tę wiadomość
-
Olcik a myślałaś o zmianie lekarza?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Chyba każdy ma inaczej. Mój pęcherzyk miał 25mm a następnego dnia bolał mnie brzuch i chyba wtedy pękł. Ja bym zrobiła test owu. Nic ci nie zaszkodzi
Dominika, o której masz dziś wizytę ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 11:51
-
Dominika96 wrote:Olcik a myślałaś o zmianie lekarza?
To jest drugi lekarz od razu po moim takim pierwszym u którego wizytowałam od 18rż, albo trochę krócej. Zmieniłam go jak zaczęliśmy oficjalne starania. Po pierwszym poronieniu do niego wróciłam, jednocześnie będąc pod opieką doktor z kliniki niepłodności. Minął rok i trochę, 2 ciąże u niej. Czy to sukces i jej zasługa, nie wiem. Były monitoringi cyklu, hsg, suple, progesteron, masa badań do wykonania i wczoraj usłyszałam, że do 3 razy sztuka. Także być może ona wyczerpała swoje pomysły i powinnam wrócić do poprzedniego albo zupełnie kogoś nowego ze świeżym podejściem. Ale do kogo? Jestem z okolic Warszawy, tu jest mnóstwo specjalistów tylko że nie chcę przechodzić przez całą diagnostykę od początku. Męczy mnie opowiadanie całej historii każdemu po kolei. Wizyty z programu badań prokreacyjnych były totalną porażką mimo dobrych opinii lekarza który nas przyjął. 2 wizyty, na pierwszej zlecenie kariotypów, nasienie; na drugiej histero i zalecenie dietetyka. Dziękuję, cała diagnostyka. Program zakończony. Nie możemy państwu pomóc. Do widzenia. Zaczęłam wierzyć w to, że te dwie ciąże poronione były zupełnym przypadkiem...