Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • Starania2021❤️ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie. Pęcherzyk ma prawie 25mm test owu lekka, cieniutka kreseczka. Lekko boli mnie podbrzusze

Mari92 lubi tę wiadomość

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a dostałaś coś na pęknięcie pęcherzyka czy nie masz z tym problemu?

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności

Wysłany: 12 listopada 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin chce skontaktować mój problem z inną ginekolog i zapytać się czy mogę w następnym cyklu dostać coś na pęknięcie. Bo nie wie do końca czy może mi coś dać gdyby te jajowody były nie drożne.
    Ale cały czas liczy że ten cykl będzie udany.
    Oczywiście ja tego tak do siebie nie biorę ale cieszę się że pierwszy raz od stycznia mam taki ładny pęcherzyk:)

Mari92, Dominika96 lubią tę wiadomość

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej faktycznie niech zapyta, najwyżej jeden cykl w plecy chociaż wiem co to znaczy, ale żeby wszystko było dobrze ☺️ dzisiaj zaczynam stymulacje 😒

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • nadiaxcfr Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, skoro 8.11 byłam u gin i pęcherzyk miał 12mm a wczoraj wieczorem tj 12.11 zauważyłam jasnoróżowe plamienie to może to być owulacja? czyli to plamienie owulacyjnyne? nigdy wcześniej tak nie miałam a dopiero w następnym cyklu będę miała monitorowany.. mam również podejrzenie polipa w macicy i myśle czy to nie to.. martwię się bo jestem bardzo młoda a ciagle się nie udaje i takie problemy..

• nadiaxcfr Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ? :(

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie słyszałam o plamieniu owulacyjnym, o implantacyjnym owszem ale to około tydzień po owulacji ☺️

nadiaxcfr lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadiaxcfr wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, skoro 8.11 byłam u gin i pęcherzyk miał 12mm a wczoraj wieczorem tj 12.11 zauważyłam jasnoróżowe plamienie to może to być owulacja? czyli to plamienie owulacyjnyne? nigdy wcześniej tak nie miałam a dopiero w następnym cyklu będę miała monitorowany.. mam również podejrzenie polipa w macicy i myśle czy to nie to.. martwię się bo jestem bardzo młoda a ciagle się nie udaje i takie problemy..
    Ja też nie słyszałam o plamieniuu owulacyjnym. Może coś z cyklem Ci się rozregulowało może ?
    Najlepiej spytaj swojego lekarza przy okazji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 13:35

nadiaxcfr lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓

Wysłany: 16 listopada 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie u gin. Pęcherzyk pękł 😊💕

Mari92, Dominika96 lubią tę wiadomość

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania2021❤️ wrote:
    Hej, ja po wizycie u gin. Pęcherzyk pękł 😊💕
    Kciuki kochana 😉

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia cudowne wieści ☺️ który dzień po owulacji u Ciebie?

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————

Wysłany: 17 listopada 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 17 DC. Owulacja prawdopodobnie była 13-14 DC. Czyli dopiero kilka dni po jestem:)
    A wy jak się macie?

• olcik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listopadowa aura trochę mnie przytłacza... Nie chce mi się nic, ciągle jestem śpiąca...

Wysłany: 17 listopada 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcik, mam tak samo jak ty. Nie lubię strasznie jesieni. Pochmurno, ciemno, szaroburo. Nie chce mi się wstawać do pracy. Najchętniej zostałabym w łóżku...
    Ja nie wiem jak się nastawiać. Z jednej strony cieszę się że pierwszy raz miałam tak piękną owulację. A z drugiej strony cały czas myślę o tych niedrożnych jajowodach. Mogę to mieć, a mogę tego nie mieć.

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo reaguję na jesień 🙈 Dzisiaj skończyłam stymulacje owulacji, we wtorek wizyta. Mówiąc szczerze nie nastawiam się na nic już 😕

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • olcik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli we wtorek będziesz wiedzieć ile wyhodowalas pęcherzyków?
    Dziewczyny, dziś wam nasmecilam a wróciłam do domu i zrobiłam takie porządki ze głowa mała. Zostawiłam sobie tylko prasowanie na jutro, bo niedawno skończyłam. Może to dziwne, ale zrelaksowalo mnie i odprezylo to sprzatanie 😋

Mari92 lubi tę wiadomość

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ☺️ chciałabym jeden, ale taki szczęśliwy, chociaż coraz mniej w to wierzę 😕
    Jesienne porządki? ☺️

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • olcik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żeby był! A to Twoja pierwsza stymulacja? Ja wciąż czekam na te wyniki, sprawdziłam w ubiegłym tygodniu swoje IKP i w opisie pobytu w szpitalu była zawarta info o histero, badaniu histopato ale tez o wyciętej zmianie horobowej wiec serio zaczęłam się obawiać… W poniedziałek minie 5tygodni, a ja nadal nie wiem nic🤦🏽‍♀️
    Dominika zazwyczaj sprzątam co tydzień lub dwa, ale tydzień temu oddaliśmy odkurzacz do serwisu i zanim go oddałam nie posprzątałam… koty z kurzu mi już biegały między nogami 😂 poza tym jak posprzatam w tygodniu to czuje jakbym wygrała w totka. Weekend jakiś taki przyjemniejszy i można go inaczej spędzić niż z mopem w ręku. A i jednak poprasowalam jeszcze na dobitkę 😂

• SabciaS Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa, pozwólcie ze do was dołączę. Staramy się z mężem 2,5 roku. Dopiero teraz jesteśmy na nowej drodze. W przyszłym cyklu mamy odbyć inseminacje. Jednak w tym cyklu doktor podał mi ovitrelle, czy któraś z was jest po takim zastrzyku? Bądź była? 4/5 dni po zastrzyku zaczęły bolec mnie jajniki i piersi, dziś jestem 8dni po i piersi bolą jeszcze bardziej, czy tez któraś z was tak miała ? 😢

Starania od 2019r.

Styczeń 2021- hsg(obustronna niedrożność-zrosty)
    Marzec 2021 - laparoskopia- udało się udrożnić

Wrzesień 2021 wizyta w klinice

Planowo grudzień 2021 pierwsza IUI

👩
    -niedoczynnosc tarczyc
    -amh 11
    -progesteron 21 dc 11,5

🧔🏻‍♂️
    Morfologia nas. 1%
    Duza ilość żołnierzyków
    Ruchliwość 👌
  • olcik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabcia a przyjmujesz progesteron?

Uwaga Dziewczyny, jaka bomba! Byłam odebrać dziś wyniki histero. Czytam i widzę:
    CYSTIS ENDOMETRIALIS OVARII SINISTRI, TORBIEL JAJNIKA LEWEGO. LICZNE FRAGMENTY O WYM. 6*3*1,5CM

Pół internetu przeczytałam w drodze powrotnej, albo i więcej. Telefon do męża, że to na pewno powód nie powodzeń. Endometrioza. Zaczęłam wszystkie swoje objawy temu przypisywać, stwierdziłam zgadza się. Wróciłam do pracy, siadam i czytam kolejny raz a tam nie moja data urodzenia, nie mój pesel ani godzina przyjęcia do szpitala. Imię i nazwisko się zgadza!!!!!!!! ku*&% !!!!!!!!!!! Dzwonię do szpitala, że to pomyłka a pani do mnie jakim prawem odebrałam nie swoje wyniki. SZOK. Nikt nie poprosił mnie o dowód, ale i ja tez nie sprawdziłam niczego poza imieniem i nazwiskiem. I dalej pani twierdzi, że w laboratorium nie mają żadnego oddanego badania z moimi poprawnymi danymi i że wcale nie powinno ich być bo to histero diagnostyczna, ale ja mam w karcie wypisu że był pobrany wycinek do badania. Już się tak zagotowałam, że mówie a jakbyście mi usunęli narządy rodne przez pomyłkę to też nie moglibyście nic z tym zrobić? Kobieta z ambulatorium twierdzi, że nie może mi pomóc, nie ma na to wpływu i to nie jej wina i że mam sobie to zgłosić gdzieś indziej ale ona nie wie gdzie. Szlag mnie trafił. Mało się nie popłakałam. Zadzwoniłam pod inny numer do szpitala, obiecano mi że lekarz prowadząca się ze mną skontaktuje. Zadzwoniła od razu. Twierdzi również że to pomyłka przy wypisie, który podpisała ale że nie ona go pisała. No absurd!!!! W końcu się pytam co ja mam teraz zrobić, zostawić to od tak czy może liczyć na cud że mój wynik się znajdzie? Niestety, zapis w wypisie jest pomyłką ale to się zdarza. Twierdziła, że siedzi w danej chwili przed komputerem i ma w systemie 3 inne osoby o takich imionach i nazwiskach i że to niemożliwe aby zostały podmienione dane. Badanie histopatologiczne a patomorfologiczne robione jest inną metodą. Mój opis badania jest na wypisie i thats all.
    Umówiłam się na wizytę do mojej lekarz w poniedziałek. W szpitalu miałam mieć kontrolną, ale po tym cyrku aż boję się tam iść.

Jest jeszcze jedna rzecz która mi nie daje spokoju. Ja mam torbiel okołojajnikową, od 2-3lat. Każdy lekarz był tego świadomy, jeden mówił że nie przeszkadza w ciąży, drugi że im większy tym bardziej obciąża jajnik, kolejny że nie zaburza pracy jajnika. W każdym razie nie powiększa się, chociaż teraz już zgłupiałam bo chyba nie mam żadnego usg dla porównania. Na tym wyniku strona jajnika, wielkość by zgadzała się z tym co u mnie. Przypadek? Nie sądze....

Sorry za ten mój żal post, ale musiałam bo bym się udusiła

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ