Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • olcik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SabciaS wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa, pozwólcie ze do was dołączę. Staramy się z mężem 2,5 roku. Dopiero teraz jesteśmy na nowej drodze. W przyszłym cyklu mamy odbyć inseminacje. Jednak w tym cyklu doktor podał mi ovitrelle, czy któraś z was jest po takim zastrzyku? Bądź była? 4/5 dni po zastrzyku zaczęły bolec mnie jajniki i piersi, dziś jestem 8dni po i piersi bolą jeszcze bardziej, czy tez któraś z was tak miała ? 😢

Witam w naszym gronie oczywiście, ja się nigdy nie stymulowałam ani nie przyjmowałam ovi więc nie pomogę ale byc może jeszcze wszystko przede mną no chyba że w następnym cyklu zechcą mnie pokroić z okazji tej torbieli...

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Sabcia a przyjmujesz progesteron?

Uwaga Dziewczyny, jaka bomba! Byłam odebrać dziś wyniki histero. Czytam i widzę:
    CYSTIS ENDOMETRIALIS OVARII SINISTRI, TORBIEL JAJNIKA LEWEGO. LICZNE FRAGMENTY O WYM. 6*3*1,5CM

Pół internetu przeczytałam w drodze powrotnej, albo i więcej. Telefon do męża, że to na pewno powód nie powodzeń. Endometrioza. Zaczęłam wszystkie swoje objawy temu przypisywać, stwierdziłam zgadza się. Wróciłam do pracy, siadam i czytam kolejny raz a tam nie moja data urodzenia, nie mój pesel ani godzina przyjęcia do szpitala. Imię i nazwisko się zgadza!!!!!!!! ku*&% !!!!!!!!!!! Dzwonię do szpitala, że to pomyłka a pani do mnie jakim prawem odebrałam nie swoje wyniki. SZOK. Nikt nie poprosił mnie o dowód, ale i ja tez nie sprawdziłam niczego poza imieniem i nazwiskiem. I dalej pani twierdzi, że w laboratorium nie mają żadnego oddanego badania z moimi poprawnymi danymi i że wcale nie powinno ich być bo to histero diagnostyczna, ale ja mam w karcie wypisu że był pobrany wycinek do badania. Już się tak zagotowałam, że mówie a jakbyście mi usunęli narządy rodne przez pomyłkę to też nie moglibyście nic z tym zrobić? Kobieta z ambulatorium twierdzi, że nie może mi pomóc, nie ma na to wpływu i to nie jej wina i że mam sobie to zgłosić gdzieś indziej ale ona nie wie gdzie. Szlag mnie trafił. Mało się nie popłakałam. Zadzwoniłam pod inny numer do szpitala, obiecano mi że lekarz prowadząca się ze mną skontaktuje. Zadzwoniła od razu. Twierdzi również że to pomyłka przy wypisie, który podpisała ale że nie ona go pisała. No absurd!!!! W końcu się pytam co ja mam teraz zrobić, zostawić to od tak czy może liczyć na cud że mój wynik się znajdzie? Niestety, zapis w wypisie jest pomyłką ale to się zdarza. Twierdziła, że siedzi w danej chwili przed komputerem i ma w systemie 3 inne osoby o takich imionach i nazwiskach i że to niemożliwe aby zostały podmienione dane. Badanie histopatologiczne a patomorfologiczne robione jest inną metodą. Mój opis badania jest na wypisie i thats all.
    Umówiłam się na wizytę do mojej lekarz w poniedziałek. W szpitalu miałam mieć kontrolną, ale po tym cyrku aż boję się tam iść.

Jest jeszcze jedna rzecz która mi nie daje spokoju. Ja mam torbiel okołojajnikową, od 2-3lat. Każdy lekarz był tego świadomy, jeden mówił że nie przeszkadza w ciąży, drugi że im większy tym bardziej obciąża jajnik, kolejny że nie zaburza pracy jajnika. W każdym razie nie powiększa się, chociaż teraz już zgłupiałam bo chyba nie mam żadnego usg dla porównania. Na tym wyniku strona jajnika, wielkość by zgadzała się z tym co u mnie. Przypadek? Nie sądze....

Sorry za ten mój żal post, ale musiałam bo bym się udusiła
    Będzie dobrze , czasem trzeba się wygadać.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Starania2021❤️ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcik...
    Co się dzieje teraz w tych szpitalach to głowa mała. Takie pomyłki i ona ci nie może pomóc? Żałosne. Pewnie zgonią to na winę covidu bo mają tak dużo pracy że już sami nie ogarniają.... ;/

• olcik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital z dobrą renomą, super opiniami i na prawdę dobrymi specjalistami. Zawiodłam się, nie wrócę tam na kontrole. Jak tam byłam to czułam się jak w fabryce na linii produkcyjnej, pacjentka przyszła, na stół za godzinę do domu i następna...

Wysłany: 19 listopada 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tak to teraz wygląda. W moim mieście w szpitalach nie ma teraz zabiegów. Także jeśli bym się zdecydowała na laparoskopie to narazie muszę czekać... Moja gin mówi że pewnie do lutego będą zabiegi wstrzymane :/

• olcik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w zwiazku z covidem jak sie kladlam na ten jeden dzien to nawet mi testu nie zrobili przy przyjeciu i nie zapytali czy jestem zaszczepiona. Co szpital to inne zasady. A Twoja doktor pracuje w szpitalu w ktorym mialabys miec laparo? Zaczynam sie zastanawiac czy i ja nie powinnam pomyslec nad usunieciem tej torbieli okolojajnikowej...

Wysłany: 19 listopada 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mogą doktor jest od czasu do czasu w szpitalu. A od stycznia będzie tam więcej. Nie wiem czy prawie codziennie czy jak:)

Wysłany: 21 listopada 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj boli mnie podbrzusze. Dziś nawet mam lekkie mdłości. Nie chcę się nastawiać że coś się udało, boje się że to wina duphastonu, który przyjmuje. On lubi dawać takie znaki ;(

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia kiedy testujesz przypomnij koleżance ze sklerozą? 🙈 Nie wiem czy pisałam 🙈 ale we wtorek mam wizytę u ginekologa, zobaczymy czy coś uroslo ☺️ dziś znów miałam spine z teściami odnoście naszych potencjalnych dzieci, mówię im, że my nie chcemy a Ci drążą temat 😕

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    Asia kiedy testujesz przypomnij koleżance ze sklerozą? 🙈 Nie wiem czy pisałam 🙈 ale we wtorek mam wizytę u ginekologa, zobaczymy czy coś uroslo ☺️ dziś znów miałam spine z teściami odnoście naszych potencjalnych dzieci, mówię im, że my nie chcemy a Ci drążą temat 😕
    Rozumiem cię , pamiętam jak długo staraliśmy się o pierwsze dziecko. Wszyscy ostali dlaczego nie chcemy dzieci. A myśmy się daj długo już starali. Takie słowa bolą.
    Trzymaj się kochana

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test owulacyjny i jest praktycznie biało.
    Mari a Ty jak się czujesz? Kiedy ta wizyta?☺️

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————

Wysłany: 21 listopada 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, ja też robiłam testy i mi nie wychodziły. Nie sugeruj się tym! Ja we wtorek idę na krew. W piątek biorę ostatnia tabletke duphastonu i niby w sobotę powinnam testować.

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal mam taki mętlik 😕 ale u Ciebie coraz bliżej do testowania 🥰

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • olcik Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam wizytę! I wiecie co, zrobie monitoring w tym cyklu. W przyszły wylatujemy więc już nie będę sobie zawracać głowy.

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na którą wizyta? Czekamy na informacje ☺️

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • olcik Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18:20, ale bede sprawdzam co chwila czy cos wolnego sie pojawi bo od 16 doktor przyjmuje a ja mam 15min drogi do niej wiec im szybciej tym lepiej.
    Powiem wam, że tak się wyspałam i wypoczęłam w weekend, że aż chce się żyć:) Niedawno wam pisałam, że tak strasznie mnie dojeżdża ten okres jesienny ale dziś jak ręką odjął! Oby jak najdłużej. Rok temu właśnie w listopadzie zaszłam w ciąże i w swoje urodziny zrobiłam sobie prezent w postaci 2 kresek. Cudownie byłoby to poczuć jeszcze raz...

Mari92 lubi tę wiadomość

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A który dzień cyklu masz? Chyba najlepszy prezent na cały rok byś miała 😘

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • olcik Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13. Musiałam sprawdzić, bo nawet nie wiedziałam :P Obserwuję po śluzie, że owulacja się zbliża ale chcę ją potwierdzić żeby później nie gdybać.

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyty będziemy mieć w tym samym dniu cyklu, tylko, że u mnie sucha jakiej dawno nie było 😕

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • olcik Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tez dzisiaj wizytujesz?

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ