Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinek 91 wrote:
    Ja mam to samo :D odsuwam od siebie wszystkie złe i negatywne myśli uda się! ;)
    tak :) zostaniemy majowymi lub czerwcowymi mamusiami ;D musi się udać ;]

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Do mnie właśnie dzwoniła pani z pupu. Ma dla mnie ofertę pracy :P pójść pójdę, ale jak na ewentualnej rozmowie wyjdzie że jestem w ciąży to będzie ciekawie ;p

a jakaś fajna ta praca? :) w sensie, pasowałaby Ci? :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinek91 ja mam takie fajowe koszule nocne, ale jeszcze nie korzystałam z nich:> może dziś wypróbuję:D

Też odsuwam od siebie myśli typu że się nie uda tym razem:D jestem myśli że się właśnie uda w tym cyklu!

• malinek 91 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naacia wrote:
    malinek91 ja mam takie fajowe koszule nocne, ale jeszcze nie korzystałam z nich:> może dziś wypróbuję:D

Też odsuwam od siebie myśli typu że się nie uda tym razem:D jestem myśli że się właśnie uda w tym cyklu!

No to ubieraj dzisiaj koszulkę! dajmy się ponieść, a nie tylko myślimy o 'produkcji' :D

Kiedyś będziemy mamami :)
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinek 91 wrote:
    GRATULUJE!!!!

Ja też dzisiaj zobaczyłam II - ale na owulacyjnym :D
    Dziewczyny z problemem z tsh - mi moja ginekoloszka przepisała JOD w tabletkach, do brania przez cały cykl. a na plamienia dostałam luteinę dopochwowo :)
    Dziś mam zamiar ostro sie starać, bo przez kilka dni te testy takie bledziochy wychodziły,a dziś wreszcie wyraźna krecha :)
    a jaki bo córa na niedoczynnosc też miała przez 3 mc a reszte ja wybrałam. i nie załuje bo włosy sie polepszyły i paznokcje

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinek 91 wrote:
    No to ubieraj dzisiaj koszulkę! dajmy się ponieść, a nie tylko myślimy o 'produkcji' :D
    Chyba tak zrobię :D w końcu najwazniejsze jest to żeby czerpać przyjemność ze staranek :)

Paulinaaa lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinek 91 wrote:
    ja to nawet zakupiłam sexy koszulke i szlafroczek :D co by nie czuć było takiego "haromonogramu" starań :D

Haha ja na starania tez kupilam sexy (i mega droga) koszlke, bo moj maz zawsze jeczal ze mu sie takie podobaja. Przez niedoczynnosc troche mi sie przytylo i sie bronilam, ale stwierdzilam, ze jak starania pelna para to i koszulka bedzie. Tak sie podobala, ze wlasciwie nie byla zdejmowana ;p;p I udalo sie :)

Paulinaaa, Magdzia85F lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam czesc wynikow z przychodni

tsh - wynik 0,7 (norma 0,27/4,2)
    witamina b12 - wynik 251 (norma 130/700)
    witamina d - wynik 70 (norma 50/-)
    crp - wynik 4 (norma -/10)

Morfologia ogolnie tez w normach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 16:16

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, no zgodna z wykształceniem:) Ale teraz odpada, bo cały plan by nam zaburzyła. Postanowiliśmy że nie będę teraz niczego szukać, skupiamy się na razie na dzieciach. Nie wyobrażam sobie że teraz na całe dnie zostawiam synka z teściami w domu... Poza tym dopiero początek ciąży a ja jednak nie do końca czuję się na siłach, żeby pracować.

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nie wytrzymalam i zrobiłam test. Ovu wyznaczyło mi miesiączkę za cztery dni ale wg cyklu poprzedniego powinnam dostać za dwa dni. No i wyszedł bladzioszek. A teraz siedzę i się zastanawiam czy faktycznie jestem w ciąży. Boję się zrobić inny,zeby nie rozczarować się. Ponadto boli mnie cały czas brzuch jak na @ czasem jajniki ciągną albo mam wrażenie jakby mi coś brzuch rozpieralo od środka. W dodatku w krzyżu mam taki ból, że czasami schylic się nie mogę. Poczekam te kilka dni jeszcze do @ i wtedy zrobię drugi test

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 16:30

klaudiaaa93, Almond, MamaNl, Aife, Kitkat lubią tę wiadomość

xnw4vfxm5eizkx16.png

Wysłany: 5 września 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Haha ja na starania tez kupilam sexy (i mega droga) koszlke, bo moj maz zawsze jeczal ze mu sie takie podobaja. Przez niedoczynnosc troche mi sie przytylo i sie bronilam, ale stwierdzilam, ze jak starania pelna para to i koszulka bedzie. Tak sie podobala, ze wlasciwie nie byla zdejmowana ;p;p I udalo sie :)

No my tez ie zdejmujemy :D szkoda mu chyba :D

edwarda20 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki mam do Was pytanie odnośnie śluzu :) niby sprawdzałam wcześniej śluz ale wyrywkowo więc nie wiem :)
    W 18 dc śluz był białawy lekko rozciągliwy, od 19 dc jest biały(ale nie taki jak wtedy gdy jest infekcja) coś takiego jakbym nabrała trochę kremu na palec i mogłabym go rozsmarować i nie jest rozciągliwy, czy to jest właśnie śluz kremowy czy lepki? Bo napisałam sobie że lepki, ale on chyba taki nie jest :D
    Według mnie ovu mogła być 17dc (niestety mieliśmy w weekend remont i spałam po 2-3h w nocy, więc nawet temp nie wpisywałam przez trzy dni.
    Pomocy :)

• pilik Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wróciłam przed chwilą od gin. Śluz płodny jak nigdy, normalnie mnie zalało i pierwszy raz w życiu takim ładnym śluzem... a mam ochotę na sex ostatnio też jak nigdy. Aż mąż pyta co mi sie dzieje :p ja do chudych nie należę, ale mężowi się podobam i On uwielbia sexi wdzianka więc kilka mam i używamy ;)
    Po wizycie dużo dobrego - endo jak na mnie ładne bo 7mm a owulacja pewnie jutro będzie. Gin powiedział że nie widzi przeciwwskazań do działania a ja się czuje jakby mi jiż powiedział że w ciąży jestem! Haha :p

MamaNl, Ellka, Aife, edwarda20, jagodowa91, Magdzia85F lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Hej dziewczyny! Wróciłam przed chwilą od gin. Śluz płodny jak nigdy, normalnie mnie zalało i pierwszy raz w życiu takim ładnym śluzem... a mam ochotę na sex ostatnio też jak nigdy. Aż mąż pyta co mi sie dzieje :p ja do chudych nie należę, ale mężowi się podobam i On uwielbia sexi wdzianka więc kilka mam i używamy ;)
    Po wizycie dużo dobrego - endo jak na mnie ładne bo 7mm a owulacja pewnie jutro będzie. Gin powiedział że nie widzi przeciwwskazań do działania a ja się czuje jakby mi jiż powiedział że w ciąży jestem! Haha :p

To bierz sie do roboty ;)

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaaa93 wrote:
    Kobietki mam do Was pytanie odnośnie śluzu :) niby sprawdzałam wcześniej śluz ale wyrywkowo więc nie wiem :)
    W 18 dc śluz był białawy lekko rozciągliwy, od 19 dc jest biały(ale nie taki jak wtedy gdy jest infekcja) coś takiego jakbym nabrała trochę kremu na palec i mogłabym go rozsmarować i nie jest rozciągliwy, czy to jest właśnie śluz kremowy czy lepki? Bo napisałam sobie że lepki, ale on chyba taki nie jest :D
    Według mnie ovu mogła być 17dc (niestety mieliśmy w weekend remont i spałam po 2-3h w nocy, więc nawet temp nie wpisywałam przez trzy dni.
    Pomocy :)

Klaudia to co opisalas to kremowy, a lepki jak ci zostaja slady na bieliznie ;)

klaudiaaa93 lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Almond Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1981 wrote:
    Dzisiaj nie wytrzymalam i zrobiłam test. Ovu wyznaczyło mi miesiączkę za cztery dni ale wg cyklu poprzedniego powinnam dostać za dwa dni. No i wyszedł bladzioszek. A teraz siedzę i się zastanawiam czy faktycznie jestem w ciąży. Boję się zrobić inny,zeby nie rozczarować się. Ponadto boli mnie cały czas brzuch jak na @ czasem jajniki ciągną albo mam wrażenie jakby mi coś brzuch rozpieralo od środka. W dodatku w krzyżu mam taki ból, że czasami schylic się nie mogę. Poczekam te kilka dni jeszcze do @ i wtedy zrobię drugi test

Anula mysle ze bladzioszej za kilka dni zamieni sie w 2 grube krechy;-) trzymam kciuki!!!

Ja jeszcze nie testowalam, czekam do 7 wytrwale ale od nd boli podbrzusze i jajniki kłujà raz jeden raz drugi, do tegi bol krzyża wiec chyba wredna @ przyjdzie

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1981 wrote:

Tez tak mysle na spokojnie zrob test za 2 dni i zobaczysz no albo beta ;)

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, super wieści :-* to do dzieła :-D

Anula pokażesz zdjęcie kreseczek? :-)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png

Wysłany: 5 września 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula - musisz powtórzyć teścik - nie bój się, nie ma czego!! na szczęście w takich staraniach szanse nigdy nie maleją ;)

• Sela Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    wróciłam dzisiaj z monitoringu owulacji i przebiegła podobno idealnie.... gin robiąc usg zobaczyła, że moje endometrium jest grube i przepisała mi od dzisiaj duphastan i za 12 dni mam iść na bete... Obawiam się chyba bardziej endometriozy (nie mam bolesnych ani obfitych @. 4 mies temu też jej się nie podobała grubość mojego endometrium własnie po owu, bo przed była zawsze dobra) Pierwszy raz ok. 1 dzień po owu bolą mnie piersi (może to nie jest jakiś tam spory ból ale są bardzo wrażliwe) i tak mnie zastanawia czy za tydzień przyjdzie @? Zawsze przed @ bolą mnie piersi ale to chyba za wcześnie, bo @ mam dostać ok. 20.09 Znając moje zwariowane cykle to podejrzewam, że znowu mi się coś poprzestawiało...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ