Forum Starając się - ogólne WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, wpisana jesteś na 15:) Kciuki:)

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Rene Autorytet
    Postów: 3900 1753

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka jak dobrze że czuwasz nad tabelką:-)

    Ellka lubi tę wiadomość

    Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene, staram się:) Jak tylko mogę to wpisuję ;) ALe mówię z góry że może mi się zdarzyć, że kogoś niechcący przeoczę...

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Rene Autorytet
    Postów: 3900 1753

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Rene, staram się:) Jak tylko mogę to wpisuję ;) ALe mówię z góry że może mi się zdarzyć, że kogoś niechcący przeoczę...
    jak coś to w miarę możliwości będę pomagać:-)

    Ellka lubi tę wiadomość

    Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Sońkaa Autorytet
    Postów: 582 256

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    MałaMi - bo ludzie już tak głupio myślą, skoro nie ma to dlatego, że nie chce mieć.
    Mnie bolało, jak mój wujek do mnie wyleciał: co się ociągacie, kiedy będziesz wreszcie z brzuchem chodzić.
    A ja byłam miesiąc po poronieniu, zresztą jego żona rok temu też poronieniła. Mimo wszystko-ludzie nie myślą.

    Zaryzykuje, wpiszcie mnie też dziewczyny. Na 5 września, zobaczymy ;)
    No niestety dziewczynki, macie rację... Ja myślałam, że spadnę z krzesła jak moja ciocia powiedziała do mojego męża cytuję "Ty chyba strzelasz ślepakami"... No i jak się okazało wcale nie, bo to moje hormony świrują niestety :(

    10 cs szczęśliwy <3

    ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2117 682

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się obrócić to w żart ale w głębi nas to dotyka. No ale cóż kolejny cykl przed nami

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Tynka 89 Koleżanka
    Postów: 58 27

    Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak znajdziecie czas dziewczyny to poproszę o wpis na 2 września :)

    7b5da9f492d80ba9da03c533717c0bc5.png
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4098 1598

    Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi90 badania hormonalne sobie robiłaś? Chorujesz na cos?

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2117 682

    Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie sprawa jest taka że chodziłam do jednej ginekolog która mi mówiła że po roku jak się nie uda żeby przyjść , trzeba się starać, zrobiłam na własną rękę 3 hormony LH FSH estriadol, 24.08 mam wizytę u innego ginekologa i mam nadzieje że ona mi coś zleci, i zinterpretuje mi wyniki tych badań, a nie będzie mówiła że trzeba się starać ...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 08:21

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • inaa Autorytet
    Postów: 2044 1239

    Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo po negatywie wczorajszym- dzisiaj witam sie juz z @

    thgf9n73strbq9ak.png

    thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2117 682

    Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ściskam mocno, oby w kolejnym cyklu się udało :*

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 17 sierpnia 2017, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami wydaje mi się, że niektorzy ludzie mają problemy z uzywaniem głowy i poprawnego myślenia! Niecierpie taloch durnych docinek. Ale zawsze znajdzie się taka osoba ktora coś dopowie nie tak. U nas juz od roku tylko słuszę w kolko koedy bedzie 2-gie, ze czemu taki suzy odstep, ze dzieci sie razem nie beda wychowywac... czasami juz nie odpwiadam.

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • amc93 Znajoma
    Postów: 20 12

    Wysłany: 17 sierpnia 2017, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dopiero zaczynam moją przygodę tutaj. Miesiączka nieregularna więc jeśli @ nie pojawi się wcześniej będę robić test 02.09 :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 13:21

  • Kitkat Autorytet
    Postów: 328 189

    Wysłany: 17 sierpnia 2017, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisuję się i ja. To nasz pierwszy cykl starań, więc wątpię, że się uda, ale może :)

    oar890bvpobm9vcr.png
    fb3d941327.png
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4098 1598

    Wysłany: 17 sierpnia 2017, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    u mnie sprawa jest taka że chodziłam do jednej ginekolog która mi mówiła że po roku jak się nie uda żeby przyjść , trzeba się starać, zrobiłam na własną rękę 3 hormony LH FSH estriadol, 24.08 mam wizytę u innego ginekologa i mam nadzieje że ona mi coś zleci, i zinterpretuje mi wyniki tych badań, a nie będzie mówiła że trzeba się starać ...
    Ja takich dwóch mam.rok staran inaczej żadnego leczenia wcześniej.tez sporo badan na własną rękę robiłam.moja endo jest spoko i daje mi skierowania wtedy mam za darmo.ona dala mi na amh a powinien ginekolog.

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Sońkaa Autorytet
    Postów: 582 256

    Wysłany: 17 sierpnia 2017, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat, kto wie, kciuki zaciśnięte! :)

    10 cs szczęśliwy <3

    ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc93, Kitkat trzymam kciuki,żeby się udało! :)

  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:*
    Kitkat, na kiedy Cię zapisać?

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Sońkaa Autorytet
    Postów: 582 256

    Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owu dziś potwierdzona monitoringiem, była! Czyli mogę się tu już legalnie panoszyć ha! ;) :D

    Ellka, MałaMi90, Tynka 89 lubią tę wiadomość

    10 cs szczęśliwy <3

    ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa, to świeżutko po owu jesteś? Dobrze rozumiem?:>

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego