X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam @.moj cykl trwal 25 dni...widzę ze skacze jak chce

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, współczuję bidulko :* Oby szybko mdłości przeszły:* Mój gin twierdzi, że jak są mdłości i senność to dobrze, dziwne podejście, ale ja lekarzem nie jestem, to się nie kłócę;)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w końcu test owu z dwiema mega ciemnymi kreskami :-) do tego jeszcze szyjka otwarta na całego :-)

Ineczka lubi tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini, to do dzieła :D
    Kciuki za zielony koniec:*

Ja sobie zrobiłam małe zakupy internetowe:)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciąży 4 miesiące męczyłam się z mdłościai i zamiast tyć to chudłam i tak w ciązy schudłam 9 kg :D przez 5 msc a później w 4 msc przytyłam 9 i wyszłam na 0 :D

jak Wam mija wieczór? Ja na pełnym lajcie pije sobie piwko z sokiem malinowym który sama wytłoczyłam :D myślałam, że bedzie mi smutno, że się za 1 razem nie udało ale dzielnie to zniosłam. Jutro idę kuić termometr owulacyjny i ziółka ojca sroki żeby wspomóc co nie co :P szkoda tylko, że w okolicach owulacji moj M jedzie na 3 delegacje 3-4 dniowe... no cóż jak nie teraz to następnym :)

Akceptacja!
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie chwile temu usiadłam.jak wróciłam z mloda od lekarza wypiłam kawke i zajełam sie ogarnianiem domu.a niedawno skonczyłam mieszanie domowego soku kubus

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    ja wlasnie chwile temu usiadłam.jak wróciłam z mloda od lekarza wypiłam kawke i zajełam sie ogarnianiem domu.a niedawno skonczyłam mieszanie domowego soku kubus

i jak po wizycie?

co do soku to robisz z jakimś robotem czy sama ucierasz?

Akceptacja!
  • KAL Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    U mnie w końcu test owu z dwiema mega ciemnymi kreskami :-) do tego jeszcze szyjka otwarta na całego :-)

Tina!!! Do dzieła trzymam kciuki &&&&&&&&&&&

Akceptacja!
  • Tini Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadnego do dzieła nie będzie :-( M rano idzie do pracy więc zamiast serduszkowania wybrał telefon i jakieś filmiki na yt do snu :-( nie pomogła nawet nowa bielizna. W tym miesiącu mogę odpuścić sobie testy biorąc pod uwagę że ostatnio jak udało mi się go przekonać do przytulanka był poniedziałek a dziś już piątek :-( nic idę spać bo płakać mi się chce :-(

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini ale te chłopy to czesem durne są nosz!!!! owulacja trwa chyba 24h to może jutro wieczór się uda&&&

Ja właśnie zrobiłam dwa gary gołąbków i mam weeken bez gotowania hyhy :D

Akceptacja!
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Żadnego do dzieła nie będzie :-( M rano idzie do pracy więc zamiast serduszkowania wybrał telefon i jakieś filmiki na yt do snu :-( nie pomogła nawet nowa bielizna. W tym miesiącu mogę odpuścić sobie testy biorąc pod uwagę że ostatnio jak udało mi się go przekonać do przytulanka był poniedziałek a dziś już piątek :-( nic idę spać bo płakać mi się chce :-(

Rety z tymi facetami czasem to masakra... mój też ma podobnie. Po @ wygłodzony i bardzo chętny a im bliżej owulacji tym coraz trudniej go zaciągnąć do łóżka, szczególnie w tygodniu jak zmęczony po pracy i rowerze lub rolkach.

Ja dziś zrobiłam pierwszy test owulacyjny (10dc) i wyszła słaba kreseczka więc pojawiła się iskierka nadziei że może ziółka o. Sroki działają i może unormuje mi się cykl (ostatnie dwa trwały 37 i 35dni).

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:

Tini, ale powiedziałaś mu wprost na co masz ochotę czy tylko włożyłaś bieliznę i miał sam wiedzieć (to tylko chłop ;))
    Wybacz teorię spiskową, mi zawsze się takie nasuwają :P
    ale jak od poniedziałku w piątek nadal nie chciał to albo chory, albo ma kochankę.

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • inaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini po pozytywnym o ile sie nie myle owo do 48 h wiec nie płacz.. nic straconego.

Ja się mogę dziś pochwalić super wieczorem z mężem. Pojechaliśmy oddać auto teściom bo załatwiali gaz w naszym mieście. Potem jechaliśmy od nich do Katowic busem. Wypiliśmy piwko i shota z tequili ( czy jak się to pisze)- z nią miałam do czynienia pierwszy raz... mega / piliśmy gold z cynamonem i pomarańczą. Potem jechaliśmy do naszego miasta ostatnim busem i poszliśmy na dalsze szaleństwo do knajpki. Przed chwilką wróciliśmy do domku taxi. nie przejmuję się... bo ileż można - że nie bo jakbym była w ciąży. Mega wieczór... ciesze się :D ! Ponoć mamaginekolog mówiła, że nic dziecku nie grozi do 14dpo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 00:21

MałaMi90 lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Tini Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Tini, ale powiedziałaś mu wprost na co masz ochotę czy tylko włożyłaś bieliznę i miał sam wiedzieć (to tylko chłop ;))
    Wybacz teorię spiskową, mi zawsze się takie nasuwają :P
    ale jak od poniedziałku w piątek nadal nie chciał to albo chory, albo ma kochankę.
    Nie, nie powiedziałam wprost bo nie chce żeby pomyślał, że traktuję go jako maszynkę do prokreacji ;-) dlatego chciałam żeby to wyszło od niego. Ja po prostu myślę, że on nie jest jeszcze gotowy na nowego dzidziusia. Bo normalnie jakby wyczuwal moje dni płodne - zaraz po @ i przed to bez zahamowań a w trakcie owu to zawsze albo zmęczony albo zmęczony ;-) trudno, poczekam aż faktycznie on tez się zdecyduje, tyle że to takie trudne. My kobiety mamy chyba bardziej rozwinięte instynkty i dlatego bardziej nas boli porażka. Choć znam facetów którym bardziej zależało na dziecku niż kobiecie. Mój jednak póki co do nich nie należy :-(

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam po dłuższej nieobecności w ostatnim czasie czułam się źle mdłości i zmęczenie nie odpuszczały:-(od wczoraj jest już lepiej i oby już tak zostało albo było jeszcze lepiej:-)

Ellka, jagodowa91 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Tini, to do dzieła :D
    Kciuki za zielony koniec:*

Ja sobie zrobiłam małe zakupy internetowe:)
    pochwal się co tam kupiłaś:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene, majtasy :-P i małemu wiatrowke ;-)

Rene lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Tini ale te chłopy to czesem durne są nosz!!!! owulacja trwa chyba 24h to może jutro wieczór się uda&&&

Ja właśnie zrobiłam dwa gary gołąbków i mam weeken bez gotowania hyhy :D
    zjadłabym gołąbki:-)z jakiej kapusty robiłaś?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    i jak po wizycie?

co do soku to robisz z jakimś robotem czy sama ucierasz?
    kiepsko po wizycie.córa dała niezle popalic w poczekalni i gabinecie że lekarz zapomnial zrobic jej usg tarczycy a mial zamiar.wyniki cory idealne.u mnie zmiana leku z 88 na 100 bo mam tsh prawie 3.pewnie przez stres bo ostatnio chodze jak bomba zegarowa.
    co do soku to składniki wszystkie gotujesz a potem musisz to zblenderowac i gotowe.na swieżo jak dobrze pamiętam może byc do 48 godzin w lodówce ale możesz też zagotowac w słoiku na zime np.wyszlam tak zla z wizyty bo wyszło na to że zapłaciłam za pare minut objasniem dotyczacych recept i nastepnej wizyty bez zadnych badan.a miał zrobic mi usg piersi i badanie ginekologiczne czy wszystko jest ok.musze spowrotem rozdzielic moje i córki wizyty co jest bardzo kłopotliwe bo zas trzeba organizowac kogos do córki i 2 razy siedziec w dlugiej kolejce do lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 10:11

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal robiłas w kapuscie czy z dodatkiem kapusty.ja tych 1 za bardzo nie umiem zrobic zawsze kapusta mi sie rozłazi nie wazne czy zrobie ja mieka czy aldente.
    sok domowy kubus
    =8litrów wody 1kg cukru 4-5 cytryn 1,5 kg marchwi 1,5 kg dyni 1,5kg jabłek wszystko gotujesz a potem zblenderowac jak nie masz tak dużego garka aby wszystko razem zmiescic to pogotuj oddzielnie składniki rozlewajac te litry wody po wszystich garkach

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ