Forum Starając się - ogólne WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 9 września 2017, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa takie wieczory sa potrzebne :) tez takue nam sie zdarzaly.spontaniczny clubbing od czasu do czasu nie zaszkodzi

    Tini to moze powazna rozmowa czy oboje chcecie dziecka i co w zwiazku z tym robicie :)

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Tini Autorytet
    Postów: 561 475

    Wysłany: 9 września 2017, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby on chce tyle że nie ma tak silnego pragnienia jak ja. Bardziej podchodzi do tego, że jak będzie to super a jak nie to nic się nie stanie. Nie wkrecil się w to tak bardzo jak ja, więc mu obojętne w którym cyklu się uda. I pewnie to jest zdrowsze podejście ale ja tak nie potrafię :-(

    ug37gu1r4avkpjo0.png
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 9 września 2017, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Milego weekendu :)

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4018 1567

    Wysłany: 9 września 2017, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 22 dc mój progesteron wyniósł 22,77 wic ładny owu była.a 4 dni pozniej dostałam @.az tak szybko spada ten progesteron? Owu mialam 12dc jakoś...to normalne?

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ha Autorytet
    Postów: 871 725

    Wysłany: 9 września 2017, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zobaczyłam na teście owulacyjnym dwie, tak samo wyraźne, kreski :) Dzisiaj i przez następne dwa dni będzie przytulanie :) Mam nadzieję że to będzie owocny cykl i Wam oczywiście również tego życzę :) Miłego dnia

    Ellka, Tini, MałaMi90 lubią tę wiadomość

    19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 9 września 2017, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    zjadłabym gołąbki:-)z jakiej kapusty robiłaś?

    z młodej kapusty :)

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 9 września 2017, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    Kal robiłas w kapuscie czy z dodatkiem kapusty.ja tych 1 za bardzo nie umiem zrobic zawsze kapusta mi sie rozłazi nie wazne czy zrobie ja mieka czy aldente.
    sok domowy kubus
    ja tylko zawijane mój małż innych nietoleruje zresztą córa też nie. Gołąbki w trakcie gotowanie jeszcze zwiększają objetość bo ryż (kasza) zależy z czym robisz puchnie i w tedy one się ładnie dociskają i nic mi nie wyłazi.
    anusiak5 wrote:
    sok domowy kubus
    =8litrów wody 1kg cukru 4-5 cytryn 1,5 kg marchwi 1,5 kg dyni 1,5kg jabłek wszystko gotujesz a potem zblenderowac jak nie masz tak dużego garka aby wszystko razem zmiescic to pogotuj oddzielnie składniki rozlewajac te litry wody po wszystich garkach

    dzięki za przepis :)

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 9 września 2017, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Dziewczyny 22 dc mój progesteron wyniósł 22,77 wic ładny owu była.a 4 dni pozniej dostałam @.az tak szybko spada ten progesteron? Owu mialam 12dc jakoś...to normalne?


    U mnie pierwsze bylo 16 (21dc) a potem po 4 dniach (25dc) 8,8 robilam jeszcze w 27dc ale wynik zobacze we wtorek

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 9 września 2017, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    kiepsko po wizycie.córa dała niezle popalic w poczekalni i gabinecie że lekarz zapomnial zrobic jej usg tarczycy a mial zamiar.wyniki cory idealne.u mnie zmiana leku z 88 na 100 bo mam tsh prawie 3.pewnie przez stres bo ostatnio chodze jak bomba zegarowa.
    co do soku to składniki wszystkie gotujesz a potem musisz to zblenderowac i gotowe.na swieżo jak dobrze pamiętam może byc do 48 godzin w lodówce ale możesz też zagotowac w słoiku na zime np.wyszlam tak zla z wizyty bo wyszło na to że zapłaciłam za pare minut objasniem dotyczacych recept i nastepnej wizyty bez zadnych badan.a miał zrobic mi usg piersi i badanie ginekologiczne czy wszystko jest ok.musze spowrotem rozdzielic moje i córki wizyty co jest bardzo kłopotliwe bo zas trzeba organizowac kogos do córki i 2 razy siedziec w dlugiej kolejce do lekarza

    ktory lek na tarczyce bierzesz euthyrox czy letrox? Ja mam euthyrox 50 biorę dopiero od 21 sierpnia bo w tedy wyszło, że mam niedoczynność ( TSH prawie 5 ) i hashimoto Anty TG 496 przy normie 0-118 potwierdzone USG tarczycy. Robiłaś badania na potwierdzenie hashimoto? Anty TPO Anty TG Ft3 i Ft4?

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • AleksandraW Autorytet
    Postów: 551 159

    Wysłany: 9 września 2017, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpiszcie mi proszę @ ;)

    xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018
    _____________________________________
    Ig: hazel_eye16
  • Anuś1988 Ekspertka
    Postów: 219 162

    Wysłany: 9 września 2017, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny;) Mi też proszę wpisać @ przyszła punktualnie...;) walczymy dalej.Miłego weekendu dla Wszystkich :)

    Początek starań 2015r.
    AMH 4,94
    25.11.2019r. Pierwszy termin w klinice.
    28.01.2020r.Biopsja Męża (TESE) -wyniki dobre ;)
    24.04.2020r.Zaczynamy działać!!!
    11.05.2020r. Punkcja
    16.05.2020r. Transfer-nieudany.
    9.08.20r.- 2Stymulacja-Transfer odwołany.
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 9 września 2017, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, wpisałam. Kciuki za kolejny cykl:*

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 9 września 2017, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, odebrałam dziś wyniki badan z 3dc

    Glukoza 4.2 norma
    TSH 1.6 norma 0.27-4.20
    FT3 3.52 norma 2.04-4.40
    FT4 1.26 norma 0.93-1.71
    FSH 5.88 f pecherzykowa
    LH 10.29 f pechecherzykowa

    Niby wszytsko w normie ale czy ta prolaktyna nie za wysoka? I sotsunek LH do FSH mnie marywi 1.75 to chyba za duzo?:( gdzies czytalakm ze powinno byc 1. Co myslicie dzieeczyny?

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1173

    Wysłany: 9 września 2017, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Hej dziewczyny, odebrałam dziś wyniki badan z 3dc

    Glukoza 4.2 norma
    TSH 1.6 norma 0.27-4.20
    FT3 3.52 norma 2.04-4.40
    FT4 1.26 norma 0.93-1.71
    FSH 5.88 f pecherzykowa
    LH 10.29 f pechecherzykowa

    Niby wszytsko w normie ale czy ta prolaktyna nie za wysoka? I sotsunek LH do FSH mnie marywi 1.75 to chyba za duzo?:( gdzies czytalakm ze powinno byc 1. Co myslicie dzieeczyny?
    A jaki masz wynik prolaktyny ? Ja mam podobny stosunek LH do FSH gin nie robi tragedii biorę Ovarin ,żeby to wszystko wróciło do normy po antykoncepcji :) tsh ładne a robiłaś anty tpo i anty tg? Często występuje w zestawieniu z ft3 i ft4

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 9 września 2017, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka prolaktyna wyszła mi 19.20 z norma do 23.30. Wlasnie nie zlecila mi gin zrobic anty tpo i anty tg, ale sama podejde jeszcze raz na badania. Czy to tez ma byc w 3 dc? Mam wizyte za 2 tygodnie ciekawa jestem co powiem mi odbosnie tego LH i FSH

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Blanka991 Przyjaciółka
    Postów: 95 43

    Wysłany: 9 września 2017, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez możecie wpisać @@@@ trochę spóźniona ale dopełzła

    qdkk4z17oh9nq7g7.png

    oar89jcgln4uu5ll.png


  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1173

    Wysłany: 9 września 2017, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Ineczka prolaktyna wyszła mi 19.20 z norma do 23.30. Wlasnie nie zlecila mi gin zrobic anty tpo i anty tg, ale sama podejde jeszcze raz na badania. Czy to tez ma byc w 3 dc? Mam wizyte za 2 tygodnie ciekawa jestem co powiem mi odbosnie tego LH i FSH
    To w górnej granicy, ale się mieści się w normie.Badania tarczycowe chyba można w każdym dniu cyklu ważne, żeby na czczo :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Paula. Autorytet
    Postów: 1034 1192

    Wysłany: 9 września 2017, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Trzymam mocno kciuki i zostawiam moc wirusków ##&&##&&## :* :* :*

    Angie38 lubi tę wiadomość

    Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Anula1981 Przyjaciółka
    Postów: 75 67

    Wysłany: 9 września 2017, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzisiaj zrobiłam elektroniczny test, ten też na plus i 2-3 tydzień pokazał czyli dodając dwa licząc od dnia ostatniej @ mamy teraz 4-5 tydzień

    xnw4vfxm5eizkx16.png
  • casteam Autorytet
    Postów: 1365 1880

    Wysłany: 9 września 2017, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond prolaktyna jest ok ale kobiety starajace sie powinny miec ponizej 10. Proponuje Castagnus. Powinien pomoc :)

    Born in PL 🇵🇱
    Live in NL 🇳🇱

    Synek 27.03.2018 (5cs) // 03.08.2017 ⏸️ 🥰
    Bobo 04.11.2020 (2cs) // 25.02.2020 ⏸️ 🥰

    21.05 usg - córeczka 😍😍😍
    Wizyty:
    17.09 usg - 33+2tc waga dziecka 2271g
    20.10 usg - 38tc waga dziecka 3050g

    f2w3skjornjjvkgv.png
    qb3c3e5eb0amq2eu.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego