Forum Starając się - ogólne Wrześniowe Zygoty
Odpowiedz

Wrześniowe Zygoty

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet
    Postów: 6178 4021

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak się wylicza te procenty?


    Zwei wpisz mnie na 6 września. Dziadek ma wtedy urodziny to może jakiś prezent będzie ;)

    Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Emilia77 Autorytet
    Postów: 494 152

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwej wspanialy wątek-gratuluję. Od 2 mies nie zapisuję się na listę i tak nic z tego nie wychodzi ale u ciebie się zapiszę. Czekam na @. Dam znac kiedy będę testować. Właśnie załapałam doła ale dziewczyny na sierpniówkach dały kopa.
    Bardzo otwarty wątek z lanym obficie dowcipem przepełnionym optymizmem i radością(tzn teraz często rozwierac nogi, dac się porządnie zalać dowcipnie i mieć dużo radości z rozwijającej się u każdej z was zygotki)
    No to do dzieła!!!!!! A te co zadziałały w pierwszej kolejności niech tą listę gęsto zapełniają zygotkami i wiruski rozsyłają.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 11:59

    zwei_kresken, werni, Blondik, pepsunieczka lubią tę wiadomość

    Emilia77

    starania od lipiec 2014


    insulinooporność,niedoczyn. tarczycy,Hashimoto(Letrox150)
  • emaj Autorytet
    Postów: 1666 1750

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 15:56

  • ann_je Autorytet
    Postów: 397 249

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwei_kresken wrote:
    Moim zdaniem nie możesz zrezygnować z tabletek. Twoje wyniki wskazują na przyzwoicie, choć nie maksymalnie dobrze wyprowadzoną niedoczynność, ale leki będziesz brać najprawdopodobniej do końca życia. A na pewno lekarz nie pozwoli Ci odstawić leku teraz, kiedy starasz się o dziecko. Będziesz ich bardzo potrzebowała w ciąży, ba, w ciąży możesz dojść z dawką nawet powyżej 100. Jesteś chora, jeśli masz odrobinę odpowiedzialności za stan zdrowia swój i swojego przyszłego dziecka, oraz jego potencjał intelektualny, to nie powinnaś odstawiać leków. Niedoczynność tarczycy to choroba przewlekła, zdarzają się chwilowe zawirowania tarczycy u kobiet po porodzie, ale zwykle bierze się leki do końca życia.

    Niedoczynność leczę i wykrylam głównie z powodu stsrania się i jeżeli trzeba będzie to będę brać już zawsze leki. A pani dr faktycznie powiedziała, że widzimy się we wrześniu, chyba że zaciążę to nam przyjść od razu z wynikami ;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jesli mogę to poproszę 6 września :-D testuję w moje urodziny ;-)

  • bizona Autorytet
    Postów: 1158 784

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwei poprosze o zapisanie mnie na 19.09 nosz kurde teraz musi sie udac;)

    p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Ja też chciałabym podpytać o tarczycę - trochę ponad rok temu okazało się, że TSH mam podwyższone - 4,38, ale pierwszy endokrynolog to zlał :)
    Zimą w wolnej chwili postanowiłam zabrać się za siebie wyniki:
    TSH 5,14 (0,27-4,2)
    FT 4 18,29 (12-22) 62,9%
    FT 3 5,32 (3,1-6,8 ) 60 %
    Wyniki poza TSH jakby ładne...
    Po miesiącu na euthyroxie 50
    TSH 1,78 (taki poziom mniej więcej cały czas się utrzymuje)
    aTPO 281,8 (<34)
    reszty mi nie kazał robić, dwa miesiące później w USG obraz typowy dla Hashi (tylko nie mój bo jestem chuda jak patyk).
    Zastanawiają mnie wyniki z tego tygodnia, bo naczytałam się tu i zrobiłam znów FT3i4:
    TSH 1,48
    FT4 21,79 (97,90%)
    FT3 4,35 (33,78%)

    O co chodzi? Chyba ważniejsze są FT3 i 4, które mi zwariowały po euthyroxie. Już mam schizy, że coś mam z przysadką :D

    Dawno nie było mnie na wątku o TSH- wlepiałaś te wyniki tam? Jeśli nie, to zdubluj tego posta w tamtym wątku a ja do wieczora Ci tam odpiszę, nie chcę, żeby Zygoty zdominowała tarczyca ;)

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • emaj Autorytet
    Postów: 1666 1750

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 15:56

  • Yousee Autorytet
    Postów: 2116 1207

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksis mnie póki co olewa, więc nie wiem czy będzie sens olewać patyka 1-go :(
    chyba zostaną mi bolszewiki październikowe...

    "I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Eva82 Autorytet
    Postów: 772 547

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwei co ja widzę :) Nigdy nie zapisywałam się na listę, ale teraz się nie mogę powstrzymać. Wracam na Ovu we wrześniu więc wpisz mnie na 29 :)

    lauda., zwei_kresken lubią tę wiadomość

  • lauda. Autorytet
    Postów: 2429 3542

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva82 wrote:
    Zwei co ja widzę :) Nigdy nie zapisywałam się na listę, ale teraz się nie mogę powstrzymać. Wracam na Ovu we wrześniu więc wpisz mnie na 29 :)

    Chyba na 1 :D :D :D
    Wiesz, nowy rok szkolny, nowe nadzieje... Nowe postanowienia poprawy swej nauki i zachowania... I piękne te ideały kwitną zawsze do 2, góra 3 wrz. :P

    atdc20mmxp7m5026.png
  • Rene Autorytet
    Postów: 3900 1753

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam to ja poproszę o wpisanie na listę 9.09:-)

    Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, pierwsze z listy już są w trakcie albo przed wypuszczaniem jajca- brać się do roboty Dziewczyny! Dzieci się same nie zrobią! Babcia Zwei zaleca- seks zwiększa szanse na dziecko średnio o 100%!

    lauda., Emilia77, Bratek lubią tę wiadomość

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • lauda. Autorytet
    Postów: 2429 3542

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwei_kresken wrote:
    Dobra, pierwsze z listy już są w trakcie albo przed wypuszczaniem jajca- brać się do roboty Dziewczyny! Dzieci się same nie zrobią! Babcia Zwei zaleca- seks zwiększa szanse na dziecko średnio o 100%!

    Tak, tak!
    A ciocia Lauda rzecze: opłaca się zawsze, jak nie na dziecko, to na nowe butki :D

    zwei_kresken, Bratek lubią tę wiadomość

    atdc20mmxp7m5026.png
  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Ja też chciałabym podpytać o tarczycę - trochę ponad rok temu okazało się, że TSH mam podwyższone - 4,38, ale pierwszy endokrynolog to zlał :)
    Zimą w wolnej chwili postanowiłam zabrać się za siebie wyniki:
    TSH 5,14 (0,27-4,2)
    FT 4 18,29 (12-22) 62,9%
    FT 3 5,32 (3,1-6,8 ) 60 %
    Wyniki poza TSH jakby ładne...
    Po miesiącu na euthyroxie 50
    TSH 1,78 (taki poziom mniej więcej cały czas się utrzymuje)
    aTPO 281,8 (<34)
    reszty mi nie kazał robić, dwa miesiące później w USG obraz typowy dla Hashi (tylko nie mój bo jestem chuda jak patyk).
    Zastanawiają mnie wyniki z tego tygodnia, bo naczytałam się tu i zrobiłam znów FT3i4:
    TSH 1,48
    FT4 21,79 (97,90%)
    FT3 4,35 (33,78%)
    O co chodzi? Chyba ważniejsze są FT3 i 4, które mi zwariowały po euthyroxie. Już mam schizy, że coś mam z przysadką :D

    Odpisałam Ci w tym wątku:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/tsh-z-jakim-wynikiem-udalo-sie-wam-zajsc-w-ciaze,172,109.html?sd=1
    Dalsze ewentualne pytania odnoście tarczycy zadawajcie tam ;)
    Uprzedzam- nie mam wykształcenia kierunkowego, jedynie 20-cia parę lat doświadczeń z leczeniem wlasnej tarczycy ;)

    emaj lubi tę wiadomość

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwaga uwaga chłop sie myć poszedł! ubieram rajtę i do dzieła :D
    (rajta- obrzydliwy siatkowy kubrak, ma byc seksowny ale gryzie jak chuj, chłop go lubi )

    Bratek, werni, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:
    uwaga uwaga chłop sie myć poszedł! ubieram rajtę i do dzieła :D
    (rajta- obrzydliwy siatkowy kubrak, ma byc seksowny ale gryzie jak chuj, chłop go lubi )

    Ahahahahaha, dobre :D Czy rajta ma dziurę w miejscu strategicznym? To kluczowe.

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie,
    czarne_bodystocking_artemida_a_la_body_i_a_la_siatkowe_ponczochy.jpg

    oto rajta

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 22:31

    Reni lubi tę wiadomość

  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:
    nie,
    czarne_bodystocking_artemida_a_la_body_i_a_la_siatkowe_ponczochy.jpg

    oto rajta

    Ojej, szyneczka :D

    Zdaje się, że masz nowe pseudo ;)

    Mój mi kiedyś kupił zajebisty komplet bielizny z koniakowskiej koronki. Niestety cycki mi urosły z 75B na 75E i mogę sobie staniczkiem co najwyżej sutki zasłonić...

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ja dosłownie jak baleronik wygądam :) może teskni za mięsem ;p
    już mnie cycki swędzą a ten sie dalej myje.

    Bratek, pepsunieczka lubią tę wiadomość

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego