Forum Starając się - ogólne Wrześniowe Zygoty
Odpowiedz

Wrześniowe Zygoty

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet
    Postów: 16590 25744

    Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 11:46

    Yousee, pepsunieczka lubią tę wiadomość

    Mogę różnie Cię nazywać, ale dla mnie zawsze będziesz moim małym wielkim cudem 🥰
    cheerleaderka-emotikon-ruchomy-obrazek-0010.gif cheerleaderka-emotikon-ruchomy-obrazek-0004.gif
    Cwk2p2.png
    🍀25.05.21 -> transfer blastusia :
    8dpt -> 78
    10dpt -> 204
    13dpt -> 631
    15dpt -> 1694
    20dpt -> 8849
    27dpt -> (6t+4d) -> Mamy 6,21mm 🐞 i serduszko ❤
    (8t+1d) -> CRL 1,83 cm 🥳
    (11t+2d) -> CRL 4,66cm 🥰
    (12t+0d) -> prenatalne -> CRL 5,7 cm, 💗 165ud/min. Zdrowy 👶🎉
    (16t+2d) -> Synek -> 152g 💙
    (20t+0d) -> połówkowe -> 390g 💪
    (20t+2d) -> 400g
  • ann_je Autorytet
    Postów: 397 249

    Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    picgifs-angry-sad-upset-5211191.gif

    przyszła mama 2 lubi tę wiadomość

  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:
    och noł.. Zygota, Alxis, Ridź, pytongowanie, szczanie na patola i dobry cięty humorek...

    i nikt nie będzie rzygał tęczą?

    good-job21.gif
    Tęczą rzygamy raczej na Wiedźmach. Póki nie ma @... <rzyg rzyg marchewka>

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • Bratek Autorytet
    Postów: 1744 2331

    Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chciałam się tylko na momencik uzewnętrznić... To pewnie przez winko, które sobie sączę z racji stwierdzenia niewątpliwego nadejścia kolejnej zakichanej małpy, doornego Ridża czy jak kto woli ją/go nazywać ;)
    Chciałam tylko podziękować zwei_ za założenie tego wątku. Przez chwilę wydawało się w ostatnich dniach, że może się nam udało. Oczywiście Gucio się udało, co dziś dobitnie do nas dotarło, więc ciężko było nie złapać choć niewielkiego wq...a, dołka i czego tam sobie życzyć.
    Dzięki temu wątkowi pośmiałam się zdrowo i zmobilizowałam do wejścia w nowy cykl z większą wiarą w jakąkolwiek zdatność mych narządów do wyprodukowania czegoś więcej, niż kolejnej @ ;)

    ZDRÓWKO!!!!!
    Wino%20czerwone%202.jpg

    (już, skończyłam, możecie się śmiać, jak ktoś musi ;) ).

    Yousee lubi tę wiadomość

    W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Madzialenaaa Przyjaciółka
    Postów: 98 88

    Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam już w testowaniach nie brać udziału, ale wątek baaardzo mnie się spodobał :)
    Proszę mnie zapisać na 14 września :D

    Amidala lubi tę wiadomość

    invimed Wrocław
    09.2016 - I IUI - :(
    I procedura IVF
    09.02.2017 r - transfer 2 zarodków
    21.02.2017 r. beta HCG - 363,70 mIU/ml.
    23.02.2017 r. beta HCG - 835,70 mIU/ml
    10.03.2017 r. - USG - biję jedno serduszko
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenaaa wrote:
    Miałam już w testowaniach nie brać udziału, ale wątek baaardzo mnie się spodobał :)
    Proszę mnie zapisać na 14 września :D

    bedziemy sikac razem ;D

    Madzialenaaa lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaz ja to sikac bede pewnie pro forma, bo moj maz na nastepne dwie owulki sie raczej nie zalapie ;D

  • emaj Autorytet
    Postów: 1666 1750

    Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 15:56

  • Narinka Ekspertka
    Postów: 175 196

    Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwei, zaje.... wątek ;)
    Dołączam, ale, że mam zwichrowane wszystko, nie wiem kiedy przyjdzie mi sikać, więc wpisz mnie bez terminu.

  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Witam się z Wami! Jako że wątek Zwei rozdziewicza mnie z forumowych wpisów, powinnam we wrześniu być zaciążona! Co do szczania na patyki - jak zjawi się Lady to określę termin i poproszę o wpisanie.
    Jak te gimnazjalistki, co zachodzą za pierwszym razem podczas gry w słoneczko :D

    Asiula86 lubi tę wiadomość

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • przyszła mama 2 Autorytet
    Postów: 1982 5919

    Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha ale tu wesoło:)
    siema lachony!! szczajcie na patole z rezultatem!! ileż można czekać na wasze rezultaty? człowiek by już opił następne fasole tudzież zygoty!!

    werni lubi tę wiadomość

  • kattalinna Autorytet
    Postów: 8693 7452

    Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spontanicznie postanowiłam się dopisać w tym wątku, może i spontanicznie zgarnę jaką zygotę ;) Zwei, wpisz mnie, proszę na 10.09

    zem3qps6in5tddof.png
  • emaj Autorytet
    Postów: 1666 1750

    Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 15:56

  • werni Autorytet
    Postów: 10468 7848

    Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ann dobre :)

    f2wlsg1849ksqu5m.png

    mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kjopa3 Autorytet
    Postów: 2759 2776

    Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.

    Skoro zarąbiasty wątek to i ja poproszę mnie wpisać na 4.09. :-)

    f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • ann_je Autorytet
    Postów: 397 249

    Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwei donieśli mi, że masz doktorat z endokrynologi... weź rzuć swym szanownym okiem na me wyniki z lipca

    TSH 1,660 ulU/ml (0,270 - 4,200)

    FT3 3,45 pg/ml (2,00 - 5,00)
    FT4 16,75 pmol/l (12,00 - 22,00)

    bo nie wiem czy warto w tym cyklu ;) ;)

  • mamaNika Przyjaciółka
    Postów: 85 85

    Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, to ja na 20 września plis. Powodzenia

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 19:58

  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 21 sierpnia 2015, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:
    Zwei donieśli mi, że masz doktorat z endokrynologi... weź rzuć swym szanownym okiem na me wyniki z lipca

    TSH 1,660 ulU/ml (0,270 - 4,200)

    FT3 3,45 pg/ml (2,00 - 5,00)
    FT4 16,75 pmol/l (12,00 - 22,00)

    bo nie wiem czy warto w tym cyklu ;) ;)

    Masz bardzo ładne wyniki, nie wiem o co Ci chodzi :) Po równo FT3 i FT4- oba po prawie 50%. Jesteś na lekach w tej chwili?



    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 22:15

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • ann_je Autorytet
    Postów: 397 249

    Wysłany: 21 sierpnia 2015, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Euthyrox 50 codziennie. Rok temu tsh miałam 8 z hakiem niestety nie pamiętam ft. Najpierw był euthyrox 25 ale w 4 miesiące spadło tylko do 7. Pozniej raz 25 raz 50 i spadło do 5 i od marca mam 50. Pod koniec września idę na wizytę. Obym już nie musiała brać bo przez te tabletki jestem zdyskwalifikowana z oddawania krwi :/

  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:
    Tak. Euthyrox 50 codziennie. Rok temu tsh miałam 8 z hakiem niestety nie pamiętam ft. Najpierw był euthyrox 25 ale w 4 miesiące spadło tylko do 7. Pozniej raz 25 raz 50 i spadło do 5 i od marca mam 50. Pod koniec września idę na wizytę. Obym już nie musiała brać bo przez te tabletki jestem zdyskwalifikowana z oddawania krwi :/
    Moim zdaniem nie możesz zrezygnować z tabletek. Twoje wyniki wskazują na przyzwoicie, choć nie maksymalnie dobrze wyprowadzoną niedoczynność, ale leki będziesz brać najprawdopodobniej do końca życia. A na pewno lekarz nie pozwoli Ci odstawić leku teraz, kiedy starasz się o dziecko. Będziesz ich bardzo potrzebowała w ciąży, ba, w ciąży możesz dojść z dawką nawet powyżej 100. Jesteś chora, jeśli masz odrobinę odpowiedzialności za stan zdrowia swój i swojego przyszłego dziecka, oraz jego potencjał intelektualny, to nie powinnaś odstawiać leków. Niedoczynność tarczycy to choroba przewlekła, zdarzają się chwilowe zawirowania tarczycy u kobiet po porodzie, ale zwykle bierze się leki do końca życia.

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego