Wrześniowe Zygoty
-
WIADOMOŚĆ
-
Proszę o wpisanie na 21, to będzie moj 10 cykl starań. Nie sądzę żeby się udało, ale jedno jest pewne - nie będę czekać całego roku żeby się mną lekarze zainteresowali:( muszę zacząć szukać przyczyn. Poczytam na necie co i kiedy trzeba badać (jakie hormony itp.) i umówie się do mojej lekarki, ostatnio byłam u niej w kwietniu i ginekologicznie było ok, widziała też moje wykresy. Mi się wydaję, że nie jest, bo zawsze 5 dnia po wyznaczonej przez ovufriend owulacji mam plamienie (najczęściej podbarwiony śluz na rożowo z małymi nitkami krwi), na plamienie okołoowulacyjne jest zapozno, bo przy owulacji też mi się zdarza plamienie, ale wtedy jest to bardziej normalne. No i te plamienia przed okresem, czasem już kilka dni wczesniej mam podbarwiony śluz, raz na różowo, innym razem koloru kawy z mlekiem, a jeszcze innym brązowe. Moja mama urodziła 5 dzieci, a dopiero od dwóch lat leczy się na tarczycę, może tu leży problem. Sama nie wiem przepraszam, że się tak rozpisałam, ale zbierałam się od kilku miesięcy. Jeszcze się za chwilę dowiem, że piszę nie na temat wątku, ale co mi tam naciskam "wyślij" i niech leci w świat;)
-
Aga, zrób badania i pokaż lekarzowi. Jeśli się nie zainteresuje- zmień lekarza. Zbadaj tarczycę i progesteron- ten ostatni najlepiej w 7 dniu po owulacji- pokaże czy to z jego powodu plamisz przed okresem. I nie martw się na zapas
Jak będziesz miała wyniki badań to możesz się nimi podzielić w odpowiednich wątkach- ja Ci mogę pomóc w interpretacji wyników badań tarczycy w wątku o TSH.
Wieczorem dopiszę Cię do listy. -
Hej, u mnie wykres sięga coraz niżej, jakby w najskrytyszych czeluściach poszukiwał Alexis i coś czuję, że dziś dorwał skubaną, także działamyDroga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Hatfe wrote:Hej, u mnie wykres sięga coraz niżej, jakby w najskrytyszych czeluściach poszukiwał Alexis i coś czuję, że dziś dorwał skubaną, także działamy
1 września nastąpi inauguracja grafik Zygotowych, liczę wtedy na pierwsze pozytywy -
Liczę, że moja, jak przystało na dzieciaka, 1 września grzecznie rozpocznie naukę i do testowania nauczy sie , jak się pojawić i zatrzymać na dłużej. Bo na razie orłem to ona nie jest i szybko sobie odpuszczaDroga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
nick nieaktualny
-
Hatfe wrote:Liczę, że moja, jak przystało na dzieciaka, 1 września grzecznie rozpocznie naukę i do testowania nauczy sie , jak się pojawić i zatrzymać na dłużej. Bo na razie orłem to ona nie jest i szybko sobie odpuszcza
-
zwei_kresken wrote:No ja moje przyszłe dziecię będę przyuczać do pozostania heparynką. Już drugie mi ucieka, trzecie chciałabym zatrzymać na dłużej niż 6 tygodni. To od jakiej lekcji zaczynamy? Biologii [ciąża u homo sapiens trwa 9 miesięcy] czy wiedzy o społeczeństwie [należy słuchać starszyzny] ?
Ja bym zaczęła od lekcji anatomii
"...chociaż kobieta ma kilka dziur/otworów przystosowanych dla pytonga, właściwe dla prokreacji jest tylko jedno wejście..."
Emilia77 lubi tę wiadomość
-
Mnie też drugie w tamtym cyklu uciekło. Ciekawe po kim on taki leser do nauki, bo przecież nie po matce
Może jednak najpierw lekcja w-fu? - ćwiczenia z efektywnego wgryzania się w macicę. Jak już to opanują, to je przygwoździmy, żeby się pouczyły reszty.Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
6 inseminacji
Hatfe wrote:Mnie też drugie w tamtym cyklu uciekło. Ciekawe po kim on taki leser do nauki, bo przecież nie po matce
Może jednak najpierw lekcja w-fu? - ćwiczenia z efektywnego wgryzania się w macicę. Jak już to opanują, to je przygwoździmy, żeby się pouczyły reszty.
Lauda, może potrzebna będzie informacja, że przez otwór do pytongowania należy się ewakuować nie wcześniej niż po 38 tygodniach? -
Ja na 4 września i mi się chyba przesunie!!! 20 dc a tu temperatura zamiast iść w górę to codziennie coraz niżej. Jeszcze kuźwa może bezowulacyjny mi się trafi. Jajniki bolą jak cholera a tu tempka nie chce skoczyć. Takich cudów to ja jeszcze w życiu nie miałam!!! Zawsze jak w zegareczku. No ale wróżek Maciej wywróżył mi we wrześniu ciążę i to bliźniaczą więc nie ma wyjścia Musi się udać!!!!
-
nick nieaktualny