Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Izi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Izi dziękuję 🤗 jak się czujesz? 😊To już 31tc 😳czas leci 😁

Pszczółko już przestały mnie boleć jajniki na szczęście 😊 ehh to niestety musisz poczekać, wiem to czekanie czasami się wydłuża i nie pokoi. Również przytulam 🤗

Trzcina jejciu jaki słodki bobasek 😍 już mam wzrusz! 😍 Może jednak będzie dziewczynka, ale ważne by było zdrowe 😊 tak czy inaczej trafili ci się dżentelmeni w domu 😁
    Masz duzo do ogarnięcia, trzymam kciuki za doktorat i za projekt 💪
    30 marca mamy badania immuno i okaże się co dalej.. Teraz muszę zrobić wymazy i posiewy z szyjki macicy. Wyleczyć zęby i migdały. W kwietniu pewnie będziemy wiedzieć jak beda wyniki immuno i wtedy wizyta. Mam nadzieję, że szczepień nie będziemy musieć powtarzać 🙏 bo to wtedy wydłuży Sie wszystko 🙄 jajniki odpuściły, dziś wstałam po 12 i wypoczęłam, brakowało mi snu 😊

Teraz kończę deserki panna cotte i galaretki 😁 wysprzątałam cały dom 😁 aktywny dzien 🙈

Nie wiem kiedy to zleciało właśnie nawet.. Dobrze, jakieś dolegliwości są ale wiem, że dużo osoby przechodzi ciężej więc nie narzekam. Miesiąc temu szyjka zrobiła się miękka i bałam się, że zacznie się skracać ale wyszło, że jak narazie na szczęście nie. Musiałam poprawić laser w oku - okulista kazał mi żebym mogła próbować SN i robiłam to w czwartek, cieszę się, że się udało szybko dostać tam.
    Z mężem tylko różnie, u mnie hormony a on jakieś współodczuwanie chyba ma ze spadkami nastroju głównie się martwi o to, że nie możemy znaleźć działki i że wszystko tak idzie w górę i budowa będzie za dużym obciążeniem... Mieliśmy już kilka spin bo serio czasami przesadza w różnych tego typu rzeczach...

Staram się wierzyć, że będzie dobrze i że czeka mnie dobre rozwiązanie.

Ja zrobiłam chałkę dopiero co i już połowy nie ma 😂

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina to kolejne pół roku przerwy i badań. Na początku wielka masakra. Ale jest plan i oby szybko zleciało 😊
    Z chęcią bym was poczęstowała 😍

Izi najważniejsze, że jest ciąża i, że Dzidzia nie długo się urodzi 😍to super, że możesz spróbować naturalnie 😊 i tego ci życzę by tak szło 😁dobrze, że szyjka się nie skraca. Zobaczysz, jeszcze urodzisz po terminie 😁
    Faceci chyba tak mają, że się denerwują jeśli chodzi o finanse i o dom jak coś nie tak . Ale co racja to racja. Wszystko niestety poszło mega w górę. Będzie lepiej jak już działka się znajdzie, wtedy już zawsze coś jest.

Mój często też ma współodczuwanie 🤷‍♀️ wtedy mam ochotę go... 🤣🤣

Zobaczysz wszystko się ułoży, zwłaszcza jak już się urodzi 😊😍

Oo chałkę bym też zjadła 😋

Izi lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina śliczną istotkę nosić pod serduszkiem ❤️🤗

Pszczółko przykro mi z powodu badanie, że przesunęło się w czasie 😔mam nadzieję, że te chwile szybko minął i zaraz będzie termin badania 😘💕🤗 tulę ❤️

Izi mój Mąż też tak miał, przez działkę,na którą zawsze brakowało nam pieniędzy, musieliśmy odpuścić. Po 3 latach udało nam się w końcu sfinalizować, pożyczylismu trochę pieniędzy od teściowej,ale udało się kupić obok lasu,w mieście,także mam nadzieję, że u Was też się uda ✊✊❤️💕 chociaz teraz dziwne czasy, n już 2 razy rezygnowali w dniu podpisania umowy przedwstępnej, że jednak rezygnują i czekają aż ceny jeszcze wzrosną 🤨 gdzie i tak są teraz kosmiczne 🥴

Hannah jak samopoczucie? Mam nadzieję, że już Lepiej ❤️🌺🌷😘

Lili ❤️ zatem intensywnie miałaś 😘🌺
    chałkę z masłem też uwielbiam 😘❤️ m nadzieję, że u Was równie sprawnie nadejdzie leczenie ❤️😘🌺🙌✊✊

Miłego dnia ❤️😘

Lili❤️ lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że syn od kilku dni chodzi i powtarza "Jezu ufam Tobie". Normalnie nie wiem, co powiedzieć.

Kasiastaraczka nic się nie odzywa. Pewnie opieka nad noworodkiem tak ją pochłonęła, że nie ma czasu na forum 🤭

Trzcina, Kasiastaraczka, Izi, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Powiem wam, że syn od kilku dni chodzi i powtarza "Jezu ufam Tobie". Normalnie nie wiem, co powiedzieć.
    Ale pięknie ♥️. Nie trzeba nic mówić, można czuć dumę i radość. Oby mu tak zostało na całe życie 💞🥰.

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:

Kasiastaraczka nic się nie odzywa. Pewnie opieka nad noworodkiem tak ją pochłonęła, że nie ma czasu na forum 🤭
    Edka to prawda, Tadzio mały cycoholik,nie mam czasu nawet się ogarnąć,ale jest wspaniale, choć dość wymagająco
    Niewyspanie daje się we znaki

Pozdrawiam Was moje Kochane, myślę o Was cały czas🙏💙🥰

Izi, Trzcina, edka85, Gwiazdeczka 93, Lili❤️, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Edka to prawda, Tadzio mały cycoholik,nie mam czasu nawet się ogarnąć,ale jest wspaniale, choć dość wymagająco

Pozdrawiam Was moje Kochane, myślę o Was cały czas🙏💙🥰
    Trzymajcie się dzielnie i zdrowo! 🤗😘

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko dziękuję, że pytasz😘 jest różnie, raz lepiej raz gorzej, ale generalnie bez szału. Jeszcze dziś od rana mi smutno, bo dwa dni temu miałam piękny owulacyjny śluz, taki przejrzysty, rozciągał się na 8 cm, jajniki może tak nie bolały jak zwykle, ale byłam pewna że to dzień owulacji. Minęło dwa dni a temp. na wykresie płaska, żadnego skoku:( a śluz już jest lepki lub kremowo-lepki, czyli taki jaki mam w II fazie.
    Zaczynam łapać doła, nie mam sił już na te starania, wszystko mnie dobija... W marcu idę do psychoterapeuty.

edka aż się wzruszyłam, niesamowite❤️

Kasiastaraczka bądźcie zdrowi❤️

Izi jeszcze trochę i będziesz tuliła swoje maleństwo❤️

Kasiastaraczka, Izi lubią tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Zaufaj mi, do notorycznego niewyspania można się przyzwyczaić ;)
    Trzcina wrote:
    Ale pięknie ♥️. Nie trzeba nic mówić, można czuć dumę i radość. Oby mu tak zostało na całe życie 💞🥰.
    On nie mówi tego non stop, tylko czasami w ciągu dnia. I tak sobie myślę, że w ustach takiego dziecka to chyba ma większą moc niż u nas dorosłych 🤫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 09:00

Kasiastaraczka, Izi lubią tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka całuski dla Tadzia 😍

Gwiazdeczka Oj bardzo byśmy chcieli aby wszystko szybko poszło i aby się udało, a to w czerwcu idziemy na wesele i myślimy aby starać się po weselu. Chyba że teraz jeszcze będzie zielone światło.
    Tobie również życzę, abyś prędko zobaczyła dwie wymarzone kreseczki 😘🤗

Edka napewno taki uroczy smyk jak mówi takie słowa to jest to piękne.. ❤️

Hannah będzie dobrze zobaczysz😘choć cie rozumiem, że jest Ci ciężko, mi też 😔
    Musi się udać, zobaczysz że tak będzie 😘 przytulam cie mocno 🤗 trzymam kciuki! ✊✊

hannah_92, Kasiastaraczka, Gwiazdeczka 93, Zagadka919 lubią tę wiadomość

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Gwiazdeczko dziękuję, że pytasz😘 jest różnie, raz lepiej raz gorzej, ale generalnie bez szału. Jeszcze dziś od rana mi smutno, bo dwa dni temu miałam piękny owulacyjny śluz, taki przejrzysty, rozciągał się na 8 cm, jajniki może tak nie bolały jak zwykle, ale byłam pewna że to dzień owulacji. Minęło dwa dni a temp. na wykresie płaska, żadnego skoku:( a śluz już jest lepki lub kremowo-lepki, czyli taki jaki mam w II fazie.
    Zaczynam łapać doła, nie mam sił już na te starania, wszystko mnie dobija... W marcu idę do psychoterapeuty.
    Hej, Haniu 😘 z tymi objawami, wykresami i testami łatwo można dostać bzika :/ trzymaj się w tym szaleństwie 😘 Chciałam napisać, że cieszę się, że udało Ci się znaleźć pomoc psychologiczną! Trzymam kciuki, żebyś trafiła na mądrego terapeutę...
    Daj znak jak wyjdą badania! Tulę mocno 🤗😘

hannah_92 lubi tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 😊
    Robiła któraś z was wymazy na Chlamydie, Ureaplazme, Mycoplazme? Oraz posiewy bakteryjne tlenowe i beztlenowe?
    Czy te nazwy badań, mają jakąś dokładniejsza nazwę? Bo w laboratorium Babka mówiła, że jest kilka nazw 🤷‍♀️ ja nic o tym nie wiem.. I czy w diagnostyce zrobię je? Oraz ile mniej więcej kosztują te badania?

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Cześć Dziewczyny 😊
    Robiła któraś z was wymazy na Chlamydie, Ureaplazme, Mycoplazme? Oraz posiewy bakteryjne tlenowe i beztlenowe?
    Czy te nazwy badań, mają jakąś dokładniejsza nazwę? Bo w laboratorium Babka mówiła, że jest kilka nazw 🤷‍♀️ ja nic o tym nie wiem.. I czy w diagnostyce zrobię je? Oraz ile mniej więcej kosztują te badania?

Lili ja rok temu robiłam wymazy na Chlamydie, Ureaplasme i Mycoplasme. Wszystkie były w jednym pakiecie, było to bardzo drogie ok 300 zł. Posiew bakteryjny robiłam ale nie pamiętam czy tlenowy czy beztlenowy

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Lili ja rok temu robiłam wymazy na Chlamydie, Ureaplasme i Mycoplasme. Wszystkie były w jednym pakiecie, było to bardzo drogie ok 300 zł. Posiew bakteryjny robiłam ale nie pamiętam czy tlenowy czy beztlenowy
    Dziękuję za informację 😊
    A gdzie robiłaś? I czy na miejscu ci pobrali wymaz? Czy dostarczyłaś do punktu?

Wysłany: 23 lutego 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Dziękuję za informację 😊
    Ja też chętnie przycupnę,bo w maju/czerwcu planuję także zrobić

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    Ja też chętnie przycupnę,bo w maju/czerwcu planuję także zrobić
    Ja myślałam, że to raz dwa pójdzie z tym. A to trzeba poszukać laboratorium albo kliniki 😵 i też trochę kosztuje 🥴

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Ja myślałam, że to raz dwa pójdzie z tym. A to trzeba poszukać laboratorium albo kliniki 😵 i też trochę kosztuje 🥴
    O masz.... dziękuję za informację...też myślałam, że od ręki....mam prośbę Lili ❤️jeśli się uda dopełnić to ja chętnie poproszę o informacje 🙌😘

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Cześć Dziewczyny 😊
    Zawsze jak robię posiew z kanału szyjki to od razu robią na bakterie tlenowe, beztlenowe i grzyby. Koszt to jakieś 150 zł. Badanie wykonuje w alabie. Natomiast mają oni też pakiet na chlamydie, ureo i myco za ponad 300 zł. Jak widać niestety spore koszty, ale da się to zrobić w jednym lab. Z tym że na wymaz trzeba się umówić telefonicznie, bo tylko w określonych dniach tygodnia pobierają.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Dziękuję za informację 😊

Wymaz pobrał mi ginekolog i oni już bezpośrednio wysyłali to do laboratorium, ja tylko czekałam na wyniki;) ale sam wynik przyszedł mi z Synevo, więc tam wysyłali.

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    O masz.... dziękuję za informację...też myślałam, że od ręki....mam prośbę Lili ❤️jeśli się uda dopełnić to ja chętnie poproszę o informacje 🙌😘
    Oczywiście nie ma problemu 😘 służę pomocą 😁 jak tylko zrobię te badania to ci opiszę 😊

Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ