X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Izi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Izi dziękuję 🤗 jak się czujesz? 😊To już 31tc 😳czas leci 😁

Pszczółko już przestały mnie boleć jajniki na szczęście 😊 ehh to niestety musisz poczekać, wiem to czekanie czasami się wydłuża i nie pokoi. Również przytulam 🤗

Trzcina jejciu jaki słodki bobasek 😍 już mam wzrusz! 😍 Może jednak będzie dziewczynka, ale ważne by było zdrowe 😊 tak czy inaczej trafili ci się dżentelmeni w domu 😁
    Masz duzo do ogarnięcia, trzymam kciuki za doktorat i za projekt 💪
    30 marca mamy badania immuno i okaże się co dalej.. Teraz muszę zrobić wymazy i posiewy z szyjki macicy. Wyleczyć zęby i migdały. W kwietniu pewnie będziemy wiedzieć jak beda wyniki immuno i wtedy wizyta. Mam nadzieję, że szczepień nie będziemy musieć powtarzać 🙏 bo to wtedy wydłuży Sie wszystko 🙄 jajniki odpuściły, dziś wstałam po 12 i wypoczęłam, brakowało mi snu 😊

Teraz kończę deserki panna cotte i galaretki 😁 wysprzątałam cały dom 😁 aktywny dzien 🙈

Nie wiem kiedy to zleciało właśnie nawet.. Dobrze, jakieś dolegliwości są ale wiem, że dużo osoby przechodzi ciężej więc nie narzekam. Miesiąc temu szyjka zrobiła się miękka i bałam się, że zacznie się skracać ale wyszło, że jak narazie na szczęście nie. Musiałam poprawić laser w oku - okulista kazał mi żebym mogła próbować SN i robiłam to w czwartek, cieszę się, że się udało szybko dostać tam.
    Z mężem tylko różnie, u mnie hormony a on jakieś współodczuwanie chyba ma ze spadkami nastroju głównie się martwi o to, że nie możemy znaleźć działki i że wszystko tak idzie w górę i budowa będzie za dużym obciążeniem... Mieliśmy już kilka spin bo serio czasami przesadza w różnych tego typu rzeczach...

Staram się wierzyć, że będzie dobrze i że czeka mnie dobre rozwiązanie.

Ja zrobiłam chałkę dopiero co i już połowy nie ma 😂

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina to kolejne pół roku przerwy i badań. Na początku wielka masakra. Ale jest plan i oby szybko zleciało 😊
    Z chęcią bym was poczęstowała 😍

Izi najważniejsze, że jest ciąża i, że Dzidzia nie długo się urodzi 😍to super, że możesz spróbować naturalnie 😊 i tego ci życzę by tak szło 😁dobrze, że szyjka się nie skraca. Zobaczysz, jeszcze urodzisz po terminie 😁
    Faceci chyba tak mają, że się denerwują jeśli chodzi o finanse i o dom jak coś nie tak . Ale co racja to racja. Wszystko niestety poszło mega w górę. Będzie lepiej jak już działka się znajdzie, wtedy już zawsze coś jest.

Mój często też ma współodczuwanie 🤷‍♀️ wtedy mam ochotę go... 🤣🤣

Zobaczysz wszystko się ułoży, zwłaszcza jak już się urodzi 😊😍

Oo chałkę bym też zjadła 😋

Izi lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina śliczną istotkę nosić pod serduszkiem ❤️🤗

Pszczółko przykro mi z powodu badanie, że przesunęło się w czasie 😔mam nadzieję, że te chwile szybko minął i zaraz będzie termin badania 😘💕🤗 tulę ❤️

Izi mój Mąż też tak miał, przez działkę,na którą zawsze brakowało nam pieniędzy, musieliśmy odpuścić. Po 3 latach udało nam się w końcu sfinalizować, pożyczylismu trochę pieniędzy od teściowej,ale udało się kupić obok lasu,w mieście,także mam nadzieję, że u Was też się uda ✊✊❤️💕 chociaz teraz dziwne czasy, n już 2 razy rezygnowali w dniu podpisania umowy przedwstępnej, że jednak rezygnują i czekają aż ceny jeszcze wzrosną 🤨 gdzie i tak są teraz kosmiczne 🥴

Hannah jak samopoczucie? Mam nadzieję, że już Lepiej ❤️🌺🌷😘

Lili ❤️ zatem intensywnie miałaś 😘🌺
    chałkę z masłem też uwielbiam 😘❤️ m nadzieję, że u Was równie sprawnie nadejdzie leczenie ❤️😘🌺🙌✊✊

Miłego dnia ❤️😘

Lili❤️ lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że syn od kilku dni chodzi i powtarza "Jezu ufam Tobie". Normalnie nie wiem, co powiedzieć.

Kasiastaraczka nic się nie odzywa. Pewnie opieka nad noworodkiem tak ją pochłonęła, że nie ma czasu na forum 🤭

Trzcina, Kasiastaraczka, Izi, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Powiem wam, że syn od kilku dni chodzi i powtarza "Jezu ufam Tobie". Normalnie nie wiem, co powiedzieć.
    Ale pięknie ♥️. Nie trzeba nic mówić, można czuć dumę i radość. Oby mu tak zostało na całe życie 💞🥰.

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:

Kasiastaraczka nic się nie odzywa. Pewnie opieka nad noworodkiem tak ją pochłonęła, że nie ma czasu na forum 🤭
    Edka to prawda, Tadzio mały cycoholik,nie mam czasu nawet się ogarnąć,ale jest wspaniale, choć dość wymagająco
    Niewyspanie daje się we znaki

Pozdrawiam Was moje Kochane, myślę o Was cały czas🙏💙🥰

Izi, Trzcina, edka85, Gwiazdeczka 93, Lili❤️, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Edka to prawda, Tadzio mały cycoholik,nie mam czasu nawet się ogarnąć,ale jest wspaniale, choć dość wymagająco

Pozdrawiam Was moje Kochane, myślę o Was cały czas🙏💙🥰
    Trzymajcie się dzielnie i zdrowo! 🤗😘

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko dziękuję, że pytasz😘 jest różnie, raz lepiej raz gorzej, ale generalnie bez szału. Jeszcze dziś od rana mi smutno, bo dwa dni temu miałam piękny owulacyjny śluz, taki przejrzysty, rozciągał się na 8 cm, jajniki może tak nie bolały jak zwykle, ale byłam pewna że to dzień owulacji. Minęło dwa dni a temp. na wykresie płaska, żadnego skoku:( a śluz już jest lepki lub kremowo-lepki, czyli taki jaki mam w II fazie.
    Zaczynam łapać doła, nie mam sił już na te starania, wszystko mnie dobija... W marcu idę do psychoterapeuty.

edka aż się wzruszyłam, niesamowite❤️

Kasiastaraczka bądźcie zdrowi❤️

Izi jeszcze trochę i będziesz tuliła swoje maleństwo❤️

Kasiastaraczka, Izi lubią tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Zaufaj mi, do notorycznego niewyspania można się przyzwyczaić ;)
    Trzcina wrote:
    Ale pięknie ♥️. Nie trzeba nic mówić, można czuć dumę i radość. Oby mu tak zostało na całe życie 💞🥰.
    On nie mówi tego non stop, tylko czasami w ciągu dnia. I tak sobie myślę, że w ustach takiego dziecka to chyba ma większą moc niż u nas dorosłych 🤫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 09:00

Kasiastaraczka, Izi lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka całuski dla Tadzia 😍

Gwiazdeczka Oj bardzo byśmy chcieli aby wszystko szybko poszło i aby się udało, a to w czerwcu idziemy na wesele i myślimy aby starać się po weselu. Chyba że teraz jeszcze będzie zielone światło.
    Tobie również życzę, abyś prędko zobaczyła dwie wymarzone kreseczki 😘🤗

Edka napewno taki uroczy smyk jak mówi takie słowa to jest to piękne.. ❤️

Hannah będzie dobrze zobaczysz😘choć cie rozumiem, że jest Ci ciężko, mi też 😔
    Musi się udać, zobaczysz że tak będzie 😘 przytulam cie mocno 🤗 trzymam kciuki! ✊✊

hannah_92, Kasiastaraczka, Gwiazdeczka 93, Zagadka919 lubią tę wiadomość

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Gwiazdeczko dziękuję, że pytasz😘 jest różnie, raz lepiej raz gorzej, ale generalnie bez szału. Jeszcze dziś od rana mi smutno, bo dwa dni temu miałam piękny owulacyjny śluz, taki przejrzysty, rozciągał się na 8 cm, jajniki może tak nie bolały jak zwykle, ale byłam pewna że to dzień owulacji. Minęło dwa dni a temp. na wykresie płaska, żadnego skoku:( a śluz już jest lepki lub kremowo-lepki, czyli taki jaki mam w II fazie.
    Zaczynam łapać doła, nie mam sił już na te starania, wszystko mnie dobija... W marcu idę do psychoterapeuty.
    Hej, Haniu 😘 z tymi objawami, wykresami i testami łatwo można dostać bzika :/ trzymaj się w tym szaleństwie 😘 Chciałam napisać, że cieszę się, że udało Ci się znaleźć pomoc psychologiczną! Trzymam kciuki, żebyś trafiła na mądrego terapeutę...
    Daj znak jak wyjdą badania! Tulę mocno 🤗😘

hannah_92 lubi tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 😊
    Robiła któraś z was wymazy na Chlamydie, Ureaplazme, Mycoplazme? Oraz posiewy bakteryjne tlenowe i beztlenowe?
    Czy te nazwy badań, mają jakąś dokładniejsza nazwę? Bo w laboratorium Babka mówiła, że jest kilka nazw 🤷‍♀️ ja nic o tym nie wiem.. I czy w diagnostyce zrobię je? Oraz ile mniej więcej kosztują te badania?

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Cześć Dziewczyny 😊
    Robiła któraś z was wymazy na Chlamydie, Ureaplazme, Mycoplazme? Oraz posiewy bakteryjne tlenowe i beztlenowe?
    Czy te nazwy badań, mają jakąś dokładniejsza nazwę? Bo w laboratorium Babka mówiła, że jest kilka nazw 🤷‍♀️ ja nic o tym nie wiem.. I czy w diagnostyce zrobię je? Oraz ile mniej więcej kosztują te badania?

Lili ja rok temu robiłam wymazy na Chlamydie, Ureaplasme i Mycoplasme. Wszystkie były w jednym pakiecie, było to bardzo drogie ok 300 zł. Posiew bakteryjny robiłam ale nie pamiętam czy tlenowy czy beztlenowy

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Lili ja rok temu robiłam wymazy na Chlamydie, Ureaplasme i Mycoplasme. Wszystkie były w jednym pakiecie, było to bardzo drogie ok 300 zł. Posiew bakteryjny robiłam ale nie pamiętam czy tlenowy czy beztlenowy
    Dziękuję za informację 😊
    A gdzie robiłaś? I czy na miejscu ci pobrali wymaz? Czy dostarczyłaś do punktu?

Wysłany: 23 lutego 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Dziękuję za informację 😊
    Ja też chętnie przycupnę,bo w maju/czerwcu planuję także zrobić

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    Ja też chętnie przycupnę,bo w maju/czerwcu planuję także zrobić
    Ja myślałam, że to raz dwa pójdzie z tym. A to trzeba poszukać laboratorium albo kliniki 😵 i też trochę kosztuje 🥴

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Ja myślałam, że to raz dwa pójdzie z tym. A to trzeba poszukać laboratorium albo kliniki 😵 i też trochę kosztuje 🥴
    O masz.... dziękuję za informację...też myślałam, że od ręki....mam prośbę Lili ❤️jeśli się uda dopełnić to ja chętnie poproszę o informacje 🙌😘

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Cześć Dziewczyny 😊
    Zawsze jak robię posiew z kanału szyjki to od razu robią na bakterie tlenowe, beztlenowe i grzyby. Koszt to jakieś 150 zł. Badanie wykonuje w alabie. Natomiast mają oni też pakiet na chlamydie, ureo i myco za ponad 300 zł. Jak widać niestety spore koszty, ale da się to zrobić w jednym lab. Z tym że na wymaz trzeba się umówić telefonicznie, bo tylko w określonych dniach tygodnia pobierają.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Dziękuję za informację 😊

Wymaz pobrał mi ginekolog i oni już bezpośrednio wysyłali to do laboratorium, ja tylko czekałam na wyniki;) ale sam wynik przyszedł mi z Synevo, więc tam wysyłali.

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    O masz.... dziękuję za informację...też myślałam, że od ręki....mam prośbę Lili ❤️jeśli się uda dopełnić to ja chętnie poproszę o informacje 🙌😘
    Oczywiście nie ma problemu 😘 służę pomocą 😁 jak tylko zrobię te badania to ci opiszę 😊

Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ