Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, moja mała też słabo przybierała. W 4m zaczęłam jej rozszerzać już dietę. U ciebie to jeszcze za wcześnie. Dlatego w razie czego dokarmiaj mm. Ale nie rezygnuj z KP, staraj się utrzymać laktację.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka,tak, bardzo chcę utrzymać kp, więc ściągam i przystawiam synka do piersi,mam nadzieję,że niedługo zejdziemy całkiem z mm

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Edka,tak, bardzo chcę utrzymać kp, więc ściągam i przystawiam synka do piersi,mam nadzieję,że niedługo zejdziemy całkiem z mm
    Trzymam kciuki za powodzenie! Jak się czegoś chce, to się uda! Cierpliwości i wytrwałości Wam życzę 😘. To zmęczenie kiedyś minie i jeszcze zatęsknisz za tym "beztroskim" czasem :). A póki co, trzeba się uzbroić po zęby w cierpliwość i czerpać siłę z modlitwy i energii słonecznej 🤣. No i jeszcze z kawy 😅.

Wysłany: 6 marca 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Trzymam kciuki za powodzenie! Jak się czegoś chce, to się uda! Cierpliwości i wytrwałości Wam życzę 😘. To zmęczenie kiedyś minie i jeszcze zatęsknisz za tym "beztroskim" czasem :). A póki co, trzeba się uzbroić po zęby w cierpliwość i czerpać siłę z modlitwy i energii słonecznej 🤣. No i jeszcze z kawy 😅.
    Trzcina takie myśli mnie trzymają,że teraz to lajcik. Później przyjdą zęby itp. choć ta noc była ciężka...
    Kawka wypita
    Teraz zalanolinowalam otulacze wełniane,bo nie wiem czy Wam pisałam że oprócz jednorazowych pieluszek bawię się też w wielopielo 😁

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Trzcina takie myśli mnie trzymają,że teraz to lajcik. Później przyjdą zęby itp. choć ta noc była ciężka...
    Kawka wypita
    Teraz zalanolinowalam otulacze wełniane,bo nie wiem czy Wam pisałam że oprócz jednorazowych pieluszek bawię się też w wielopielo 😁
    Każdy czas ma swoje blaski i cienie :). I wszystkiego trzeba nam doświadczyć ;
    :).
    Pieluchy wielorazowe... O kurczaki! Dużo roboty? Wczoraj rozmawialiśmy o tym z mężem- ja, że jedna pielucha rozkłada się 400lat, a on, że w naszej ciasnej klitce nie chce żadnego gotowania pieluch xD masz jakieś artykuły na ten temat? Jak to w praktyce wygląda?

Wysłany: 6 marca 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Każdy czas ma swoje blaski i cienie :). I wszystkiego trzeba nam doświadczyć ;
    :).
    Pieluchy wielorazowe... O kurczaki! Dużo roboty? Wczoraj rozmawialiśmy o tym z mężem- ja, że jedna pielucha rozkłada się 400lat, a on, że w naszej ciasnej klitce nie chce żadnego gotowania pieluch xD masz jakieś artykuły na ten temat? Jak to w praktyce wygląda?
    Dziś dopiero pierwszy raz lanolinowalam wełniane otulacze, wczoraj je prałam
    A tetra nie jest wymagająca,do pralki i wsio😁
    Tego się nie gotuje,pranie na 60 stopni i tyle.
    Ja wszystkiego dowiedziałam się z grupy o wielopielo na FB,polecam
    Tam na bazarku kupiłam też wszystko,czyli otulacze,tetre,zapinki snappi
    My tak pol na pół,czyli trochę wielopielo trochę jednorazówek,bo mój mąż jest przeciwny

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dziś dopiero pierwszy raz lanolinowalam wełniane otulacze, wczoraj je prałam
    A tetra nie jest wymagająca,do pralki i wsio😁
    Tego się nie gotuje,pranie na 60 stopni i tyle.
    Ja wszystkiego dowiedziałam się z grupy o wielopielo na FB,polecam
    Tam na bazarku kupiłam też wszystko,czyli otulacze,tetre,zapinki snappi
    My tak pol na pół,czyli trochę wielopielo trochę jednorazówek,bo mój mąż jest przeciwny
    Dzięki! Właśnie znalazłam grupę i czekam na dołączenie. Mój mąż też nie jest za tym pomysłem, chyba najbardziej obawia się zapachów 😅. Rozczytam się w temacie, ale jestem też ciekawa Twoich doświadczeń z wielorazowymi pieluchami. Daj znak za miesiąc czy warto zaczynać 😅.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Syn też mi nieźle dawał w kość jako niemowlak. Noce hardkorowe. A teraz... Śpi całą noc jak kamień, a o 7.30 trzeba go siłą budzić do przedszkola. Pewnie obecnie odsypia tamte nieprzespane noce 😁

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Izi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My stwierdziliśmy, że może spróbujemy wielopielo ale po jakimś czasie nie od razu, właśnie mąż bardziej sceptycznie jest nastawiony a ja się boję, że jak mała da w kość to w sumie mi się odechce szybko zabawy z tym 😅
    Kasia oby niebawem zaczął przybierać i żebyś była spokojniejsza ☺

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png

Wysłany: 7 marca 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi ja spróbowałam chyba w drugim tygodniu i pierwszego dnia założyłam tylko jedną pieluszkę,bo coś mi nie wyszło chciałam to rzucić w cholerę. Zrobiłam jednak podejście nr 2 i teraz w dzień zakładam wielopielo,a na noc jednorazowe
    A jak Ty się czujesz?
    Torba spakowana?:)

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka- znalazłam mema, który mi się skojarzył z Twoimi stanami :) enjoy!

https://zapodaj.net/068496faa6182.jpg.html

Wysłany: 8 marca 2022, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Kasiastaraczka- znalazłam mema, który mi się skojarzył z Twoimi stanami :) enjoy!

Cała prawda 😁

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:

Zaświadczam, że tak jest! :)

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Izi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Izi ja spróbowałam chyba w drugim tygodniu i pierwszego dnia założyłam tylko jedną pieluszkę,bo coś mi nie wyszło chciałam to rzucić w cholerę. Zrobiłam jednak podejście nr 2 i teraz w dzień zakładam wielopielo,a na noc jednorazowe
    A jak Ty się czujesz?
    Torba spakowana?:)

Może właśnie po jakimś czasie się skuszę, najpierw chce ogarnąć malucha i chustę a potem będę próbowała z innymi rzeczami.
    Od paru dni jestem zmęczona ciągle i mam spadek energii. A torby jakoś nie mogę tknąć, ciągle odsuwam na kolejny tydzień, a jeszcze kończyłam zamawiać rzeczy więc dopiero teraz będę chyba mogła spakować wszystko.

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia w pakowaniu Izi! :) Za chwilę się spotkasz ze swoim cudem ❤️.
    A ja spieszę do Was z informacją, że najprawdopodobniej spodziewamy się córeczki! ❤️🥰🙆 To nasze największe, najskrytsze marzenie i się spełnia 🙆🥰. Chwała Panu! ❤️

Kasiastaraczka, Gwiazdeczka 93, Pszczolka36l, Izi, Zagadka919 lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 marca 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Powodzenia w pakowaniu Izi! :) Za chwilę się spotkasz ze swoim cudem ❤️.
    A ja spieszę do Was z informacją, że najprawdopodobniej spodziewamy się córeczki! ❤️🥰🙆 To nasze największe, najskrytsze marzenie i się spełnia 🙆🥰. Chwała Panu! ❤️
    Wspaniała wiadomość 🥰🙏

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) My rozszerzamy dietę w najlepsze.
    Kasiu od 3miesiąca lecimy już tylko na wielopielo bo w nocy nie ma kupek, pieluch jednorazowych nie uzywamy. aczkolwiek teraz Paulinka baaaardzo ruchliwa, wiec mysle o przejsciu na kieszonki może. Bo zapinanie tetry przy machajacym ngami maluszku to wyzwanie.

i nowinę mam... robiłam test i mamy 2 kreski. za 2 tyg usg <wow> zaskoczenie, daj Boże by wszystko było dobrze

Trzcina, Kasiastaraczka, Gwiazdeczka 93, Pszczolka36l, Izi, Zagadka919, dorkaa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    Cześć dziewczyny:) My rozszerzamy dietę w najlepsze.
    Kasiu od 3miesiąca lecimy już tylko na wielopielo bo w nocy nie ma kupek, pieluch jednorazowych nie uzywamy. aczkolwiek teraz Paulinka baaaardzo ruchliwa, wiec mysle o przejsciu na kieszonki może. Bo zapinanie tetry przy machajacym ngami maluszku to wyzwanie.

i nowinę mam... robiłam test i mamy 2 kreski. za 2 tyg usg <wow> zaskoczenie, daj Boże by wszystko było dobrze

Ale czad!!! Gratuluję! ❤️ Nagle poczułam się zmęczona 🙈 będziesz miała sporo pracy, ale i miłości dużo więcej ❤️. Pan Bóg daje w obfitości 😁🙏.

Żonkil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 marca 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil właśnie myślałam co u Was :* ściągnęłam Cię myślami
    Oo to dopiero nowina, trzymam kciuki, wspaniała wiadomość 🥰

U nas brzuszek boli, kupki okraszone płaczem
    Masujemy i pomaga,ale widać że boli...
    Że względu na CC pediatra zaleciła probiotyk dicoflor, może pomoże na brzuszek

Żonkil lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina cudownie, że będzie dziewczynka! 😍
    Żonkil ciche gratulacje! 😍
    Kasiastaraczka mam nadzieję, że szybko te boleści brzuszka odejdą w niepamięć😍

Kasiastaraczka, Żonkil, Trzcina lubią tę wiadomość

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ