Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Szyjka zgładzona, skraca się, mimo ruchliwości główka nadal w dole. Na ktg bez skurczy. Mam nadzieję, że na dniach się zobaczymy już i że nie będę po terminie czekała. 🙂
    Ohh, trzymam kciuki za szybkie i pomyślne rozwiązanie! ❤️ Edka, za Ciebie oczywiście też! ❤️
    Kasiastaraczka, a jak u Was? Tadzik pewnie rośnie jak na drożdżach 😁. Jak się odnaleźliście?
    Lili❤️, czuję, że już się słońce przebija przez Wasze chmury :). Koniecznie daj znać co lekarz powiedział, wierzę, że razem będziemy płakały z radości 😁. Mocno Wam kibicuję!

Gwiazdeczka 93, Izi, Lili❤️ lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina jak to możliwe że Ty już 20tc? Leci ten czas ❤️
    U nas lepiej, spacerujemy codziennie, bawimy się,ale też ćwiczymy bo fizjo stwierdziła,że Tadzio ma obniżone napięcie mięśniowe, słabo trzyma główkę
    Mamy też problemy z wypróżnianiem,bo o ile kupki pojawiają się to są poprzedzone płaczem i prężeniem

Miłego dnia dziewczyny 🥰

Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    U nas lepiej, spacerujemy codziennie, bawimy się,ale też ćwiczymy bo fizjo stwierdziła,że Tadzio ma obniżone napięcie mięśniowe, słabo trzyma główkę
    Mamy też problemy z wypróżnianiem,bo o ile kupki pojawiają się to są poprzedzone płaczem i prężeniem

Miłego dnia dziewczyny 🥰
    No tak samo możliwe jak to, że już minęły dwa miesiące od Twojego porodu 🙈 szok 😁. Dobrze, że jesteście pod opieką specjalisty. Początki często są trudne, za to miłość wynagradza po stokroć wszelkie trudy ❤️. Dużo zdrowia dla Was 😘.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:

Miłego dnia dziewczyny 🥰
    Jaki z Tadzio już duży chłopczyk 🥰🤩
    Bardzo dobrze,że ćwiczycie. U mojej koleżanki synek też miał obniżone,ale cwiczyla z nim regularnie i bardzo szybko się poprawiło 😊😘
    Mam nadzieję, że szybko przejdzie problem z kupkami 😪😘

Trzcina to już pół metek u Ciebie🤗 kiedy ten czas minął 🥺🤩

Lili ❤ mam nadzieję, że wizyta będzie pomyślna, A wyniki szybciej niż zakładają 😗✊✊ oraz usiniecue migdalkow pójdzie sprawnie 😘😗

Edka,Izi będziecie za niedługo na porodowce 😁mam nadzieję, że wszytsko pójdzie sprawnie i pomyślnie 😘🥰

I oczywiście dużo zdrówka Edka dla Całej rodzinki 🤒😘🥰

Kasiastaraczka, Izi, Trzcina lubią tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko, też jestem zaskoczona!
    Już od jakiegoś czasu czuję ruchy, ale są "tłumione" przez łożysko z przodu. Zaczynamy zbierać wyprawkę i unaocznia się ten cud ❤️.
    A jak Wy się macie? Mąż po operacji ma się dobrze? Nie znam się za bardzo jak to wpływa na starania, ale pewnie musieliście się wstrzymać na czas rekonwalescencji...?

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina 😘 dzisiaj były robione tylko badania i z niecierpliwością czekamy na wyniki 15 dni i 6 maja teleporada z Pasnikiem na temat wyników 😊
    Jejku dziękuję za to co piszesz-cieszę się że widzisz te przebijające światełko i oczywiście że będziemy razem płakać 😍 🥺
    Nasze starania to lekcja, dużo się nauczyliśmy z mężem i to też jest dobre. Teraz czekamy na nasze szczęście.. 🍀🙏

Kasiastaraczka, Tadzio to już duży chłopak! Nie wiem kiedy minęły te dwa miesiące😍 życzę wam, aby problemy z brzuszkiem i napięciem szybko minęły 😊 pokaż nam tego przystojniaka 😊

Gwiazdeczko dziękuję za miłe słowa ❤️
    Migdałki ponoć rozsiewają bakterie po całym organizmie, więc cieszę się że idę je usunąć 🙂
    Będe w szpitalu 5 dni więc ale się rozleniwie 🙈

A co u was? Jak mąż po operacji się czuję? 🙂
    Kiedy teraz możecie się starać? 😊

Pszczółko co u ciebie? 😊

Kasiastaraczka, Trzcina, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też nie wiem kiedy minęły te 2 miesiące 🥰

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Trzcina 😘 dzisiaj były robione tylko badania i z niecierpliwością czekamy na wyniki 15 dni i 6 maja teleporada z Pasnikiem na temat wyników 😊
    Jejku dziękuję za to co piszesz-cieszę się że widzisz te przebijające światełko i oczywiście że będziemy razem płakać 😍 🥺
    Nasze starania to lekcja, dużo się nauczyliśmy z mężem i to też jest dobre. Teraz czekamy na nasze szczęście.. 🍀🙏

Kasiastaraczka, Tadzio to już duży chłopak! Nie wiem kiedy minęły te dwa miesiące😍 życzę wam, aby problemy z brzuszkiem i napięciem szybko minęły 😊 pokaż nam tego przystojniaka 😊

Gwiazdeczko dziękuję za miłe słowa ❤️
    Migdałki ponoć rozsiewają bakterie po całym organizmie, więc cieszę się że idę je usunąć 🙂
    Będe w szpitalu 5 dni więc ale się rozleniwie
    Ważne, że już kolejny krok za Wami. Za chwilę będzie porządek z migdałami i wszystko powoli idzie ku dobremu :). Jeszcze chwila... 😘

Lili❤️ lubi tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Ważne, że już kolejny krok za Wami. Za chwilę będzie porządek z migdałami i wszystko powoli idzie ku dobremu :). Jeszcze chwila... 😘
    Daj Boże 🙏❤️
    Jutro msza Z Matemblewa "Modlitwa o Potomstwo" kto ogląda ze mną? 😊
    Jeszcze o 18 wybiorę sie na msze miejscowość obok również na taką msze, jeśli zdążę.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Ale powiem wam, że dzieje się coś niesamowiego. Dziś zbadał mnie gin i stwierdził, że stan szyjki jest identyczny jak tydzień temu. Jakby zatrzymało się w miejscu, co w poprzednich ciążach w ogóle mi się nie zdarzało na tym etapie. To tak jakby maluch cierpliwie czekał aż mama wyzdrowieje i nabierze sił do porodu :)

Kasiastaraczka, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Dzięki dziewczyny :) Ale powiem wam, że dzieje się coś niesamowiego. Dziś zbadał mnie gin i stwierdził, że stan szyjki jest identyczny jak tydzień temu. Jakby zatrzymało się w miejscu, co w poprzednich ciążach w ogóle mi się nie zdarzało na tym etapie. To tak jakby maluch cierpliwie czekał aż mama wyzdrowieje i nabierze sił do porodu :)
    Kochany ❤️. Także mamo, zbieraj siły i wracaj do zdrowia, bo cierpliwy synek na Ciebie czeka 😁🥰❤️. Jak się masz w ogóle? Mam nadzieję, że jest już lepiej i faktycznie wracasz do zdrowia 😘. Jedz teraz dużo zdrowości i zbieraj siły na poród i na to co po nim 😁❤️.

edka85 lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Kochany ❤️. Także mamo, zbieraj siły i wracaj do zdrowia, bo cierpliwy synek na Ciebie czeka 😁🥰❤️. Jak się masz w ogóle? Mam nadzieję, że jest już lepiej i faktycznie wracasz do zdrowia 😘. Jedz teraz dużo zdrowości i zbieraj siły na poród i na to co po nim 😁❤️.
    Za szybko do zdrowia jeszcze nie wrócę, bo rozwinęło mi się zapalenie zatok i jestem na antybiotyku. Spodziewałam się tego, bo generalnie często mi się to zdarza. Trudno, tak widocznie ma być. Maluch ciągle grzecznie siedzi w brzuchu :)

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka zdrowiej! 😚

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Gwiazdeczko, też jestem zaskoczona!
    Już od jakiegoś czasu czuję ruchy, ale są "tłumione" przez łożysko z przodu. Zaczynamy zbierać wyprawkę i unaocznia się ten cud ❤️.
    A jak Wy się macie? Mąż po operacji ma się dobrze? Nie znam się za bardzo jak to wpływa na starania, ale pewnie musieliście się wstrzymać na czas rekonwalescencji...?
    Dziękuję, że pytasz 😘 Mąż już 3 tygodnie po operacji, zblizen zakaz miał przez tydzień, ale wolelismy trochę przedłużyć, jeśli chodzi o inne aspekty życia to musiał ograniczyć sport, dzwiganie ciężkich rzeczy, ale już wraca i od jutra idzie biegać 😊 jestem pozytywnie nastawiona,ale na nic nie liczę, kiedy zajdziemy to zajdziemy, oczywiście będę dawać z siebie tyle ile się da, przy diecie, suplementacji.

Mi niestety nie udało się uczestniczyć we mszy świętej z Metamblewa,ale wyslucham w tygodniu 😊😇

Dużo zdrówka 😘😇

Ja dziś w kościele byłam na mszy dla dzieci,było gwarno i wesoło😄 do Męża się śmiałam ,że musi się przyzwyczajać do takich hałasów 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2022, 11:21

Miphuhiz, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko fajnie ze u męża już dobrze po zabiegu i że pomyślnie przebiegł 😊
    Teraz musi być już tylko lepiej i napewno będą wkrótce upragnione kreseczki.

Ja też nie zdążyłam obejrzeć transmisji bo ciągle coś mi przeszkadzało w obejrzeniu. I teraz nie można obejrzeć bo jest usunięty 😐

Dzieci w kościele odwracają moja cała uwagę. Też do męża mówię nie raz, aby się przyzwyczaił 😊

Dziś jestem na oddziale i przygotowują mnie do zabiegu. Trzymajcie kciuki

Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Gwiazdeczko fajnie ze u męża już dobrze po zabiegu i że pomyślnie przebiegł 😊
    Teraz musi być już tylko lepiej i napewno będą wkrótce upragnione kreseczki.

Ja też nie zdążyłam obejrzeć transmisji bo ciągle coś mi przeszkadzało w obejrzeniu. I teraz nie można obejrzeć bo jest usunięty 😐

Dzieci w kościele odwracają moja cała uwagę. Też do męża mówię nie raz, aby się przyzwyczaił 😊

Dziś jestem na oddziale i przygotowują mnie do zabiegu. Trzymajcie kciuki
    Trzymam kciuki, Lili! Kolejny kroczek bliżej celu ❤️. Pomodlę się za Ciebie😘

Lili❤️ lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili trzymam kciuki 😚🙏

Lili❤️ lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤ koniecznie odezwij się po zabiegu 😘🥰 kciuki i modlitwa poszły w ruch ✊✊🙏🥰

Lili❤️ lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wszystko ❤️
    Jutro rano zabieg w znieczuleniu miejscowym

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wszystko ❤️
    Jutro rano zabieg w znieczuleniu miejscowym
    Zobaczysz Kochana wszttko przebiegnie pomyślnie 😘

Lili❤️ lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ