Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wszystko ❤️
    Jutro rano zabieg w znieczuleniu miejscowym
    Trzymam mocno kciuki i obiecuje 🙏 modlitwe

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Izi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili jestem myślami obok ❤

Lili❤️ lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie "mała" Straszy na koniec.. Dziś wyszła duża na usg 3900 a 2.5 tygodnia temu 3000, gin mówi, że na końcu często są błędy w pomiarach i że mogła mieć 3200 a teraz 3700 ale generalnie to co zaniepokoiło mnie to że brzuszek ma duży i niby nie ma różnicy 4 cm między głowa a nim ale może do porodu tak się stać (wtedy jest to wskazanie do cc) i mam przy przyjęciu do szpitala mieć to weryfikowane jeszcze. Potem byłam u mojej położnej na ktg w szpitalu i jej mówiłam to się dziwiła, że niemożliwe, że 3900 w takim małym brzuszku może być i że nie wierzy chociaż wiadomo różnie bywa, akurat były dwa cięcia więc nie było lekarzy ale w czwartek mam przyjść znowu i wtedy postara się żeby ktoś zrobił mi tam usg bo chce też sobie sprawdzić to.
    Ale po tej wizycie u położnej się uspokoiłam bardziej ;)

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi mam nadzieję,że to jakieś błędy pomiarowe 😚 często się zdarzają
    Trzymam kciuki,żeby ta różnica już się nie zmieniała i nie było potrzeby CC
    Daj znać po czwartku 😚

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Izi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Izi mam nadzieję,że to jakieś błędy pomiarowe 😚 często się zdarzają
    Trzymam kciuki,żeby ta różnica już się nie zmieniała i nie było potrzeby CC
    Daj znać po czwartku 😚
    Dzięki ❤

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Mnie "mała" Straszy na koniec.. Dziś wyszła duża na usg 3900 a 2.5 tygodnia temu 3000, gin mówi, że na końcu często są błędy w pomiarach i że mogła mieć 3200 a teraz 3700 ale generalnie to co zaniepokoiło mnie to że brzuszek ma duży i niby nie ma różnicy 4 cm między głowa a nim ale może do porodu tak się stać (wtedy jest to wskazanie do cc) i mam przy przyjęciu do szpitala mieć to weryfikowane jeszcze. Potem byłam u mojej położnej na ktg w szpitalu i jej mówiłam to się dziwiła, że niemożliwe, że 3900 w takim małym brzuszku może być i że nie wierzy chociaż wiadomo różnie bywa, akurat były dwa cięcia więc nie było lekarzy ale w czwartek mam przyjść znowu i wtedy postara się żeby ktoś zrobił mi tam usg bo chce też sobie sprawdzić to.
    Ale po tej wizycie u położnej się uspokoiłam bardziej ;)
    O rety, nawet nie wiedziałam, że takie rzeczy się dzieją 🙈. Trzymam kciuki, żeby to faktycznie był błąd pomiaru i żeby wszystko ułożyło się pomyślnie. Dobrze, że masz zaufaną położną. Właśnie sobie uświadomiłam, że muszę zacząć kogoś takiego szukać 😅. Trzymaj się, Izi. Ostatnia prosta i się wreszcie zobaczycie 😘😘😘

• edka85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi, moja córa też mnie tak straszyła. Pod koniec wywaliło jej brzuch i miała różnice chyba 3,5cm. Ale to też zależy na jakim sprzęcie się robi. A i tak ją urodziłam sn. Zawsze przed porodem robią usg i jeśli nie widać ewidentnej makrosomii, to nie wysyłają na cc. Myślę, że możesz być spokojna. A jaka dokładnie różnica ci wyszła teraz między HC i AC?
    Co do wagi, to u mnie też już maluch ma 3900g. A nie myślałaś o masażu szyjki, aby pobudzić organizm do porodu? To bardzo stara i znana metoda. Popytaj położną.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Izi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki edka ;) właśnie nie wiem dokładnie bo nie dała mi zdjęcia tylko wpisała w kartę że jeszcze poniżej 4 i że do sprawdzenia HC/AC przy przyjęciu i tak też powiedziała i że w szpitalu zweryfikują, mam nadzieję, że w czwartek się już uda to sprawdzić też i zobaczymy. Uczę się akceptacji, co będzie to będzie byle bezpiecznie dla małej.

Jakoś mi szybko minął ten Wielki Post i w takim poczuciu, że nie wykorzystałam tego czasu jestem. No ale zawsze można się skupić na przeżyciu tego tygodnia dobrze :)

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj miałam zabieg 😊 dziękuję wam bardzo za modlitwę 😘
    Gardło mam obolałe i mówić nie mogę zbytnio, jestem na przeciw bólowych i delikatnie jem papki 😊 wyjdę prawdopodobnie w sobotę.
    Zabieg był w znieczuleniu miejscowym. Czułam się jakbym była naćpana głupim Jasiem.. Było mi wszystko jedno gdzie jadę 😆

Kasiastaraczka, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

• Izi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili odpoczywaj teraz ❤

Lili❤️ lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi, jak tam? Rodzisz? :)

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Izi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Izi, jak tam? Rodzisz? :)

A gdzie tam 😂
    Córeczka tatusia chce żebym mu najpierw przygotowała jedzenie, posprzątała i może wtedy ruszy ale już ogarnięte zaczynam odpoczynek.
    USG się nie udało wczoraj zrobić, ale skurcze przepowiadające się pięknie pisały i ruchy małej choć mi się zdaje, że rusza się mniej to na ktg wygląda to inaczej.
    Czekam (jeszcze) cierpliwie i nie ukrywam, że w sobotę i niedzielę bym odpoczęła w domu chętnie a nie na porodówce 😆

A u Ciebie jakieś symptomy powoli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 18:46

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:

A u Ciebie jakieś symptomy powoli?
    Wczoraj trochę czopa wypadło, było lekkie plamienie. Dziś kilka razy mocno stwardniał brzuch od góry. Że aż musiałam przystanąć. Czyli coś tam się powoli dzieje. A te przepowiadające to ty w ogóle czułaś, czy dopiero na ktg wyszły?

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Nie udzielam się już ale chcę Wam złożyć życzenia 🐣🐥
    Święto Wielkiej Nocy to czas otuchy i nadziei,
    czas odradzania się wiary w siłę Chrystusa i w siłę człowieka.
    Życzę, aby święta wielkanocne przyniosły radość,
    pokój oraz wzajemną życzliwość.
    By stały się źródłem wzmacniania ducha!

Lili❤️, Kasiastaraczka, edka85, Trzcina, Zagadka919, hannah_92, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i ja Wam pragnę złożyć najserdeczniejsze życzenia wielkanocne,oby zmartwychwstały Chrystus napełnił nasze serca wiarą, nadzieją i miłością 💙

edka85, Trzcina, Lili❤️, hannah_92, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tu zajrzałam żeby złożyć Wam serdeczne życzenia! Niegasnącej wiary w Bożą Miłość i Moc! On z Miłości do nas zesłał Syna na ziemię i miał Moc, by powstać z martwych i wstąpić do nieba! Z takim Bogiem można wszystko! Alleluja ❤️.
    Kochane ciężarówki, czekam na Wasze maleństwa!
    Lili, Pszczółko, Hannah- na Wasze też. Z Bogiem wszystko jest możliwe.
    Moc Miłości ślę! 💚

Lili❤️, edka85, Kasiastaraczka, hannah_92, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Dziewczyny wczoraj miałam zabieg 😊 dziękuję wam bardzo za modlitwę 😘
    Gardło mam obolałe i mówić nie mogę zbytnio, jestem na przeciw bólowych i delikatnie jem papki 😊 wyjdę prawdopodobnie w sobotę.
    Zabieg był w znieczuleniu miejscowym. Czułam się jakbym była naćpana głupim Jasiem.. Było mi wszystko jedno gdzie jadę 😆
    Lili, mam nadzieję, że jesteś już w domu i że czujesz się dobrze :). Zobacz, czas leci i kolejny kroczek do przodu... Pięknych świąt, kochana- niech obfitują w nadzieję i ufność Bogu! 😘❤️

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Hej.Nie udzielam się już ale chcę Wam złożyć życzenia 🐣🐥
    Święto Wielkiej Nocy to czas otuchy i nadziei,
    czas odradzania się wiary w siłę Chrystusa i w siłę człowieka.
    Życzę, aby święta wielkanocne przyniosły radość,
    pokój oraz wzajemną życzliwość.
    By stały się źródłem wzmacniania ducha!
    I wzajemnie! Mam nadzieję, że jesteś szczęśliwa! 😘💚

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Lili, mam nadzieję, że jesteś już w domu i że czujesz się dobrze :). Zobacz, czas leci i kolejny kroczek do przodu... Pięknych świąt, kochana- niech obfitują w nadzieję i ufność Bogu! 😘❤️
    Trzcina, wychodzę we wtorek, bo muszę zostać ze względu na to, że mam włókniaki po zabiegu i gdy one odchodzą to wtedy się krwawi delikatnie.. No i też boją się, aby krwotoku z tego nie było.. I też boli mnie jak cokolwiek zjem czy dłużej mówię. Jestem na lekach przeciw bólowych i antybiotyk biorę-wszystko dożylnie, a w domu bym musiała łykać,więc lepiej zostać w szpitalu. Mimo to przykro nam, że nie będzie mnie na święta. Mój kochany mąż jest codziennie u mnie 😊

Cieszę sie, że jestem po zabiegu, nigdy bym nie powiedziała, że to taki poważny zabieg. Dzieci miały trzeci migdał usuwany i biegały po sali tego samego dnia. Za to ja przespałam dwa dni i z bólu to czasem nie idzie wytrzymać 😬
    Jem same papki, bo nic innego nie można. Ale to najmniejszy problem 😊
    Od razu jak wyjdę to bierzemy z mężem antybiotyki na bakterie beztlenowe i grzyby co wyszły z wymazów. Będziemy brać dwa miesiące.. Także trochę teraz kuracji przed nami. Mamy wielka nadzieję, Że teraz się uda z pomocą Bożą🙏
    Małymi krokami do przodu 😊

Dla was również Zdrowych Spokojnych Świąt Wielkiej Nocy 🐥🐰💚

Nutka85, Trzcina lubią tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny każdej z was pragnę złożyć życzenia🐥💚Zdrowych Spokojnych Świąt Wielkanocnych. Spędzonych w gronie najbliższych 💚
    Aby święta przyniosły wam wiele radości i otworzyły was na wiele łask Bożych. Smacznego jajka! 🥚🐤

edka85, Trzcina, Kasiastaraczka, hannah_92, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ