Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Ojej, nie wiedziałam, że tak może działać widok bawiących się dzieci w kościele :/ Sama czasami chodziłam z dwójką na mszę i tylko się irytowałam, bo zamiast skupić się na nabożeństwie, to musiałam wciąż zwracać uwagę biegającym dzieciom. Ostatnio wymyślili sobie taką zabawę, że syn wszedł do konfesjonału, córka stanęła na kleczniku i syn udawał że ją spowiada. Oczywiście, ludzi to bawiło, a ja myślałam, że zapadnę się pod ziemię. Od tej pory staramy się z mężem tak dzielić, żeby każde z nas poszło oddzielnie do kościoła i mogło skorzystać z tej mszy.

Marta, ja mam wymodlone dzieci dzięki NP. Znam też z forum sporo świadectw. Czasem Bóg szybko odpowiada na prośbę, ale nie raz trzeba poczekać i kilka tych nowenn odmówić...

Lili, przyjdzie ten dzień, w którym ujrzysz malucha na usg, poczujesz jego ruchy, a mąż będzie szalał ze szczęścia. Zobaczysz, że się doczekasz tej chwili ;)
    Kiedyś usiadłam na krześle (to było chyba w 2016 lub 2017) i uświadomiłam sobie, że nie będzie mi dane to przeżyć, o czym napisałam wyżej. Że nie dowiem się, jak to być w ciąży, nie usłyszę słowa mamo itp. A jednak doczekałam tej łaski i spełnia się ona po raz trzeci.

Teraz chwilę mam takie jak ty na krześle.. Jejku strasznie się czuję 😔

Masz wielkie szczęście i dar od Boga. Ile czekałaś lat aby zostać mamą? I co było przyczyną i co pomogło? Wiem że pomogło zaufanie do Boga ❤️

Na mszach często dzieci się bawią i to tak słodko wygląda i takie małe, a takie mądre są 😊
    Nam nie przeszkadza jak dzieci się bawią, wręcz o 12 jest msza dla dzieci w niedzielę i przeważnie na tej mszy jesteśmy bo nie chce nam się iść szybciej, bo chcemy Sie wyspać .
    Jako rodzic to też bym pewnie próbowała wytłumaczyć dzieciom aby były grzeczne więc cie rozumiem.

• MartaS89 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam,żeby najpierw zrobić badania i już z gotowymi pójść do lekarza

• Nikakb Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaS89 wrote:
    Nie znamy się,ale będę się modlić za każdą z was, która się stara o ciążę. Czy ja też mogę prosić o modlitwę za mnie,aby rak nie wrócił i abym mogła zostać mamą?

Jasne oczywiście! Jeśli chcesz mogę za ciebie zacząć odmawiać nowennę od 8 czerwca czyli akurat skończę 31 lipca we wspomnienie sw Ignacego patrona matek oczekujących dziecko

Lili❤️, MartaS89, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• MartaS89 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikakb wrote:
    Jasne oczywiście! Jeśli chcesz mogę za ciebie zacząć odmawiać nowennę od 8 czerwca czyli akurat skończę 31 lipca we wspomnienie sw Ignacego patrona matek oczekujących dziecko
    Jejku na prawdę? Ale cudownie ❤️❤️❤️ To bardzo miłe i piękne,że chcesz odmówić za mnie Nowennę.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Nikakb Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2022, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaS89 wrote:
    Jejku na prawdę? Ale cudownie ❤️❤️❤️ To bardzo miłe i piękne,że chcesz odmówić za mnie Nowennę.

Nie ma problemu ❤️ Mam nadzieje, że pomoże

MartaS89 lubi tę wiadomość

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Ojej, nie wiedziałam, że tak może działać widok bawiących się dzieci w kościele :/ Sama czasami chodziłam z dwójką na mszę i tylko się irytowałam, bo zamiast skupić się na nabożeństwie, to musiałam wciąż zwracać uwagę biegającym dzieciom. Ostatnio wymyślili sobie taką zabawę, że syn wszedł do konfesjonału, córka stanęła na kleczniku i syn udawał że ją spowiada. Oczywiście, ludzi to bawiło, a ja myślałam, że zapadnę się pod ziemię. Od tej pory staramy się z mężem tak dzielić, żeby każde z nas poszło oddzielnie do kościoła i mogło skorzystać z tej mszy.

Hehe, Edka, tę perspektywę też znam :). Szczęśliwie chłopacy są od 3 lat ministrantami i mamy spokój na mszach 😅. Przypomniałaś mi, jakie to frustrujące dla zmęczonej mamy 😅. Mój mały kiedyś prawie przewrócił zabytkowy zegar w kościele 🙈. Niedługo powtórka z rozrywki :).

• MartaS89 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikakb wrote:
    Dziękuję z całego serca ❤️

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Hehe, Edka, tę perspektywę też znam :). Szczęśliwie chłopacy są od 3 lat ministrantami i mamy spokój na mszach 😅. Przypomniałaś mi, jakie to frustrujące dla zmęczonej mamy 😅. Mój mały kiedyś prawie przewrócił zabytkowy zegar w kościele 🙈. Niedługo powtórka z rozrywki :).
    Czasami zastanawiam się czy doczekam tej chwili, kiedy oni będą tak potulnie i grzecznie siedzieć w ławce 😁 Bo jak na razie mają mnóstwo pomysłów na zabawę w kościele. Jeszcze oddzielnie potrafią się jakoś zachować, ale we dwójkę, to tworzą taki duet, że to istny sajgon.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Czasami zastanawiam się czy doczekam tej chwili, kiedy oni będą tak potulnie i grzecznie siedzieć w ławce 😁 Bo jak na razie mają mnóstwo pomysłów na zabawę w kościele. Jeszcze oddzielnie potrafią się jakoś zachować, ale we dwójkę, to tworzą taki duet, że to istny sajgon.
    To jeszcze maleństwa, więc trochę trudów jeszcze przed Wami 🙈. A tu trzecie do mieszanki wybuchowej dołączy, a Wasze niewyspanie nie będzie pomagało utrzymywać nerwów na wodzy 🙈. Chyba szybciej osiwiejesz niż genetyka przewidziała 🤣. A tak poważnie, to też więcej miłości i małych łapek na szyi 🥰. Już za chwilę się spotkacie :). Jak chcecie dać na imię?

• MartaS89 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikakb wrote:
    Wysłałam zaproszenie do grona znajomych

• Nikakb Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaS89 wrote:
    Wysłałam zaproszenie do grona znajomych

Hej, chyba udało mi się przyjąć trochę nie ogarniam tego. Jeśli chciałabyś pogadać możemy na fb

• MartaS89 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikakb wrote:
    Hej, chyba udało mi się przyjąć trochę nie ogarniam tego. Jeśli chciałabyś pogadać możemy na fb
    Napisałam tutaj na priv. Zobacz w wiadomościach.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nieciekawie. W zeszłym tygodniu syn był przeziębiony, następnie córka. Ja robiłam, co mogłam, żeby nie zachorować. Niestety, od piątku z mężem zdychamy. Chore zatoki i kaszel. Musieliśmy prosić mamy, żeby nam pomogły ogarnąć dzieci, bo nie dajemy rady. Ja mam dodatkowo stres, bo poród zbliża się wielkimi krokami. Niby dopiero 37tc,ale w piątek na wizycie (36+5) mały miał już 3,6 kg, a szyjka 0,5 cm i przepuszcza palec. Tak więc - delikatnie się stresuję - jak to będzie z tym porodem...

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Izi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    U mnie nieciekawie. W zeszłym tygodniu syn był przeziębiony, następnie córka. Ja robiłam, co mogłam, żeby nie zachorować. Niestety, od piątku z mężem zdychamy. Chore zatoki i kaszel. Musieliśmy prosić mamy, żeby nam pomogły ogarnąć dzieci, bo nie dajemy rady. Ja mam dodatkowo stres, bo poród zbliża się wielkimi krokami. Niby dopiero 37tc,ale w piątek na wizycie (36+5) mały miał już 3,6 kg, a szyjka 0,5 cm i przepuszcza palec. Tak więc - delikatnie się stresuję - jak to będzie z tym porodem...

Edka spokojnie, będzie dobrze. Koleżanka chodziła że skurczami i rozwarciem 2cm przez 3 tygodnie. Wiadomo teraz w każdej chwili może się zacząć ale staraj się jak najmniej stresować bo to nie pomaga, dużo pij, i odpoczywaj kiedy tylko możesz ;)

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że można długo chodzić z rozwarciem, z tym że ja raczej do takich osób nie należę :) Z synem przy szyjce 1 cm poród zaczął się tydzień później. Ledwo poczułam skurcze, a jak przyjechałam do szpitala rozwarcie było 3cm,a po godzinie już 8 cm. W obu przypadkach rodziłam w sumie 3,5 godziny. Także ten tego... Ekspres :) No nic, zobaczymy jak będzie tym razem. Na razie nic się nie dzieje.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka trzymam mocno kciuki, będzie dobrze 🙏💙
    Kawał chłopaka się szykuje

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przesyłam dobre myśli! Za chwilę poznasz kolejny owoc Waszej miłości! Ja tam czekam na ten moment... U nas 20tc więc doczekaliśmy połowy. Nadal uważam, że to niesamowity cud i wciąż sobie uświadamiam, że to naprawdę się dzieje 😁🥰.
    Izi, a Ty jak? Też już lada moment i się spotkacie 😁
    Pozdrawiam Was wszystkie, dziewczyny! 😘

Kasiastaraczka, Gwiazdeczka 93, Zagadka919 lubią tę wiadomość

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, jutro lekarz? Trzymam kciuki niezmiennie 😘

• Izi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Ja też przesyłam dobre myśli! Za chwilę poznasz kolejny owoc Waszej miłości! Ja tam czekam na ten moment... U nas 20tc więc doczekaliśmy połowy. Nadal uważam, że to niesamowity cud i wciąż sobie uświadamiam, że to naprawdę się dzieje 😁🥰.
    Izi, a Ty jak? Też już lada moment i się spotkacie 😁
    Pozdrawiam Was wszystkie, dziewczyny! 😘

Szyjka zgładzona, skraca się, mimo ruchliwości główka nadal w dole. Na ktg bez skurczy. Mam nadzieję, że na dniach się zobaczymy już i że nie będę po terminie czekała. 🙂

Kasiastaraczka, Trzcina, Gwiazdeczka 93, Zagadka919 lubią tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Lili, jutro lekarz? Trzymam kciuki niezmiennie 😘
    Dziękuję że pytasz 😘Jutro badania immunologiczne 😊 w końcu jedziemy! 3 tygodnie będziemy czekać na wyniki.. Dziękuję za kciuki 😊
    W poniedziałek wstawiam się do szpitala na wycięcie migdałek 🙂👍

Już 20tc 😱 przecież tyle co zaszłaś w ciążę 😊
    Czas leci szybko, cudownie że wszystko dobrze z dzidzią. Wasze marzenia się spełniają ❤️

Edka i Izi trzymam kciuki za szczęśliwy i szybki poród 😍

Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ