X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Ojej, nie wiedziałam, że tak może działać widok bawiących się dzieci w kościele :/ Sama czasami chodziłam z dwójką na mszę i tylko się irytowałam, bo zamiast skupić się na nabożeństwie, to musiałam wciąż zwracać uwagę biegającym dzieciom. Ostatnio wymyślili sobie taką zabawę, że syn wszedł do konfesjonału, córka stanęła na kleczniku i syn udawał że ją spowiada. Oczywiście, ludzi to bawiło, a ja myślałam, że zapadnę się pod ziemię. Od tej pory staramy się z mężem tak dzielić, żeby każde z nas poszło oddzielnie do kościoła i mogło skorzystać z tej mszy.

Marta, ja mam wymodlone dzieci dzięki NP. Znam też z forum sporo świadectw. Czasem Bóg szybko odpowiada na prośbę, ale nie raz trzeba poczekać i kilka tych nowenn odmówić...

Lili, przyjdzie ten dzień, w którym ujrzysz malucha na usg, poczujesz jego ruchy, a mąż będzie szalał ze szczęścia. Zobaczysz, że się doczekasz tej chwili ;)
    Kiedyś usiadłam na krześle (to było chyba w 2016 lub 2017) i uświadomiłam sobie, że nie będzie mi dane to przeżyć, o czym napisałam wyżej. Że nie dowiem się, jak to być w ciąży, nie usłyszę słowa mamo itp. A jednak doczekałam tej łaski i spełnia się ona po raz trzeci.

Teraz chwilę mam takie jak ty na krześle.. Jejku strasznie się czuję 😔

Masz wielkie szczęście i dar od Boga. Ile czekałaś lat aby zostać mamą? I co było przyczyną i co pomogło? Wiem że pomogło zaufanie do Boga ❤️

Na mszach często dzieci się bawią i to tak słodko wygląda i takie małe, a takie mądre są 😊
    Nam nie przeszkadza jak dzieci się bawią, wręcz o 12 jest msza dla dzieci w niedzielę i przeważnie na tej mszy jesteśmy bo nie chce nam się iść szybciej, bo chcemy Sie wyspać .
    Jako rodzic to też bym pewnie próbowała wytłumaczyć dzieciom aby były grzeczne więc cie rozumiem.

• MartaS89 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam,żeby najpierw zrobić badania i już z gotowymi pójść do lekarza

• Nikakb Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaS89 wrote:
    Nie znamy się,ale będę się modlić za każdą z was, która się stara o ciążę. Czy ja też mogę prosić o modlitwę za mnie,aby rak nie wrócił i abym mogła zostać mamą?

Jasne oczywiście! Jeśli chcesz mogę za ciebie zacząć odmawiać nowennę od 8 czerwca czyli akurat skończę 31 lipca we wspomnienie sw Ignacego patrona matek oczekujących dziecko

Lili❤️, MartaS89, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• MartaS89 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikakb wrote:
    Jasne oczywiście! Jeśli chcesz mogę za ciebie zacząć odmawiać nowennę od 8 czerwca czyli akurat skończę 31 lipca we wspomnienie sw Ignacego patrona matek oczekujących dziecko
    Jejku na prawdę? Ale cudownie ❤️❤️❤️ To bardzo miłe i piękne,że chcesz odmówić za mnie Nowennę.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Nikakb Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2022, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaS89 wrote:
    Jejku na prawdę? Ale cudownie ❤️❤️❤️ To bardzo miłe i piękne,że chcesz odmówić za mnie Nowennę.

Nie ma problemu ❤️ Mam nadzieje, że pomoże

MartaS89 lubi tę wiadomość

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Ojej, nie wiedziałam, że tak może działać widok bawiących się dzieci w kościele :/ Sama czasami chodziłam z dwójką na mszę i tylko się irytowałam, bo zamiast skupić się na nabożeństwie, to musiałam wciąż zwracać uwagę biegającym dzieciom. Ostatnio wymyślili sobie taką zabawę, że syn wszedł do konfesjonału, córka stanęła na kleczniku i syn udawał że ją spowiada. Oczywiście, ludzi to bawiło, a ja myślałam, że zapadnę się pod ziemię. Od tej pory staramy się z mężem tak dzielić, żeby każde z nas poszło oddzielnie do kościoła i mogło skorzystać z tej mszy.

Hehe, Edka, tę perspektywę też znam :). Szczęśliwie chłopacy są od 3 lat ministrantami i mamy spokój na mszach 😅. Przypomniałaś mi, jakie to frustrujące dla zmęczonej mamy 😅. Mój mały kiedyś prawie przewrócił zabytkowy zegar w kościele 🙈. Niedługo powtórka z rozrywki :).

• MartaS89 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikakb wrote:
    Dziękuję z całego serca ❤️

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Hehe, Edka, tę perspektywę też znam :). Szczęśliwie chłopacy są od 3 lat ministrantami i mamy spokój na mszach 😅. Przypomniałaś mi, jakie to frustrujące dla zmęczonej mamy 😅. Mój mały kiedyś prawie przewrócił zabytkowy zegar w kościele 🙈. Niedługo powtórka z rozrywki :).
    Czasami zastanawiam się czy doczekam tej chwili, kiedy oni będą tak potulnie i grzecznie siedzieć w ławce 😁 Bo jak na razie mają mnóstwo pomysłów na zabawę w kościele. Jeszcze oddzielnie potrafią się jakoś zachować, ale we dwójkę, to tworzą taki duet, że to istny sajgon.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Czasami zastanawiam się czy doczekam tej chwili, kiedy oni będą tak potulnie i grzecznie siedzieć w ławce 😁 Bo jak na razie mają mnóstwo pomysłów na zabawę w kościele. Jeszcze oddzielnie potrafią się jakoś zachować, ale we dwójkę, to tworzą taki duet, że to istny sajgon.
    To jeszcze maleństwa, więc trochę trudów jeszcze przed Wami 🙈. A tu trzecie do mieszanki wybuchowej dołączy, a Wasze niewyspanie nie będzie pomagało utrzymywać nerwów na wodzy 🙈. Chyba szybciej osiwiejesz niż genetyka przewidziała 🤣. A tak poważnie, to też więcej miłości i małych łapek na szyi 🥰. Już za chwilę się spotkacie :). Jak chcecie dać na imię?

• MartaS89 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikakb wrote:
    Wysłałam zaproszenie do grona znajomych

• Nikakb Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaS89 wrote:
    Wysłałam zaproszenie do grona znajomych

Hej, chyba udało mi się przyjąć trochę nie ogarniam tego. Jeśli chciałabyś pogadać możemy na fb

• MartaS89 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikakb wrote:
    Hej, chyba udało mi się przyjąć trochę nie ogarniam tego. Jeśli chciałabyś pogadać możemy na fb
    Napisałam tutaj na priv. Zobacz w wiadomościach.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nieciekawie. W zeszłym tygodniu syn był przeziębiony, następnie córka. Ja robiłam, co mogłam, żeby nie zachorować. Niestety, od piątku z mężem zdychamy. Chore zatoki i kaszel. Musieliśmy prosić mamy, żeby nam pomogły ogarnąć dzieci, bo nie dajemy rady. Ja mam dodatkowo stres, bo poród zbliża się wielkimi krokami. Niby dopiero 37tc,ale w piątek na wizycie (36+5) mały miał już 3,6 kg, a szyjka 0,5 cm i przepuszcza palec. Tak więc - delikatnie się stresuję - jak to będzie z tym porodem...

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Izi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    U mnie nieciekawie. W zeszłym tygodniu syn był przeziębiony, następnie córka. Ja robiłam, co mogłam, żeby nie zachorować. Niestety, od piątku z mężem zdychamy. Chore zatoki i kaszel. Musieliśmy prosić mamy, żeby nam pomogły ogarnąć dzieci, bo nie dajemy rady. Ja mam dodatkowo stres, bo poród zbliża się wielkimi krokami. Niby dopiero 37tc,ale w piątek na wizycie (36+5) mały miał już 3,6 kg, a szyjka 0,5 cm i przepuszcza palec. Tak więc - delikatnie się stresuję - jak to będzie z tym porodem...

Edka spokojnie, będzie dobrze. Koleżanka chodziła że skurczami i rozwarciem 2cm przez 3 tygodnie. Wiadomo teraz w każdej chwili może się zacząć ale staraj się jak najmniej stresować bo to nie pomaga, dużo pij, i odpoczywaj kiedy tylko możesz ;)

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że można długo chodzić z rozwarciem, z tym że ja raczej do takich osób nie należę :) Z synem przy szyjce 1 cm poród zaczął się tydzień później. Ledwo poczułam skurcze, a jak przyjechałam do szpitala rozwarcie było 3cm,a po godzinie już 8 cm. W obu przypadkach rodziłam w sumie 3,5 godziny. Także ten tego... Ekspres :) No nic, zobaczymy jak będzie tym razem. Na razie nic się nie dzieje.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka trzymam mocno kciuki, będzie dobrze 🙏💙
    Kawał chłopaka się szykuje

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przesyłam dobre myśli! Za chwilę poznasz kolejny owoc Waszej miłości! Ja tam czekam na ten moment... U nas 20tc więc doczekaliśmy połowy. Nadal uważam, że to niesamowity cud i wciąż sobie uświadamiam, że to naprawdę się dzieje 😁🥰.
    Izi, a Ty jak? Też już lada moment i się spotkacie 😁
    Pozdrawiam Was wszystkie, dziewczyny! 😘

Kasiastaraczka, Gwiazdeczka 93, Zagadka919 lubią tę wiadomość

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, jutro lekarz? Trzymam kciuki niezmiennie 😘

• Izi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Ja też przesyłam dobre myśli! Za chwilę poznasz kolejny owoc Waszej miłości! Ja tam czekam na ten moment... U nas 20tc więc doczekaliśmy połowy. Nadal uważam, że to niesamowity cud i wciąż sobie uświadamiam, że to naprawdę się dzieje 😁🥰.
    Izi, a Ty jak? Też już lada moment i się spotkacie 😁
    Pozdrawiam Was wszystkie, dziewczyny! 😘

Szyjka zgładzona, skraca się, mimo ruchliwości główka nadal w dole. Na ktg bez skurczy. Mam nadzieję, że na dniach się zobaczymy już i że nie będę po terminie czekała. 🙂

Kasiastaraczka, Trzcina, Gwiazdeczka 93, Zagadka919 lubią tę wiadomość

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Lili, jutro lekarz? Trzymam kciuki niezmiennie 😘
    Dziękuję że pytasz 😘Jutro badania immunologiczne 😊 w końcu jedziemy! 3 tygodnie będziemy czekać na wyniki.. Dziękuję za kciuki 😊
    W poniedziałek wstawiam się do szpitala na wycięcie migdałek 🙂👍

Już 20tc 😱 przecież tyle co zaszłaś w ciążę 😊
    Czas leci szybko, cudownie że wszystko dobrze z dzidzią. Wasze marzenia się spełniają ❤️

Edka i Izi trzymam kciuki za szczęśliwy i szybki poród 😍

Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ