Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah wow,porządna wizyta ! Mam nadzieję,że Twoja macica na USG 3d wyjdzie piękna i nie jak literka T
    Czuję, że jeszcze chwilka i będziecie cieszyć się ⏸️ i ❤️
    W końcu Bóg obdarzy Was darem rodzicielstwa 💙

hannah_92, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę, że u ciebie Hannah to kwestia czasu i lada moment będziesz umawiać się na wizytę jak Lili. Modlitwy nie pozostaną niewysłuchane.

hannah_92 lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    I to tylko raz? Przed owulacja? Moja dr kaze to brac 1/3 ampulki co 3 dni od owulacji. Jeda ampulka to bardzo duzo na raz:( mam nadzieje dr wie co robi

Ja też tak brałam w czerwcu i w lipcu jak zleciła tobie pani doktor. Nawet większe dawki bo ja po pół ampułki miałam. Teraz inny lekarz mi to zlecił, nie mój do którego wcześniej chodziłam, także stąd ta zmiana. Teraz tylko raz mam brać przed owualcją. Potem już po pozytywnym teście.

Magda25 lubi tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, edka dziękuję 💓💓 mam nadzieję, że tak będzie 🙏🙏

Dodam, że zaczynam nową pracę od 02 listopada. Będzie sporo pracy i stres, ale wierzę że sobie poradzę, że już będzie dobrze w tym naszym życiu. Staram się jak mogę całkowicie zaufać Bogu 🙏

Kasiastaraczka, edka85 lubią tę wiadomość

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 21 października 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah ciesze sie, ze jesteś zadowolona z wizyty i ze lekarz sie o was zatroszczyl na tej wizycie. Widać, że tego potrzebowaliście.
    Dobrą wiadomością jest tez to, ze wszystko u was w porządku, chociaż wiem, ze łatwiej byłoby usłyszeć, że to i tamto nie gra, wdrażamy takie leki i na pewno po nich zajdziesz w ciaze. Ale ważne, że jesteście zdrowi, że nie ma przeciwskazań i w każdym momencie mozecie zostać rodzicami 🥳
    Mam nadzieje, ze juz niedługo bedziecie czekali 😘

Jaką prace w końcu zaczynasz?

hannah_92 lubi tę wiadomość

Starania od Września 2018❤️‍🩹
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko, będę pracować w tym w czym chciałam- w płacach. Przynajmniej chce spróbować, zobaczę czy to faktycznie dla mnie. Będę potrzebowała trochę czasu na porządne wdrożenie. Boje się jak to będzie, czy dam radę itd. Mnóstwo myśli w głowie, ale mimo wszystko chce wierzyc, że to była dobra decyzja. Modliłam się o znalezienie pracy Nowenną Pompejańską i dostałam ją jakieś 3 dni po skończeniu części błagalnej. Teraz w części dziękczynnej już dziękuję, ale i proszę o błogosławieństwo w nowej pracy, abym dała radę i było mi tam dobrze:) Jestem wdzięczna Maryji za wstawiennictwo i opiekę. Wierzę, że te wszystkie modlitwy o potomstwo także będą wysłuchane.

Kasiastaraczka, Lili❤️, Miphuhiz lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah na pewno dasz radę 🙏😚

Mi dziś wpadła myśl o kolejnej pompejance, chcę zacząć 1 listopada i skończyć w wigilię. Chcę prosić o kolejne dzieciątko. Cykle mi jeszcze nie wróciły, planuję pójść do lekarza,by zajrzeć do środka, może będzie coś widać? Jajniki, endometrium..czy coś rusza,hmmm

hannah_92, IlonaQ lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah☺️ lekarz pięknie się wami zajął i konkretnie podszedł do was, napewno przy takim lekarzu zajdziecie w ciążę, szukał i niczego w sumie nie znalazł u was więc można się cieszyć bo ciąża was zaskoczy 🥰🙏 acoffil też biorę 1/4 co 4 dni i czuje tylko delikatne osłabienie 😊
    A jak bierzesz acoffil to badasz morfologie tak? ☺️
    Cieszę się że znalazłaś pracę i jestem pewna że sobie poradzisz! Zajmiesz głowę i zapoznasz nowe osoby, napewno wyjdzie ci to na dobre 🥰❤️

Magda nie bój się brać acoffilu, pod opieką lekarza jesteś więc nie ma co się bać ☺️ a jaki masz kir?

Ilonka, Hannah, Magda, Kasia trzymam za Was kciuki 💚 Pan wysłucha waszego błagania 🙏❤️

hannah_92, Kasiastaraczka, IlonaQ lubią tę wiadomość

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili dziękuję 🥰💓
    Że dwa razy badałam morfologię po accofilu. Ojj wyniki takie, że kosmos🙈🙈 ale tak ma właśnie być. Potem wszystko wraca do normy.

Lili❤️ lubi tę wiadomość

• Magda25 Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Hannah☺️ lekarz pięknie się wami zajął i konkretnie podszedł do was, napewno przy takim lekarzu zajdziecie w ciążę, szukał i niczego w sumie nie znalazł u was więc można się cieszyć bo ciąża was zaskoczy 🥰🙏 acoffil też biorę 1/4 co 4 dni i czuje tylko delikatne osłabienie 😊
    A jak bierzesz acoffil to badasz morfologie tak? ☺️
    Cieszę się że znalazłaś pracę i jestem pewna że sobie poradzisz! Zajmiesz głowę i zapoznasz nowe osoby, napewno wyjdzie ci to na dobre 🥰❤️

Magda nie bój się brać acoffilu, pod opieką lekarza jesteś więc nie ma co się bać ☺️ a jaki masz kir?

Ilonka, Hannah, Magda, Kasia trzymam za Was kciuki 💚 Pan wysłucha waszego błagania 🙏❤️

Dzuekuję Lili❤️moja dr troche mnie przed tym Accofilem nastraszyła i powuedziała, że jak do pół roku nam się nie uda, to dopiero wprowadzimy Accofil, ale receptę na niego już distałam, bo mówiła, że może być trudno dostępny i żeby na wszelki wypadek zakupić😊więc leży w lodówce i czeka😊
    Mam kir Bx, ale bez 3 waznych imantacyjnych. Zachodziłam już w ciażę z takim KIRem, ale teraz jest mi cięzko zajść juz od dłuższego czasu. Pozostaje modlitwa i czekanie na mój cud...❤️

• Magda25 Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Kasiu, edka dziękuję 💓💓 mam nadzieję, że tak będzie 🙏🙏

Dodam, że zaczynam nową pracę od 02 listopada. Będzie sporo pracy i stres, ale wierzę że sobie poradzę, że już będzie dobrze w tym naszym życiu. Staram się jak mogę całkowicie zaufać Bogu 🙏

Też planuję zmienić pracę i wrócić do zawodu, który faje mi satysfakcję. To cudownie, że znalazlaś ciekawą pracę i zaczynasz nowy rozdział w życiu😊Bóg jest z Tobą❤️😊

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 21 października 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah czy to jest ta praca z dojazdami autem czy coś innego? Wierze ze sobie poradzisz 🥳

Kasia, super! Trzymam kciuki 😊

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Magda💓 mam nadzieję, że tobie też uda się zmienić pracę. To bardzo ważne, żeby pracować w miejscu w którym na mdobrzeci robić coś co się lubi.
    Mam nadzieję, że ta praca da mi rozwoj i radość, bo bardzo tego potrzebuje w moim życiu.

Ilonko będę dojeżdżała autem ale tylko ok 7km, prosta droga. Jeździmy tam czasem do kościoła, więc droga mi znana. Jak będę miała chęć i czas to mogę nawet do kościoła wejść bo jest blisko😍 to dla mnie duża radość i spokój, że nie będę musiała dojeżdżać godzinę a tylko ok 15 min💓🙏
    Prosiłam o to także w Nowennie, żeby praca była blisko miejsca zamieszkania 🙏🙏

A-6, Kasiastaraczka, Lili❤️, Magda25 lubią tę wiadomość

• JJ. Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25, ja również brałam accofil. U mnie Kir BX i brak dwóch implantancyjnych. W maju i czerwcu miałam wlewy domaciczne (objawów brak) jednak u mnie te wlewy były głównie na poprawę endometrium. We wrześniu byłam w ciąży i od pozytywnego testu do 13tc brałam 1/3ampulki co 72h (w brzuch). Takie zalecenia miałam od lekarza immunologa.
    Miło się czyta Was dziewczyny...taki spokój i opanowanie panuje na tym wątku.

Magda25 lubi tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja beta wciąż idzie na przód. Dziś 5616, przyrost 160%. Tylko ten prog poniżej normy. Wprawdzie nie mam żadnych boli i plamień, ale zdecydowałam się brać lutke, żeby podbić ten prog do wartosci 20-30.

Lili❤️, A-6, Trzcina, Kasiastaraczka, hannah_92 lubią tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Dziewczyny, moja beta wciąż idzie na przód. Dziś 5616, przyrost 160%. Tylko ten prog poniżej normy. Wprawdzie nie mam żadnych boli i plamień, ale zdecydowałam się brać lutke, żeby podbić ten prog do wartosci 20-30.
    Edka piękna beta 😍 dobrze ze bierzesz luteinę, napewno nie zaszkodzi. Ja nawet ani razu nie zbadałam proga bo od owulacji biorę i jakoś lekarz nic nie mówił bym zbadała, to nie badałam.
    Za tydzień w środę mam wizytę 🙏❤️

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    Dzuekuję Lili❤️moja dr troche mnie przed tym Accofilem nastraszyła i powuedziała, że jak do pół roku nam się nie uda, to dopiero wprowadzimy Accofil, ale receptę na niego już distałam, bo mówiła, że może być trudno dostępny i żeby na wszelki wypadek zakupić😊więc leży w lodówce i czeka😊
    Mam kir Bx, ale bez 3 waznych imantacyjnych. Zachodziłam już w ciażę z takim KIRem, ale teraz jest mi cięzko zajść juz od dłuższego czasu. Pozostaje modlitwa i czekanie na mój cud...❤️
    Ja też mam bx i brak też trzech albo czterech najważniejszych 🙂 myślę że jak zastosujesz ten lek to zaskoczy od razu, tego ci życzę z całego serca ❤️☺️
    Modlitwa jest najlepszym lekarstwem na wszystko 🙏❤️

JJ ja acoffil mam do końca 12tc i napisał immunolog że najdłużej go mogę brać więcej nie 😊

• edka85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Edka piękna beta 😍 dobrze ze bierzesz luteinę, Ja nawet ani razu nie zbadałam proga bo od owulacji biorę i jakoś lekarz nic nie mówił bym zbadała, to nie badałam.
    Za tydzień w środę mam wizytę 🙏❤️
    Lili, bądź spokojna. Na wizycie zobaczysz po raz pierwszy swoje dziecko i być może posłuchasz już bicia jego serca (mój lekarz pozwala na to już od 6tc i tak zawsze słuchałam). Skoro bierzesz proga od owu, to nie sensu badać.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 21 października 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanah, wow, 7 km to naprawdę blisko! Świetnie!

Ja mam Nowennę do końca października, szybko zleciało. Intencja o cud poczęcia.

Edka gratuluje pięknej bety 🥰

Dziewczyny drogie jest badanie tych kirow?

hannah_92, Magda25 lubią tę wiadomość

• JJ. Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za kiry płaciłam ponad 600 złotych.
    Edka _ piękna beta, luteina profilaktycznie oczywiście nie zaszkodzi. Tak się cieszę! ❤
    Lili - już niedługo zobaczysz swoje malutkie szczęście ❤

Lili❤️ lubi tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ