Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka super przyrost 🥰

edka85 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko, mam nadzieję, że twoja Nowenna zostanie wysłuchana 🙏 ja kończę Nowennę ostatniego października i mam plan zaraz 01 listopada zacząć kolejna. Mam nadzieję, że dam radę.

Ja za badanie KIR płaciłam 400 zł. Mąż nie robił HLA-C, tylko ja samo badanie KIR robiłam też bez tego HLA-C.

Edka myślę, że oficjalnie można ci gratulować🥰❤️ szybko Wam się udało. Może jak już człowiek zajdzie w tą pierwsza wymarzoną ciążę, to kolejne już nie będą stanowiły problemu...

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Magda25 Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Magda25, ja również brałam accofil. U mnie Kir BX i brak dwóch implantancyjnych. W maju i czerwcu miałam wlewy domaciczne (objawów brak) jednak u mnie te wlewy były głównie na poprawę endometrium. We wrześniu byłam w ciąży i od pozytywnego testu do 13tc brałam 1/3ampulki co 72h (w brzuch). Takie zalecenia miałam od lekarza immunologa.
    Miło się czyta Was dziewczyny...taki spokój i opanowanie panuje na tym wątku.

A w tym cyklu,.w którym zaszłaś w ciążę, brałaś od owulacji Accofil? Mam trochę ochotę wcześniej go wstrzyknąć niż za pół roku nieowocnych starań.
    Navrazie mam inttalipid i encorton na komórki NK, a na te KIRy nic na razie nie bralam. Moja dr mówi, że u 80 procent dziewczyn wystarcza sam intralipid.

JJ. lubi tę wiadomość

• Magda25 Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Hanah, wow, 7 km to naprawdę blisko! Świetnie!

Ja mam Nowennę do końca października, szybko zleciało. Intencja o cud poczęcia.

Edka gratuluje pięknej bety 🥰

Dziewczyny drogie jest badanie tych kirow?

Dość drogie to badanie. Robilam w testDNA, bo tam było najtansze.

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Lili, bądź spokojna. Na wizycie zobaczysz po raz pierwszy swoje dziecko i być może posłuchasz już bicia jego serca (mój lekarz pozwala na to już od 6tc i tak zawsze słuchałam). Skoro bierzesz proga od owu, to nie sensu badać.
    Nie mogę się doczekać już. Wierzę że tak będzie☺️
    Mi wychodzi w dzień wizyty 7+4

• edka85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:

Edka myślę, że oficjalnie można ci gratulować🥰❤️ szybko Wam się udało. Może jak już człowiek zajdzie w tą pierwsza wymarzoną ciążę, to kolejne już nie będą stanowiły problemu...
    Po ludzku pewnie tak to wygląda... Ja wszędzie staram się widzieć działanie Boga, On przecież jest dawcą życia. I tak teraz mój cykl zaczął się 8 września we wspomnienie Narodzenia Maryi, pozytywny test wyszedł 29 września w święto trzech archaniołów, to był 23 dc - a liczba 23 zawsze kojarzy mi się z o. Pio (23.09 było jego wspomnienie i odmawiałam nowennę). Do poczęcia doszło prawdopodobnie 1 października, czyli w pierwszą sobotę, która zaczynała cykl 20 sobót podczas których modlę się w intencji daru życia dla kolejnego dziecka. Dziś na mszy podczas Przemienienia przyszła mi myśl, że po zakończeniu tych 20 sobót powinnam odprawić je raz jeszcze. W ten sposób będzie 40 tygodni, czyli tyle ile co do zasady trwa ciąża...

hannah_92, Kasiastaraczka, Lili❤️, Zagadka919 lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    A w tym cyklu,.w którym zaszłaś w ciążę, brałaś od owulacji Accofil? Mam trochę ochotę wcześniej go wstrzyknąć niż za pół roku nieowocnych starań.
    Navrazie mam inttalipid i encorton na komórki NK, a na te KIRy nic na razie nie bralam. Moja dr mówi, że u 80 procent dziewczyn wystarcza sam intralipid.

Nie, to był cykl naturalny. Taka niespodzianka. Accofil wzięłam jak okazało się, że jestem w ciąży (po pozytywnej becie). Intralipid brałam też na przełomie kwiecień/maj. Ciąża w cyklu wrześniowym. I łącznie z accofilem brałam encorton.

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Po ludzku pewnie tak to wygląda... Ja wszędzie staram się widzieć działanie Boga, On przecież jest dawcą życia. I tak teraz mój cykl zaczął się 8 września we wspomnienie Narodzenia Maryi, pozytywny test wyszedł 29 września w święto trzech archaniołów, to był 23 dc - a liczba 23 zawsze kojarzy mi się z o. Pio (23.09 było jego wspomnienie i odmawiałam nowennę). Do poczęcia doszło prawdopodobnie 1 października, czyli w pierwszą sobotę, która zaczynała cykl 20 sobót podczas których modlę się w intencji daru życia dla kolejnego dziecka. Dziś na mszy podczas Przemienienia przyszła mi myśl, że po zakończeniu tych 20 sobót powinnam odprawić je raz jeszcze. W ten sposób będzie 40 tygodni, czyli tyle ile co do zasady trwa ciąża...

Aż ciary przechodzą 😍😍😍 wspaniałe, że to się tak wszystko układa w całość 🙏

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 22 października 2022, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:

Edka mój cykl zaczął sie 3 września, owulacja była 23 września.
    Kochana to jest Boży plan 🙏 wszystko pięknie się układa w całość ❤️

• JJ. Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również wszędzie widzę rękę Boga. Nasze poczęcie, nasza ciąża, nasz poród - wszystko to nie tylko zbieg przypadków. Kilka stron wcześniej pisałam o tym (jak u nas Najwyższy działał i pokazywał, że to jego "zasługa".

Lili❤️, hannah_92 lubią tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu każdego człowieka widać to działanie, tyle że ludzie często nie łączą tych kropek.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze wam powiem jak było przy poczęciu córki. Pod koniec listopada 2019 r. byliśmy z M na mszy u o. Witko i modliliśmy się o dar życia dla kolejnego dziecka w naszym małżeństwie. Na tej mszy ojciec wspomniał o słudze Bożym arcybiskupie Fultonie Sheen. Zainteresowałam się tym człowiekiem. Okazało się, że sporo jest cudów za jego wstawiennictwem. Miał być też proces beatyfikacyjny, ale diabeł jak zwykle coś namieszał i na razie wstrzymano ten proces. W każdym razie postanowiłam modlić się o dziecko za jego wstawiennictwem. Zaczęłam pod koniec listopada 2019 r., 9 grudnia w dzień jego śmierci (czyli w ten dzień w którym będzie obchodzone jego wspomnienie po beatyfikacji) miałam owulacje. Jeszcze tego samego dnia się do niego modliłam. I za 10 dni test pozytywny :)

Kasiastaraczka, Lili❤️, hannah_92, A-6 lubią tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!jak przywrócić nadzieję gdy się ją straciło?😔

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwól sobie na smutek, płacz, złość, wszystkie emocje przedstaw Bogu przed Najświętszym Sakramentem. Poszukaj adoracji i staraj się chodzić jak najczęściej choćby na 5 min. Podczas każdego takiego spotkania mów w myślach, co czujesz. Nie ubieraj nic w ładne słówka, mów jak jest. Mów jak się czujesz i jak ci jest ciężko. Poproś o pokrzepienie w tym cierpieniu. Bądź wytrwała w tych spotkaniach, a zobaczysz owoce.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Pozwól sobie na smutek, płacz, złość, wszystkie emocje przedstaw Bogu przed Najświętszym Sakramentem. Poszukaj adoracji i staraj się chodzić jak najczęściej choćby na 5 min. Podczas każdego takiego spotkania mów w myślach, co czujesz. Nie ubieraj nic w ładne słówka, mów jak jest. Mów jak się czujesz i jak ci jest ciężko. Poproś o pokrzepienie w tym cierpieniu. Bądź wytrwała w tych spotkaniach, a zobaczysz owoce.
    Tylko jest problem,że w ogóle przestałam się modlić i chodzić do kościoła.

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    Kariotyp✅
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina666 wrote:
    Tylko jest problem,że w ogóle przestałam się modlić i chodzić do kościoła.
    Od czegoś trzeba zacząć, zacznij rozmawiać, po prostu z Bogiem. Jakby był obok, wyzal mu się, nawet nakrzycz jeśli czujesz taka potrzebę, Bóg nie przestanie cię przez to kochać. Pójdź na mszę, jakąś dla dzieci najlepiej, mi takie najbardziej pomagają jak tracę wiarę, po prostu się wsłuchaj.

♀️♂️'96

PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔

11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    14.10 - beta 86,81 🥹
    17.10 - beta 238,8 🍀
    19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
    21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
    24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
    08.12 - wizyta
    19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
    19.01 - 203 gramy cudu 💫
    30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
    age.png
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę w Boga,ale mam straszny do niego żal.
    Jak patrzę na innych,którzy w niego wierzą a mają.

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    Kariotyp✅
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Czytam Was i czytam, ale z odzywaniem się wstrzymuję 😅🤷. Edka, piękne masz świadectwo wiary i relacji z Panem Bogiem.
    Lili, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, choć mam pewność, że się upłaczesz ze szczęścia. Ja prawie na każdej wizycie płakałam a i teraz prawie codziennie oczy mi się pocą z wdzięczności za ten cud 🥰🙆.
    Paulina, Twój wpis mnie bardzo poruszył i chyba temu postanowiłam się udzielić. Chciałam Ci tylko przypomnieć, że Tata nigdy nie odwraca się od swoich dzieci, nawet kiedy one się od Niego odwracają. Zawsze jest i czeka, aż będziesz gotowa Mu zawierzyć i znów zaufać Jego słowu. Myśmy czekali 7 lat i przez ten czas mieliśmy wiele kryzysów. Tak jak pisze Edka, warto rozmawiać z Bogiem, nawet kiedy wydaje Ci się bardzo odległy. Wiem jak trudno się czeka kiedy pragnienie rozrywa Twoje serce i kiedy każdy okres powoduje, że czujesz się totalnie zdruzgotana i osamotniona w tym pragnieniu. Zobacz, że nie jesteś sama- wiele kobiet zmaga się z tym trudem. I są dowody na to, że to czekanie ma sens, że ta niewiarygodnie trudna droga ma nas ukształtować, nawrócić, poprowadzić w miejsce, w którym będziemy naprawdę szczęśliwi. Tak w pełni, a nie w wyobraźni... Ja w takich kryzysach chodziłam do pustego kościoła. Beczałam jak bóbr, błagałam o cud, albo o zabranie pragnienia. Po zostawieniu tego Bogu na chwilę przychodziło ukojenie a potem walka zaczynała się od nowa. Nie składaj rękawic, zaufaj Mu. Tak w pełni zaufaj Jego prowadzeniu. Kiedy już nie ma nadziei trzeba desperacko rzucić się w ramiona Jezusa. A on wszystkie ścieżki wyprostuje i zaniesie Cię na rękach do Twojego szczęścia. Trzymaj się dzielnie.

edka85, Lili❤️, Paulina666 lubią tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina666 wrote:
    Jak patrzę na innych,którzy w niego wierzą a mają.
    Patrzysz tylko przez pryzmat dziecka, którego oczekujesz, ale nie dostrzegasz innych rzeczy, którymi cię obdarzono. To jest właśnie postawa roszczeniowa, pozbawiona elementów dziękczynienia. Mam znajomego, ma na imię Sebastian i cierpi na pewien rodzaj sm. Jeździ na wózku, nie oddycha samodzielnie, ma całkowity paraliż. Wymaga całodobowej opieki, zmiany pieluch, respiratora, ale skubany ma w sobie tyle pozytywnej energii i siły, żeby nieść ten krzyż. I wiesz co... Patrząc na niego widzę jak wielką łaską jest to, że mogę rano wstać o swoich nogach, że mogę wykonać samodzielna toaletę, wyjść na zakupy. Tak drobne rzeczy wydają nam się oczywiste, więc po co za nie dziękować... A choćby to, że Bóg postawił na twojej drodze fajnego męża i jesteś z nim szczęśliwa - to też nie jest powód do radości? Nie wszystkim udaje się znaleźć bratnią duszę. Można mieć męża, który zdradza, pije, nie kocha. Pamiętaj, że patrząc na innych nie widzisz ich całego życia i nie wiesz co czują i z jakimi problemami się zmagają. Ludzie często ukrywają swoje nieszczęścia, choroby, niepowodzenia. Wprawdzie mnie Bóg obdarował dziećmi, ale wierz mi - wcale nie miałam kolorowego życia i wielu aspektach nie chciałabyś się ze mną zamienić.

Lili❤️ lubi tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Minevra Mg. Ekspertka

Wysłany: 26 października 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, Lilli, gratuluję ciąż.
    Moja ostatnia zakończyła się niepowodzeniem w 8 tygodniu i tutaj muszę przyznać, że rozumiem, co czuje Paulina. Wdzięczność jest ważna, ale nie zakleimy plasterkiem wdzięczności złych emocji, które po prostu musimy przeżyć. Chociaż jestem z natury optymistką to nie byłam w stanie powiedzieć sobie: straciłam ciążę, ale ogólnie jest w porządku - mam w końcu dach nad głową, zdrowie i pracę i za to Ci Boże dziękuję. Raczej: po co dajesz, jak zabierasz? - oraz, trochę ironiczne - jeżeli to doświadczenie ma mnie czegoś nauczyć, to czy już mnie nauczyło, czy też kolejne życia ( i ile?) muszą zostać poczęte i poronione, żebym mogła tą mądrość dostrzec?

dominikawa, Paulina666 lubią tę wiadomość

💔 poronienie/wrzesień 2022
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ