X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na kiedy masz wstepnie termin porodu ? Pij magnez...nie zasakodzi. Wizyty miałam dosłownie tak jak Ty, różniły się 1_2 dni :) I coś czuję, że to może być mały Ignaś... 😊

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    A na kiedy masz wstepnie termin porodu ? Pij magnez...nie zasakodzi. Wizyty miałam dosłownie tak jak Ty, różniły się 1_2 dni :) I coś czuję, że to może być mały Ignaś... 😊

Z tego wszystkiego nie spytałam lekarza jak wychodzi termin porodu. Ale z moich obliczeń to początek czerwca bo ostatnia miesiączka to 3 wrzesień 😊 a owulacja była 23 września więc nie wiem która datę brać pod uwagę 😊
    Napewno Ignaś będzie jeśli chłopczyk 😊

JJ. lubi tę wiadomość

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Malutka jest cudowna i kochana. Taka przylepka mamy, ale i mama lubi ją mieć wciąż blisko, więc jesteśmy zgodne :).
    Wszyscy zdrowi jesteśmy i jest co robić :). Chłopcy są bardzo pomocni, mąż też więc nie mogę narzekać :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2022, 20:00

Wiara Nadzieja Miłość, dominikawa, edka85, Lili❤️, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina, to zdjęcie zrobiło mi poranek 🥰

U Nas niestety 21 stracony cykl. Od rana jestem jakaś zdołowana, zbiera mi się na płacz, brakuje sił. Tak bardzo chciałabym, żeby przyszła już moja kolej 💔

Chwilę rano poćwiczyłam w domu, żeby rozładować negatywne emocje. Potem włączyłam przyjemny jazz w tle. Zjadłam wyjątkowo pyszne śniadanie ❤️ Ufam, nadal pragnę ufać, iść drogą Pana. Ciagle to sobie powtarzam na głos. Bóg zna w końcu najlepszy czas 🥺

Mała jest prze-prześliczna!

preg.png
    👩🏼 31 🧑🏻 28
    2023r. - J. (22cs) 🩵
    01.2025 - czekamy na drugi Cud 🩷⏳👶
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość wrote:

U Nas niestety 21 stracony cykl. Od rana jestem jakaś zdołowana, zbiera mi się na płacz, brakuje sił. Tak bardzo chciałabym, żeby przyszła już moja kolej 💔

Chwilę rano poćwiczyłam w domu, żeby rozładować negatywne emocje. Potem włączyłam przyjemny jazz w tle. Zjadłam wyjątkowo pyszne śniadanie ❤️ Ufam, nadal pragnę ufać, iść drogą Pana. Ciagle to sobie powtarzam na głos. Bóg zna w końcu najlepszy czas 🥺

Kochana, wiem co przeżywasz... I wspaniale, że umiesz z taką mądrością i miłością do siebie zająć się tym smutkiem. Wierzę, że przyjdzie i na Was czas. Wspomnę w modlitwie. Ściskam Cię mocno 😘.

Wiara Nadzieja Miłość lubi tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiem że jest Ci ciężko i brak siły 🥺 zobaczysz że Pan ma dla was plan. Jesteś wytrwała w modlitwie i zostanie ona wysłuchana. Pan jedyny wie kiedy ❤️🙏 ściskam cie bo wiem co przeżywasz 🤗❤️

Trzcina jaka słodycz ☺️ cudowną masz córcię 😍
    Niech zdrowo rośnie jak do tej pory ☺️
    Bracia napewno są pochłonięci małą i zabawiają 😁
    Edka co u ciebie? ☺️
    Hannah jak nowa praca? ☺️
    Szafirek zaglądasz tu czasem?☺️
    Miłego dnia dziewczyny 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 14:07

Wiara Nadzieja Miłość, Trzcina lubią tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja.J, Lili - mój młodszy syn też jest Ignaś :)

Wiara Nadzieja Miłośč - na gorsze chwile polecam muzykę Uwielbienia. Ostatnio tylko tego słucham i daje mi to dużo sił. Zresztą wszystkim polecam :)

Ja już przebieram z nogi na nogę w oczekiwaniu na owulację, ale dopiero 7dc. W niedzielę wypadają moje urodziny, mąż pytał jaki chce prezent - wiadomo, że Kinder Niespodziankę 😅

Lili❤️, edka85, Wiara Nadzieja Miłość lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką konkretnie pieśń uwielbienia lubisz? Ja "Panie, Twój tron".

Dziś piąta sobota nabożeństw i jednocześnie 5 tygodni ciąży (licząc od zapłodnienia). Za tydzień wizyta , w szóstą sobotę. Pewnie im bliżej będzie tego terminu,tym większy stres i obawy 😏

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:

Dziś piąta sobota nabożeństw i jednocześnie 5 tygodni ciąży (licząc od zapłodnienia). Za tydzień wizyta , w szóstą sobotę. Pewnie im bliżej będzie tego terminu,tym większy stres i obawy 😏

Ja się ostatnio zasluchalam w uwielbieniu Mai Słowińskiej 'Live experience', bardzo bardzo piękne. Modlitwy posto z serca :) jest na YouTube.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Nie odniose się do każdego wpisu,ale mocno kibicuję 🙏💙❤️
    Trzcina cudna córcia ❤️
    Tadek waży 10 kg! Wybawieniem jest dla mnie nosidło,kochamy je! Dzięki niemu byliśmy na weselach,nad morzem,na Roztoczu. Tadzio zwiedza albo śpi w nim przytulony do mnie
    W ostatnim czasie bardzo się zmienił, pełza do przodu,siada sam,gada po swojemu,zaczepia nas,sam nas prowokuje do uśmiechu

Trzcina, IlonaQ, edka85 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka, nie mogę się doczekać tego etapu! Ale cieszę się każdym dniem i każdą zmianą teraz :). Jakie nosidło polecasz? My na razie kochamy chustę, ale zdecydowanie szybciej będzie jak dorośnie trochę do nosidła :).

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:

Edka zobaczysz że będzie dobrze ❤️

Wysłany: 30 października 2022, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Kasiastaraczka, nie mogę się doczekać tego etapu! Ale cieszę się każdym dniem i każdą zmianą teraz :). Jakie nosidło polecasz? My na razie kochamy chustę, ale zdecydowanie szybciej będzie jak dorośnie trochę do nosidła :).
    Warto cieszyć się każdą chwilą 🙂my na początku byliśmy trochę spanikowani i przez to trochę nam uciekło, teraz jest lepiej
    Początkowo korzystałam z chusty kolkowej,ale tak średnio byłam zadowolona. Teraz mamy nosidło kavka multi age i jest rewelacyjne. Do tego kurtka dla dwojga i spacery nam niestraszne 😁

Trzcina lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    kilka z Was pytało co u mnie i jak nowa praca. Dziś byłam już sama na swoim stanowisku, są osoby do pomocy na szczęście, ale stres jest bardzo duży. Głupio mi tak ciągle pytać o wszystko. Pracy sporo, więc czasowo boję się, że nie wyrobię:( Ostatnio mam niesamowicie ciężki czas, dużo stresu ale i zmęczenia. Zrobiłam m.in. badanie ferrtyyny i jak zwykle leży (wynik<12) , więc możliwe że to osłabienie jest też przez braki zapasów żelaza w organizmie. Już zamówiłam sobie stosowny suplement, mam nadzieję ze przyjdzie mi na dniach i podbije mi wartości.

Proszę Was bardzo o modlitwę o wytrwanie i siłę w nowej pracy, aby wdrożenie przebiegło sprawnie i w miarę szybko. Dziś przyszłam z pracy i musiałam sobie popłakać by odreagować zmęczenie i stres:( Nie chcę się zniechęcać, bo do wszystkiego trzeba czasu, ale martwię się jak poradzę sobie fizycznie i psychicznie. Ciągle z tyłu głowy mam te starania, a taki stres nie ułatwi mi tego. Generalnie ostatnio nawet nie potrafię się skupić na staraniach. Bardzo chce być mamą, ale dopadło mnie zniechęcenie i to takie totalne.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, bardzo się cieszę z Twojej ciąży❤️ Końcówka maja/czerwiec to piękny czas na poród❤️❤️

Lili❤️ lubi tę wiadomość

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Cześć dziewczyny:)
    kilka z Was pytało co u mnie i jak nowa praca. Dziś byłam już sama na swoim stanowisku, są osoby do pomocy na szczęście, ale stres jest bardzo duży. Głupio mi tak ciągle pytać o wszystko. Pracy sporo, więc czasowo boję się, że nie wyrobię:( Ostatnio mam niesamowicie ciężki czas, dużo stresu ale i zmęczenia. Zrobiłam m.in. badanie ferrtyyny i jak zwykle leży (wynik<12) , więc możliwe że to osłabienie jest też przez braki zapasów żelaza w organizmie. Już zamówiłam sobie stosowny suplement, mam nadzieję ze przyjdzie mi na dniach i podbije mi wartości. Kiepsko śpię, non stop się wybudzam w nocy, a czasem śpię po 8-9 godzin i nadal chodzę zmęczona, ciągle ziewam, w dzień mam drzemki i od jakiegoś czasu mocno boli mnie głowa. Wczoraj w kościele myślałam, że zemdleję.

Proszę Was bardzo o modlitwę o wytrwanie i siłę w nowej pracy, aby wdrożenie przebiegło sprawnie i w miarę szybko. Dziś przyszłam z pracy i musiałam sobie popłakać by odreagować zmęczenie i stres:( Nie chcę się zniechęcać, bo do wszystkiego trzeba czasu, ale martwię się jak poradzę sobie fizycznie i psychicznie. Ciągle z tyłu głowy mam te starania, a taki stres nie ułatwi mi tego. Generalnie ostatnio nawet nie potrafię się skupić na staraniach. Bardzo chce być mamą, ale dopadło mnie zniechęcenie i to takie totalne.

Wysłany: 2 listopada 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah trzymam kciuki za poradzenie sobie ze stresem,aby w pracy było coraz lepiej 🙏❤️
    Jaki suplement będziesz brać?
    Ja od dziś piję zakwas z buraka
    Polecam też floradix

Ja wczoraj zaczęłam pompejanke
    Pierwszy dzień w pośpiechu, jeszcze po północy mówiłam
    Dziś ładnie rozłożyłam na cały dzień, podczas karmienia,usypiania Tadzia

Lili❤️ lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah (Hania?) czemu stresujesz się pytaniem innych? Dla pocieszenia powiem Ci, ze ja w swojej obecnej pracy duzo pytalam na początku, było to aż 6 miesięcy! Wiadomo, że z czasem tych pytań było mniej ale jednak.. a pytasz kogos na wyższym stanowisku czy kolege/ kolezanke?

Nie martw się tym, że się stresujesz i to szkodzi staraniom. Pan Bog sobie ze wszystkim poradzi 😘

A zniechęcenie się pojawia co jakiś czas.. to normalne.

A moze jakiś fitness na rozładowanie tego stresu? Czy basen? Randka z Mezem, kino, dobre jedzenie? :)

Kasia ja skończyłam swoją nowennę 31.10.
    Zastanawiam się nad kolejną, ale intencji, przeróżnych, jest tak dużo..

Gwiazdeczka, jesteś? Co u Ciebie?

U mnie ostatnio lepiej. Samopoczucie lepsze. I mam cudownego Meza ❤

Kasiastaraczka, A-6, dominikawa, Lili❤️, hannah_92 lubią tę wiadomość

Starania od Września 2018❤️‍🩹
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ja wczoraj zaczęłam pompejanke
    Pierwszy dzień w pośpiechu, jeszcze po północy mówiłam
    Dziś ładnie rozłożyłam na cały dzień, podczas karmienia,usypiania Tadzia

Kasia, to my z Tobą. Również zaczęliśmy z Mężem wczoraj. Wytrwałości! 🕊️❤️

Kasiastaraczka, Lili❤️, hannah_92 lubią tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 31 🧑🏻 28
    2023r. - J. (22cs) 🩵
    01.2025 - czekamy na drugi Cud 🩷⏳👶

Wysłany: 2 listopada 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, to my z Tobą. Również zaczęliśmy z Mężem wczoraj. Wytrwałości! 🕊️❤️
    Pięknie 💙
    Wam również wytrwałości 🙏

Wiara Nadzieja Miłość, hannah_92 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ