Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na kiedy masz wstepnie termin porodu ? Pij magnez...nie zasakodzi. Wizyty miałam dosłownie tak jak Ty, różniły się 1_2 dni :) I coś czuję, że to może być mały Ignaś... 😊

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    A na kiedy masz wstepnie termin porodu ? Pij magnez...nie zasakodzi. Wizyty miałam dosłownie tak jak Ty, różniły się 1_2 dni :) I coś czuję, że to może być mały Ignaś... 😊

Z tego wszystkiego nie spytałam lekarza jak wychodzi termin porodu. Ale z moich obliczeń to początek czerwca bo ostatnia miesiączka to 3 wrzesień 😊 a owulacja była 23 września więc nie wiem która datę brać pod uwagę 😊
    Napewno Ignaś będzie jeśli chłopczyk 😊

JJ. lubi tę wiadomość

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Malutka jest cudowna i kochana. Taka przylepka mamy, ale i mama lubi ją mieć wciąż blisko, więc jesteśmy zgodne :).
    Wszyscy zdrowi jesteśmy i jest co robić :). Chłopcy są bardzo pomocni, mąż też więc nie mogę narzekać :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2022, 20:00

Wiara Nadzieja Miłość, dominikawa, edka85, Lili❤️, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina, to zdjęcie zrobiło mi poranek 🥰

U Nas niestety 21 stracony cykl. Od rana jestem jakaś zdołowana, zbiera mi się na płacz, brakuje sił. Tak bardzo chciałabym, żeby przyszła już moja kolej 💔

Chwilę rano poćwiczyłam w domu, żeby rozładować negatywne emocje. Potem włączyłam przyjemny jazz w tle. Zjadłam wyjątkowo pyszne śniadanie ❤️ Ufam, nadal pragnę ufać, iść drogą Pana. Ciagle to sobie powtarzam na głos. Bóg zna w końcu najlepszy czas 🥺

Mała jest prze-prześliczna!

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
    2023r. - rodzi się wyczekany J. (22cs) 🩵
    01.2025 - czekamy na drugi Cud 🩷⏳👶
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość wrote:

U Nas niestety 21 stracony cykl. Od rana jestem jakaś zdołowana, zbiera mi się na płacz, brakuje sił. Tak bardzo chciałabym, żeby przyszła już moja kolej 💔

Chwilę rano poćwiczyłam w domu, żeby rozładować negatywne emocje. Potem włączyłam przyjemny jazz w tle. Zjadłam wyjątkowo pyszne śniadanie ❤️ Ufam, nadal pragnę ufać, iść drogą Pana. Ciagle to sobie powtarzam na głos. Bóg zna w końcu najlepszy czas 🥺

Kochana, wiem co przeżywasz... I wspaniale, że umiesz z taką mądrością i miłością do siebie zająć się tym smutkiem. Wierzę, że przyjdzie i na Was czas. Wspomnę w modlitwie. Ściskam Cię mocno 😘.

Wiara Nadzieja Miłość lubi tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiem że jest Ci ciężko i brak siły 🥺 zobaczysz że Pan ma dla was plan. Jesteś wytrwała w modlitwie i zostanie ona wysłuchana. Pan jedyny wie kiedy ❤️🙏 ściskam cie bo wiem co przeżywasz 🤗❤️

Trzcina jaka słodycz ☺️ cudowną masz córcię 😍
    Niech zdrowo rośnie jak do tej pory ☺️
    Bracia napewno są pochłonięci małą i zabawiają 😁
    Edka co u ciebie? ☺️
    Hannah jak nowa praca? ☺️
    Szafirek zaglądasz tu czasem?☺️
    Miłego dnia dziewczyny 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 14:07

Wiara Nadzieja Miłość, Trzcina lubią tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja.J, Lili - mój młodszy syn też jest Ignaś :)

Wiara Nadzieja Miłośč - na gorsze chwile polecam muzykę Uwielbienia. Ostatnio tylko tego słucham i daje mi to dużo sił. Zresztą wszystkim polecam :)

Ja już przebieram z nogi na nogę w oczekiwaniu na owulację, ale dopiero 7dc. W niedzielę wypadają moje urodziny, mąż pytał jaki chce prezent - wiadomo, że Kinder Niespodziankę 😅

Lili❤️, edka85, Wiara Nadzieja Miłość lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką konkretnie pieśń uwielbienia lubisz? Ja "Panie, Twój tron".

Dziś piąta sobota nabożeństw i jednocześnie 5 tygodni ciąży (licząc od zapłodnienia). Za tydzień wizyta , w szóstą sobotę. Pewnie im bliżej będzie tego terminu,tym większy stres i obawy 😏

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:

Dziś piąta sobota nabożeństw i jednocześnie 5 tygodni ciąży (licząc od zapłodnienia). Za tydzień wizyta , w szóstą sobotę. Pewnie im bliżej będzie tego terminu,tym większy stres i obawy 😏

Ja się ostatnio zasluchalam w uwielbieniu Mai Słowińskiej 'Live experience', bardzo bardzo piękne. Modlitwy posto z serca :) jest na YouTube.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Nie odniose się do każdego wpisu,ale mocno kibicuję 🙏💙❤️
    Trzcina cudna córcia ❤️
    Tadek waży 10 kg! Wybawieniem jest dla mnie nosidło,kochamy je! Dzięki niemu byliśmy na weselach,nad morzem,na Roztoczu. Tadzio zwiedza albo śpi w nim przytulony do mnie
    W ostatnim czasie bardzo się zmienił, pełza do przodu,siada sam,gada po swojemu,zaczepia nas,sam nas prowokuje do uśmiechu

Trzcina, IlonaQ, edka85 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka, nie mogę się doczekać tego etapu! Ale cieszę się każdym dniem i każdą zmianą teraz :). Jakie nosidło polecasz? My na razie kochamy chustę, ale zdecydowanie szybciej będzie jak dorośnie trochę do nosidła :).

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 29 października 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:

Edka zobaczysz że będzie dobrze ❤️

Wysłany: 30 października 2022, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Kasiastaraczka, nie mogę się doczekać tego etapu! Ale cieszę się każdym dniem i każdą zmianą teraz :). Jakie nosidło polecasz? My na razie kochamy chustę, ale zdecydowanie szybciej będzie jak dorośnie trochę do nosidła :).
    Warto cieszyć się każdą chwilą 🙂my na początku byliśmy trochę spanikowani i przez to trochę nam uciekło, teraz jest lepiej
    Początkowo korzystałam z chusty kolkowej,ale tak średnio byłam zadowolona. Teraz mamy nosidło kavka multi age i jest rewelacyjne. Do tego kurtka dla dwojga i spacery nam niestraszne 😁

Trzcina lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    kilka z Was pytało co u mnie i jak nowa praca. Dziś byłam już sama na swoim stanowisku, są osoby do pomocy na szczęście, ale stres jest bardzo duży. Głupio mi tak ciągle pytać o wszystko. Pracy sporo, więc czasowo boję się, że nie wyrobię:( Ostatnio mam niesamowicie ciężki czas, dużo stresu ale i zmęczenia. Zrobiłam m.in. badanie ferrtyyny i jak zwykle leży (wynik<12) , więc możliwe że to osłabienie jest też przez braki zapasów żelaza w organizmie. Już zamówiłam sobie stosowny suplement, mam nadzieję ze przyjdzie mi na dniach i podbije mi wartości.

Proszę Was bardzo o modlitwę o wytrwanie i siłę w nowej pracy, aby wdrożenie przebiegło sprawnie i w miarę szybko. Dziś przyszłam z pracy i musiałam sobie popłakać by odreagować zmęczenie i stres:( Nie chcę się zniechęcać, bo do wszystkiego trzeba czasu, ale martwię się jak poradzę sobie fizycznie i psychicznie. Ciągle z tyłu głowy mam te starania, a taki stres nie ułatwi mi tego. Generalnie ostatnio nawet nie potrafię się skupić na staraniach. Bardzo chce być mamą, ale dopadło mnie zniechęcenie i to takie totalne.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, bardzo się cieszę z Twojej ciąży❤️ Końcówka maja/czerwiec to piękny czas na poród❤️❤️

Lili❤️ lubi tę wiadomość

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Cześć dziewczyny:)
    kilka z Was pytało co u mnie i jak nowa praca. Dziś byłam już sama na swoim stanowisku, są osoby do pomocy na szczęście, ale stres jest bardzo duży. Głupio mi tak ciągle pytać o wszystko. Pracy sporo, więc czasowo boję się, że nie wyrobię:( Ostatnio mam niesamowicie ciężki czas, dużo stresu ale i zmęczenia. Zrobiłam m.in. badanie ferrtyyny i jak zwykle leży (wynik<12) , więc możliwe że to osłabienie jest też przez braki zapasów żelaza w organizmie. Już zamówiłam sobie stosowny suplement, mam nadzieję ze przyjdzie mi na dniach i podbije mi wartości. Kiepsko śpię, non stop się wybudzam w nocy, a czasem śpię po 8-9 godzin i nadal chodzę zmęczona, ciągle ziewam, w dzień mam drzemki i od jakiegoś czasu mocno boli mnie głowa. Wczoraj w kościele myślałam, że zemdleję.

Proszę Was bardzo o modlitwę o wytrwanie i siłę w nowej pracy, aby wdrożenie przebiegło sprawnie i w miarę szybko. Dziś przyszłam z pracy i musiałam sobie popłakać by odreagować zmęczenie i stres:( Nie chcę się zniechęcać, bo do wszystkiego trzeba czasu, ale martwię się jak poradzę sobie fizycznie i psychicznie. Ciągle z tyłu głowy mam te starania, a taki stres nie ułatwi mi tego. Generalnie ostatnio nawet nie potrafię się skupić na staraniach. Bardzo chce być mamą, ale dopadło mnie zniechęcenie i to takie totalne.

Wysłany: 2 listopada 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah trzymam kciuki za poradzenie sobie ze stresem,aby w pracy było coraz lepiej 🙏❤️
    Jaki suplement będziesz brać?
    Ja od dziś piję zakwas z buraka
    Polecam też floradix

Ja wczoraj zaczęłam pompejanke
    Pierwszy dzień w pośpiechu, jeszcze po północy mówiłam
    Dziś ładnie rozłożyłam na cały dzień, podczas karmienia,usypiania Tadzia

Lili❤️ lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah (Hania?) czemu stresujesz się pytaniem innych? Dla pocieszenia powiem Ci, ze ja w swojej obecnej pracy duzo pytalam na początku, było to aż 6 miesięcy! Wiadomo, że z czasem tych pytań było mniej ale jednak.. a pytasz kogos na wyższym stanowisku czy kolege/ kolezanke?

Nie martw się tym, że się stresujesz i to szkodzi staraniom. Pan Bog sobie ze wszystkim poradzi 😘

A zniechęcenie się pojawia co jakiś czas.. to normalne.

A moze jakiś fitness na rozładowanie tego stresu? Czy basen? Randka z Mezem, kino, dobre jedzenie? :)

Kasia ja skończyłam swoją nowennę 31.10.
    Zastanawiam się nad kolejną, ale intencji, przeróżnych, jest tak dużo..

Gwiazdeczka, jesteś? Co u Ciebie?

U mnie ostatnio lepiej. Samopoczucie lepsze. I mam cudownego Meza ❤

Kasiastaraczka, A-6, dominikawa, Lili❤️, hannah_92 lubią tę wiadomość

Starania od Września 2018❤️‍🩹
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ja wczoraj zaczęłam pompejanke
    Pierwszy dzień w pośpiechu, jeszcze po północy mówiłam
    Dziś ładnie rozłożyłam na cały dzień, podczas karmienia,usypiania Tadzia

Kasia, to my z Tobą. Również zaczęliśmy z Mężem wczoraj. Wytrwałości! 🕊️❤️

Kasiastaraczka, Lili❤️, hannah_92 lubią tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
    2023r. - rodzi się wyczekany J. (22cs) 🩵
    01.2025 - czekamy na drugi Cud 🩷⏳👶

Wysłany: 2 listopada 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, to my z Tobą. Również zaczęliśmy z Mężem wczoraj. Wytrwałości! 🕊️❤️
    Pięknie 💙
    Wam również wytrwałości 🙏

Wiara Nadzieja Miłość, hannah_92 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ