Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah, wytrwałości, kieruję swoje myśli w twoją stronę. Faktycznie z niską ferrytyną zmęczenie idzie w parze, wypadałoby wdrożyć jakieś żelazo, lub znacznie podreperować dietę, możesz też sprawdzić poziom D3, bo również jej niiski poziom daje podobne objawy. pamiętaj, że zbyt wiele snu też nie jest najlepszym rozwiązaniem, troszeczkę zaburza wydzielanie hormonów w organizmie.
    Pytać każdy może, tym bardziej na nowym stanowisku, nie ma co się zrażać, każdy kiedyś zaczynał i nikt od razu wszystkiego nie wiedział "każdy wół cielęciem był" 🤗
    Pij dużo wody!

hannah_92 lubi tę wiadomość

♀️♂️'96

PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔

11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    14.10 - beta 86,81 🥹
    17.10 - beta 238,8 🍀
    19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
    21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
    24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
    08.12 - wizyta
    19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
    19.01 - 203 gramy cudu 💫
    30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
    age.png
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście i u mnie pompejanka...23 z kolei🙂ciągle mam dużo intencji, dużo próśb i podziękowań. To się chyba nigdy nie skończy. Jeszcze nie doszłam do połowy obecnej a już mam intencje na kolejną 🙃

Kasiastaraczka, Wiara Nadzieja Miłość, Lili❤️ lubią tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was za wytrwałość w odmawianiu pompejanek. Ja miałam 2 podejścia i nie udało mi się dotrwać do końca :( Trzymam kciuki! Zdradźcie jak rozkładacie sobie nowennę w ciągu dnia? Mi się niestety często zdarzało zostawić na wieczór, a wieczorem padam już...

Dzisiaj mam 13dc i testy owu wychodzą negatywne, ale u mnie owulacja zwykle bliżej 20dc, więc jeszcze czekam i modlę się o cud.

Wiara Nadzieja Miłość lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah, początki zwykle są trudne, ale wierzę, że dasz radę. Przypomnialam sobie swoje pierwsze chwile w aktualnej pracy, 2014 r... Też byłam załamana, zmęczona, nawet zastanawiałam się nad zmianą... Ale trzy miesiące później nie wyobrażałam już siebie na innym stanowisku.

Kasia, nowennę zaczęłaś w intencji kolejnego dziecka? :)

hannah_92, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Podziwiam Was za wytrwałość w odmawianiu pompejanek. Ja miałam 2 podejścia i nie udało mi się dotrwać do końca :( Trzymam kciuki! Zdradźcie jak rozkładacie sobie nowennę w ciągu dnia? Mi się niestety często zdarzało zostawić na wieczór, a wieczorem padam już...

Niechcący kliknęłam "lubię to". Ale właściwie lubię to, że modlisz się o cud. To jest Nas dwie 😊

To moja 3 Pompejanka w życiu. Pierwszą zmówiłam "książkowo", drugą już z potknięciami - dobrnęłam do końca, ale zadowolenie z siebie było o wiele mniejsze, bo skończyłam z kilkudniowym opóźnieniem. Wiem, że i tak było warto, bo to zawsze jest czas spędzony z Bogiem, czyli czas wyjątkowy 🥰

Wiem, co to znaczy "nie potrafię znaleźć czasu w ciągu dnia". Od pory mojej ostatniej Pompejanki minęło kilka lat - teraz mam Męża, obowiązki w domu i własną firmę, która ogromnie mnie angażuje. Szczęście w nieszczęściu, że przynajmniej pracuję zdalnie. Staram się więc rozkładać modlitwę na cały dzień - rano specjalnie budzę się 30 min. wcześniej, żeby zmówić jedną część różańca. Potem modlę się w trakcie gotowania obiadu/rozwieszania prania (skupienie trochę mniejsze, ale lubię taki naturalny i prawdziwy czas oddany Panu Bogu). Wieczorem po pracy "domadlam" ostatnie tajemnice, które mi zostały. Mówiąc w skrócie - robię wszystko, żeby nie zostawić sobie zbyt dużo na czas przed spaniem, bo wtedy również nie dałabym rady, na pewno. I mam taki pro tip - w trakcie Pompejanki zawsze noszę na ręku bransoletkę-różaniec. Wtedy nie ma szans, żebym po ludzku zapomniała o modlitwie w ciągu dnia. Przy każdym myciu rąk, każdej powszechnej czynności przypominam sobie: oho, Pompejanka czeka, znajdź czas na modlitwę!

Nie jest łatwo, ale walczę. Intencja wzbudzona w sercu jest silna i motywująca 😉

Lili❤️, hannah_92, edka85 lubią tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
    2023r. - rodzi się wyczekany J. (22cs) 🩵
    01.2025 - czekamy na drugi Cud 🩷⏳👶
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah kochana całkowicie rozumiem twój strach w nowej pracy.. Też tak kiedyś miałam. I zwłaszcza że widziałam po osobach że nie chcą pomagać to wtedy robiłam się jeszcze bardziej nerwowa. Ale mimo to pytałam, bo wkoncu kazdy z nas zaczyna. Nie znam takiej osoby co poszedł do pracy i wiedział wszystko 🙂 Daj sobie czas. Pytaj i nie krępuj się. Napewno są osoby co z chęcią ci pomogą, a za kilka miesięcy będziesz sama śmigać i napewno będziesz zadowolona z pracy 🙂

Co do starań.. Takie uczucie jakie masz teraz to jest to normalne. Sama miałam tak od czasu do czasu☺️

Może zacznij robić jeszcze coś dla siebie? Może jakieś zajęcie dodatkowe? Albo spędź miło czas z mężem, idź na zakupy 😘 mi pomagało jak nauczyłam się sama sobie robić paznokcie. Siedziałam przy tym z 3h albo dłużej, ale wyciszyłam się i potem satysfakcja 🙂 a teraz chodzę na kurs dla dorosłych darmowy jako florysta i też super bo poznałam nowe osoby.

A co do ferrytyny. To piłam zakwas z buraka i piłam żelazo w takich saszetkach Actiferol. Oraz piłam godzinę przed posiłkiem (łyżkę) ocet jabłkowy z wodą bo okazało się że mam zakfaszony organizm i to wpływa że nie wchłania się żelazo.

Oczywiście pomodlę się kochana za ciebie ❤️

hannah_92 lubi tę wiadomość

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za dobre słowa!🙏💓💓 Na pewno mnie podniosą na duchu! Już czytając wasze wiadomości miałam większy spokój i radość. Dziękuję ❤️

Macie rację, każdy kiedyś zaczynał. Dziś był lepszy dzień niż wczoraj. Wierzę, że z każdym dniem będzie łatwiej.

Ja podobnie jak wy, zaczęłam nowa Nowennę Pompejańska wczoraj. Już chyba 15 albo 16, przy czym jednej nie dokończyłam niestety. Kocham te modlitwę! Pomimo tego, że nie zawsze odmawiam ja tak jak powinnam, czasem na szybko z rozproszeniem ale wiem że Maryja wspiera i zawsze jest obok. Wiem, że jakbym jej nie odmawiała to byłoby mi ciężej.

Co do zajęć dodatkowych to tak, musiałabym sobie coś znaleźć. Przede wszystkich muszę ruch wprowadzić, bo czasem za cały dzień zrobię tylko 2000 kroków a to jest bardzo mało;( pomyślę co by mogło mnie zrelaksować 🥰

Na niską ferrytyne zamówiłam sobie suplement FeMe z Health Labs. Mam nadzieję, że pomoże 🙏

Wiara Nadzieja Miłość, A-6 lubią tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Hannah (Hania?) czemu stresujesz się pytaniem innych? Dla pocieszenia powiem Ci, ze ja w swojej obecnej pracy duzo pytalam na początku, było to aż 6 miesięcy! Wiadomo, że z czasem tych pytań było mniej ale jednak.. a pytasz kogos na wyższym stanowisku czy kolege/ kolezanke?

Nie martw się tym, że się stresujesz i to szkodzi staraniom. Pan Bog sobie ze wszystkim poradzi 😘

A zniechęcenie się pojawia co jakiś czas.. to normalne.

A moze jakiś fitness na rozładowanie tego stresu? Czy basen? Randka z Mezem, kino, dobre jedzenie? :)

Kasia ja skończyłam swoją nowennę 31.10.
    Zastanawiam się nad kolejną, ale intencji, przeróżnych, jest tak dużo..

Gwiazdeczka, jesteś? Co u Ciebie?

U mnie ostatnio lepiej. Samopoczucie lepsze. I mam cudownego Meza ❤

Tak Ilonko, mam na imię Hania jak w nicku także możecie tak do mnie się zwracać ☺️
    Na szczęście są to koleżanki więc zawsze łatwiej. Są bardzo pomocne💓
    Ja już starania o ciążę oddaje Bogu. Jeśli ma być dzieciątko to wiem, że nawet stres nie zaszkodzi. Teraz będę modliła się o cud🙏
    Dziś miałam kolejną wizytę u lekarza. Mam zrobiony posiew, na USG wszystko super. Aczkowliek nie wiem czy nie mam za mało pęcherzyków antralnych... Mam przepisany accofil i mamy działać. Będzie co ma być. Chciałabym aby Nowy Rok przyniósł nam nowe życie🙏

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka tak 😁🙃🙏

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, Bóg zna dzień, w którym pocznie się twoje dziecko. Ciężko jest czekać tak cierpliwie, ale żyj myślą, że to na pewno nastąpi. Kasia i Lili też sporo czekały. Aż przyszedł ich czas.

Kasia, to dobrze. Coś czuję, że długo nie będziesz czekać na wysłuchanie prośby ;)

Kasiastaraczka, Lili❤️, hannah_92 lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31

Wysłany: 4 listopada 2022, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Hania, Bóg zna dzień, w którym pocznie się twoje dziecko. Ciężko jest czekać tak cierpliwie, ale żyj myślą, że to na pewno nastąpi. Kasia i Lili też sporo czekały. Aż przyszedł ich czas.

Kasia, to dobrze. Coś czuję, że długo nie będziesz czekać na wysłuchanie prośby ;)

Edka😚🙏 już raz zapowiedzialas mi ten piękny czas ciąży, oczekiwania na dzieciątko. Mam nadzieję,że i teraz przekazujesz mi wiadomość z góry 🙏
    Proszę o modlitwę za moje zdrowie. Niestety po ciąży zrobiło mi się zapalenie tarczycy...nadal pod opieką endokrynologa obserwujemy tsh, robię badania co miesiąc od sierpnia. Na razie bez zmian
    Optymalnie fajnie byłoby zajść w ciążę na zakończenie nowenny,czyli na koniec tego roku.
    Urlop mam do prawie końca stycznia plus 80 parę dni urlopu ;)
    Jesteśmy z mężem dobrej myśli ❤️🙏💙

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu trzymam kciuki aby wam szybko się udało 🙏 jestem pewna że wasze proźby zostaną szybko wysłuchane ❤️
    Ja też mam takie odczucia, że Edka daje nam znaki z góry. To co pisze Edka od razu do mnie przemawia 🙂
    Edka jutro twoja wizyta, pamiętam ☺️ jak się czujesz?

Haniu cieszę się, że Twoje nastawienie jest lepsze🙂 zobaczysz że wyjdzie do was słońce 🙏 potrzeba czasu i cierpliwości. Pan wysłucha waszych próśb ❤️

Kasiastaraczka, hannah_92 lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 listopada 2022, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Edka😚🙏 już raz zapowiedzialas mi ten piękny czas ciąży, oczekiwania na dzieciątko. Mam nadzieję,że i teraz przekazujesz mi wiadomość z góry 🙏

Ja również modlę się w intencji dziecka dla mojego małżeństwa. Będę wspominać też Twoja intencje w trakcie modlitwy. Może wspólnie Nasza modlitwa za dzieciaczki będzie silniejsza 🙏🏻❤️

A tak na marginesie, to za każdym razem jak widzę Twój podpis „23 cs”, to zalewają mnie jakieś ciepło i spokój. Dobrze rozumiem, ze po takim czasie doczekaliście się dobrych wiadomości? U mnie już całkiem blisko do tej granicy. Może i ja się doczekam 🙂

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie doświadczenie z obserwacją śluzu?
    Ja mimo, że staraczką jestem już wiele lat, to jednak nie skupiałam się nigdy na śluzie, bo wydawało mi się to zbyt trudne. W tym cyklu postanowiłam obserwować śluz i nie wiem jak interpretować taki rozciągliwy na jakieś 8-10cm, ale mętny i białawy. Dzisiaj 14dc, test owu poranny negatywny, choć ciut ciemniejszy niż w ostatnich dniach.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔

Wysłany: 4 listopada 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ a Ty kiedy idziesz podejrzeć maleństwo?
    Jutro będziemy czekać na wieści od Edki 🙏

Nesairah ja początek odmawiam w łóżku rano,gdy synek jeszcze szaleje w poscielach, reszta przy usypianiu malucha lub na spacerze.
    Kiedyś też było mi ciężej,ale mam teraz różaniec na palcu i wykorzystuje to 🙏

Wiara Nadzieja Miłość tak, udało nam się w 23 cyklu starań 💙 trzymam kciuki za Was 🙏
    Będę o Was myślała przy mojej modlitwie 🙏
    Widzę w podpisie,że będziecie na wizycie w IR,do kogo idziecie?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 4 listopada 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Wiara Nadzieja Miłość tak, udało nam się w 23 cyklu starań 💙 trzymam kciuki za Was 🙏

Dziękuję! ❤
    Do dr Natalii S. Mieliśmy już krótki epizod z dr Maksymem, wiec IR nieco poznaliśmy. Tam robiliśmy też wszystkie badania nasienia, bo to jedyne miejsce w okolicy, które bada nasienie pobrane w wyniku realnego współżycia.
    Być może to naiwność, ale naprawdę nadal wierzymy, że wszystko z Nami w porządku i po prostu na razie nie zaskoczyło. Choć nie ukrywam, że czas oczekiwania dłuży się niesamowicie... 😟

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28

Wysłany: 4 listopada 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara Nadzieja Miłość wrote:
    Dziękuję! ❤
    Do dr Natalii S. Mieliśmy już krótki epizod z dr Maksymem, wiec IR nieco poznaliśmy. Tam robiliśmy też wszystkie badania nasienia, bo to jedyne miejsce w okolicy, które bada nasienie pobrane w wyniku realnego współżycia.
    Być może to naiwność, ale naprawdę nadal wierzymy, że wszystko z Nami w porządku i po prostu na razie nie zaskoczyło. Choć nie ukrywam, że czas oczekiwania dłuży się niesamowicie... 😟
    Dr Natalia jest cudowna, robiliśmy u niej USG II i III trymestru. Poza tym słuchałam jej kilku webinarow. Ostatnio na fundacji procreatio
    My leczyliśmy się u dr Maksyma,ale jest bardzo specyficzny
    Wierzę,że to kwestia czasu i zaraz będziecie czekać na spotkanie z bobasem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 13:10

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Lili❤️ a Ty kiedy idziesz podejrzeć maleństwo?
    Jutro będziemy czekać na wieści od Edki 🙏

Nesairah ja początek odmawiam w łóżku rano,gdy synek jeszcze szaleje w poscielach, reszta przy usypianiu malucha lub na spacerze.
    Kiedyś też było mi ciężej,ale mam teraz różaniec na palcu i wykorzystuje to 🙏

9 listopada 🙂 czekam z niecierpliwością ☺️ chciałabym być już po 🙏❤️

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 listopada 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dr Natalia jest cudowna, robiliśmy u niej USG II i III trymestru. Poza tym słuchałam jej kilku webinarow. Ostatnio na fundacji procreatio

Ja też słuchałam tego ostatniego webinaru. Nieco przytłoczyła mnie ilość informacji, ale Pani dr zrobiła na mnie piorunujące wrażenie. Niesamowita skarbnica wiedzy.
    Lily wrote:
    9 listopada 🙂 czekam z niecierpliwością ☺️ chciałabym być już po 🙏❤️

Trzymam mocno kciuki! 🤞🤞🤞 Daj znać, jak będzie po wszystkim. Niesamowicie Ci zazdroszczę takiego doświadczenia 😊

Lili❤️, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Dziewczyny, macie doświadczenie z obserwacją śluzu?
    Ja mimo, że staraczką jestem już wiele lat, to jednak nie skupiałam się nigdy na śluzie, bo wydawało mi się to zbyt trudne. W tym cyklu postanowiłam obserwować śluz i nie wiem jak interpretować taki rozciągliwy na jakieś 8-10cm, ale mętny i białawy. Dzisiaj 14dc, test owu poranny negatywny, choć ciut ciemniejszy niż w ostatnich dniach.

Na pewno jest plodny bo jest rozciagliwy na te 8-10 cm. Trzeba sie starac :) najlepszy jest taki rozciagliwy + przejrzysty, jak bialko jajka :)

nesairah lubi tę wiadomość

Starania od Września 2018❤️‍🩹
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ