Wzajemna modlitwa, wiara
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLalinka wrote:mam 36 lat więc też już mam trochę lat życia za sobą i mniejsze szanse na dziecko. Nie jest mi łatwo też, jednak życie z nadzieją, wiarą pomaga przetrwać. Każdy cykl kobiety jest inny. W moim środowisku znam małżeństwo, które doczekało się córki po 9 latach starań, kiedy uznano ich za całkowicie bezpłodnych. W Anglii znam parę, która miała kilka nieudanych prób in vitro. Tam jest za darmo, ale nie wiem dokładnie ile prób. Teraz inwestują w naprotechnologię, tam z kolei wychodzi ona drożej niż in vitro. Niezły paradoks.
Lalinko, jesteś na początku swoich starań i życzę Ci abyś nigdy nie musiała dochodzić do punktu, w którym jestem ja. Powodzenia!melba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Żonkil wrote:Co do historii par, którym się udało po latach prób, ja dorzucę zasłyszaną z audiobooka KS Dziewieckiego "nie ma sytuacji bez wyjscia" o którym wcześniej Wam tu pisałam. Tam jest opowiedzianych krotko kilka historii z bliskiego otoczenia księdza, które z ludzkiego punktu widzenia są mega trudne.
A chodzi mi o historię małżeństwa, któremu po bezskutecznych próbach starań o dziecko, lekarze stwierdzili że raczej to będzie niemożliwe.
Postanowili zatem postarać się o adopcje. Okazało się jednak, że adopcja jest możliwa dopiero jeśli małżeństwo ma staż minimum 5lat. Nie poddali się jednak i zawalczyli o ta adopcje i się udało. Zgodzili się adoptować dziewczynkę która okazała się mieć siostrzyczke, okazało się że jest chora (albo obie są chore - nie pamiętam). W ruch poszły wszystkie możliwe modlitwy o uzdrowienie, leczenie i udało się uratować dziewczynki. A 2 lata po adopcji urodziło im się biologiczne dziecko
Może troche pomyliłam bo dobrze nie pamiętam, ale tam są też inne świadectwa, np. Żony wybaczajacej mężowi zdradę, który wraca do niej po 8latach albo uzdrowienie z raka. Naprawdę mocne historie. Przesłanie jest takie by ślepo ufać Bogu i jego nakazom. Nie mówię tego jako osoba doskonała, która nigdy nie zwatpila tylko przekazuje ideę / przesłanie płynące z tej książki która jest dostępna tylko jako audiobook chyba.Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Pia88 wrote:Dziewczyny, było mi bardzo miło Was poznać. Muszę się jednak pożegnać z Wami. Po prostu tak będzie lepiej.
Otaczam Was modlitwą i przesyłam najszczersze życzenia na te Święta! Dużo błogosławieństwa i samych łask Bożych.
Trzymam mocno kciuki za powodzenie procedury. Buziaki ogromne 😘✊Pia88 lubi tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Pia88 wrote:Dziewczyny, było mi bardzo miło Was poznać. Muszę się jednak pożegnać z Wami. Po prostu tak będzie lepiej.
Otaczam Was modlitwą i przesyłam najszczersze życzenia na te Święta! Dużo błogosławieństwa i samych łask Bożych.Pia88 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Dorka ja też mojemu daję suple 😂 w ogóle czy Wy też tak macie,że musicie pilnować swoich chłopów, żeby to łykali? Muszę pamiętać o sobie i o nim.
Oczywiście, że muszę mojemu podstawiać suple pod nosKasiastaraczka lubi tę wiadomość
Ja: 38l
Mąż: 39l
Starania 11 lat
Endometrioza, nietolerancje pokarmowe, mutacja MTHFR, niedowaga, objaw Raynauda, PPJ ANA, hiperprolaktynemia czynnościowa, przewlekły stan zapalny endometrium
Leczenie: naprotechnologia
02/05/2024 [*] Aniołek 8tc 💔 -
Pia88 wrote:Resveratrol (250 mg) 3 tabletki raz dziennie
Ubiquinol (200mg)
Vit.C (1000mg)
Vit.E 400 3 tabletki raz dziennie
Maca (500mg) 2 tabletki 2 razy dziennie
Selen (100ug) 5 tabletek taz dziennie
Cynk (15mg) 4tabletki raz dziennie
Vit. B12 (100ug) - teraz przerwa, bo w badaniu wyszło za wysoko
Vit. D (6000j) w kroplach
Kwas foliowy metylowany (0,4mg)
L- Argninia (1500mg)
L-karnityna (1500mg)
Co do diety to nabiał jeszcze jem, ale bliżej procedury będziemy też wykluczać.
Dziękuję bardzo za męską rozpiskę! Nie wszystko znałam. Biednym to nie można być przy staraniach. Leki, suple, badania... Ile prezentów by było pod choinkę
Starania 11 lat
Endometrioza, nietolerancje pokarmowe, mutacja MTHFR, niedowaga, objaw Raynauda, PPJ ANA, hiperprolaktynemia czynnościowa, przewlekły stan zapalny endometrium
Otaczam Was modlitwą i przesyłam najszczersze życzenia na te Święta! Dużo błogosławieństwa i samych łask Bożych.
Błogosławionych Świąt!Pia88 lubi tę wiadomość
Starania 11 lat
A wiecie co, ja jeszcze od jakiegoś czasu modlę się za moich lekarzy, aby potrafili jak najlepiej leczyć, szczególnie pary zmagające się z niepłodnością. Często jest tak, że lekarze są jakby zamknięci na nową wiedzę, niezbyt dobrze traktują pacjentów czy po prostu nie mają pomysłu na leczenie. Myślę, że modlitwa za nich jest im bardzo potrzebna.
Kasiastaraczka, Żonkil, Pia88, hannah_92 lubią tę wiadomość
Starania 11 lat
Pia, rozumiem, ale mam nadzieję, że będziesz nas tu odwiedzać. Przed Tobą trudny czas, pewnie im bliżej procedury tym bardziej napięty czas. Tutaj zawsze możesz poprosić o modlitwę
Pia88 lubi tę wiadomość
-
Hej. Muszę Wam coś napisać.
Odmówiłam jedna Nowennę zrywająca więzy, ale od razu w 3 intencjach, wiem, że powinno się w jednej . Teraz jestem 3 dzień ponownie na w/w nowennie już w jednej intencji.
Dawno temu odmówiła Nowennę do Św. Stanisława, napisałam do sanktuarium o modlitwę. I dziś, właśnie dziś kiedy to wczoraj wieczorem poklocilam się z mężem chciałam porzucić starania. Dostałam list z sanktuarium z modlitewnikiem.List dał mi pokój w sercu. Piękne słowa w nim zawarte dające mi siłę. Dziś to też dzień w którym powinnam dostac okres. Test biały, więc przyjdzie. Nowy cykl zacznę z nową wiara.
Musiałam się z Wami tym podzielić. Może to nie Świadectwo uzdrowienia w postaci ciąży, ale pociecha, że Bóg działa.
"Jednak niektórzy proszących o pomoc mogą ulec pokusie, że nie zostali wysłuchani, bo nie otrzymali tego, o co prosili. Nic bardziej mylnego. Nie zawsze rozumiemy plan Boga, ale największe uzdrowienie polega na spojrzeniu na to, co nas spotyka oczami wiary, a rodzi to pokój serca. Ufnosc złożona w Bogu, zawsze zaowocuje konkretnym działaniem Boga w naszym życiu". Cytat z listu z sanktuariumŻonkil, Kasiastaraczka, Pia88, Monika87, hannah_92, dorkaa lubią tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Pszczolka36l wrote:Hej. Muszę Wam coś napisać.
Odmówiłam jedna Nowennę zrywająca więzy, ale od razu w 3 intencjach, wiem, że powinno się w jednej . Teraz jestem 3 dzień ponownie na w/w nowennie już w jednej intencji.
Dawno temu odmówiła Nowennę do Św. Stanisława, napisałam do sanktuarium o modlitwę. I dziś, właśnie dziś kiedy to wczoraj wieczorem poklocilam się z mężem chciałam porzucić starania. Dostałam list z sanktuarium z modlitewnikiem.List dał mi pokój w sercu. Piękne słowa w nim zawarte dające mi siłę. Dziś to też dzień w którym powinnam dostac okres. Test biały, więc przyjdzie. Nowy cykl zacznę z nową wiara.
Musiałam się z Wami tym podzielić. Może to nie Świadectwo uzdrowienia w postaci ciąży, ale pociecha, że Bóg działa.
"Jednak niektórzy proszących o pomoc mogą ulec pokusie, że nie zostali wysłuchani, bo nie otrzymali tego, o co prosili. Nic bardziej mylnego. Nie zawsze rozumiemy plan Boga, ale największe uzdrowienie polega na spojrzeniu na to, co nas spotyka oczami wiary, a rodzi to pokój serca. Ufnosc złożona w Bogu, zawsze zaowocuje konkretnym działaniem Boga w naszym życiu". Cytat z listu z sanktuarium
Piękny ten cytat, aż się wzruszyłam❤Pszczolka36l lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Pszczolka36l wrote:Hej. Muszę Wam coś napisać.
"Jednak niektórzy proszących o pomoc mogą ulec pokusie, że nie zostali wysłuchani, bo nie otrzymali tego, o co prosili. Nic bardziej mylnego. Nie zawsze rozumiemy plan Boga, ale największe uzdrowienie polega na spojrzeniu na to, co nas spotyka oczami wiary, a rodzi to pokój serca. Ufnosc złożona w Bogu, zawsze zaowocuje konkretnym działaniem Boga w naszym życiu". Cytat z listu z sanktuariumPszczolka36l lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Żonkil dokładnie tak 😊
Kasiastaraczka to cytat z listu, który otrzymałam. Modlitewnik był dodatkowo. 😊 A że ten list bardzo mnie ujął, samym tym, że przyszedł właśnie teraz i słowami. To chciałam się podzielić.hannah_92, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
U franciszkanów na senatorskiej jest msza o 18 w środy a po niej jest modlitwa za rodziny, przyzywając wstawiennictwa Patrona Rodzin, św. Jana Pawła II. Modlitwa jestzwłaszcza za małżeństwa zmagające się z problemem bezdzietności.
My jeszcze nie byliśmy na takiej modlitwie,ale myślę że warto!Żonkil, Pszczolka36l lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Cześć dziewczyny,
Co u was? Jakie plany na weekend?
My będziemy pakować prezenty
Ja będę piekła piernik staropolski,a z reszty ciasta pierniczki
W niedzielę robię test, proszę o kciukasy
Ściskam Was :*Lalinka, hannah_92, dorkaa, Żonkil lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Cześć ja planuję pojechać do rodziny, będziemy wspólnie ubierać choinkę wspaniały moment. Człowiek w tych czasach zaczyna doceniać takie wspólne chwile
trzymam kciuki za niedzielne testowanie, daj koniecznie znać
ja dopiero czekam na owulację, ale dostałam dziwnych plamień trochę mnie to stresuje, ale już nie będę szła do lekarza. jak się powtórzy to w przyszłym cyklu to wtedy pójdęKasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Lalinka my może też pojedziemy jutro do teściów i też byśmy ubrali choinkę
Tak, trzeba docenić takie chwile
Dam znać
Obserwuj się i najwyższej skonsultuj to w przyszłym cyklu
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Cześć dziewczyny,
Co u was? Jakie plany na weekend?
My będziemy pakować prezenty
Ja będę piekła piernik staropolski,a z reszty ciasta pierniczki
W niedzielę robię test, proszę o kciukasy
Ściskam Was :*
Trzymam kciuki za test A raczej za to, aby się dobrze trzymało maleństwo, jeśli już się zagnieździło 🙏
W niedzielę mąż ma urodziny, więc przygotuję tort i kolację tylko dla naszej dwójki Wszystko bez glutenu i nabiału, ale jakoś dam radę.
Od wczoraj testuję kubeczek menstruacyjny w dni płodne 😁 Wyczytałam na wątku o kubeczku, że jest też jego zastosowanie przy staraniach, wiec cóż szkodzi wypróbować. Testowalyscie już?Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
Starania 11 lat
02/05/2024 [*] Aniołek 8tc 💔