Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka nowennę odmawiałas?

relgh371eque54k9.png
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Haha a z tym chodzeniem do czyjegos pokoju to żartowałam 😂 też bym się nie odważyła 😃
    Idźcie za zapora tam schodami w górę, bo google prowadzi tam za kościół, za sklep, a tam nie zawsze jest przejście, bo zależy od wody, a za zapora musicie iść tak, jak prowadzi droga i będą schodki do góry lasem
    Tak my już tak szlismy parę lat temu. Bo tu już byliśmy kiedyś 😉
    Uff z tym testem 😂 wystarczy dobra myśl. 😘

A nowennę Stanisława Papczyńskiego teraz mówiłam. Z racji, że mój gin już rozłożył ręce i wysyła nas na in vitro. Chcę zacząć na nowo nowennę Pompejanka. Nie wzięłam tylko różańca. Mam różaniec św. Rity ale on ma po 3 koraliki. Może dziś uda mi się gdzieś zakupić. Albo już poczekam do powrotu. Bo my motorem jesteśmy i w drodze będzie ciężko odmawiać 🙈

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Kasia ?

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

relgh371eque54k9.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Jak tam Kasia ?
    Dziękuję 😚 wszystko w porządku
    Dzieciaczek ma 1,4 cm i serduszko bije 170/minutę :)
    Kolejna wizyta za miesiąc

Pszczolka36l, AnnWer, hannah_92, dorkaa, Pia88, AgataM lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee jak za miesiąc to wszystko okej, mi wtedy kazał przyjść szybciej no i już nie doczekałam więc widział że nie jest ok :) to super dzieciaczek już 😃 a mnie dziś tak ręka bolała, nie wiem czy klima czy co ze zmuszona byłam wziąć paracetamol. Na prawdę stronie od leków ale już nie dawałam rady i jest lepiej ale nie przeszlo do końca. Tak mnie w ramieniu kręci 😬

relgh371eque54k9.png

Wysłany: 16 lipca 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Ee jak za miesiąc to wszystko okej, mi wtedy kazał przyjść szybciej no i już nie doczekałam więc widział że nie jest ok :) to super dzieciaczek już 😃 a mnie dziś tak ręka bolała, nie wiem czy klima czy co ze zmuszona byłam wziąć paracetamol. Na prawdę stronie od leków ale już nie dawałam rady i jest lepiej ale nie przeszlo do końca. Tak mnie w ramieniu kręci 😬
    Ojej ciekawe co z tą ręką się stało...oby już było lepiej :)

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z 1135 po dwóch dniach 3145 przyrost 177% ❤️

hannah_92, Pszczolka36l, Kasiastaraczka, dorkaa, Zagadka919, Pia88 lubią tę wiadomość

relgh371eque54k9.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:

Pięknie, gratulacje!❤️❤️❤️❤️

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Wer pięknie 😍❤️

Kasiastaraczka super, że wszystko dobrze.

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.

Wysłany: 16 lipca 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Super przyrost :)
    Kiedy wizyta?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesli mozecie bardzo Was prosze o modlitwe za mnie bo zwatpilam.. nie mam juz sily na to wszystko co mnie spotyka.. a wierze ze jak ktos sie za kogos modli to modlitwa ma wieksza moc.. :)
    Pozdrawiam Was wszystkieA

Kasiastaraczka, dorkaa, Pia88, Maciejka🌸 lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa, oczywiście masz moją modlitwę ❤️🙏

Wysłany: 16 lipca 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Dziewczyny, jesli mozecie bardzo Was prosze o modlitwe za mnie bo zwatpilam.. nie mam juz sily na to wszystko co mnie spotyka.. a wierze ze jak ktos sie za kogos modli to modlitwa ma wieksza moc.. :)
    Pozdrawiam Was wszystkieA
    Pomodlę się za Ciebie 🙏💙

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • dorkaa Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o waszych wynikach bety i wizytach u lekarzy i trochę mi smutno, bo u mnie tyle lat starań i jakoś nie zapowiada się szczęśliwe rozwiązanie :(
    Zaczęłam na początku lipca kolejną nowennę pompejańską, ale przerwałam, bo zostawiałam modlitwę na koniec dnia i zasypiałam przed końcem. Widzę, że są dni, kiedy pamiętam w ciągu dnia o różańcu i po trochę odmawiam i jakoś zleci, a czasem przypominam sobie późnym wieczorem i wtedy ciężko odmówi cały różaniec. Chyba lepiej jak będę ustawiać przypomnienie. Tylko modlitwa mi została w naszych staraniach... Wszystko w rękach Pana Boga :)

Pia88 lubi tę wiadomość

Ja: 38l
    Mąż: 39l
    Starania 11 lat

Endometrioza, nietolerancje pokarmowe, mutacja MTHFR, niedowaga, objaw Raynauda, PPJ ANA, hiperprolaktynemia czynnościowa, przewlekły stan zapalny endometrium

Leczenie: naprotechnologia

02/05/2024 [*] Aniołek 8tc 💔

Wysłany: 17 lipca 2021, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorkaa wrote:
    Tak czytam o waszych wynikach bety i wizytach u lekarzy i trochę mi smutno, bo u mnie tyle lat starań i jakoś nie zapowiada się szczęśliwe rozwiązanie :(
    Zaczęłam na początku lipca kolejną nowennę pompejańską, ale przerwałam, bo zostawiałam modlitwę na koniec dnia i zasypiałam przed końcem. Widzę, że są dni, kiedy pamiętam w ciągu dnia o różańcu i po trochę odmawiam i jakoś zleci, a czasem przypominam sobie późnym wieczorem i wtedy ciężko odmówi cały różaniec. Chyba lepiej jak będę ustawiać przypomnienie. Tylko modlitwa mi została w naszych staraniach... Wszystko w rękach Pana Boga :)
    Dorkaa przytulam mocno i wierzę, że i Wy doczekacie się upragnionego potomstwa 🙂
    Co do nowenny to rzeczywiście może warto ustawić przypomnienie

dorkaa lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorkaa wrote:

Mam w sobie identyczne uczucia i emocje. U mnie też tylko modlitwa została! Jeszcze wczoraj odebrałam wyników hormonów i to mnie dobiło kompletnie:( trzymaj się mocno kochana!:* ciężko w tym wszystkim trwać.

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • dorkaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka, dziękuję Kochana :* Jesteś dla mnie kolejnym przykładem, że mimo problemów w końcu się udało i dzięki temu jest we mnie trochę nadziei :) Dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa ❤️

hannah_92, bałagan z hormonami jest spowodowany wieloma czynnikami. Najlepiej byłoby zredukować stres do minimum, spać 8godz, jeść odpowiednio i się nawadniać oraz codziennie się ruszać, min. 10 000 kroków. U mnie w praktyce połowa z tego nie wychodzi :/ Wiem, że wiele par w ogóle nie dba o zdrowie i ma dzieci bez problemu, ale to jest dla mnie wielką zagadką... Trzymaj się ciepło! 🤗

Kasiastaraczka, hannah_92 lubią tę wiadomość

Ja: 38l
    Mąż: 39l
    Starania 11 lat

Endometrioza, nietolerancje pokarmowe, mutacja MTHFR, niedowaga, objaw Raynauda, PPJ ANA, hiperprolaktynemia czynnościowa, przewlekły stan zapalny endometrium

Leczenie: naprotechnologia

02/05/2024 [*] Aniołek 8tc 💔
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorkaa wrote:
    Zrozumiały jest smutek, nawet jak chcesz się cieszyć. U mnie jeszcze było tak, że siostra zaszła w ciążę jak my się staraliśmy, pozniej nam nie wychodziło, a ona miała badania prenatalne, później poronilam, a ona pierwsze ruchy dziecka. Mówiła że nie będzie mi pisać, bo może mi przykro, a co miałam powiedzieć..chciałam żeby mi pisała, a przykro mi i tak było. Nadal jej ciutke zazdroszczę, bo czy to wiadomo jak to będzie, a ona w październiku rodzi.
    Mi nawet było przykro jak oglądałam, że ktoś w ciążę w serialu zaszedł

relgh371eque54k9.png

Wysłany: 17 lipca 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Mam w sobie identyczne uczucia i emocje. U mnie też tylko modlitwa została! Jeszcze wczoraj odebrałam wyników hormonów i to mnie dobiło kompletnie:( trzymaj się mocno kochana!:* ciężko w tym wszystkim trwać.
    Haniu przytulam mocno :* aż tak źle jest? Idziesz do lekarza?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 17 lipca 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorkaa wrote:
    Kasiastaraczka, dziękuję Kochana :* Jesteś dla mnie kolejnym przykładem, że mimo problemów w końcu się udało i dzięki temu jest we mnie trochę nadziei :) Dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa ❤️

hannah_92, bałagan z hormonami jest spowodowany wieloma czynnikami. Najlepiej byłoby zredukować stres do minimum, spać 8godz, jeść odpowiednio i się nawadniać oraz codziennie się ruszać, min. 10 000 kroków. U mnie w praktyce połowa z tego nie wychodzi :/ Wiem, że wiele par w ogóle nie dba o zdrowie i ma dzieci bez problemu, ale to jest dla mnie wielką zagadką... Trzymaj się ciepło! 🤗
    Dziękuję Kochana 😚
    Ja też już traciłam nadzieję,a jednak...

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ