Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Może być urlop bo mojego też jest do jutra na urlopie. I dlatego mój nie bierze ovritelle bo nie szło kupić 4 opakowań. A wypisał na jednej recepcie 🤷‍♀️ jest tylko na cło i andrestrolu czy jakoś tak.
    Na zabieg czekał chyba 2 mięsace także nie długo. Ale prywatnie na pewno jest szybciej.
    My chcemy na NFZ zabieg,a prywatnie chodzimy na wizyty 😊
    Oj to rzeczywiście... Mam nadzieję, że szybko uda się Wam z Tym lekarzem złapać i rozwiązać problem z receptą ✊☺️

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    My chcemy na NFZ zabieg,a prywatnie chodzimy na wizyty 😊
    Oj to rzeczywiście... Mam nadzieję, że szybko uda się Wam z Tym lekarzem złapać i rozwiązać problem z receptą ✊☺️
    Mój miał właśnie na nfz laparoskopowo. Dziś będę dzwonić bo mój w pracy. Albo wyślę meila

Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Ana94 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjj dziewczyny:-)
    Bardzo chciałabym dołączyć do waszej grupy 😊😇czytam o czytam wasze wątki i tak u Was milo pomimo dobrych oraz złych wieści.
    Nie macie nic przeciwko abym do Was dołączyła??:-))

Pozdrawiam Was serdecznie <3

Kasiastaraczka, Izi, Lili❤️, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana94 dołączaj do nas :) jeśli masz ochotę to napisz coś więcej o sobie, staraniach

U mnie zostało 39 dni do to
    Czasami bierze mnie przerażenie jak damy radę,ale już nie możemy się doczekać Synka 💙

Podczytuje Was i ciepło o Was myślę 😚🙏

Ana94, Izi, Trzcina, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna94 pewnie, rozgość się 😁

Kasiastaraczka co Ty zrobiłaś za przyspieszenie 🤔kiedy to minęło 😱 dasz radę 😎 zakochasz się od pierwszych sekund i nie będziesz sobie wyobrażała już jak to było bez synka 🤗❤️😘

Ana94, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Ana94 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :-)
    Ja ---> 28lat , maz 35 w marcu ;-)

Od 2 cykli staramy się z mężem, wiec dopiero zaczynamy przygode heh
    Najbliższy tydzień będzie zagwostka czy 🐒 przyjdzie czy tez nie 😍😍🥰
    Długo brałam hormony ( środki anty) na bóle miesiączkowe (nic innego nie pomagało:-( ) odstawiłam w sierpniu wiec moj organizm wraca powoli do siebie. Od grudnia pije ziola ojca sroki nr 3 , w końcu czuje jajniki wcześniej nie czułam , aby mieć owulke :-(

Apropo wątku, zawierzyłam się Maryi oraz Sw Ricie , aby wybłagały dla mnie i męża ten cud jakim jest dzieciątko <3

Osoba wierzaca jestem od zawsze . Nie raz mi się zdarza zabłądzić, myślę że jak każdemu, ale ważne , że zawsze wracam do Boga i to silniejsza , a on mnie przyjmuje .

"Nawracajcie się i głoście Ewangelię "🥰

Kasiastaraczka, Pszczolka36l, hannah_92, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Ana :)). Fajnie, że jesteś :). Trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła :)

Kasiastaraczka- ale masz dobrze! Za chwilę poznasz miłość swojego życia! Przed dzieckiem człowiek nawet nie wie jak bardzo potrafi kochać 🥰❤️.
    Bóg jest dobry!
    Dziś widziałam całe 16mm mojego dziecka 🥰. To są takie cuda, że całą drogę powrotną płakałam z emocji i z tego, że to naprawdę się dzieje. Że ta nadzieja, która się tliła latami, mimo, że rozum nakazywał się pogodzić z rzeczywistością, się spełniła :). Coś niesamowitego 🥰🙏.
    Bogu niech będą dzięki!!! 🥰🙏❤️

Pszczolka36l, Ana94, edka85, Lili❤️, hannah_92, Gwiazdeczka 93, Zagadka919 lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczółko żadne przyspieszenie, to już :D
    cieszę się i boję się :)

Ana94 trzymam kciuki w takim razie :*

Trzcina noo już tak blisko :)
    wspaniały widok taki maluszek-16 mm aż niewiarygodne, że z takiej fasolki później taki klocuszek :)

a gdzie nasze pozostałe ciężarne? co u Was dziewczyny?
    Żonkil zaglądasz tu jeszcze?jak Paulinka?pewnie duża już dziewczynka
    Hannah a Ty gdzie???

Ana94 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna94 trzymam kciuki, żeby to był ostatni cykl ✊😁

Trzcina cudownie ❤️😍

Kasiastaraczka, nie bój się, będzie super. Zobaczysz 🤗

Byłam na kontroli. Usg piersi i tarczycy super 😎😁 owulacje miałam 2/3 dni temu. Endometrium 13,5mm. Więc jestem zdrowa ❤️

Kasiastaraczka, Ana94, Trzcina, Lili❤️, Gwiazdeczka 93, Zagadka919 lubią tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • Ana94 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:

Kasiastaraczka- ale masz dobrze! Za chwilę poznasz miłość swojego życia! Przed dzieckiem człowiek nawet nie wie jak bardzo potrafi kochać 🥰❤️.
    Bóg jest dobry!
    Dziś widziałam całe 16mm mojego dziecka 🥰. To są takie cuda, że całą drogę powrotną płakałam z emocji i z tego, że to naprawdę się dzieje. Że ta nadzieja, która się tliła latami, mimo, że rozum nakazywał się pogodzić z rzeczywistością, się spełniła :). Coś niesamowitego 🥰🙏.

Dziekuje <3
    A Tobie gratuluje i życzę dużo zdrowia dla Ciebie i dzidzi 🥰

Trzcina lubi tę wiadomość

• Ana94 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Anna94 trzymam kciuki, żeby to był ostatni cykl ✊😁

Trzcina cudownie ❤️😍

Kasiastaraczka, nie bój się, będzie super. Zobaczysz 🤗

Byłam na kontroli. Usg piersi i tarczycy super 😎😁 owulacje miałam 2/3 dni temu. Endometrium 13,5mm. Więc jestem zdrowa ❤️

Dziekuje ! <3
    I życzę jeszcze więcej zdrowka 🥰

Pszczolka36l, Trzcina lubią tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina, super! Ja nie odejdę z tego forum dopóki wszystkie tu nie będziecie w ciąży 😝 Mój znajomy ksiądz kiedyś bardzo chciał wymodlić uzdrowienie dla pewnego przyjaciela, który był w ciężkim stanie w szpitalu. Wszedł do kaplicy adoracji i powiedział Bogu, że nie wyjdzie stąd i nie przestanie się modlić dopóki nie spełni On jego prośby. Nie wiem ile dni tam siedział (koledzy mu chyba przynosili do tej kaplicy posiłki, żeby nie padł z głodu), ale w końcu przyszła wiadomość, że ten znajomy czuje się lepiej. I rzeczywiście wyzdrowiał. Później się śmieliśmy z księdzem, że tak się załatwia sprawy z Panem Bogiem 😁

Ana94, Kasiastaraczka, Pszczolka36l, Trzcina, Lili❤️, hannah_92, Gwiazdeczka 93, Zagadka919 lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31

Wysłany: 13 stycznia 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka Ty to masz zawsze coś "w rękawie'😋super świadectwo!🙏
    A jak u Ciebie?już 25 tc? Jej,leci ten czas

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Trzcina, super! Ja nie odejdę z tego forum dopóki wszystkie tu nie będziecie w ciąży 😝 Mój znajomy ksiądz kiedyś bardzo chciał wymodlić uzdrowienie dla pewnego przyjaciela, który był w ciężkim stanie w szpitalu. Wszedł do kaplicy adoracji i powiedział Bogu, że nie wyjdzie stąd i nie przestanie się modlić dopóki nie spełni On jego prośby. Nie wiem ile dni tam siedział (koledzy mu chyba przynosili do tej kaplicy posiłki, żeby nie padł z głodu), ale w końcu przyszła wiadomość, że ten znajomy czuje się lepiej. I rzeczywiście wyzdrowiał. Później się śmieliśmy z księdzem, że tak się załatwia sprawy z Panem Bogiem 😁
    Ale to cudne 😍 Jesteś kochana, 🤗

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    😁 Ekstra!! Swoją drogą, cudowny przyjaciel! ❤️

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:

Bóg jest dobry!
    Kochana bardzo się cieszę 😍
    Spełniło sie wasze marzenie ❤️

Trzcina lubi tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczółka cieszę się, że Twoje wyniki są dobre, możesz być spokojna 😊

Cześć Ana, rozgość się u nas 😊

Edka piękne świadectwo, aż mam ochotę zrobić to samo 😊

Kasiastaraczka przed tobą najpiękniejszy widok na świecie i najpiękniejszy czas 😍

Zaglądam teraz mniej, bo pracuje na dwie zmiany 🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 15:57

Ana94, Pszczolka36l lubią tę wiadomość

• Ana94 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odmawiajac nowenne do Matki Boskiej o rozwiązanie węzłów czuje taki spokoj , ze Maryja jest ze mną . Ogólnie wybrałam sobie patronkę Sw Rite, zamówiłam sobie różaniec z poświęcona Różą - kocham roze i storczyki . Jest piekny

Heh powiedzialam wczoraj do męża , ze gdyby się udało i byłaby to córeczka to na drugie będzie miała Rita 🥰🥰

Pszczolka36l, Gwiazdeczka 93, Kasiastaraczka, Trzcina, Lili❤️ lubią tę wiadomość

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili a jak się czujesz?

Ana94 super. Owocnej modlitwy ❤️

Ana94 lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka miło, że mnie pamiętasz 🥰😘 dziękuję!🙏
    Zaglądam tutaj do Was, kibicuję, cieszę się, że już tyle z Was zaszło w ciąże. Ty za chwilkę rodzisz, ten czas tak leci!

Czytam po cichu bez udzielania się, bo ostatni rok bardzo mnie przeorał i fizycznie i psychicznie. Teraz staram się powolutku z tego wygrzebać. Zwłaszcza psychicznie siadam, bo te 3 lata starań mocno dają mi w kość, wokół już wszyscy w ciąży a ja tkwię ciągle w tym samym miejscu. Jakos tak nadzieja ze mnie uszła. Po skończeniu Nowenny Pompejańskiej 25 grudnia nie mam nawet siły, ochoty i motywacji na modlitwę, dopadł mnie kryzys. Także będę wdzięczna jeśli któraś z Was się za mnie pomodli!❤️🙏

Ja tutaj często zaglądam i cieszę się z każdej ciąży ☺️ może małymi kroczkami jak już dojdę do siebie to będę coś pisała.

Kasiastaraczka będzie dobrze ❤️
    Pszczółka cieszę się, że jesteś zdrowa! Endometrium jest piękne ❤️

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ