Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    O rety, rety... Progesteron bardzo niski... Masz leki? Podejrzewam, że takich emocji chciał Wam oszczędzić lekarz mówiąc, żebyście się wstrzymali... A macie już te wyniki histopatologiczne? Lekarz ma jakiś pomysł na to? Próbowaliście już pewnie ze sterydem...? Kochana, ściskam Cię mocno w tym wszystkim 😘.
    Myślałam że jak nie będziemy myśleć i nie będziemy pilnować wszystkiego to się uda, bo Dla Boga nie ma nic nie możliwego... To już z bezsilności 😕😕 wzięłam dziś luteinę 100 dopochwowo.
    Czekamy za wynikami. Sterydu jeszcze nie mieliśmy. Eh co ma być to będzie😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2022, 15:41

• Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ tak mi przykro😔....mocno Cię przytulam ❤️

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię... Jak człowiek już zmęczony tym wszystkim, to łapie się każdej myśli i nadziei... Mi jak lekarz przepisywał leki, to dołożył Encorton, jak go pytałam po co, to powiedział, że bierze się go, żeby organizm nie odrzucał zarodka... Więc też go biorę, do spółki z heparyną, acardem i dużymi dawkami progesteronu (ten zapobiegawczo). Może warto u Was spróbować?

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Rozumiem Cię... Jak człowiek już zmęczony tym wszystkim, to łapie się każdej myśli i nadziei... Mi jak lekarz przepisywał leki, to dołożył Encorton, jak go pytałam po co, to powiedział, że bierze się go, żeby organizm nie odrzucał zarodka... Więc też go biorę, do spółki z heparyną, acardem i dużymi dawkami progesteronu (ten zapobiegawczo). Może warto u Was spróbować?
    Miałam szczepienia limfocytami męża przez to że ochrona zarodka wynosiła 0%. Lekarz immunolog mówi, że nie bardzo steryd bo nie wpływa korzystnie.. Ale jednak zgodził się na małe ilości.. Tylko, że jak ostatnio była cb to mój lekarz kazał zbadać materiał z poprzedniego łyżeczkowania. I powiedział, że wdrążymy terapię jak będą wyniki..
    Prawdopodobne te szczepienia limfocytami męża nic nie dały bo tak to by się ciąża utrzymała.. No i trzeba będzie wydać kasę na następne droższe od dawcy 😔 na heparynie i acardzie ostatnio byłam i metforminie, witaminach...

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    Lili❤️ tak mi przykro😔....mocno Cię przytulam ❤️
    ❤️

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili kochlana. Kurcze coś się dzieje na etapie zagniedzenia 😔 prog niski. Jejc jakbym ch iala mieć wiedzę i Ci pomoc 😔

Jeszcze dziś mam urodziny 39 i goście odwiedzili. Nie miałam jak pisać.

Trzcina kochaba, rozumiem o czym piszesz. Ja TK patrzę tak, że Ci świeci stoją że mną i że mną się modlą. Nie za mnie.I nie są celem modlitwy a droga. 😉

Trzcina lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Lili kochlana. Kurcze coś się dzieje na etapie zagniedzenia 😔 prog niski. Jejc jakbym ch iala mieć wiedzę i Ci pomoc 😔

Trzcina kochaba, rozumiem o czym piszesz. Ja TK patrzę tak, że Ci świeci stoją że mną i że mną się modlą. Nie za mnie.I nie są celem modlitwy a droga. 😉
    Najlepsze życzenia, kochana! Tutaj to wszystkie życzymy Ci dzidziusia, ale oprócz tego bądź zdrowa i szczęśliwa! Rozwijaj pełnię swojego jestestwa i wzrastaj w Miłości każdego dnia! 😘❤️🤗

Pszczolka36l, Doris 37 lubią tę wiadomość

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Trzcina 😍❤️😘

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Miałam szczepienia limfocytami męża przez to że ochrona zarodka wynosiła 0%. Lekarz immunolog mówi, że nie bardzo steryd bo nie wpływa korzystnie.. Ale jednak zgodził się na małe ilości.. Tylko, że jak ostatnio była cb to mój lekarz kazał zbadać materiał z poprzedniego łyżeczkowania. I powiedział, że wdrążymy terapię jak będą wyniki..
    Prawdopodobne te szczepienia limfocytami męża nic nie dały bo tak to by się ciąża utrzymała.. No i trzeba będzie wydać kasę na następne droższe od dawcy 😔 na heparynie i acardzie ostatnio byłam i metforminie, witaminach...
    Ogólnie nie znam się, ale obiło mi się, że z tymi szczepieniami limfocytami są jakieś kontrowersje... Że metoda przestarzała i niezbyt skuteczna... Poczytaj może jakieś najnowsze badania, chociaż mi na szybko trudno było coś znaleźć... Wiem, że wiele dziewczyn przy staraniach brało właśnie Encorton, więc to dość powszechnie stosowany lek... Oby jak najszybciej ustalono przyczynę 😘.

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczółko nasza kochana ❤️ w dniu twoich urodzin życzę Ci Spełnienia wszystkich marzeń! Z zwłaszcza tego upragnionego! 🤩 Dużo zdrówka i szczęścia. Abyś zawsze Była sobą i była zawsze uśmiechnięta ❤️ 🥂🎂🎊🎁

Pszczolka36l lubi tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:

Widocznie tak musi być 😔 mam nadzieję, że te badania wskażą drogę i że odpowiednie leczenie wkoncu przyniesie skutek 🙏

Baw się dobrze! Dziś twój dzień ❤️

Ja też lubię modlić się do świętych 😊

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Ogólnie nie znam się, ale obiło mi się, że z tymi szczepieniami limfocytami są jakieś kontrowersje... Że metoda przestarzała i niezbyt skuteczna... Poczytaj może jakieś najnowsze badania, chociaż mi na szybko trudno było coś znaleźć... Wiem, że wiele dziewczyn przy staraniach brało właśnie Encorton, więc to dość powszechnie stosowany lek... Oby jak najszybciej ustalono przyczynę 😘.

Trzcina to jest właśnie tak, że jednym pomoże od razu, a drugim za którymś razem. Słyszałam właśnie o tych różnych kontrowersjach.. Ale jak się okazało tylko szczepienia są na to Allo 0%, to byłam wstanie wszystko zrobić dla dziecka. Tylko teraz mi ciężko że nie pomogło 😕
    No właśnie chciałam ten Encorton po tej cb, jednak lekarz chciał się wstrzymać i zbadać ten materiał. Jednak wyluzowalismy i znowu źle wróży 😕 to już 6 raz 😕
    Ale nie poddam Sie, w końcu będzie dobrze 😘 sama wiesz 😊 za chwilę pierwsze prenatalne masz i to jest wyczekana ciąża 😍

• Trzcina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Trzcina to jest właśnie tak, że jednym pomoże od razu, a drugim za którymś razem. Słyszałam właśnie o tych różnych kontrowersjach.. Ale jak się okazało tylko szczepienia są na to Allo 0%, to byłam wstanie wszystko zrobić dla dziecka. Tylko teraz mi ciężko że nie pomogło 😕
    No właśnie chciałam ten Encorton po tej cb, jednak lekarz chciał się wstrzymać i zbadać ten materiał. Jednak wyluzowalismy i znowu źle wróży 😕 to już 6 raz 😕
    Ale nie poddam Sie, w końcu będzie dobrze 😘 sama wiesz 😊 za chwilę pierwsze prenatalne masz i to jest wyczekana ciąża 😍
    Podziwiam Waszą walkę... Ja też wierzę, że się doczekacie i będziecie płakać już tylko ze szczęścia 😘.

Lili❤️ lubi tę wiadomość

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Lili 😘❤️
    Ja wierzę,że wreszcie wyjdzie dla Was słońce. Że lekarz znajdzie drogę żeby pomoc Wam dojść do celu 🤗😘

Lili❤️ lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcina wrote:
    Podziwiam Waszą walkę... Ja też wierzę, że się doczekacie i będziecie płakać już tylko ze szczęścia 😘.
    Bardzo tego pragniemy 🙏 już nie wiem jak się dalej modlić co jeszcze zrobić.. Byłam wczoraj w bazylice w Krakowie, w Częstochowie na mszy.. Napisałam prośbę.. I wieczorem dowiedziałam się o ciąży.. Myślałam że się udało..
    Dzisiaj list do Św. Józefa napisałam z proźbą, aby ta ciąża się utrzymała. W piątek jeszcze raz idę zbadać bęte i proga. Więc jeszcze zobaczymy choć już się pogodziłam

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Dziękuję Lili 😘❤️
    Ja wierzę,że wreszcie wyjdzie dla Was słońce. Że lekarz znajdzie drogę żeby pomoc Wam dojść do celu 🤗😘
    Bardzo na to liczę.. Czekam cierpliwie za wynikami i przerwa teraz już będziemy sie zabezpieczać by nie przechodzić tyle razy. Choć teraz nie zabezpieczaliśmy się bo oddaliśmy wszystko Bogu. Pewnie ma wobec nas inny plan 🙏

Dziękuję za Wasze wsparcie Dziewczyny ❤️
    Jestem również całym sercem z wami ❤️

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Bardzo na to liczę.. Czekam cierpliwie za wynikami i przerwa teraz już będziemy sie zabezpieczać by nie przechodzić tyle razy. Choć teraz nie zabezpieczaliśmy się bo oddaliśmy wszystko Bogu. Pewnie ma wobec nas inny plan 🙏

Dziękuję za Wasze wsparcie Dziewczyny ❤️
    Jestem również całym sercem z wami ❤️
    Kochana trzymam mocno kciuki. Może próg odbije. Tu już były takie historie.

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔

Wysłany: 10 lutego 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczółko z jednodniowym opóźnieniem życzę Ci dużo zdrówka, siły, determinacji oraz spełnienia najskrytszych marzeń oraz mnóstwo miłości 🌺😘❤️🔥🎀🌷🌷🌷

Pszczolka36l lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start

Wysłany: 10 lutego 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ❤️ jesteśmy z Tobą myślami i w modlitwie ❤️😘🌺

Lili❤️ lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    Wit.D3 na granicy

On:
    32 lat
    Żylaki p.n. III stopnia

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Trzcina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, i jak??? Też myślami jestem przy Tobie od dwóch dni...

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ