Wzajemna modlitwa, wiara
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jesteście takie kochane Wzajemnie wsparcie jakie sobie dajecie ( i mi również, mimo że nowa tu jestem ) to jest coś niesamowitego !!! Podnosi na duchu i człowiek nie jest sam, nie czuje się taki samotny w tych staraniach i oczekiwaniach Dziękuję i cieszę się że WAS znalazłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2022, 12:55
Kasiastaraczka, hannah_92, Gwiazdeczka 93, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za wsparcie dziewczyny!❤️❤️
Trzcina dziękuję Ci za informację odnoście Acardu. Tak, biorę Acard już od 14 dni. Może rzeczywiście dziś już nie wezmę. Powinna być dziś miesiączka, bo fazy lutealne mam 12 dniowe, ale nie przyszła jeszcze. Czuję jednak, że się czai za rogiem, bo już podbrzusze pobolewa coraz bardziej. Także odsatwie już go. Ogólnie w tym cyklu jadłam prawie codziennie marchewkę surową, bo pomaga ponoć na PMS i bóle miesiączkowe. Powiem Wam, że było/jest mi trochę smutno przed okresem, ale mój poziom nerwów mimo wszystko jest mniejszy niż zwykle, także może jednak te marcheweczki zadziałały;) spróbujcie jeśli macie silny PMS😊
Ja ogólnie chyba moge mieć problem z krążeniem/krzepliwością, bo kilka razy badałam APTT przed zabiegami i zawsze było powyżej normy, ale tylko minimalnie. Jak lekko się nawet uderzę gdzieś to od razu mam siniaka, mam tendencję do pajączków i żylaków (moja mama ma ten sam problem, to chyba genetyczne). Także na pewno zrobię ten test na trombofilie. Dobrze, że antykoagulant tocznia i przeciwciała antykardiolipinowe wyszły ujemne.
Ale Acard będę teraz brała cały czas, może akurat wspomoże mój organizm;) cały czas korzystam też z refleksologii stop, teraz 2 razy w miesiącu.Ana.Ta lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Pszczolka36l wrote:Doris witaj wśród nas 🤗
Lili kochana w poniedziałek idę do nowego Fajnie z tym wyjazdem. Baw się dobrze, odpoczywaj 🤗❤️
Ogólnie to powiem Wam cos.Napisalam drugi list do Św. Józefa, wczoraj wieczorem. Chodziło o tą wizytę właśnie. Trochę z kasą polecieliśmy a wizyta w 300zl.Dzieci zimowisko w połowie lutego jeszcze druga rata. I borykałam się z myślami czy jechać. I ta rozterkę napisałam w liście. W południe dostałam smsa czy potwierdzam wizytę. Nie przekonana do słuszności decyzji napisałam, że potwierdzam. Na wieczór dostaje informacje, że zimowisko odwołane i zwrócą nam kasę. No i drugiej raty nie płacić. 🙈 Wiem, że to dziwnie brzmi ale ulzylo mi, że nie będę musiała nic się z myślami czy dobrze robię idąc na wizytę. (na początku naszej drogi kasa szla na lekarzy i leki i nie było mi tak żal, jak teraz kiedy z tyłu głowy mam, że to może nic nie dać)
Trzcina, pewnie, że tak. L4 to nic złego tym bardziej, że masz o kogo teraz zadbać szczególnie ❤️🤗
Tak, dziękuję myśli poskładane. Podniosłam się. Co nie znaczy, że jestem pełna nadziei i w gotowości do boju. Podchodzę już na chłodno. Za dużo na raz i u mnie i u męża. Nie ugielam się w modlitwie i w poście. Choć pierwsze dni to tak z przymusem trochę.
Hania, Lili ja też przez pmsy mam smutki [email protected] nie teraz bo mam środek cyklu ale ogólnie. I wiecie co teraz myślę? To nic złego. Tak jesteśmy skonstruowane i mamy prawo do skutku, mamy prawo do płaczu i do gorszych dni. Nie czyni nas to gorszymi. A nawet uwolnienie emocji pozwala na oczyszczęnie głowy. Buziaki i przytulam 🤗
Doris to początek ciąży 😉 Najlepszy czas przed Tobą. Najlepsze samopoczucie, energia. A może to ostatni cykl na 9 miesięcy. Trzymam kciuki. ✊
Pszczółko mocno zaciskam kciuki by ten lekarz był Aniołem! 😊
Ten list do św Józefa wysyła się gdzieś?
To nie był zbieg okoliczności, to było wysłuchanie twoich próźb 😚
Masz rację, mamy prawo do wszystkiego. Reagujemy różnie i to jest całkiem naturalne. A Pan Bóg kocha każdego 😚
Dziękuję, wypad całkiem fajny. Po drodze byliśmy w Wadowicach w domu Papieża Jana Pawła II i w sanktuarium 😊
Spowrotem chcemy wjechac do Krakowa i Częstochowy 😊
Gwiazdeczka Oj bardzo bym chciała ujrzeć i utrzymac ciążę! 🙏 Wgl to mam dostać okres w środę i teraz bolą mnie piersi ..mamy mieć przerwę od starań, ostatnio nie uważaliśmy.. Ciekawe co będzie 😔
Góry za cudowne ❤️ mogłabym co chwilę jeździć 😅
Trzcina właśnie tak zrobię i nie będę się przejmować nimi, bo nie ma sensu 😊 dziękuję za Twoje słowa 😚
Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość
-
Lili❤️ wrote:Pszczółko mocno zaciskam kciuki by ten lekarz był Aniołem! 😊
Ten list do św Józefa wysyła się gdzieś?
To nie był zbieg okoliczności, to było wysłuchanie twoich próźb 😚
Masz rację, mamy prawo do wszystkiego. Reagujemy różnie i to jest całkiem naturalne. A Pan Bóg kocha każdego 😚
Dziękuję, wypad całkiem fajny. Po drodze byliśmy w Wadowicach w domu Papieża Jana Pawła II i w sanktuarium 😊
Spowrotem chcemy wjechac do Krakowa i Częstochowy 😊
Gwiazdeczka Oj bardzo bym chciała ujrzeć i utrzymac ciążę! 🙏 Wgl to mam dostać okres w środę i teraz bolą mnie piersi ..mamy mieć przerwę od starań, ostatnio nie uważaliśmy.. Ciekawe co będzie 😔
Góry za cudowne ❤️ mogłabym co chwilę jeździć 😅
Trzcina właśnie tak zrobię i nie będę się przejmować nimi, bo nie ma sensu 😊 dziękuję za Twoje słowa 😚
Trzymam kciuki za pozytywny obrót sprawy 😎✊Doris 37, Ana.Ta, hannah_92, Lili❤️, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Pszczolka36l wrote:Nie wysyłasz listu. Kładziesz albo pod figura Św. Józefa, albo za obrazem. Można też do pisma świętego. Ja mam książeczkę z modlitwami do Św. Józefa i do niej włożyłam.
Trzymam kciuki za pozytywny obrót sprawy 😎✊
Co do ciąży to się nie nastawiam, zdałam się na łaskę Boga 🙏Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Lili❤️ wrote:Koniecznie napisze list 😊 a odmawiałas nowennę do św. Józefa? 😊
Co do ciąży to się nie nastawiam, zdałam się na łaskę Boga 🙏04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Hannah_92 ziołowym zamiennikiem jeśli chodzi o acard jest zaax - mi lekarka to bardziej polecała. Ale ja brałam tylko przez 1 miesiąc ciąży.
Lili super wycieczka. Ja zawsze miło wspominam Wadowice i rzecz jasna kremówki 😇
Nie wiem, czy słyszałyście o nowennie do św. Charbela - polecam. 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 14:45
hannah_92 lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta wrote:Hannah_92 ziołowym zamiennikiem jeśli chodzi o acard jest zaax - mi lekarka to bardziej polecała. Ale ja brałam tylko przez 1 miesiąc ciąży.
Lili super wycieczka. Ja zawsze miło wspominam Wadowice i rzecz jasna kremówki 😇
Nie wiem, czy słyszałyście o nowennie do św. Charbela - polecam. 😘
Ja kiedyś non stop odmawiałam Nowennę do św. Charbela😁 tak samo do św. Judy Tadeusza. Ja już tyle tych Nowenn odmówiłam, że głowa mała 😅
Ostatnio mam kryzys w modlitwie, muszę w końcu wrócić do tych Nowenn, czułam większy spokój.Ana.Ta lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Ana. T tak znam nowennę do Św. Charbela.Nawet chyba w styczniu ja odmawiałam.
Doris do matki Boskiej rozwiązującej wezly też odmawiałam 😉 tyle tylko, że przy niej miałam problem z określeniem węzła 🤔
Byłam na wizycie. Lekarz wlał we mnie nadzieję. Po @ idę do szpitala na dwa dni. Mam mieć droznosc ale już nie sono tylko chyba to zwykle. Czemu dwa dni mam być to nie wiem. Pobral mi od razu wymazy. Potwierdzil owulacje, wypisał duphaston i tu mnie zaskoczył bo stwierdził, że progesteron to najlepiej w okolicach 20 żeby było. A ten dotychczasowy mówił, że 11,14 to wynik ok. A co do menopauzy. To jeszcze jej nie mam. Estradiol ok, powiedział, że hormony dopiero za 3 miesiące powtórzyć. Według niego mam jeszcze szanse dlatego chcę ta droznosc powtórzyć ale w warunkach szpitalnych. Cieszę się i jednocześnie mocno boję 🙈Doris 37, Trzcina, hannah_92, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
Pszczółka bardzo się cieszę, że lekarz dał nowe nadzieje. Oby drożność pomogła ❤️
Pszczolka36l lubi tę wiadomość
-
Pszczolka36l wrote:Ana. T tak znam nowennę do Św. Charbela.Nawet chyba w styczniu ja odmawiałam.
Doris do matki Boskiej rozwiązującej wezly też odmawiałam 😉 tyle tylko, że przy niej miałam problem z określeniem węzła 🤔
Byłam na wizycie. Lekarz wlał we mnie nadzieję. Po @ idę do szpitala na dwa dni. Mam mieć droznosc ale już nie sono tylko chyba to zwykle. Czemu dwa dni mam być to nie wiem. Pobral mi od razu wymazy. Potwierdzil owulacje, wypisał duphaston i tu mnie zaskoczył bo stwierdził, że progesteron to najlepiej w okolicach 20 żeby było. A ten dotychczasowy mówił, że 11,14 to wynik ok. A co do menopauzy. To jeszcze jej nie mam. Estradiol ok, powiedział, że hormony dopiero za 3 miesiące powtórzyć. Według niego mam jeszcze szanse dlatego chcę ta droznosc powtórzyć ale w warunkach szpitalnych. Cieszę się i jednocześnie mocno boję 🙈
Pszczółko cudowne wieści ❤️ ❤️ ❤️ Oby wszystko się dobrze ułożyło. Ciesze się, że lekarz chce się Tobą zająć i jest szansa!
Mój lekarz mówi to samo, progesteron najlepiej w okolicy 20. Ja badałam tydzień temu i miałam 16,7. Za dwa miesiące zbadam jeszcze raz i porównam. Mój lekarz już by mi pewnie luteinę dał, ale ja uparcie nie chce brać, postaram się inaczej popracować nad wynikiem:)Pszczolka36l lubi tę wiadomość
Pszczółko, czuję Twoją nadzieję i buzia mi się śmieje ❤️. Ja byłam dwa dni w szpitalu na diagnostyce i generalnie głównie badali hormony i stężenie kortyzolu w dobowej zbiórce moczu. Może kontrast Ci przeczyści jajowody, progesteron utrzyma ciążę i będzie pięknie 😁. Tego Ci całym sercem życzę 🥰😘.
Pszczolka36l lubi tę wiadomość
-
Dziękuję kochane. Czuję ogromny strach. Ale nie poddam się tym emocjom 😎
Trzcina nie jesteś ignorantem. Szczerze to starania sprawiły, że odkryłam wiele nowenn. Wcześniej nie znałam ich. Ale szukałam z której strony sięgnąć pomocy. 😘hannah_92, Trzcina lubią tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
Pszczółko! Tak się cieszę na dobre informacje od Ciebie💕🌷🌺❤️
Nie dziwię się, że kołatają Tobą sprzeczne emocje,ale to zrozumiałe 😘 zobaczysz to przybliży Cię do celu 🤰⏸️✊💕🌷🌺 bardzo w to wierzę 💕
Nie łatwo trafić na takiego lekarza, który ma plan na pacjenta i napawa nową energią, którą często już tracimy przy niepowodzeniach ...
Jutro planuje zacząć kolejna nowenną, dziękuje za propozycję najpierw zacznę od Charbela,a następnie do Matki boskiej rozwiązującej węzły 🤗☺️
Doris 37, Pszczolka36l, Zagadka919, hannah_92 lubią tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Trzcina wrote:Cześć dziewczyny! Melduję, że u nas jest już całe 4,5cm dzieciątka 🥰. Póki co, wszystko jest dobrze! Nawet nie potrafię wyrazić jakie to szczęście... Płaczę i płaczę 🙆🙏.
Trzcina lubi tę wiadomość
👱♀️-39
4 lata starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅
-
Paulina666 wrote:Gratuluję!!!☺🤗👶
Pszczółko, chciałam Ci jeszcze napisać, że ja też poszłam do nowego lekarza bez przekonania i nawet już nie wierząc, że coś ruszy. Chciałam cytologię i żeby sprawdził czy wszystko ok, bo trochę cykl mi się przesuwał. A on miał plan, przepisał leki i zlecił badania a na trzecią wizytę już szłam z kropkiem. Do dziś mi trudno uwierzyć. Jest nadzieja Wiem, że człowiek boi się jej uczepić, żeby znów pod nią nie upaść, ale z drugiej strony-co pozostało? Co do nowenn, to powiem Wam, że mam jakieś takie swoje paranoje, że wolę się modlić do Pana Jezusa czy do Pana Boga bez pośredników. Jakoś mi te modlitwy do świętych nie leżą w odniesieniu do pierwszego przykazania. Wiem, że wierzymy w świętych obcowanie i modlimy się o ich wstawiennictwo, ale jakoś nie mogę się przekonać. Kocham czytać życiorysy, uwielbiam Dzienniczek Faustyny czy Wyznania św. Augustyna- piękne to świadectwa na Miłość i bliskość Boga, ale trudno mi się przekonać do modlitwy przez kogoś. Zresztą święci też raczej obcowali z Bogiem bez pośredników... Mam nadzieję, że nie głoszę tu żadnych herezji i mnie nie wyrzucicie z grupy 🙈🙆Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2022, 15:39
-
Lili❤️ wrote:Cześć Dziewczyny! 😚
Wróciliśmy wczoraj i zrobiłam testvi wyszedł pozytywny. Beta 18.68 i progesteron 2.55 😔 chyba nic z tego. Nie uważaliśmy i się udało..