X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2015, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze byc druga owulacja ;D zdarza sie. Niektore kobiety podczas okresu zachodza wlasnie z powodu takich sytuacji. Wiec pecherzyk ladny endometrium nie powala ale wystarczy wiec? Bzyku bzyku ;D

  • Baronowa_83 Autorytet
    Postów: 6178 4021

    Wysłany: 27 lipca 2015, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maz zalegl z goraczka takze właśnie plemniki padaja:P. Jejku co za cykl

    Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2015, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty noo to tego do sloika lap ;p

  • Baronowa_83 Autorytet
    Postów: 6178 4021

    Wysłany: 27 lipca 2015, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj lapalam ;) gdyby jednak magiczna owu miała przyjsc:P

    Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2015, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wszystko jest mozliwe ;D

  • Baronowa_83 Autorytet
    Postów: 6178 4021

    Wysłany: 27 lipca 2015, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie przypomniałam ze przedwczoraj zapisalam sobie kwas mlekowy no bo przecież jestem PO owulacji, wiec nawet gdyby jednak miało cos się wydarzyć to i tak je utukłam w sobie.

    Bijcie mnie

    Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2015, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopiero dostalam wyniki:
    - prolaktyna 25,4 ng/ml norma 4.79-23,3
    - prolaktyna po obciążeniu 372,7 nie mam norm podanych
    - Progesteron 15,27 ng/ml nie mam norm podanych
    - TSH 2,640 l'lU/ml norma 0,27-4,2
    - FT3 2,78 pg/ml norma 2-4,4
    - FT4 1,2 ng/dl norma 0,93-1,7
    - anty-TG 14,0 IU/ml norma do 115
    - anty-TPO 6,0 IU/ml norma do 34
    - Testosteron 0,20 ng/ml norma 0,084-0,481

  • Baronowa_83 Autorytet
    Postów: 6178 4021

    Wysłany: 27 lipca 2015, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam sie ale wygląda niźle. O tarczyce zapytalabym w wątku gdzie odpisuje zwei. Ona sie na tym zna. Prolaktyne pewnie tym mocniejszym niepokalankiem można zbić

    Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2015, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to niepokalanek to trzeba z lekarzem konsultowac? Czy mozna samemu? Bo co tojest? Ziola jakies?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 19:11

  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 27 lipca 2015, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziółka na regulację cyklu, zmniejszenie PMS i przy okazji regulują prolaktynę ;) ja wcinam niepokalanka bez wiedzy lekarza ;) Przy takiej małej nadwyżce powinien pomóc.

    FT4 35.06% [ wynik 1.2, norma (0.93 - 1.7)]

    FT3 32.50% [ wynik 2.78, norma (2 - 4.4)]

    Procentowo wyniki tarczycy w normie i na zbliżonym poziomie ;) pewnie mogłyby być troszkę wyższe, bliżej 50%, ale jesli Ty nie odczuwasz z tym żadnego dyskomfortu to może jest to Twój optymalny poziom, TSH ogólnie w porządku, ale według mojego endo dla staraczki za wysokie, chociaz i przy takim dziewczyny zachodza i utrzymują ciążę ;)

    Reszta w porządku, nie znam się na wynikach prolaktyny po obciążeniu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 19:26

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2015, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle ze nie sa zle ja z 2.6 zaszlam jak eidac co do reszty tez nie jest zle naprawde.mozesz jesc niepokalnka i bedzie spox ;D nnie sie wydaje ze twoja tarxzyca daje redy o teraz zalezy od lekarza czy bedzie chcial zbijac czy nie. Ale masz jutro wizyte to wypytaj.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2015, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom zobaczymy co mi powie a co myslicie o progesteronie? Orietujecie się? Napisaaam twez na watku odpowiednim ale moze cos wiecie?

  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 27 lipca 2015, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron już z tych ładnych ;)

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2015, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche sie boje ze przez torbiel zaklocony ale zobaczymy czy jest jeszcze. Bo moze sie wchlonela.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2015, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez torbiel raczej nie i jest ladny od 15 zaczyna sie idealny do zachodzenia w ciaze :D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2015, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    przez torbiel raczej nie i jest ladny od 15 zaczyna sie idealny do zachodzenia w ciaze :D


    Ciri uwielbiam takie info ;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2015, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja mialam 16,14 w 8dpo i wtedy jak info szukalam to tak bylo gdzies napisane nawet w kilku zrodlach ze powyzej 10 to jest szansa na ciaze ale zwykle progesteronem karza suplememtowac a powyzej 15 to idealna na ciaze ;D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2015, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny oby jutro sie okazalo ze torbieli nie ma....

  • wiewiórka17 Autorytet
    Postów: 601 428

    Wysłany: 27 lipca 2015, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulla jutro idziesz do lekarza ?

    iv098rib495v7vlg.png

    Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

  • olencja Autorytet
    Postów: 4746 1568

    Wysłany: 27 lipca 2015, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla- masz ewidentnie prolaktyne za wysoko i oby sie okazalo ze tylko to CIe blokuje :D wtedy kilka miesiecy leczenia i zaciazysz:D


    u5cvp2.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ