X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 dnia z popoludnioweho moczu jakby ci wyszlo to by cud byl.
    Poczekaj jeszcze z 5 dni i zrób rano

A temperatura pod pacha nie ma najmniejszego znaczenia

Picja lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak czulam,ze w srode, jajnik mnie bardzo bolal lewy. potem w sobote bolal mnie brzuch bardzo jak na okres. potem znow bolal mnie 3 dni temu i wczoraj strasznie, juz myslalam,ze wezme jakas tabletke. tak, mlodsza, 22 lata mam dopiero:) hi.
    niby nerwy nie nerwy a i tak sie stresuje.. w tamtym miesiacu mialam juz sytuacje,ze bylam pewna ,wyszly nawet dwie kreski ale dzien pozniej beta byla ujemna wiec jakies dziwne hormonowe przygody pewnie.. i tak sie denerwujac i czekajac doszlam do wniosku jak bardzo chce miec malenstwo..
    wiem,ze to musi potrwac, wiem.. ale ja jestem z tych co chca zaraz wszystko juz. a tu to nie dziala niestety i pewnie bede zyc od dni plodnych do dni plodnych:D

a te sikance lepsze paskowe czy strumieniowe?? jest jakas roznica?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa ale jej wychodzi 9 dpo chyba jakos tak skoro w srode mowi ze miala owulacje to wiesz u nas kilka juz takich bylo co mialo krech w 9 dniu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolet my tu polecamy rossmanowe facelle te najtansze paskowe do kubka co sie wklada. U nas sa szczesliwe i jakos szybko ciaze pokazuja..

A Ty nie jestes po jakis anty tabletkach czy co? Bo ja takie przygody z testami pozytywnymi i bolami mialam po odstawieniu anty. Ze po owulacji to jajniki mnie napieprzaly przez 2 tygodnie (po pierwszej owulacji po anty) do tego stopnia ze z bolu zwijalam sie w klabek bylo mi nie dobrze i milion innych rzeczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem,ze spod pachy nie ma znaczenia, zapytala sie gdzie wiec odpowiadalam:) mierzylam nie po to zeby sprawdzic czy jestem w ciazy ;) tylko po to by zobaczyc czy mam goraczke bo stwierdzilam , ze bierze mnie grypa. po prostu przypadek.

owulacje mam zawsze dwa tyg przed okresem, odkad mam okres. bol jajnika ktory trwa jakies 4 godziny. okres tez mam jak w ksiazce, zawsze 32 dnia. chyba,ze byl to miesiac slubny to spoznil sie 4 dni ale przez stres zapewne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, nigdy nie bralam tabletek anty:)
    pomieszanie z poplataniem widocznie mialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 09:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to jesli dwa tygodnie a mowisz ze masz wrazenie ze owulacja byla w srode to bedziesz miala krotszy cykl :P chyba ze owulacja jednak pozniej byla :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moozeeee... ktoz to wie.. w sumie mnie juz nic w moim przypadku nie zdziwi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy staraniach to czeste ze cykle nagle sie rozregulowują.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje,ze w koncu trafie tak,zeby plodne byly owulacja byla i bedzie dobrze:D kiedys sie uda.. a przynajmniej mam taka nadzieje cicha...tak do zimy daje sobie czas, potem lekarz kazal mi przyjsc . Dal mi pol roku a jak nie to bedziemy robic badania itp.. wiem,ze niby rok sie zdrowa para stara ale wole sie upewnic czy wszystko ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj po Anty tez dal mi pol roku i dokladnie w pol roku sie zamknelam :P W styczniu anty odstawilam, zrobil mi podstawowe badania krwi i powiedzial ze do pol roku powinno sie udac i jesli nie to od wakacji zaczynamy dokladne badania, ale w czerwcu wyszly dwie krechy :)

W sumie sie ciesze ze powiedzial ze pol roku a nie rok bedziemy czekac mimo ze do "starych" tez nie naleze bo mam 24 lata. a podobno dopiero po 30 zaczyna diagnozowac po pol roku staran.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie trzymam sie tego pol roku, zawsze lepsze pol roku niz rok.
    przynajmniej jakos psychika lepiej znosi 6 miesiecy niz 12.
    kiedys gadalam z wrozka:D przed slubem przesladowalo mnie 23 i chcialam zapytac tak z czystej ciekawosci i glupoty o co moze chodzic i gadajac gadajac powiedziala mi,ze w grudniu bede w ciazy z coreczka. imie jakos na A..
    a ja bardzo chce AmelkE:d stwierdzilam,ze to czysty przypadek itp , jestem katoliczka nie wierze w te brednie ale zobaczymy czy sie jej to pokryje czy nie.
    licze,ze wczesniej zajde:)

ciekawi mnie czy jestesmy plodni, czy da rade mimo , iz maz pali.. ja czasem tez palilam.. *teraz maz ma rzucic , sie okaze czy sie mu uda.
    ciekawe czy wszystko bedzie w porzadku..
    fascynujace to troche ale tez przerazajace jesli bede musiala czekac dluuugooo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tego nigdy nie przewidziasz, a co do plodnosci to roznie jest ci co pija, pala i cpaja jakos dzieci maja i to nie jedne a ci wysportowani maja problemy z zajsciem wiec wiesz mimo ze obniza plodnosc jakos mysle ze nie ma na to reguly :P Wszystko zalezy od bardzo duzej ilosci czynnikow...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, ze Tobie sie udalo:))
    jak sie czujesz?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie dostalam nic.mam w domowych zapasach duphostan i luteine. ale boje sie brac na własna reke.

Moze poczekam do 7 dni apo ovu i skocze na progesteron.

jeseli sie uda to niski progesteron moze przeszkodzić w ciązy , w zagniezdzeniu?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojej wiedzy tak, nawet jak sie zagniezdzi to w moze byc go za malo zeby zatrzymac @ ale chyba tu ktoras z dziewczyn bedzie miala wieksza wiedze na ten temat.
    Bo to wysoki progesteron zatrzymuje @ a jak spada to jest @ albo jak jest niski sa plamienia przed @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 10:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi a nie mozesz zadzwonic do gina i o to zapytac? Czy moze nie powinnas brac skoro owulacja zostala potwierdzina? tak w razie czego?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kidy moge najwczesniej zbadac progesteron 6-7 dzien po ovu? czy wczesniej.

No moge zadzwonic ale wolałabym z konkretami :)

Niski progesteron nie przeszkadza przy zagniezdzeniu wiec w razie czego sie zagnieździ tylko potem jak bedzie niski to przyjdzie @ i tyle z tego bedzie.

Wiec poszłabym na progesteron jakby był niski skoczyła do gin zeby mi cos dał.

Bete kiedy moge zrobic najwczesniej?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    progesteron zeby byl wiarygodny 7 dni po owulacji, ale wiesz nie wiem czy jak tego dnia wezmiesz jak bedzie niski a do zagniezdzenia doszlo czy to cos da czy nie jest tak ze kilka dni trzeba brac zeby organizm zareagowal, ale co do tego nie mam pojecia... Choc wiem ze jak sa plamienia juz w ciazy i daja progesteron to przestaje sie plamic po kilku dniach wiec tak jakby jedna dawna nic nie zmienila... Ale tu bys musiala zapytac lekarza jak to dziala bo ja sobie tylko gdybam...

Wydaje mi sie ze najwczesniej beta to 10dpo ale to tak najwczesniej...

• ann_je Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolet742 wrote:
    przepraszam bardzo,ze przeszkadzam;) bo ja z calkiem innego forum, tych bardziej starajacych sie;) ale mam takie pytanie, ktore mnie martwi, lekarz nic nie powiedzial a ja nie wiem czy to cos powaznego czy nie i chcialam zapytac czy ktoras z Was tez tak miala ?

A jak to jest BARDZIEJ się starać? to tak można? :)

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ