X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeju, jak mi się nie chce rozpakowywać! I prania robić! A potem wieszać! Na szczęście wywoskowałam się tydzień temu nad jezioro i przed wizytą nie muszę. Uf...ile dzidzia ma w 15 tygodniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A kupowaliscie wanienke ta do zestawu ze stojakiem?
    Bo ciekawa jestem czy sam stojak jest na tyle uniwersalny ze wiekszosc wanienek mozna na nim postawic
    Ta wanienka jest dość krótka i nie wiem jak np. wanienka z ikea- dużo ludzi ją chwali a to tylko 17 zł. Chcielismy kupić sam stojak i z nim iść do Ikea, ale była okazja i kupiliśmy z wanienką. Ona jest w dotyku taka jak..brzoskwinka. Ale wiesz- na pewno te klasyczne długie nie pasują do tego stojaka...Ciri-a może po prostu kup zwykłą jakby Ci nikt nie podarował i za to do tego "foczkę" do wanienki? Podobno niesamowicie ułatwia kąpiel- nawet w pojedynkę. A zamiast stojaka to wiesz- stolik albo na podłodze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba 10-12cm Twoje, moje to jak na razie slabo slabo wedlug tabel to w tej dolnej granicy :P 12t6d powinien miec w 13t miedzy 6-8cm a mial 6,6cm :D ale to baba duza nie musi byc. Ja czekam na prawnie az sie skonczy robic i tez wieszam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w dolnej- nie licz według miesiączki czy owulacji, tylko tego co usg mówi. mój w 12t3d miał 6,2 i lekarz mówi że powyzej sredniej. Do owulacji dodaj kilka dni na zagnieżdżenie :)

U mnie wyszło według miesiączki 12t6d a według usg 12t3d :) to może Ty miałas to samo i i tak wiekszy niz mój:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 13:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Ta wanienka jest dość krótka i nie wiem jak np. wanienka z ikea- dużo ludzi ją chwali a to tylko 17 zł. Chcielismy kupić sam stojak i z nim iść do Ikea, ale była okazja i kupiliśmy z wanienką. Ona jest w dotyku taka jak..brzoskwinka. Ale wiesz- na pewno te klasyczne długie nie pasują do tego stojaka...Ciri-a może po prostu kup zwykłą jakby Ci nikt nie podarował i za to do tego "foczkę" do wanienki? Podobno niesamowicie ułatwia kąpiel- nawet w pojedynkę. A zamiast stojaka to wiesz- stolik albo na podłodze...
    Ogolnie to tam sama kapiel to sie nie boje bardziej chodzi o to ze wlasnie nie mam gdzie postawic, i tak stol mam za wysoki (ja jestem za niska zeby na stojaco wykapac malca), stwierdzilam ze zobacze jak z ta komoda moze ona mi posluzy jako miejsce do kapieli, ale watpie... w ostatecznosci chce kupic przewijak na kółkach bardziej taka polke, ale na to postawisz wanienke i przewijak a moze robic rowniez jako zwykle polki.. na podlodze ogolnie odpada z powodu moich problemow z kregoslupem moglabym juz nie wstac... albo sie przewrocic z malcem wiec musze cos miec... Ale to sie z czasem cos zobaczy na razie jestem na etapie, tego ze trzeba dogadac sie z wlascicielami, zabrac to lozko i kupic ta komode, bo wtedy zaczna nam napluwac rzeczy jak bedziemy miec miejsce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ogolnie to tam sama kapiel to sie nie boje bardziej chodzi o to ze wlasnie nie mam gdzie postawic, i tak stol mam za wysoki (ja jestem za niska zeby na stojaco wykapac malca), stwierdzilam ze zobacze jak z ta komoda moze ona mi posluzy jako miejsce do kapieli, ale watpie... w ostatecznosci chce kupic przewijak na kółkach bardziej taka polke, ale na to postawisz wanienke i przewijak a moze robic rowniez jako zwykle polki.. na podlodze ogolnie odpada z powodu moich problemow z kregoslupem moglabym juz nie wstac... albo sie przewrocic z malcem wiec musze cos miec... Ale to sie z czasem cos zobaczy na razie jestem na etapie, tego ze trzeba dogadac sie z wlascicielami, zabrac to lozko i kupic ta komode, bo wtedy zaczna nam napluwac rzeczy jak bedziemy miec miejsce.
    ikea ma swietny przewijak za grosze- i tez najpierw myslelismy żeby kupic, i wanienka tez pasuje na to, a poem zawsze można dac na werande jako stolik sniadaniowy czy cos

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Jak w dolnej- nie licz według miesiączki czy owulacji, tylko tego co usg mówi. mój w 12t3d miał 6,2 i lekarz mówi że powyzej sredniej. Do owulacji dodaj kilka dni na zagnieżdżenie :)

U mnie wyszło według miesiączki 12t6d a według usg 12t3d :) to może Ty miałas to samo i i tak wiekszy niz mój:)
    wedlug usg ja zawsze podaje bo moj okres i ciaza to w ogole dwie inne historie :P
    I tez mowil ze ok ale ze jak na razie malutka jest bo i takie giganty mu przychodza ze maja powyzej tych 8cm :P bo najpierw na mnie najechal ze przyszlam ostatniego dnia jakiego moge bo wedlug okresu to bylo 14t6d wiec mu mowie ze tu jest ok tygodnia przeklamania, noo i z usg tez mu tak wyszlo

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    ikea ma swietny przewijak za grosze- i tez najpierw myslelismy żeby kupic, i wanienka tez pasuje na to, a poem zawsze można dac na werande jako stolik sniadaniowy czy cos
    Dokladnie takie cos tylko troche drozsze ma klupś ale moze i kupic tansze innych marek zajmujacych sie mebelkami dla dzieci :D ale to juz beda ostatnie rzeczy jakie bedziemy kupowac :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/ i na niego mozna dokupić zestaw takich wiszacych pojemnikow na wode z mydlinkami i czysta przegotowana itp...

a jak nie chce sie malowac to mozna od razu biały
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20307037/

ja sie rozmysliłam ze względu na brak osłon. Kurz i te sprawy...jaks wolę zamknięta przestrzeń. Żebym miał miejsce na stół. Zwykły normalny stół..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Dokladnie takie cos tylko troche drozsze ma klupś ale moze i kupic tansze innych marek zajmujacych sie mebelkami dla dzieci :D ale to juz beda ostatnie rzeczy jakie bedziemy kupowac :P

My chcielismy łóeczko klups i juz nawet było na liście. Ale musisz patrzeć, bo nie każde jest drewniane. może być np. z płyty i laminatu. I dlatego sie rozmyślilismy. No i bylismy zdecydowani na materac gryka i kokos ale po tej aferze z pluskwami i zapachem moczu to zdecydowaismy sie na syntetyczny:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łózeczko dostane drewniane i ikei wiec wiesz :P Nie wiem jeszcze jak z materacem. Czy dostaniemy czy nie...
    a co do przewijaka cos takiego:
    http://www.tomi.pl/klups-polko-przewijak.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

Ale to zalezy jak tam znajde miejsce i w zaleznosci co dostane

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super! i z kółkami...świetne! Co do łózeczek z Ikea pytałaś o szczebelki- to zależy jakie dostaniesz bo kilka z Ikea ma demontowany bok- na pewno te z szufladami:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem juz ze ma nie demontowany blok i szczebelki tez ale to nie stanowi problemu w sumie bo pewnie sami usuniemy jak bedzie potrzeba.

Wlasnie podoba mi sie w ty przewijaku to ze nie jest ograniczony z krotszych ston (wiec wanienka na pewno wejdzie nawet ta z wiekszym/szerszym dolem) i ze sa te kolka! to o wiele ulatwia sprawe :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A kupowaliscie wanienke ta do zestawu ze stojakiem?
    Bo ciekawa jestem czy sam stojak jest na tyle uniwersalny ze wiekszosc wanienek mozna na nim postawic
    Sa dwa rodzaje stojaków w do tych zwykłych wanienek bo masz 100 i 80.

Mi ten stojak dlugo nie piskuzyl bo mohe dziecko bylo akrobatą i szybko siadal sam wiec dla bezpieczeństwa wanienka poszla do duże wanny.

On to w ogóle miał gdzieś schematy rozwoju;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my nie bedziemy mieli narazie wanny stad ten stojak- no i ta nieszczęsna cesarka:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze :D Przynajmniej nie mialas nudno :P Ja to sie wlasnie zastanawiam jak bedzie jak podrosnie bo jak zacznie siadac to poza podloga juz nic mi nie pozostaje... chyba ze kupie duza miske dupe w miske i dziecko kapiemy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    No my nie bedziemy mieli narazie wanny stad ten stojak- no i ta nieszczęsna cesarka:(
    Noo ja wanny tez nie mam i pewnie tez dlugo mi sie nie trafi a prysznic mam maly i waski wiec do srodka nie wstawie wanienki (moi rodzice mieli brodzik gleboki, wiec dziecko jak w wanience mozna bylo kapac)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No strasznie śmiesznie miałam. Dalej mu tak zostalo ze ma gdzies co jest napisane o rozwoju 5 latka;)

Ostatnio mi tlumaczyl dlaczego 15+16 to 31;)

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tłumaczył:)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo i super :D noo ja tez w wieku 6 lat (ale tylko rocznikowo) liczylam i dodawalam do 100 ale czytac nie potrafilam, moj umysl to matematyk od zawsze :D

‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ