Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyciri22 wrote:A kupowaliscie wanienke ta do zestawu ze stojakiem?
Bo ciekawa jestem czy sam stojak jest na tyle uniwersalny ze wiekszosc wanienek mozna na nim postawic -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJak w dolnej- nie licz według miesiączki czy owulacji, tylko tego co usg mówi. mój w 12t3d miał 6,2 i lekarz mówi że powyzej sredniej. Do owulacji dodaj kilka dni na zagnieżdżenie
U mnie wyszło według miesiączki 12t6d a według usg 12t3dto może Ty miałas to samo i i tak wiekszy niz mój:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 13:42
-
nick nieaktualnyPicja wrote:Ta wanienka jest dość krótka i nie wiem jak np. wanienka z ikea- dużo ludzi ją chwali a to tylko 17 zł. Chcielismy kupić sam stojak i z nim iść do Ikea, ale była okazja i kupiliśmy z wanienką. Ona jest w dotyku taka jak..brzoskwinka. Ale wiesz- na pewno te klasyczne długie nie pasują do tego stojaka...Ciri-a może po prostu kup zwykłą jakby Ci nikt nie podarował i za to do tego "foczkę" do wanienki? Podobno niesamowicie ułatwia kąpiel- nawet w pojedynkę. A zamiast stojaka to wiesz- stolik albo na podłodze...
-
nick nieaktualnyciri22 wrote:Ogolnie to tam sama kapiel to sie nie boje bardziej chodzi o to ze wlasnie nie mam gdzie postawic, i tak stol mam za wysoki (ja jestem za niska zeby na stojaco wykapac malca), stwierdzilam ze zobacze jak z ta komoda moze ona mi posluzy jako miejsce do kapieli, ale watpie... w ostatecznosci chce kupic przewijak na kółkach bardziej taka polke, ale na to postawisz wanienke i przewijak a moze robic rowniez jako zwykle polki.. na podlodze ogolnie odpada z powodu moich problemow z kregoslupem moglabym juz nie wstac... albo sie przewrocic z malcem wiec musze cos miec... Ale to sie z czasem cos zobaczy na razie jestem na etapie, tego ze trzeba dogadac sie z wlascicielami, zabrac to lozko i kupic ta komode, bo wtedy zaczna nam napluwac rzeczy jak bedziemy miec miejsce.
-
nick nieaktualnyPicja wrote:Jak w dolnej- nie licz według miesiączki czy owulacji, tylko tego co usg mówi. mój w 12t3d miał 6,2 i lekarz mówi że powyzej sredniej. Do owulacji dodaj kilka dni na zagnieżdżenie
U mnie wyszło według miesiączki 12t6d a według usg 12t3dto może Ty miałas to samo i i tak wiekszy niz mój:)
I tez mowil ze ok ale ze jak na razie malutka jest bo i takie giganty mu przychodza ze maja powyzej tych 8cmbo najpierw na mnie najechal ze przyszlam ostatniego dnia jakiego moge bo wedlug okresu to bylo 14t6d wiec mu mowie ze tu jest ok tygodnia przeklamania, noo i z usg tez mu tak wyszlo
-
nick nieaktualnyPicja wrote:ikea ma swietny przewijak za grosze- i tez najpierw myslelismy żeby kupic, i wanienka tez pasuje na to, a poem zawsze można dac na werande jako stolik sniadaniowy czy cos
ale to juz beda ostatnie rzeczy jakie bedziemy kupowac
-
nick nieaktualnyhttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/ i na niego mozna dokupić zestaw takich wiszacych pojemnikow na wode z mydlinkami i czysta przegotowana itp...
a jak nie chce sie malowac to mozna od razu biały
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20307037/
ja sie rozmysliłam ze względu na brak osłon. Kurz i te sprawy...jaks wolę zamknięta przestrzeń. Żebym miał miejsce na stół. Zwykły normalny stół.. -
nick nieaktualnyciri22 wrote:Dokladnie takie cos tylko troche drozsze ma klupś ale moze i kupic tansze innych marek zajmujacych sie mebelkami dla dzieci
ale to juz beda ostatnie rzeczy jakie bedziemy kupowac
My chcielismy łóeczko klups i juz nawet było na liście. Ale musisz patrzeć, bo nie każde jest drewniane. może być np. z płyty i laminatu. I dlatego sie rozmyślilismy. No i bylismy zdecydowani na materac gryka i kokos ale po tej aferze z pluskwami i zapachem moczu to zdecydowaismy sie na syntetyczny:) -
nick nieaktualnyJa łózeczko dostane drewniane i ikei wiec wiesz
Nie wiem jeszcze jak z materacem. Czy dostaniemy czy nie...
a co do przewijaka cos takiego:
http://www.tomi.pl/klups-polko-przewijak.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link
Ale to zalezy jak tam znajde miejsce i w zaleznosci co dostane -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiem juz ze ma nie demontowany blok i szczebelki tez ale to nie stanowi problemu w sumie bo pewnie sami usuniemy jak bedzie potrzeba.
Wlasnie podoba mi sie w ty przewijaku to ze nie jest ograniczony z krotszych ston (wiec wanienka na pewno wejdzie nawet ta z wiekszym/szerszym dolem) i ze sa te kolka! to o wiele ulatwia sprawe -
ciri22 wrote:A kupowaliscie wanienke ta do zestawu ze stojakiem?
Bo ciekawa jestem czy sam stojak jest na tyle uniwersalny ze wiekszosc wanienek mozna na nim postawic
Mi ten stojak dlugo nie piskuzyl bo mohe dziecko bylo akrobatą i szybko siadal sam wiec dla bezpieczeństwa wanienka poszla do duże wanny.
On to w ogóle miał gdzieś schematy rozwoju;) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPicja wrote:No my nie bedziemy mieli narazie wanny stad ten stojak- no i ta nieszczęsna cesarka:(
-
No strasznie śmiesznie miałam. Dalej mu tak zostalo ze ma gdzies co jest napisane o rozwoju 5 latka;)
Ostatnio mi tlumaczyl dlaczego 15+16 to 31;)ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny