Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
No ze 15 i 5 to jest 20, zostaje 11. 20 I 10 to 30. I jescze 1 to 31.
Nie wiem kiedy w podstawówce to przerabiają ale moje juz to umie;) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyon sobie dedukował i wydedukował. Geniusz rośnie...Ja tez miałam system na 9- i sama go wymysliłam i nikt mi nie wierzył ze ja sama to wymysliłam!
Otoż...tabliczka mnozenia razy 9- banał!
4x9=36 (tłumaczenie: pierwsza cyfra to o jeden mniejsza niż mnozona przez 9, a druga to jej uzupelnienie do 10)
sprawdza się
7x9 (czyli 6 i 3)
może i to znana metoda- nie wiem...ale ja naprawde wpadłam na to w 2 klasie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sama!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 14:13
-
nick nieaktualnyNoo to ja tez tak tabloczke mnozenia robilam... ale nie pamietam z czym ale tez cos tak kiedys wydedukowalam na matmie ze w konkursie matematycznym zajelam 1 miejsce
Tylko nie pamietam juz z czym to bylo zwiazane, ale chodzilo o to ze wzorow nie znalam w ogole nie wiedzialam o chodzi w danej rzeczy ale wymyslilam jak ten brak niewiedzy obejsc na logike... i jednym punktem z tego zadania wygralam
w 3 klasie wtedy bylam i najlepsze jest to ze wlasnie szkole zmienilam bylam tam od miesiaca i wygryzlam takiego chlopaka z pierwdzego miejsca z mojej klasy.... Oj sciezka wojenna do konca szkoly
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
On tez czyta.
Albo ostatnio bylo zdjęcie tęczy w agorze a ten mówi: Ja wiem gdzie to jest, w warszawie na placu zbawiciela...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBaronowa_83 wrote:On tez czyta.
Albo ostatnio bylo zdjęcie tęczy w agorze a ten mówi: Ja wiem gdzie to jest, w warszawie na placu zbawiciela...fajnie, ja to przez problemy z mowieniem (mylilam gloski dzwieczne i bezdzwieczne, nie wymawialam r mialam problem z prawo-lewo) bylam strasznie zacofana jesli chodzi o czytanie i pisanie... Znaczy cos tam dukalam pojedyncze slowa czytalam przed szkola ale bardziej na zasadzie jeden dwa wyrazy max....
A co do swiata to ja nie wiem jak dzieciaki to robia ale wystarczy ze cos uslysza i wlasnie takie rzeczy potrafia zapamietywac... w sumie po co im ta wiedza? czy to kwestia tego ze tecza i kolorowe i sie wyroznia? czy co? bo na to penwie jest jakies pychologiczne wyjaznienie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-