X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wpadłam na chwilkę zapytac co u Was bo tych wszystkoich postów to ciężko przeczytać.

Mam jeszcze takie pytanie jakie badania powinien wykonać mój mąż.
    Napewno postawowa morfologia plus testosteron nie wiem czy jeszcze jakies hormony tez?

A i najważniejsze badanie spermy wykonywać podstawowe czy też rozszerzone,na jakioeś grzyby itp?

Co to jest ta chlamydia bo tego nie ogarniam?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niech będzie płodny ;) chociaż w takiej mgle plemniory nie znajdą drogi :P a już na pewno nie zobaczą jaja, bo go pewnie nie będzie, więc na co mi ten śluz? Chyba tylko po to by poślizg był lepszy ;) yeah! jutro sobie poużywam :D wróci stęskniony, więc może weźmie mnie już w progu :P

Ewi, ja to nie wiem. Mój miał robioną morfologię i jakiś komputerowy obraz plemników. Nie badał hormonów, ale ponoć warto by facet też zbadał tarczycę. Z chlamydią się nie znam i mam nadzieję, że jej nie poznam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 20:02

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi a jest sens robienia baadan mezowi skoro cos sie zadzialo? Mysle ze tu raczej problemu nie ma ale jak chcecie to zrobcie podstawowa morfologie nasienia. Moze tez tsh zbadac i ft3 i ft4, testosteron. A chlamydia to choroba przenoszona droga pluciowa. Wiec jesli on ma to i ty masz. Tp bakteria i ma brzydkie objawy raczej byscir zauwazyli wiec sadze ze nie macie bo raczej gin by zauwazyl ze cos jest nje tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 20:15

• ann_je Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi niestety nie znam się na badaniach :(

U mnie ok. Czekam na okres. Chociaż nie powiem... liczę na to, że jutro temperatura odbije :) eh te głupie naiwne nadzieje...
    Jutro mam urlop i dziś jedziemy do znajomych na noc. Zabieram ze sobą test i termometr.

I podpaski.

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann, ja jestem bezowulacyjna a też mam nadzieje :/ zawsze, nawet wtedy gdy próbuję siebie oszukać :/ Z całego serca życzę Ci tego wzrostu <3 i niech te podpaski czekają na @ poporodową :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki dzieki tak zrobimy. chcemy mieec pewnosc czy jest wszystko ok

Madziulla, ciri22 lubią tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi tu jeszcze masz o chlamydii i o tescie dla kogo i jak ;D

http://e-wenerolog.pl/sklep/testy-dla-grup-szczegolnego-ryzyka/chlamydioza-chlamydia-trachomatis/

ewi0808 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy tylko podstawowe badania. Czyli ilość ruchliwość i budowa. Ale to bylo z pakietu na dzien ojca

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jakie moj badania bedzie mial jak pojdzie do urologa, bym chciala zeby tez zrobil posiew.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Co tam jak tam jak samopoczucie??
    Snilo mi sie ze moj brzdac zapukal do mnie ;P

Oliwka babydream mega konsystencja ;)
    A i moj G stwierdzil ze ksztalt brzucha mi sie zmienil wiec moze cos wystrzeli niedlugo bo jest zdecydowanie inny ;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiła balsam z palmersa. Wczoraj sie posmarowalam to mój się pytal czy jadła czekoladę bo pachnę czekolada ;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha :D tez ialam na niego smaka:D ale jakas laska wrzuciala porownanie skladu roznych kosetykow dla ciezarnych i ta oliwka nie dosc ze tania to jeszcze taki sklad ma ze kupilam ja (w sumie ze wzgledu na cene :D) i konsystencja mega nigdy nie wiedzialam ze po oliwce cialo moze ie byc tluste, moj G posmarowal mnie i mowi ze taka fajna jestem aksamitna a nie tlusta :D

A ja witam w 16tygodniu :D

• ann_je Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ten balsam ;) jak mało czekoladowe cała pachnę ;) i łokcie tarczycowe dość ładnie mi wyprowadza :) następna będzie oliwka z Palmersa.

A ja witam się z Wami w pierwszym dniu pierwszego tygodnia ciąży :d

Madziulla, ewi0808, werni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to juz powazna sprawa :D Twoj dziedzic przesuwa termin porodu :P

A ja musze zjesc drugie sniadanie :D ktos smazy racuchy wbilabym sie do niego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 10:17

Madziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :P
    Haha Ann :D
    Co tam slychac u Was? :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Witajcie :P
    Haha Ann :D
    Co tam slychac u Was? :)
    A spoko chociaż mam wrażenie ze śniadanie ms zamiar wrócić ;)

Stanowczo musze kupic szczoteczkę i pastę do szuflady w pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 12:21

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, nie umiem sie pozbierać. rano ledwo wstaje- dobrze ze musze isc do pracy to sie zmuszam o 7:50 wstac a na 8 mam do pracy.

W domu totalny syf-mój juz wczoraj sprzatał i wsumie to wydarzenie jego sprzatanie uswiadomiło mnie ze kiepsko ze mna bo ja kocham pedantyczny porzadek. ciagle bym płakała i taka melancholijna jestem.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka co do balsamow, raz mialam maslo kakaowe, tez fajnie pachnie, albo pilingi do mycia z granatem tez sa super. Musze taki sobie znow kupic, cialo ladnie pachnie i ladnie sie mieni od tych drobinek. :)

Ewi nie poddawaj sie. Powiedz sobie dam rade, bede dazyla do celu.

Ann hehe dobre dobre

U mnie tempka skacze jak na trampolinie. Eh

Madziulla lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Ewi, nie możesz tego tak traktować. Nie masz innej opcji musisz i tym zaczac myslec jak o czymś co się zadzialo, cos drgnelo. Reagujesz dobrze na stymulacje czyli teraz kwestia czasukiedy bedzie ok. Nie możesz tego tak przezywać bo twoje dziecię czeka aż się ogarniesz i zaczniecie działać. Nie daj mu czekac.
    To byl nasz blad ze cie cisnelysmy na testy i bete:/. Ale np. Lekarz zwei twierdzi ze beta pomoże 25 to nie beta. Kurczę to może byla jakas pozostałość po pregnylu.

Nie chce byc gruboskórna. Ale tez miałam bete niezerową i potem cienie na testach i okres, i nie traktowalam tego jak straty. Organizm wie co robi. A dla dziecka które czeka na was w kolejce musisz byc silna i znowu usmechnieta.

Madziulla, werni, ewi0808, Namida, littleladybird lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi doskonale wiem co przechodzisz :( Ewi kurcze no głowa do góry pierś do przodu. :P Tak jak Baronowa mowi cos sie zadzialo był zaskok. Będzie i kolejny i tym razem skuteczny. Trzymaj sie!! Wierze w ciebie bardzo

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ