Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:On nic skomplikowane. Tak samo kwity, pieczatki i inne projekty to w jeden wieczor nam robil. wiasomo jeszcze poprawki ale szybko...
My na ryczalt.
Jak firma kurierska to pewnie będzie miał sporo faktur kosztowych ( np paliwo,) ??
Litte przytulam maskara co lekarz to inna wersja. Kozystaj z męża)
-
nick nieaktualnynie bedzie mial wlasnie o to chodzi bo nie liczy kilometrowki, samochod ma osobisty nie firmowy jakby mial sie rozliczac za paliwo strasznie duzo pieprzenia z tym jest i powiedzial ze mu sie nie chce... ogolnie wlasnie wkladu wlasnego nie ma duzo...
-
zależy na jaką księgową trafia. tak naprwd ta km to jest pic na wodę. może wkółko pisać klient dom itp. No w sumie tylko 50% z tych paliwowych faktur moze sobie odliczyc.
Ale jak nie będzie miał duzo tych faktur zwłaszcza na początku to można spróbowąc na ryczałcie. zawsze od nowego roku możecie przejść na KPIR.
Ryczałt płacisz 5,5 czy 8% ( nie pamiętam jaka jest stawka na firme kiurierską) przychodu.
A na KPIR płacisz przychód- koszty= dochód*18%
To tak w skrócie bo tam jeszcze czesc składek na ubezpieczenie sie odejmuje.
Wiec jak masz duzo kosztów do sie KPIR opłca
-
nick nieaktualnyOgolnie G juz prowadzil cos takiego na kurierce i KPIR w ogole mu sie nie oplacalo bo miesiecznie nie ma zadnych kosztow.
Nie wiem teraz nie powiem Ci ile jest tam procent bo musze zajrzec do programu ksiegowego...
Glowa mnie boli brat znow w szpitalu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny ale akurat przechodze stan znieczulicy stwierdzilam ze tyle lat stawalismy na glowie zeby mu pomoc ze jakby chcial mialby mozliwosci leczenia i wyjscia na prosta. Tym razem stwierdzilam ze ja i moje dziexko jestesmy wazniejszi niz jego niz to ze on znow chce cos komus udowodnic.
Musze wstac bo ide oddac krew.
Mowilam wam ze umowilam sie na polowkowe na 27 pazdziernika? -
jeszcze sie nie chwaliłas
czekamy na fotki dzidziusia.
)
Popatrzycie na mój wykres mój organizm ogłupiał. w dodatku piersi mam jak cegówki takie twarde nigdy tak nie miałam, chociaz w poprzednim cyklu tez były twarde ale nie az tak oi te sutki masakra
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle nie co miesiac tak jest u mnie na pewno raz bylo inaczej a wiecej to nie wiem.
Ja juz po oddaniu krqi, bylam w zusie,w urzedzie skarbowym i konto w banku zalozylam a wszystko to w ciagu 2,5hszybko
a dzieki urzednikowi jestem do przodu o 170zl