X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie to jedno a drugie to ze wszyscy maja problemy i kolo sie zamyka, my czekamy na kase od klientow, oni czekaja na kase od swoich klientow i kazdy czeka na kase... A kurde czas na dziecko mial byc taki dobry, co misiac z gorka nam kasy zostawalo i to calkiem sporo ale wydawalismy na przyjemnosci (znaczy oszczednosci tez mielismy ale niestety juz ich nie ma), mialo byc tak dobrze... a jest jak zwykle...

Edit: Dzis obchodze 100-dniówkę do narodzin mojego grzdyla...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 09:57

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo no trzeba zorganizować bal 100-dniówkowy

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taki bal byl ze bylam u fryzjera (mam zajebista babke w wawie mnie strzyze i place 15zl ;]) i u mamy. Do tego kolejna osoba przyjechala poratowac mnie kurtka zimowa i znow za mala a miala byc taaaaaka duza. Wiec kicha ogolnie chyba nie zostanie mi nic innego jak kupic...
    Postanowilam rozbroic ostatnia deskr ratunku moja swinke i w weekend pojechac na bazar kupic tekstylia dla dziecka. Ale przynajmniej zostalam poratowana recznikami do zniszczenia i przescieradlami. Uzywane i w srednim stanie ale na ten pierwszy okres sie przyda. A norwr bede kupowac jak bede kupowac posciel i koldre na przyszla zime.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo no to poświetowałaś.

A ja sie już trzeci dzień dziwnie czuje. jakbymdłości, wogóle apetytu nie mam. zjadłam dziś tylko jabłko i serek.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze pogoda? Ja na takie zmiany pogody zawsze tak mialam...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja włąsnei nie wrecz przeciwnie ciągnełoby mnie na słodkie :/
    Nie wiem moze skutek tego Glucophage albo moze clo tak na mnie zadziałało

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, nic takiego nie brałam wiec nie mam pojecia...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)) heh. Jak tam córcia?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niemrawo, tak jak ja :P nie sluzy nam ta pogoda i jest tak samo ospala... w ogole o wiele mniej kopie, wiercic sie wierci ale tez jakos tak mniej, juz jestem na ostatnie usg zapisana. 5 stycznia ide i potem juz tylko oczekiwanie na porod...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko ale to zleciało.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo... Dlatego mowie ze juz mnie presja czasu dopada ;p

A dzis zaczelam 7 miesiac... Masakra. Dopiero co szczalam na patyk i latalam na bete...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 07:38

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w cale sie nie dziwei :))

Kurcze u mnei śnieg za oknem. mąż wzioł mi moje auto bo ma zimówki a on dojeżdża do pracy 40 km. no a ja sie bede musiałam meczyć na letnichę. mam nie daleko także mogłabym pójść na piechote- no ale zimno, chlapa bleeee

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo u mnie sniegu jeszcze nie bylo a pod wawa juz padalo. G opony zmienil w weekend i dobrze zrobil bo tak to juz caly czas na minusie w nocy a w dzien 2-3 stopnie wiec zimno... Ja we wtorek jade krew oddac to juz zapowiedzialam mojemu G ze mnie zawozi (ja jade przez cala wawe) bo za zimno zeby sie szlajac i w pelnej komunikacji jezdzic... A nie powiem czuje sie kulka

ewi0808 lubi tę wiadomość

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) u nas śniegu jeszcze nie było (no trochę sobie poprószył, ale zanim spadł na ziemie już go nie było :P ), za to auto już kilka razy było do skrobania :D U mnie chyba dobre wieści :) estradiol 186 w 11dc, lekarka stwierdziła, że bardzo dobry i jest szansa :D a ja czuję się już jak po owu.
    Ciri, wszystkiego dobrego z okazji studniówki :D

Miłego dnia :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, a monitoring bedzie? kiedy? Progesteron bedziesz robic?

u nas skrobanie tez juz od poniedzialku jest :D

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitoringu nie będzie. Jestem zawiedziona trochę lekarką. Bo myślałam, że powie mi coś więcej, a tu nic. O monitoringu nawet nie wspomniała. Chciałam się zapisać gdzieś do innego lekarza, ale na nfz już nie da rady, a u mnie w mieście za wizytę z usg biorą 150 zł :/ Progesteron na pewno zbadam. Pisałam też z moją ginką, że w poprzednich dwóch cyklach owulacyjnych badałam proga i zapytałam czy to nie były za niskie wyniki. Odpisała tylko, że "mogło tak być" :/ Będę z nią w kontakcie, ale w międzyczasie szukam kolejnego gina (znowu).

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh to ch**owo... ;/ Tez bym byla zawiedziona nie dosc ze przy clo trzeba kontrolowac te pecherzyki czy torbiel sie nie robi czy pekaja, to jeszcze wiadomo ze progesteron...
    co do ceny usg ja place 200zl (wizyta+usg nie wazne czy ciazowe czy nie)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety takie cny 10 to norma :/ też tak płace- co zrobic.
    Kurcze mógł pęcherzyk urosnąć dawać o sobie znak w psotaci bólu jajnika a mógł nie pękać ja tak przynajmniej miałam i dostalam pregnyl.

Sorrki ze tak pisze :)

Teraz to musisz szukać nowego gin i zrobić progesteron obowiązkowo

No ale temp rośnie.
    Trzymam kciuki za mega skok temp i zielone kropeczki :**

P.S. u mnie za oknem biało. duzo sniegu nei ma ale wystarczajco zeby wkurzac :D A szyby w aucie to juz nie raz skrobałam. nie moge sie doczekać jak bede miec garaż

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 09:10

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ale wlasnie tak moze byc i potem badz zastopowany z powodu np torbieli... :( kupa...
    Kurde myslalam ze snieg pada a to taka mgla... :(

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little zawsze trzeba wierzyc ze bedzie dobrze. taka ilość serduszek napewno zakończy sie zielonością . Zycze Ci tego z całego serca :*

ALe powiem Wam szczerze ze tearz jak bratowa jest w ciązy i na niej skupiła sie uwaga, przestali gadać kiedy to wkońcu bedziemy dziadkami. plus to ze opowiedziałam teściowej o wszystkim jakoś mi tak lżej.

I tak szczerze mówiąć chce dziecka ale nie tak strasznei na siłę jak wcześniej. jakoś towarzyszą mi inne uczucia- może dlatego ze tak duzo sie dzieje w życiu zawodowym, dom itp.
    Czekam ze spokojem, a moze to dlatego ze mam nadzieje ze bedzie ok. :) sie okaze wszystko :*

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ