X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Robiłam z pół roku temu i nie było szału

No to u Ciebie suplementacja ma sens.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin przyjmuje też na nfz. wiec pewnie bede takl robić ze na usg bede chodzić prywatnie bo lepszy sprzet a po skierowanie na badania na nfz :)

Trzeba sobie radzić szkoda kasy wydawać i tak płaci sie cholernie wysokie składki na zus i nfz wieć niech chociaż czasem to wykorzystam.

Cirri a Ty jakie bierzesz witaminki?

Little w tym cyklu bedziesz mieć monitoring?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam sobie Olimpu Vita-min plus mama bo olimp ma dobre skladniki wchlanialne, i cenowo nie zabijaja, u mnie kosztuja w granicach 16zl za opakowanie. Wiec spoczko. :)

Noo ja tez tak mysle ze nie po to place te skladki zeby z nich w ogole nie korzystac.
    A ogolnie w styczniu czeka mnie wizyta w zusie bo jak czytam o tym nowym macierzynskim to sama glupieje :P wiem ze pojdzie to po mojej mysli tylko musze dopytac ktore w koncu dokumenty mnie obowiazuja bo co zrodlo to inaczej napisane, a sadze ze za nim w zycie to wejdzie to oni do konca nie beda wiedziec jak to z tym jest ;p

ewi0808 lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze, jak masz taka możliwość to wykorzystaj to ;) po co wydawać kasę na badania jeśli nie ma takiej potrzeby. Te pieniądze będziesz mogła wydać na wyprawkę ;)

Będę miała monitoring :) nie taki kompletny, ale sprawdzę co się dzieje w 9dc, a potem są Święta, więc zapiszę się na wizytę np. 28 lub 29 grudnia, może już będzie po owu ;)

ciri22 lubi tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to w swiętaa musicie działać. Bierzesz clo w tym cyklu?

Będe trzymać kciuki

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, ze będziemy działać. Jeśli się uda to będą najlepsze święta w moim życiu :D
    Biorę od wczoraj ;) a od 2dc czuję jajniki.

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo little bedzie sie dzialo :)

Kurcze a Ewi zastanawiala sie czy brac ta dodatkowa dawke clo czy to pieprznac i miec gdzies :D i okazalo sie ze jednak pomoglo :P

littleladybird lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągłe niepowodzenia dają w kość i bardzo zniechęcają. Ja jestem jeszcze na etapie walki, ale czasem też brakuje już sił :(

Warto było podjąć kolejną próbę i zaryzykować, prawda Ewi? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo idealnie to by bylo jakby do tego roku czasu zachodzily wszystkie :P NIe powinno byc tak hop i juz jest dziecko bo jednak starania sprawiaja ze bardziej sie chce tego dziecka a te co dla kaprysu sobie wymyslily ze chca byc w ciazy by sie wykruszyly, ale ze do roku powinna kazda zajsc :) TO by byl uklad idealny :D

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z APTEKI :P Trzeba wziac sie za jakas prace... wrrr....

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak opłacało się pomęczyć z Clo, a czułam sie już ponim żle.
    Little a stosujesz inofem.
    Ja to brałam inofem clo glucophage. dużo ćwiczyłam biegałąm do tego zero cukru samo zdrowe jedzonko. winko czerwone i później ananas.

Dzięuje mężowi ze mnie namówił na kolejna próbę, ja do tego podeszłam sceptycznie. raczej na zasadzie "a widzisz nawet podwójna dawka nic nie pomoże, więc daj mi spokoj odłóżmy temat" :)) Little ważny jest luz w głowie. miałam dużo roboty w biurze i innych spraw także się nad tym tak nie zastanawiałm nie analizowałm i były trzy duże pęcherzyki i wszystkie pękły. Spróbuj sobie tak czas zorganizować zeby o tym jak najmniej myśleć.

Co kupiłas Cirii a Aptece?

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokrzywe (kurde 3 oakowania... a bede miala tylko na 22 dni), witaminy prenatalne (ale tym razem nie bylo moich wiec wzielam jakies tam inne ale 90 tabletek to do porodu moze mi starczy), magnez dodatkowo (to bede miala na miesiac), i syrop dla ciezarnych na przeziebienie ale i na wzmocnienie (niby sama moglabym taka mieszanke sobie zrobic ale dobra nie chce mi sie :P) A i facetowi jakas tam masc na afty...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo no to sie zakupy udały. a ja zjadłam sałatke i chyba zaraz zwymiotuje

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bywa :P
    Czy udaly to nie wiem :P koniecznosc wydania kupe kasy :P Ale i tak nie tak zle... kurde szkoda mi tej mojej kotki ale trudno nie zlamie sie, nie dostanie nic inengo do jedzienia...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musiało mi cos zaszkodzic. chyba na wymioty ciazowe to za wczesnie. heh

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby za wczesnie ale nie ma reguly, wysoki progesteron wywoluje takie objawy wiec to moze byc jego przyczyna

Moze akurat masz skok progesteronu i jak sie wyrowna to minal Ci objawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 15:50

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wcześniej się skończe w pracy

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mow ja mialam od 6 tygodnia (wedlug daty owulacji) takie spowolnione ruchy w pracy i mdlosci ze biegalam do kibla albo bo myslalam ze zwymiotuje albo na siku, to po tym sie z nimi zaczelam klocic i w 9 albo 10 tygodniu (chyba) poszlam na zwolnienie... Noo tak mnie wkurzyli szczegolnie ze wiedzieli ze sie staram i niby nic przeciwko nie mieli noo i oczywsicie wykonywalam swoja robote... Wlasnie od 6 albo 7 tygodnia zaczelam brac te witaminy prenatalne dla tego magnezu i b6 i mi na mdlosci wraz z imbirem (cukierkami) pomoglo :D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba dziś pójde wcześniej do domu, a rano wstane i przyjde wczesniej. bo normalnie nie jestem w stanie nic robić. a namieszać w papierach jest łatwo

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ