X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyb asądowe wezwanie do zapłaty kosztuje 80 pln jakiś klient tak mówił ale sie nie orientuje akurat w tym temacie

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie musze poszukac jak to dokladnie dziala i z ktorej strony to ugryzc... eh... myslelismy ze uda sie jakos z nimi to zalatwic a tak jak nie po dobroci to kijem ich trzeba... ;/

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o swoje trzeba walczyć

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale najlepsze bylo to ze dzis G dzwobil do nich poraz mikionowy bo chcial sie umowic jakos na splate a oni najpierw nie odbierali a potem mu napisali ze jest zenujacy i nudny z tym co robi... O.o noo kurde to oni maja dlug od wakacjo a umowmy sie ze kazda faktura opiewa na ponad tys.... To nie sa male pieniadze dlq malej firmy... Noo ale skoro ni tak zaczynaja to my zaczynamy sciagac od nich kase...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jets vteż coś takiego jak sprzedaż długu windykatorom, ale nie wiem jak to wygląda finansowo, np ale zawsze lepiej chociaż cześć niż nic

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasnie wczoraj patrzylismy na to ale mega to sie nie oplaca. My najpierw i tak musimy jakos zdobyc uprawnienia na sciaganie dlugu nie za nasza firme (bo ten dlug to jak mowilam jest od wakavji a wtedy G praciwal dla innego goscia). Najpierw sprobujemy to zalatwic polubowanie a potem do firmy windykacyjnej a na koncu do sadu. Ich firmy maja dosc duzo sprzetu za kupe kasy a oni dlugi w roznych miejscach jak ruszymy to gowno moze byc tak ze komus firme zniezczymy ale sie mowi trudno... Juz wczoraj przegieli i jestesmy w nastrojach bojowych...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dobrze.

Zrobiłam dziś drugą bete wyniki jutro po 13.

Pytałam babek w labolatorium czy istotna jest data ostatniej miesiączki bo sie fatalni epomyliłam a ona ze nie to tylko po to ze jak dawno była miesiączka to trzeba dodać inny odczynnik czy w innej proporcji, ale wynik to wynik nie ma na niego data miesiaczki wpływu.

Jak sie Ciri czujesz?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz dobrze wiedziec :) mnie tam nikt nigdy nie pytal, tylko dziwnie sie patrzyli :P

Noo bedziemy koniecznie czekac na wynik, na belly masz kalkulator przyrostu wiec bedziesz mogla sobie tam to wpisac i Ci podliczy czy dobry przyrost :)

Noo ja niby lepiej ale po nocy mam tak zapchane zatoki...
    Do tego jednak ta pokrzywa cos mi daje, bo wczoraj na noc nie wypilam bo mi zostala jedna porcja wiec stwierdzilam ze zostawie sobie na rano, i po nocy bylam znow mega opuchnnieta i obudzilo mnie dretwienie dloni a juz ich nie mialam, znaczy sie ze kuracja pokrzywa cos daje. Ide dzis wydac majatek na witaminy, wszystko mi sie skonczylo... eh...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety ja te.ż bede musiała kupić sobie witaminki.

Patrzyłam już na ten kalkulator itak najmniej to koło 90 chyba jak bede mieć to bedzie w normie. a max to było coś chyba około 5000 hehe

Ja też pije pokrzywe bo lubie ale musze poczytać czy w ciązy moge pić ziołowe herbatki ze skrzypu, pokrzywy, zieloną, z dziurawca itp

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem, wiem ze niektorych ziol nie powinno sie pic.
    Ty na razie witamin nie jedz tylko kwas, wiekszosc lekarzy dopiero w drugim trymestrze zaleca witaminy prenatalne chyba ze wyniki badan krwi wyjda badziewne badz tak jak ja zaczelam brac wczesniej na mdlosci bo tam byl magnez i b6. :)
    Moj gin mowil ze wlasnie wazne sa wyniki krewi w tym pierwszym trymestrze dlatego nie nalezy jesc witamin zeby wiedziec jakie masz wyniki bez nich i jak organizm sobie radzi z wiekszym obciazeniem.
    Ale wiadomo co ginekolog to teoria, na fioletowej to juz bym dostal z pejcza za gadanie takich rzeczy...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja cały czas brałąm witaminki prenatalne i kwas foliowy teraz czysty biore nie w inofemie.

jetseś na różowym a nei fioletowym, mozesz pisać co myśłisz

atdc3e5exzk12dxf.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)
    Ewi <3 czekamy na drugą betę :D Ciri, czasem ciężko wyczuć co jest lepsze: sprawdzenie jak sobie radzi organizm bez witamin, czy suplementowanie od samego początku (a nawet jeszcze przed poczęciem) i fałszowanie wyników ;) ja np wolałabym by mojemu dziecka już na starcie niczego nie brakowało ;) pierwszy trymestr jest bardzo ważny, wszystko się kształtuje ;) no i tutaj nikt nie będzie gonił za Tobą z pejczem :P każda może wyrazić swoje zdanie i nie musimy się ze sobą zgadzać :D

ewi0808 lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wlasnie moj gin jeden i drugi (bo tez gadalam z tym prywatnym a to jeden z najlepszych jesli chodzi o prowadzenie ciazy i o usg w ciazy w wawie, on jest dyrektorem na oddziale ginekologicznym noo i ma baaardzo dobre opinie) oni mowili wlasnie zeby przed ciaza tylko kwasik i witaminki wdrazac kolo 2 trymestru, czyli mysle ze cos tam musi byc w tym... tak samo czytalam w necie ze nie zalaca sie witamin wczesniej....

Ale wiadomo co czlowiek to teoria..

Ja to tej fioletowej nie lubie, jak ja zaczynam tam czasem czytac (a zdarza mi sie od czasu do czasu przeleciec z jedna strone) to popadam w depresje i od razu zaczynam myslec ze cos moze byc zle z dzieckiem, jestem zla matka i w ogole wszystko blee... tam to dziewczyny ostatnio mowily ze sie boja o dziecko jak kichaja bo im sie brzuch spina... noo kurde przed ciaza tez im sie spinal i to normalne wiec bez przesady... ja tam bazuje na wlasnej intuicji i samopoczuciu, jesli we mnie nic nie wzbudza niepokoju to co mam sie przejmowac tym ze raz na jakis czas gdzies mnie zakuje czy zaboli, nie bedac w ciazy tez tak sie ma ze czasem bez przyczyny Cie zlapie skurcz czy cos... juz nie mozna popadac w paranoje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo little masz racje czasem dobrze dac dobry start, ale tez sobie mysle ze to zalezy od czlowieka jesli zawsze mialas jakies niedobory czy w granicach dolnej normy wyniki badan to wiadomo ze lepie brac, jesli zas zawsze mialas idealne wyniki i zdrowo sie odzywiasz to wiadomo ze nie jest to konieczne i raczej na rozwoj dzecka nie wplyniee bo od Ciebie zabierze wszystko co najlepsze :)

A pochwale wam sie ze juz wychodzimy na prosta, ze poza tymi co bedziemy ich scigac przez windykacje (co prawda sporo tam kasy noo ale co zrobic) to juz wszyscy dluznicy zaplacili, dzis G ma odebrac kase :) Wiec wreszcie my zaczniemy splacac dlugi :D

littleladybird lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czytaj fioletu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czytam :P czasem wleze zobacze znajome niki czy wszysko u nich ok i tyle :P

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej little, dzięi ja też czekam z niecierpliwościa. No ja zawsze miałam problemy z morfologią, dlne granice, albo nawet anemie. Zawsze brałam jakieś witaminy,a le ostatnim czasem przerzuciłam się na te dla kobiet starających sie= będących w ciąży.
    Myślałam że dobrze robie, że to na plus dla dziecka na dobry start. a teraz to już sama nie wiem.

Mi narazie też jakoś nie podszedł fioletowy, przywiazałam sie do Was. nie umiałabym tak zoostawić i się tu wogóle nie odzywać

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się na zapas tylko zapytaj lekarza, a morfologię pewnie będzie kazał zbadać ;)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam z pół roku temu i nie było szału

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to mysle Ewi ze bierz w takim razie bo nawet moze sie okazac ze takie beda dla ciebie za malo i bedziesz dostawac na recepte jesli masz sklonnosci do anemi i innych takich paskudztw, ja nawet jak w miesiac schudlam 10kg (po rozstaniu z bylym ze stresu) morfologie mialam idealna wiec ja tylko kwasu sie trzymalam do momentu mdlosci. Ale w Twoim wypadku tez bym brala witaminki :)

Edit: A morfologie w ciazy robi sie od samego poczatku do samego konca co ok 4 tygodnie tak jak mocz, to jest staly punkt wiec na pewno dostaniesz skierowanie na badania, dlatego fajnie miec lekarza na nfz bo to jednak troche kasy schodzi na sama morfologie i mocz a do tego trzba dodac inne badania takie jak cukier, czy tarczyce, czy np toksoplazmoze (ja przy kocie mialam juz 3 razy robiona i powiedzial ze jeszcz raz mi da przed samym porodem)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 11:35

‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ