X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • justi:: Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah,zobaczymy co sie wykluje z tego....
    A w nocy probowałam zasnąć i coś mnie uwiera i uwiera cholera jasna se myśle co jest,i kurde mówie nie ściągam pidżame,znaczy spodnie co podchodzą pod krok,macam sie taaam a tu wargi te większe-niee mniejszee tzn tee płatki hihi too mniejsze, znaczy sie jakby urosły,kurde przytyły mi czy jaki hu#%j hahaha,czuje jakby urosły z jeden rozmiar hihi,oczywiście wiadomo że może to być wynikiem hormonów w cyklu żeby nie było,no taka historyjka na dzień dobry dla was dziewczęta ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 11:34

hrqo6vgc5gm3uzga.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o no to musi być masakryczne uczucie. Justi nie słyszałam o czymś takim :) Ale temp poszła dzis w góre ładnie

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Też mam koty od dziećiństwa i chyba nic nie złapałam od nich.
    Tylko ze mojego sierścia kąpie on to uwielbia. Jest kotem wychodzącym, ale wychodzi tylko zrobić co ma zrobić i już waruje na parapecie zeby go wpuścić do domu :)) Taki leń tylko je i śpi no i wiadomo chciałby być wiecznie głaskany.
    Już waży 6,5 kg :)
    Haha, moja kotka sama wchodzi pod prysznic czasami ale jak chce ja wykapac pewnie by tak slodko nie bylo, wiesz koty chodza wlasnymi drogami wiec pewnie i w tym temacie miala by swoje zdanie. :P Ona to bardzo sie zmienila przez ten rok mieszkania z nami, kiedys musialam ja nosic wiecznie na rekach bo niedopieszczona (najmniejsza w miocie z choroba sieroca) nie odstepowala mnie na krok, ja wszystko z nia na rekach robilam, a teraz? Ona potrafi caly dzien beze mnie funkcjonowac. Tak dwa razy dziennie rano i wieczorem zbiera jej sie na pieszczoty i wtedy przychodzi sie przytulac, wazy mniej wiecej 3 kg. Fajna jest, lobuz ale taki lobuz mimo wszystko grzeczny, noo ja to sie smieje ze jak dziecko, nic nie robi zlosliwie (a mialam kota ktory byl mega zlosliwy) i to co psoci to bardziej wynika z zabawy a tak to grzeczna jest :D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mama właśnie tego kota tak wypieściła ze on zachowuje sie jak dziecko :D
    Koty są ekstra :D takie śmieszne. To mój też wszedłby pod prysznic sie kąpać.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj pierwszy kot ktorego ja pamietam (znalazlam go jak mial jeden dzien wiec wykarmiony na mojej i mamy piersi) wchodzil ze mna do wanny :D kladl sie na moim brzuchu a woda mu tak fajnie podmywala brzuszek i futerko :D

Ja to kotow nie lubilam wlasnie az do momentu znalezienia tego mojego pierwszego... jej tak mi bylo szkoda tekiego malenstwa. On byl nie do podrobienia :)

Jestem mega ciekawa jak Fiona bedzie sie zachowywac jak sie Liwia pojawi...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koty są ekstra
    myśle ze nie bedzie problemu bo jak pisąłaś nie wymaga ciągłych pieszczot.
    zaznaczyłam pozytywny test i wrzuciło mnei na fioletowy

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Haha ja na fioletowej w ogole nie siedze, nie podoba mi sie ta atmosfera tam :P

Noo mam nadzieje ze tak bedzie z kotem ale w sumie nie wiadomo, teraz nie czuje sie zagrozona wiec moze tez dlatego tak sie zachowywac a jak poczuje sie zagrozona moze chciec zdominowac stanowisko. Np na poczatku to bardzo chciala zostac samica alfa i po prostu wpieprzala sie na G nie odstepowala go na krok i nie dawala mi sie do niego przytulac, troche mi zajelo ale pokazalam jej ze ona moze sie przytulac i przychodzic ale jak ja chce to musi mi ustapic miejsca i nie ma juz problemu.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 41,64 mIU/ml

ciri22, littleladybird, Baronowa_83, Madziulla lubią tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie gratuluje i czekam na przyrost ;D

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi gratulacje! Spokojnej ciąży!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szukam jakiegos fajnego przepisu na miesko swiateczne, wszystko jedno jakie ale zeby bylo cos innego niz zwykle, nie wiem w jakiejs fajnej zalewie zeby sie ladnie prezentowalo czy cos....
    Ktos cos?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam przepis na schab faszerowany morelami suszonymi

Dzieki dziewczyny jutro idę na bete także w piatek sie okaze czy jest przyrost

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie schabik bede robic ale taki do ukrojenia na kanapeczke... Hmmm.... nie mam w ogole pomyslu :( A w weekend wieczorkiem chce pojechac na zakupy juz swiateczno zarciowe ;/

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    planuje zrobić roladki faszerowane pieczarkami. pomyśle jak mi cos wapdnie do głowy to napisze.

Taki wynik bety to chyba dobry?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, gratuluję <3 ja myślę, ze wynik jest całkiem spoko ;) czekamy na przyrost :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry. Odpowiada w 100% momentowi ciazy :) Wiec nie masz sie czym martwic, tylko na ten przyrost czekamy ale nie mierz juz temperatury bo to nie zalecane po pozytywnym tescie, jedyna rzecz jaka mozesz tam teraz wkladac to oprzyrządowanie meza :D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri wariatka.

Idę jutro na bete. po 48h powinien być przyrost, czy jeszcze poczekać?
    A i mam pytanie kiedy iśc do ginekologa nie chce wyjść na spanikowaną panienkę, co zrobiła test i juz leci na wizyte

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzisz prywatnie? Lekarz ma usg w gabinecie? Jesli tak to umow sie na 7-8 tydzien ciazy (na beli sobie sprawdz kiedy to dokladnie bedzie) wtedy w 100% bedzie serducho ktore mozna zmierzyc! A to istotne bo to ze widac to jeszcze nic nie oznacza (u mnie bylo widac na samym poczatku 6 tygodnia ale lekarz powiedzial ze za male zeby zmierzyc czy dobrze bije). Noo chyba ze cos odpukac zacznie sie dziac to niezwlocznie do lekarza. Wczesniej nie ma potrzeby i bez sensu napromieniowywac dzieciaczka... Niech sobie grzecznie rosnie :)

A beta tak najlepiej po 48 godzinach :)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chodzze prywatnie i gin ma usg w gabinecie. kurde to miesiąc musze czekać, ale w sumie i tak sie bede musiała wczesniej wybrac bo biore ten duphostan i nie wiem brac dalej jak tak to bede potrzebować recepty

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to jak musisz to musisz :P Zadzwon i zapytaj, ja wiem ze niektorym karza przyjsc wczesniej na usg ale nic im nie powiedza poza tym ze jest np zarodek, i np ze jest serduszko ale ze nie wiedza jak bije, po takich nowinach wiem ze wiele dziewczyn sie niepotrzebnie stresuje i w ogole wiec mowie jak ja bym zrobila ale najlepiej zadzwonic. Zadzwon po drugiej becie najlepiej w piatek i zapytac kiedy przysc i co z lekami :D Jesli on ma prowadzic ciaze to najlepiej juz od razu z nim pogadac :)

‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ