X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po temperaturze by bylo widac czy odstawic :)

A u mnie moje 7 miesiecy wyglada tak :P

2245952a3a6b1cadgen.jpg

Magdziulla, ewi0808, justi:: lubią tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ale po temperaturze by bylo widac czy odstawic :)

Co to znaczy?

no pięknie, duża urosłaś :D

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ze zacznie spadac temperatura, poniewa duphek nie podwyzsza jej to nie ma na nia wplywu w dalszej czesci cyklu. Dlatego duzo dziwczyn woli go od luteiny bo po samej temperaturze widac ze Twoj wlasny progesteron spada i do okresu sie przygotowuje a tylko duphek go blokuje.

Jestem grubaskiem a jeszcze 3 miesiace niecale, niebawem nie bede mogla sie ruszac.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No temp troszkę mi dziś spadła ale jeszcze nie na sam dół. :)) Także zobaczymy co będzie dalej.

Pięknie na zdjęciach wyglądasz :)

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki spadek to nie spadek, ja w dniu terminu @ tez mialam spadeczek a po kilku dniach zmierzylam i juz ladnie 37 sie utrzymywala.

A dziekuje :) Choc czuje sie jak mega kulka :P Najgorsze w tym wszystkim jest to ze ta polozna sie mnie czepia ze za duzo tyje a ja naprawde malo jem, oczywiscie zdarzaja sie dni ze a to sobie chipsa zjem i cola popije ale nie codziennie... Ani slodyczy nie jem jakos specjalnie ani nic... A waga leci w gore, wedlug tabel to wychodzi ze jem za malo, ale teraz mam tak scisniety zoladek ze mi sie nie chce, nie mam w nim miejsca... A wszystkie wyniki ktore by mogly wskazywac na to ze cos zlego sie dzieje dlatego tyje mam w normie, jedynie ta woda (nie wiem moze ona tyle wazy) noo i anemia, ale to nie wplywa na tycie.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie organizm przed okresme też zatrzymywał wode to nawet trzy k wciagu tygodnia przybierałam chociaz jadłąm tak samo.

Wydaje mi sie to przez to przybierasz na wadze. zwłąszcza ze mówisz ze puchniesz

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze tak... zobaczymy... Jak w styczniu pojde na usg to tez bedzie wiadomo co i jak. W ogole ona do mnie mowi ze powinnam przybierac kilogram na miesiac, a wszedzie czytam ze ok 0,5kg ma tydzien, czyli dwa w ciagu miesiaca, szczegolnie ze teraz dziecko szybko rosnie bo powinno przybierac na wadze tygodniowo ok ćwierć kilograma a tak naprawde nie wiem ile teraz moze wazyc. Co prawda wedlug tabel ok 1,25kg ale juz wiem ze znajomej dzieciaczek bedac w tym damym momencie ciazy co ja teraz wazyl ponad 1,5kg.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a coraz większe mieszkanko też sporo waży.
    Noi wiadomo zmiany hormonalne w oganizmie robią swoje.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci ze pod wzgledem hormonalnym najtrudniejszy jest chyba pierwszy trymestr, teraz jest ciezko i w ogole ale nie mam takich humorow i w ogole jestem spokojniejsza, a w pierwszym trymestrze zachowywalam sie jakbym miala wieczny pms ja to wspolczuje mojemu facetowi... Ciezko mial ze mna oj mial :P Do tego zle sie czulam i w ogole najchetniej bym z lozka nie wstawala. A teraz sam G mowi ze od drugiego trymestru jestem zupelnie inna.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo I trymestr to szok dla organizmu i kobiecie odwala ze tak brzydko mówiąc.
    Strach sie bac jak to u mnei bo ja to jestem porywcza i impulsywna. czasem przed okresem to chodze jak na szpilkach . Biedny mężuś

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sobie wyobraz ze nie dosc ze ja po tabletkach takie odpaly zaczelam miec przed @ i przed owulacja kolejne "wspaniale" dodatki do mojego charakterku (a dodam ze mam tak paskudny ze wszyscy znajomi po rozstaniu z moim bylym powiedzieli ze ja zostane stara panna bo nikt ze mna nie wytrzyma) to jeszcze ten ciagly pms i wahania nastrojow... Teraz podobno przed porodem drugi rzut moze byc :P

• justi:: Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra,jakaś krewka malutka oczywiście rozcieńczona zz tym śluzem pojawiła mi sie????
    a może to okres tak wcześnie???kurde a nigdy nie miałam tak....albo sie zastanawia-zagniezdzić sie,nie zagniezdzić sie,o to jest pytanie
    no teraz to już naprawde jestem ciekawa po tej niteczce krewki......

hrqo6vgc5gm3uzga.png

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może to dziś owulka jakaś przesunięta haha.

hrqo6vgc5gm3uzga.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    temp spadła na dwoje babka wróżyła na okres wydaje mi się ze mega za wcześnie. Zagnieżdzenie niby między 6 a 12 dpo.
    Najważniejsza jutrzejsza czy pójdzie wgóre.
    badasz szyjkę?

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie nie badam,jakos jeszcze nie moge sie przemóc....a tak se pomyslałam ze owulka mogla byc 1,2 dni przed wyznaczeniem przez ovu-to tylkko program a wtedy na zagniezdzenie by pasowalo...no własnie zobacze jaka jutro temp bedzie

hrqo6vgc5gm3uzga.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zobacz szyjkę, spróbuj.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri piękny bębenek, duża różnica między 24t a 28t.
    Och też bym chciała tak rosnąć:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To te 5 kg o ktore sie polozna doczepilq ze za duzo ;p

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam teraz przytyjesz potem schudniesz jak cos i pokłopocie. jak tylko zdrowe jestescie to supert

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile ogólnie przytyłaś?.
    DNapisze Wam, że dostałam dziś skierowanie na hsg.

‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ