X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak tak.... Kurde mialam umyc sokowirowke i ja odpalic ale chyba poprasze G zeby to zrobil jak wroci strasznie nie chce mi sie tego robic choc soczek bym wypila :P

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki soczek robisZ?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba z marchewka pomarancza i jablko :)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Tak opłacało się pomęczyć z Clo, a czułam sie już ponim żle.
    Little a stosujesz inofem.
    Ja to brałam inofem clo glucophage. dużo ćwiczyłam biegałąm do tego zero cukru samo zdrowe jedzonko. winko czerwone i później ananas.

Dzięuje mężowi ze mnie namówił na kolejna próbę, ja do tego podeszłam sceptycznie. raczej na zasadzie "a widzisz nawet podwójna dawka nic nie pomoże, więc daj mi spokoj odłóżmy temat" :)) Little ważny jest luz w głowie. miałam dużo roboty w biurze i innych spraw także się nad tym tak nie zastanawiałm nie analizowałm i były trzy duże pęcherzyki i wszystkie pękły. Spróbuj sobie tak czas zorganizować zeby o tym jak najmniej myśleć.
    Nie stosuję inofemu, z suplementów łykam tylko wit D, magnez+b6, kwas foliowy. Biorę też euthyrox, Jem zdrowo (chyba :P ) bez cukru i złych węglowodanów. Nie ćwiczę, bo za bardzo wtedy chudnę (ogólnie mam lekką niedowagę). Piję winko czerwone wytrawne i zagryzam migdałami, do owu jem grejfruta a po owu będę się raczyć ananasem :) A i jeszcze siemię lniane ;)

Jajniki mnie dziś bolą, nie za wcześnie?

Od myślenia odpocznę w święta :D mąż będzie ze mną a przy nim tak jakoś mniej myślę o staraniach i całej otoczce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 18:26

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze na clo niektore dziewczyny po 2 dniach sie skarza na bol jajnikow ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze teraz to nie moge sie juz tak polowy stycznia mniej wiecej doczekac bo bede pokoik urzadzac,co prawda to za duzo powiedziane bedzie to polegac na rozlozeniu lozeczka i przewijaka ale zawsze cos ;p

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    little to dobrze ze czujesz, znaczy ze cos ssie dzieje.
    urzadzanie mmmm supcio.

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajniki czuję już od 2dc (clo biorę od 3dc) a dzisiaj bolą dość mocno. Liczę na więcej pęcherzyków niż tylko jeden ;) mogą być trojaczki nawet :D

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowie takie urzadzanie to nie urzadzanie ale na razie wneka robi za graciarnie a nie za pokoik i to mnie wnerwia :P

NOo little tez mam taka nadzieje ze wiecej bedzie :P

Wlasnie dzwonil moj facet i pyta czy cos chce z biedronki, moja odpowiedz "tak, zrob mi dobrze zakupami" Ciekawe czy sie domysli o co chodzi :P

littleladybird lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Cię zadowolił w 100% :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie zrobi bo powiedzial ze nie ma moich ulubionych zelek :(

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little a czemu nie zdecydowałaś si ena inofem?

I już w pracy :/

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam w 30 tygodniu ciazy ;) jeszcze 8 do donoszonej ciazy ;p

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to już końcówka, gratuluje 30tc :**

Bo wiek ciąży liczy się od pierwszego dnia miesiączki?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo z jednej strony sobie mysle ze jeszcze tyle trzeba czekac (a tu moj G codziennie gada z corka ze nie moze juz sie doczekac) a z drugiej to juz niebawem... Jejku...

Edit; ja licze z terminu wyliczonego na usg z miesiaczki miasiaczki to juz 31 tydzien mi leci. Ale u Ciebie to owulacja byla normalnie nie tak pozno jak u mnie wiec z pierwszej miesiaczki bedzie pewnie liczona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 08:38

ewi0808 lubi tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze pare h do wyników bety.

Zastanawiam sie czy ciąża a paznokcie hybrydowe, czy to może jakoś zaszkodzić.

Dobrze ze trzy tygodnei temu farbowałam włosy, bo ponoć farbować w pierwszym trymestrze nie powinnos ie włosów

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbowalam cala ciaze i lekarz powiedzial ze to nie ma nic wspolnego chodzi tylko o to zeby zrobic na pewno test alergiczny bo mozna w ciazy sie uczulic a druga rzecz ze jak bardzo smierdzaca to mozesz miec mdlosci a tak to terazniejsze farby nie maja nic wspolnego. Ja to nie wierze w takie rzeczy i nie znam lekarza ktory by mowil ze to zle. Moich obu mowilo ze to nie ma zadnego znaczenia.

Co do hybrydy to samo. Chodzi bardziej o zmiane w paznokciach ze jednym zaczynaja sie lamac i moga nie wytrzymac tej hybrydy, mnie sie za to wzmocnily a prawie wszystkie moje kolezanki w ciazy mialy hybryde.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja nosze na codzień hybrydy wiec ciezko byłoby mi z nich zrezygnowac ale jakby trzebabyło no to bym ich nie nosiła. hehe. Wydaje mis ie nawet ze lakiery hybrydowe mniej śmierdzą niż te zwykłe i w dodatu są trwalsze wiec rzadziej trzeb malować paznokcie.

Jak sie dzis czujesz?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny wariatki jesli chodzi o chemie w ciazy normalnie az do porodu nosily hybrydy. Tylko jesli nosisz na codzien to przed porodem radzilabym Ci wczesniej zfjac zeby paznokiec doszedl do siebie. Bo nie mozesz miec ani pomalowanych (nawet bezbarwnym) u rak i nog paznokci

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba lepiej choc budze sie z tak zatkanym nosem ze az kwitne... Ale mysle ze chyba juz musze nawilzacz powietrza wlaczyc tylko problem ten ze moj G popsul ostatnio wiec znow musze kupic;/

Bardziej sie martwie o kota. Od srody bunt na chrupki a kurde kupilam jej takie zajebiste skladnikowo i nie chce mi ich zolza jesc...

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ