Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNic nie mow. Z jednej strony juz bym chciala zeby sie urodzilo (juz kopie bardzo bolesnie, ja mam coraz wiekszy brzuch i mi bardzo ciezko) z drugiej mega sie boje (ze wzgledu na brak wyposazenia noo i wiadomo teraz moge jeszcze odpoczac a potem dziecka nie wylacze ;p)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa nie jestem za robieniem bety i proga, ja w ogole nie badalam proga w ciazy a bete te dwa razy na poczatku.
Uwazam ze to bez sensu wydawane pieniadze i dodatkowy stres. Beta nie wskaze Ci czy wszystko jest w porzadku bo jesli jest np wada serca i tak beta bedzie rosla jesli plod sie rozwija, druga sprawa ty bierzesz progesteron, sztuczny ale bierzesz, wiec badanie progesteronu u Ciebie nie ma sensu bo nie wiesz jaki masz po podaniu sztucznego proga. On nie wychodzi w badaniu, wiec sie zestresujesz ze niski (tak teoretyzuje) a po suplemnentacji dla Bąbla jest ok. -
nick nieaktualnyAle beta Ci tego nie powie, i nikt Ci tego nie powie, zebys robila usg codziennie, to i tak moze sie cos stac (wypadkowego), albo genetycznego (nie chodzi tu nawet o serce ale o kazda inna wade ktora moze sprawic ze plod nie przezyje) i tak lekarz moze tego nie zobaczyc wczesniej a nawet jak zobaczy to w takich wypadkach nie ma mozliwosci uratowania...
Teraz jedyne co mozesz zrobic dbac o siebie (ale tez bez przesady nie mozna w paranoje popadac) i byc dobrej mysli, do samego porodu tak naprawde nie wiesz czy dziecko urodzi sie zdrowe (bo moze cos lekarzowi umknelo), a moze ma wade ktora jest umyslowa i po czasie sie ukarze czy milion innych rzeczy.
-
nick nieaktualnyNiestety nie pociesze Cie praca wcale nie pomaga
To jak to powiedziala ktoras z dziewczyn to juz strach jest do konca zycia, najpierw o brzuszek, potem o kruszynke potem o doroslego czlowieka
Jedyne co trzeba sobie mowic ze jest dobrze i powtarzac to jak mantre, i patrzec na te uplywajace tygodnie, bo kazdy z nich przybliza Cie do jakiegoś progu. Najpierw serduszko, potem zmniejsza sie ryzyko poronienia, pozniej jest granica przezywalnosci a jeszcze pozniej zdrowego dziecka. Ja to sobie takie punkty wyznaczam i mi latwiej -
Dobra, spróbuje tak do tego podejsc. czyli teraz czekam zeby usłyszec serduszko. echo zarodka już jest.
Takze czekam na wizyte i bede sie obserwowac jak nie bede plamic moczu beda ok to odpuszczam wizyte czekam na 22.01 Wtedy tez mam dostac skierowanie na reszte badan typu toxo itp
Moze wczesniej zrobie tsh i progesterontak jak Baronowa radzi.
Wiem ze tego z dupka nie wykryje no ale bede miec argument dla gin zeby nie odstawiac dupha bo cos wspominał ze pomyslimy o tym przy nastepnej wizyciezył
Początek Nowego Roku w biurze rachunkowym to okropny nawał roboty.
W tamtym roku od połowy stycznia do ostatniego dnia kwietnia siedziałąm w pracy po 12 godzin i papiery przynosiłam jeszcze do domu.
Ciri lepiej się czujesz??Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 21:53
-
nick nieaktualnyNie sadze zeby Ci odstawila przed ukonczeniem pierwszewgo trymestru. Szczerze nie znam zadnej dziewczyny ktorej lekarz kazal odstawic jesli brala po owulacji progesteron. Za duze ryzyko. Jedna tylko mowila ze mocno plamila i ktorys lekarz zadugerowal zeby wlasnie odstawila go i jej pomoglo ale tak to wszystkie przynajmniej do tego konca pierwszego trymestru braly.
Sprobuj tylko od seksu sie powstrzymac zeby moc sie przez te kilka dni poobserwowac ;P
Ja to nie wiem jak to z tym progesteronem jest bo normy normami a zycie zyciem, ja mialam po owu 16,14 i mi duzo dziewczyn mowilo ze za niski na pewno cos dostane zeby go podwyzszyc a ja nie mialam z nim problemu i dziewczyny z owiele nizszym tez nie a takie co po owulacji mialy 20 i wiecej musialy go suplementowac... -
Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje i ma inne potrzeby.
Też tom czytałam ze minimum do konca pierwszego trymestru nie odstawie tego leku. I że nie odtawia sie go na raz całkowicie tylko np jak teraz biore dwa razy dziennie po jednej to później przez jakiś czas jedna tabletka dziennie a dopiero potem całkowite odstawienie
-
nick nieaktualnyTak to prawda. Wszystkie dziewczyny tak odstawialy i znam 3 ktore wlasnie po zmiejszeniu dawki mialy krwawienia mimo ze juz progesteron nie utrzymuje ciazy tylko jej funcje przejmuje lozysko, ale i tak zostala im dawka przywrocona i braly i jedna bierze do konca ciazy...