X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nie wesolo z tym dupkiem najwyżej bede go brała i tyle :)

atdc3e5exzk12dxf.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) wszystkiego dobrego w Nowym Roku :)

ewi0808 lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :D I wzajemnie Little. Jak tam u Ciebie?

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w porządku ;) odpoczywam od OF i chyba mi to służy :D chociaż trochę denerwuje mnie to, że nie wiem, co się u mnie dzieje :P przedwczoraj miałam jeszcze ładny śluz rozciągliwy (myślałam, że jestem dawno po owu, a wychodzi na to, że chyba nie :/ ) w przyszłym cyklu mam brać podwójną dawkę clo no i czekam na @, żeby ustalić termin HSG.

A Ty jak tam? ostatnia prosta przed Tobą ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wiesz na sluz nie patrz, rozne cykle jak wiesz roznie wygladaja a sluz nie zawsze idzie w parze z owulacja (jak u mnie, nigdy nie potrafi sie zsynchronizowac:P)

A kiedy by Ci wypadała @ jakby owulacje jednak juz byla? Zreszta Chyba po clo to bardziej prawdopodobne ze byla wczesniej? Nie pamietam czy w zeszlym cyklu na Ciebie to clo zadziałało? A tak w ogole przy clo nie mialas monitoringu? Bo mnie jakos te informacje pouciekaly...

Noo ja jeszcze dwa miesiace wiec kawalek zostalo. Na razie czekam na czwartek bo usg.

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że cykle potrafią zaskakiwać :P dlatego w miarę możliwości spokojnie poczekam na @, a po cichutku będę liczyć, że jednak się nie zjawi ;)
    W 9dc byłam u gina: jeden pęcherzyk w prawym jajniku ok. 12-13mm, endo ok. 3,5mm. Lekarz obstawiał owulację w sobotę, czyli 13 dc, ja obstawiałam na 15dc, więc za tydzień powinna być @. Chociaż w 15dc badałam estradiol i był kiepski 118 pg/ml, więc może faktycznie owu się opóźniła. Na kolejne usg nie idę, szkoda mi kasy. Co ma być to będzie a 150zł na drodze nie leży ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to moze tak. ALe na patola bedziesz szczala za tydzien? :P

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie, specjalnie żadnego nie kupiłam :D Siknę jeśli poczuję jakieś objawy, albo brak objawów będzie się utrzymywał dość długo :P Planuję wytrzymać do 18, bo na ten dzień obstawiam nowy termin @ ;)

edit: i cycki mnie nie bolą, a ostatnio w 2dpo już mnie bolały :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 10:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry plan ;D trzymam kciuki za realizacje ;)

A jak tam ogolnie w nowym roku? Odpoczelas? ;)

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można powiedzieć, że odpoczęłam ;) od 24.12 miałam wolne i dopiero dziś wróciłam do pracy, więc odpoczęłam psychicznie od roboty. Fizycznie jestem zmęczona, wczoraj wróciliśmy z Sylwestra dopiero :D było sporo alko i siedzenia do późna. Człowiek coraz starszy i takie posiadówy męczą :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze chociaz psychicznie, a fizycznie.... coz moga to byc ostatnie takie podrygi wiec korzystaj :P Potem bedzie to wymagalo wiecej zachodu :D
    Choc powiem ci ze ja to czasem bedac w srod znajomych w moim wieku czuje sie staro, ani nie potrafie i nie lubie wypic duzo ani tak imprezowac :D

bolem cyckow a raczej jego brakiem sie nie przejmuj ;P

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy stałą paczkę i od kilku lat już spotykamy się tradycyjnie w sylwestra razem ;) i bardzo dobrze po nas widać, że wszyscy się starzejemy :P znajomi mają już dzieci i to nam nie utrudnia zabawy :D
    Ja też za dużo nie wypiję, ale picie kilka dni z rzędu nawet małych ilości męczy :P ;) nie lubię zawirowań i kaca na drugi dzień :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 11:27

ciri22 lubi tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Little:) Najlepszego w tym nowym roku :**

littleladybird lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little ja nie mowie ze sie nie da tylko ze trzeba to zaplanowac i wiecej zachodu z tym jest :P

Pamietam ze pokii moja siostra nie zachorowala powaznie to grupa znajomych moich rodzicow spotykala sie regularnie na impreze domowke i czesto my tez (dzieciaki kazdego z nich) tam bylismy, im lepsza impreza tym dzieci szybciej zasypialy :P
    Ale za to musieli ciagnac slomki kto tym razem nie pije, bo wiadomo ze jak policja by wpadla (a czasem sie zdarzalo jak faceci z milosci sobie dali po ryju albo jakis sasiad byl zrzedliwy ze muzyka po 23 leci) to jedno dorosle musialo byc trzezwe :P

wiec chodzilo mi tylko o to ze troche trudniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 13:02

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że o to chodziło ;)
    Dzięki Ewi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jaki spiacy dzis dzien, wy tez tak macie? Ja znow pobudka o 4 ale teraz udalo mi sie zdrzemnac ale nie jest lepiej... :(

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam :/ i strasznie mi zimno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie dam wyciagnac dzis z domu bo chorobsko, zimno mi na szczescie w domu nie jest a nawet bym powiedziala ze obudzilam sie cala spocona ale jutro musze jechac z siuskami i krew oddac.... ;/ a to troche daleko bo bede kechac ok 50 minut i 10-15 z moim tempem bede miala piechota...

A dzis to chyba cisnienie tak dziala. Jakas masakra staszna... ;/

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No j atez bym si epołożyła najchetniej spać. ledwo zxyje nad papierami. grzejemy w biurze o d rana a zimno mi dalej jak cholera

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ciesze ze u siebie w starej firmie nie pracuje bo moja siostra mowi ze na nocce jest tak zimno ze woda jest wylaczona bo rury zamarzaja a ona siedzi w 2 bluzach i przykryta kocem i dalej zamarza... Ale od weekendu w calym kraju na plusie.

‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ