Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry. Dla mnie jest jakies 35 stopni za Malo. Poszlam na zakupy ale aż mnie przytkalo.
Wczoraj sie pokłóciłam z moim. Ale rano zanim pojechal do pracy pozmywal gaey i wyniósł makulaturę. Uznaję, że uznal moje racje. To żeby nie bylo to polazlam po gazetę o ktora mnie prosił przed kłótnia. Piję kawę i zabieram się za sprzątanie. Fuj.
ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHahaha
NOoo tak to objaw "kajam się, kajam"
Dla mnie tez zimno ale wczoraj sie przyjemnie spacerowalo (choc po powrocie do domu myslam ze mi uda odpadna tak mnie szczypaly od zmieny temperatur), dzis niestety z katarem sie obudzilam... Ale mowi sie trudno...
Dzis spacer, obiadek a potem do tesciow... juz od swiat nas zapraszaja... -
Ja sobie musze jakies rajstopy kupic. Kupuje największy rozmiar z klinem i zakładam tym na przód
i mam ciążowe w normalnej cenie
. Od dzisiaj odstawiam cukier. Stwierdziłam, ze ostatnie miesiące musze się pilnowaac zeby nie pojechac jak z Tadkiem. Bo mam plan do konca roku ważyć 52 kg. Takie postanowienie noworoczne
-
nick nieaktualnyDziewczyny
piszę u Was, bo też w 99% jestem zaciążona
za 1,5 tyg idę na usg, bo to takie początki
ale chce sprawdzić fachowośc mojego gin, więc powiedzcie mi, czy wasi ginekolodzy zlecali Wam badania na początku ciązy, aby wykryć ewentualne wady genetyczne dzidziusia itp?w ogole jakie badania robilyscie ? i chodziłyście prywatnie czy na NFZ?
-
nick nieaktualnyNoo ja ostatnio dokladnie to samo zrobilam z rajstopami
czyli nie tylko ja mam takie pomysly!!!
Noo a ja jem teraz tak malo w ogole nie mam apetytu, ale nie wiem w sumie jak tyje bo nie mam wagi... widze jedynie ze w kurtki sie nie mieszcze, a jeszcze miesiac temu byly na mnie takie ze jeszcze miejsce mialam....
A ile przytylas z Tadkiem? -
nick nieaktualnyJeszcze troche za nim cos poczujesz
najgorszy jest ten pierwszy trymestr bo poza objawami nie masz zadnej innej rzeczy ktora swiadczy o ciazy, ale jak juz zacznie brzuszek rosnac a dziecko sie ruszac... Oj to juz zupelnie co innego
Ja to juz nie pamietam jakie i kiedy, wiem ze juz na pierwszej wizycie, dostalam caly pakiet badan, na drugiej kolejna porcje, i co wizyte mam badany mocz i krew, do tego przeciwciala bo mam grupe 0rh- a G 0Rh+
-
nick nieaktualnyNoo ja na pierwszych dwoch wizytach mialam na pewno, krew, mocz, grupe krwi, rozyczke, toksoplazmoze, cukier na czczo, hiv, tsh, i jeszcze jakies badania na horoby weneryczne, żółtaczka, nie wiem czy cos jeszcze... Wiekszosc wydaje mi sie ze mialam na wizycie pierwszej zlecone...
-
17. Startowalam z niskiego bmi i ostatecznie wazylam 72 przy 164 to tragedii nie bylo. Teraz startowalam z wyższej wagi wiec chce te przepisowe tylko 13przytyć
Na pierwszej wizycie tylko podstawowe badania dostalam. Potem hiv i zoltaczka, grupa krwi, przeciwciala( teraz jest obowiazek robienia przeciwcial nawet bez konfliktu). Potem cytomegalia i toxo. Różyczki mi nie zlecala bo bylam szczepiona ale prywatnie robilam. Prywatnie tez robiłam tarczyce i teraz sobie ją powtórzę na wszelki wypadek. Bo lekarze tego nie zlecają, a to jest ważne.
-
nick nieaktualnyTak Grupa krwi i przeciwciala podobno sa obowiazkowe, ale przy braku konfliktu podobno w kazdym trymestrze raz sie robi, ja mam co wizyte robione.
Na rozyczke tez mialam szczepienia ale robili mi badania.
Baronowa to spoko ja to juz jak patrzec od schudniecia do teraz z 15 kg mam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 12:32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Baronowa mam pytanko czy Ty wykonywalas masaz krocza w poprzedniej ciazy?
-
nick nieaktualnyKegla to ja mam tak silne ze w ciazy tylko czasem, wlasnie chodzi mi o ten masaz palcem (tez chce swojego wykorzystac do tego
). Ale ni chuchu nie rozumiem z tych opisow nic
A zastanawiam sie czy to rzeczywiscie cos daje, ale chce sprobowac bo ja to moge miec jakies zrosty po wyluskaniu gruczolu bartholina... -
nick nieaktualnyTak w ogole jak bede u gina na nastepnej wizycie musze zapytac o ten gruczol i porod naturalny, bo ostatnio tez to ogladalam miejsce po szyciu, wiec widac ze wargi sromowe wewnetrzne nam znacznie krotsze niz te po drugiej stronie, i wydaje mi sie ze mniej elastyczne, do tego widze blizne po szyciu, choc nie wyglada zle ale przy samym wejsciu do pochwy jest zdecydowanie troche inaczej niz po drugiej stronie. Podejrzewam ze u mnie naciecie krocza bedzie konieczne jesli bede rodzic naturalnie.
-
nick nieaktualnyCo za kicha od 1:30 nie spie... Strasznie zle sie czulam nie wiem czemu bo nic konkretnego mi nie dolegalo ale czulam sie jakbuym miala wyrzygac wnetrznosci i urodzic na raz ale to tylko takie wrazenie bo ani mnie nic nie bolalo ani nic... Eh cos czuje ze chujowy dzien bede miala.