X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry. Dla mnie jest jakies 35 stopni za Malo. Poszlam na zakupy ale aż mnie przytkalo.
    Wczoraj sie pokłóciłam z moim. Ale rano zanim pojechal do pracy pozmywal gaey i wyniósł makulaturę. Uznaję, że uznal moje racje ;). To żeby nie bylo to polazlam po gazetę o ktora mnie prosił przed kłótnia. Piję kawę i zabieram się za sprzątanie. Fuj.

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :) NOoo tak to objaw "kajam się, kajam" :D

Dla mnie tez zimno ale wczoraj sie przyjemnie spacerowalo (choc po powrocie do domu myslam ze mi uda odpadna tak mnie szczypaly od zmieny temperatur), dzis niestety z katarem sie obudzilam... Ale mowi sie trudno...

Dzis spacer, obiadek a potem do tesciow... juz od swiat nas zapraszaja...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie musze jakies rajstopy kupic. Kupuje największy rozmiar z klinem i zakładam tym na przód :P i mam ciążowe w normalnej cenie ;). Od dzisiaj odstawiam cukier. Stwierdziłam, ze ostatnie miesiące musze się pilnowaac zeby nie pojechac jak z Tadkiem. Bo mam plan do konca roku ważyć 52 kg. Takie postanowienie noworoczne ;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ;) piszę u Was, bo też w 99% jestem zaciążona :D za 1,5 tyg idę na usg, bo to takie początki :D ale chce sprawdzić fachowośc mojego gin, więc powiedzcie mi, czy wasi ginekolodzy zlecali Wam badania na początku ciązy, aby wykryć ewentualne wady genetyczne dzidziusia itp?w ogole jakie badania robilyscie ? i chodziłyście prywatnie czy na NFZ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja ostatnio dokladnie to samo zrobilam z rajstopami :D czyli nie tylko ja mam takie pomysly!!! :)

Noo a ja jem teraz tak malo w ogole nie mam apetytu, ale nie wiem w sumie jak tyje bo nie mam wagi... widze jedynie ze w kurtki sie nie mieszcze, a jeszcze miesiac temu byly na mnie takie ze jeszcze miejsce mialam....

A ile przytylas z Tadkiem?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mojemu powiedziałam ze oprócz objawów i tego ze Bąbel jest to nic nie czuje :)

U mnie pruszy śnieg i wieje wiatr.

No też jestem ciekawa kiedy i jakie badania zlecił Wam gin na poczatku cioąży

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze troche za nim cos poczujesz :D najgorszy jest ten pierwszy trymestr bo poza objawami nie masz zadnej innej rzeczy ktora swiadczy o ciazy, ale jak juz zacznie brzuszek rosnac a dziecko sie ruszac... Oj to juz zupelnie co innego :P

Ja to juz nie pamietam jakie i kiedy, wiem ze juz na pierwszej wizycie, dostalam caly pakiet badan, na drugiej kolejna porcje, i co wizyte mam badany mocz i krew, do tego przeciwciala bo mam grupe 0rh- a G 0Rh+

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mysle pójsc we wtorek z wynikami które zrobiłam bo połozna kazała. to wysepie na nfz cały pakiet heh

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja na pierwszych dwoch wizytach mialam na pewno, krew, mocz, grupe krwi, rozyczke, toksoplazmoze, cukier na czczo, hiv, tsh, i jeszcze jakies badania na horoby weneryczne, żółtaczka, nie wiem czy cos jeszcze... Wiekszosc wydaje mi sie ze mialam na wizycie pierwszej zlecone...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17. Startowalam z niskiego bmi i ostatecznie wazylam 72 przy 164 to tragedii nie bylo. Teraz startowalam z wyższej wagi wiec chce te przepisowe tylko 13przytyć;)

Na pierwszej wizycie tylko podstawowe badania dostalam. Potem hiv i zoltaczka, grupa krwi, przeciwciala( teraz jest obowiazek robienia przeciwcial nawet bez konfliktu). Potem cytomegalia i toxo. Różyczki mi nie zlecala bo bylam szczepiona ale prywatnie robilam. Prywatnie tez robiłam tarczyce i teraz sobie ją powtórzę na wszelki wypadek. Bo lekarze tego nie zlecają, a to jest ważne.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Grupa krwi i przeciwciala podobno sa obowiazkowe, ale przy braku konfliktu podobno w kazdym trymestrze raz sie robi, ja mam co wizyte robione.

Na rozyczke tez mialam szczepienia ale robili mi badania.

Baronowa to spoko ja to juz jak patrzec od schudniecia do teraz z 15 kg mam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 12:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to jest tego trochę :) a płaciłyście za te badania ?bo sądząc po ilości kosztowałoby to bardzo dużo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak prowadzisz ciaze na nfz to nie placisz inaczej musisz, bo skierowanie od lekarza prywatnego nie jest refundowane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak;/ dzięki za info ;) zobaczę co mi powie właściwe już na drugiej wizycie, bo pierwszą miałam tydzień temu, ale jeszcze nic nie było widać i nie zlecił nic oprócz bety. Ale beta wyszła śliczna więc śmiem twierdzić, że jestem w 5 tc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa mam pytanko czy Ty wykonywalas masaz krocza w poprzedniej ciazy?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Baronowa mam pytanko czy Ty wykonywalas masaz krocza w poprzedniej ciazy?
    Yyy. Oprócz masażu przez meza to nie. Kegla jak mi się przypomniało to cwiczylam ;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kegla to ja mam tak silne ze w ciazy tylko czasem, wlasnie chodzi mi o ten masaz palcem (tez chce swojego wykorzystac do tego :P). Ale ni chuchu nie rozumiem z tych opisow nic :P

A zastanawiam sie czy to rzeczywiscie cos daje, ale chce sprobowac bo ja to moge miec jakies zrosty po wyluskaniu gruczolu bartholina...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogole jak bede u gina na nastepnej wizycie musze zapytac o ten gruczol i porod naturalny, bo ostatnio tez to ogladalam miejsce po szyciu, wiec widac ze wargi sromowe wewnetrzne nam znacznie krotsze niz te po drugiej stronie, i wydaje mi sie ze mniej elastyczne, do tego widze blizne po szyciu, choc nie wyglada zle ale przy samym wejsciu do pochwy jest zdecydowanie troche inaczej niz po drugiej stronie. Podejrzewam ze u mnie naciecie krocza bedzie konieczne jesli bede rodzic naturalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za kicha od 1:30 nie spie... Strasznie zle sie czulam nie wiem czemu bo nic konkretnego mi nie dolegalo ale czulam sie jakbuym miala wyrzygac wnetrznosci i urodzic na raz ale to tylko takie wrazenie bo ani mnie nic nie bolalo ani nic... Eh cos czuje ze chujowy dzien bede miala.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam zaraz zły. Pod kołderkę, włącz tv i leż sobie

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ