Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przypnij sobie kartę ciąży:P i noś blisko:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, czuję się dobrze ;) nic mnie nie boli. Rano bolał brzuch, ale to z winy przepełnionych jelit :P

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to z karta ciazy co chwile mam historie bo ja jestem osoba ktora nie nosi torebki, czy plecaka czy cokolwiek i oczywiscie zapominam ze powinnam ja miec przy sobie wiec moze powinnam tak zrobic :P

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja i co lekarz powiedział? szpital czy co teraz?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    słyszałam że jakies witaminy w kroplach, jakies wapno w płynie
    Wit d i k. Ale to zakezy czy będziesz karmić czy nie.
    Apteczki nie ma co obkupywac. Teraz sa apteki 24h takze jak cos to kupisz.

Dla siebie warto czopki glicerynowe na te pierwsze dni po porodzie ;)

Zerknij czy te herbatki z hiipa to nie sam cukier, bo cos mi się kojarzy ze tam kopru jest tyle co kot napłakał. Lepiej w zielarskim kupić.

Krem do pupy polecam bepanthen. I linomag z cynkiem.

Na oczka fizjologiczna sól - pamiętaj przemywac od skroni do nosa.

Zapytaj czy możesz przemywać ciecie po cesarce nadmanganianem potasu. To ładnie odkaza i ściąga. No i potem cos na bliznę

Maść na brodawki najlepiej taka które nie trzeba zmywać.

Na plesniawki w razie czego polecam filetem na wodzie. Najpierw zcierasz plesniawki, potem przecierasz nowym gazikiem z fioletem.

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic:) dom:)...mamy już pełne 35 tygodni:) choc owulację miałam ok 7 dnia cyklu więc mozna dodać jeszcze tydzień...teoretycznie:) mały waży 2690:) leżymy i czekamy- dostaliśmy leki przeciwskurczowe, no i jak coś się bedzie działo to bez kolejki od razu do niego na usg szyjki wbijac i najwyzej szpital...2 cm to jeszcze szyjka długa...a jak za tydzien bedzie krótsza- zobaczymy...

ciri22 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo Baronowa to ja mam to co wymienilas (oprocz czopkow bo na mnie nigdy nie dzialaly :P) ni mniej ni wiecej :D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przekaze wam mądrość mojej poloznej: Krowa zeby miec mleko musi jesc trawe a nie pic wodę. Takze przy karmieniu trzeba się dobrze odżywiać i nawadniac ;). Nie tylko nawadniać ;)

W ogóle musze sobie zacząć spisywac to co wam pisze bo potem o tym zapomn jak mi bedzie potrzebne ;)

littleladybird, ciri22 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo Baronowa to ja mam to co wymienilas (oprocz czopkow bo na mnie nigdy nie dzialaly :P) ni mniej ni wiecej :D
    One nie musza dzialas. Tylko ulatwiac poślizg ;). Człowiek nie musi sie spinać. A jak jest poszyty to to duuuzo daje;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale tak na mnie nie dzialaly :P Po operacji kazali mi je aplikowac i tak mialam problem i tak :P Ja tam roznicy nie widzialam zadnej a zaczelo mnie wkurzac to aplikowanie.

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Wit d i k. Ale to zakezy czy będziesz karmić czy nie.
    Apteczki nie ma co obkupywac. Teraz sa apteki 24h takze jak cos to kupisz.

Dla siebie warto czopki glicerynowe na te pierwsze dni po porodzie ;)

Zerknij czy te herbatki z hiipa to nie sam cukier, bo cos mi się kojarzy ze tam kopru jest tyle co kot napłakał. Lepiej w zielarskim kupić.

Krem do pupy polecam bepanthen. I linomag z cynkiem.

Na oczka fizjologiczna sól - pamiętaj przemywac od skroni do nosa.

Zapytaj czy możesz przemywać ciecie po cesarce nadmanganianem potasu. To ładnie odkaza i ściąga. No i potem cos na bliznę

Maść na brodawki najlepiej taka które nie trzeba zmywać.

Na plesniawki w razie czego polecam filetem na wodzie. Najpierw zcierasz plesniawki, potem przecierasz nowym gazikiem z fioletem.

Nie nie- słodkim herbatkom mówimy nie:) mam herbatkę z hipa w saszetkach- granulowanych nie uznaję :) tam koper i suszone jabłko w skłądzie- bo ja maniaczka składów:)

z maścią na brodawki to miałam przeboje. Najbardziej polecane mają glikol propylenowy i parafinę i alkohol- czyli gówno gówno gównem pogania:) ale znalazłam czystą lanolinę...jak uczuli to odstawię ale w sumie...

nie wiem czy zmywanie ma jakieś znaczenie, bo ja owszem chce karmić naturalnym pokarmem ale nie piersią...tylko w szpitalu piersią, w domu już nie

o..sól fizjologiczną zapisałam, fiolet mam, kosmetyki mam, dzięki za rady:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka maść kupiłaś?

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam jakas masc na brodawki... nawet nie wiem co, wiec juz nie kupowalam.

Edit: Znalazlam lancuszek do smoczka! byl tam gdzie sie spiodziewalam spadl za szuflade .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 12:17

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie przypomniało ze miała purelan. Pięknie potem natluszczal jak młodemu zlazla skora z rak i nóg, bo byl przenoszony

2r8rqps6ohlhosuf.png

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Jaka maść kupiłaś?

a-pectus- czystą lanolinę

purelan od medeli to też czysta lanolina- więc skład taki sam:) a dużo tanszy, ale właśnie cała moja rodzina (kobiety oczywiscie) to stosowaly i zawsze zadowolone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 12:20

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na sutki moja szefowa już mi poleca krem z ziaji, ponoć zajebisty z lanoliną i też zmywać nie trzeba, dawała mi go nawet na opieczony nos :)

na pewno bezpieczny, oni(szefowie) są fanami sterylności i zdrowego ekologicznego odżywiania :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Mi sie przypomniało ze miała purelan. Pięknie potem natluszczal jak młodemu zlazla skora z rak i nóg, bo byl przenoszony
    ja tez ten dostalam :D

Eh wlasnie mi wyslali z apteki ze jednej rzeczy nie ma i nie moge skompletowac mojego zamowienia... nie lubie takich sytuacji :P

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no lanolina działa swietnie tylko ja się boje ze względu na alergie- ja jestem strasznym alergikiem. uczulaja mnie nawet wszystkie proszki do prania typu sensitive i piorę w aleppo albo orzechach:) dlatego boje się o małego i lanolinę ale w sumie chyba po zmyciu i odciągnięciu laktatorem do niego ten krem nie doleci:)

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    na sutki moja szefowa już mi poleca krem z ziaji, ponoć zajebisty z lanoliną i też zmywać nie trzeba, dawała mi go nawet na opieczony nos :)

na pewno bezpieczny, oni(szefowie) są fanami sterylności i zdrowego ekologicznego odżywiania :D
    zanotuję:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo nie powinno...

Zawsze mnie rajcowalo pranie w orzechach. Jak to wychodzi finansowo?

‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ