Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też dziś czuje sie jak na okres przez bol krzyża heh.

Ciri może kompiel albo prysznic relaksujący ?

Ciekawe jak tam Picja!

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ciup zaraz bede miała studniówkę.
    Na prawdę muszę się zacząć ogarniać :D

ciri22, ewi0808 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zaraz moze wejde pod prysznic, ale co wejde do lazienki mam wrazenie ze nie mam czym oddychac i sie tam dusze... do tego sutki mnie zaczely bolec, kilka dni temu (a cyckow to juz od dawna nie czulam), noo i tez krzyz zaczyna mnie bolic, wczoraj wieczorem to tak mnie bolalo ze nie moglam usnac, G mnie wymasowal ale niewiele to dalo. NOo i talerze biodrowe daja o sobie znac... chyba juz zaczynam byc marudna i zaczynam sie sypac...

jeszcze dzis pojade wieczorem do ikei. Mam nadzieje ze bedzie mniej ludzi niz jutro by bylo. Kupie ta lampe i zobaczylam dwa reczniki muslinowe za 12,99 wielkosci 70x70 wiec tanie a beda idealne do szpitala bo malo miejsca zabiora (mam takie zwykle ale to wydaje mi sie ze taki kapielowy to strasznie duzo miejsca w torbie mi zajmuje, a dla mlodej wiekszy niz te 70x70 nie potrzebny.

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    E tam robi sie tak szybko ze nie ma takiej potrzeby :D

Chyba bede miala biegunke... kurde boli mnie brzuch okresowo, do tego jeszcze mi nie dobrze i wlasnie czuje sie jakbym co chwile musiala do lazienki leciec... Czyli jak zawsze podczas dajacego w kosc okresu... Juz prawie zapomnialam jak to jest..
    ja tak miałam dzien przed porodem takjakby organizm sam chcial sie oczyscic

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    ja tak miałam dzien przed porodem takjakby organizm sam chcial sie oczyscic
    eh lepiej nie :P Jeszcze mloda ma chwile :D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile Ci zostało do donoszonej ciąży?
    jeszcze dwie godizny :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 14:14

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wedlug usg pierwszego 3 tygodnie rowno, wedlug OM 2 tygodnie a wedlug wagi (podobno powyzej 2500g mozna rodzic, jesli waga dziecka nie pochodzi z cukrzycy badz zatrucia ciazowego) to juz moge rodzic, bo mloda 5 dni temu wazyla 2400g, a ostatnio w 10dni przytyla 400g to teraz powinna miec cos kolo 2600g. Jesli brac pod uwage usg III trymestru i termin porodu 22 lutego to za tydzien bym miala donoszona...

ale nie sadze zeby cos sie zadzialo...

ewi0808 lubi tę wiadomość

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde Ciri, to w którym Ty w końcu jestes tygodniu? chodzi mi o ukończone...Bo mi w szpitalu powiedzieli ze ja donoszoną mam za 2 tygodnie. No i Ty też za 2 tygodnie, to kurde nie strasz mnie że tak Ci się poskracało przez tą sól:/

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to witajcie w 35 tygodniu:) robota się u mnie ruszyła. Szafka w kuchni przygotowana na butelki, smoczki, laktator i pojemniki do mrożenia:P od czegos trzeba zacząć:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja liczę według owulacji, a nie OM. czyli początek liczę owulacja plus 2 tygodnie.
    Moja lekarka też uznała, ze taki termin jest najbardziej wiarygodny

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli skoro owulację miałam w 7 dniu cyklu to jestem w 36 tygodniu:) hahaha no dobra....to może zostane przy tym co mam w karcie ciąży:) czyli 35:) plus 1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 16:17

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, zjadłam pierwszego chipsa w ciąży...właściwie to chrupka. Mały zwariował, skopał wątrobę aż miło...Jezu jak mi się nuuuuudziiii jak chcę do pracy!co ja mam robić całe dnie leżąc w łóżku? I to jeszcze z nadopiekuńczym mężem na którego nawet nakrzyczeć się nie da?!?!?!?!

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz zawsze podaje mi tydzien z OM czyli jestem gdzies tak jak Ty 35+2. Nigdy nie patrzyl na termin z pierwszego usg. Ale na ostatniej wizycie mowil ze moge rodzic na samym poczatku lutego.

Boze jak ja sie zle czuje. W koncu wyrzygam wnetrznosci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 16:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bylam w niedziele na IP to tez podalam im termin porodu z usg to powiedzialy ze ich taki nie obchodzi ze ma byc z OM.

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle nie pomyślałabym zeby patrzeć na jakiekolwiek USG bo to zawsze maly ma inaczej. No dlatego sie dziwie co Ty tak daleko a juz donoszona zaraz. No. To według OM to ja jestem w 35+1. Jak w karcie. W ogóle dlatego zdziwiona bylam jak Wy liczycie.ze według owulacji, ze według usg. Myślałam ze wszędzie liczy sie od ostatniej miesiączki...

Komuś ktos liczyl według usg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 16:19

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze na om nie patrza w wielu miejscach tylko na pierwsze usg serduszkowe ze ono jest najbardziej miarodajne bo do konca pierwszego trymestru wszystkie dzieci rosna, rozwijaja sie tak samo potem sie robia odchyly. Na marcowkach wszystkim licza z tego pierwszego usg. U lekarza gdzie robie usg to od razu powiedzial ze jego z ostatniej misiaczki nie obchodzi tylko z pierwszego usg i wedlug tego mam do niego przychodzic na kolejne badania.
    A moj gin i w szpitalu to z OM kaza podawac termin i tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 16:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam ze z Om to takie nie miarodajne. Ja mam ponad tydzien obsuwy,moja ciotka miala 2 tygodnie obsuwy wiec dwa tygodnie szczegolnie na poczatku to robi mega roznice...

Ja od poczatku liczylam z owulacji plus 14 dni i to mniej wiecej z tym pierwszym terminem porodu sie pokrywalo oraz z dwoma kolejnymi badaniami.

Ale teraz chyba musze patrzec na swoja ciaze z OM bo tak patrza w szpitalu na to.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w karcie wpisane z owulacji i to sie idealnie pokrywalo z ust serduszkowym.
    Lekarka stwierdziła ze za dluza rozbieżność jest zeby liczyć z om, bo prawie 2 tygodnie.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Wy się jeszcze nie rozpakowujcie:) kto będzie Nas kopał jak będziemy panikować?

Baronowa dziękuję za rady przeziebieniowe, przyda się!

Dziś dzień dolegliwości mnie jajnik naparza.
    Jeszcze godzina w pracy - marzę o łóżku!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa wlasnie o tym mowie ze rozbierznosc duza a i tak mnie pytaja zawsze z OM.

Magdziulla tak mnie boli dzis wszystko ze ogolnie nie moge usnac. Leze i sraram sie nie myslec. Nic dzis nie zrobilam i ledwo chodze bo bol mi idzie z ledzwi...

Dogadalam sie co do paczki z apteki. Produkt krorego brakuje ma byc w przyszlym tygodniu wiec juz poczdkam na paczke. Maja mi napisac kiedy dokladnie. Dzis albo w poniedzialek ma byc info.

‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ