Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyciri22 wrote:Jesli bedziesz szla na zwolnienie od gina z powodu mdlosci to chyba juz wtedy musi ciazowe wypisac, przy przeziebieniach czy innych chorobach lekarz nie musi...
Moze mdlosci masz od choroby... A jak przeziebienie minie to sie uspokoja. -
Ciri, ja w temacie tej przyprawy. Mówilas ze Twója jest bez cynamonu. A ma goździki i imbir? Bo moja tak a szukam czegos uniwersalnego a u mnie goździki to najwieksza trucizna:) jaka masz ta przyprawę w diecie bezsilnej? Ja mam podlaską ale nie bardzo mi smakuje:( poszukalabym w necie tej Twojej
-
nick nieaktualnyJa to przy silnym przeziebieniu zawsze mam mdlosci
Jak myslicie jak na 3 godziny w zalewe wloze miesko to wystarczy? znalazlam fajny przepis na kurczaczka (cyca) ale nie na ze teraz znalazlam a obiad bedzie dzis kolo 18 to zastanawiam sie czy mu 3 godzinki wystarcza... to niby delikatne mieso....
-
nick nieaktualnyEliza K.vel Picja wrote:Ciri, ja w temacie tej przyprawy. Mówilas ze Twója jest bez cynamonu. A ma goździki i imbir? Bo moja tak a szukam czegos uniwersalnego a u mnie goździki to najwieksza trucizna:) jaka masz ta przyprawę w diecie bezsilnej? Ja mam podlaską ale nie bardzo mi smakuje:( poszukalabym w necie tej Twojej
-
Ja jakimś cudem sie zalapalam na nfz na dwa prenatalne choc nie powinnam bo nie bylo wskazań. Ale mój gin dal skierowanie ze względu na ciaze po stymulacji clo. No i mnie przyjęli choc kręcili nosem:). Program nfz traktuje prenatalne tylko łącznie z USG i pappa. Inaczej jest to zwykle usg po prostu dokładniejsze i rozszerzone o lukanie na te możliwe genetyczne wady. Jak zapiszesz sie na prenatalne to jest to integralna czesc razem z usg. Dostaniesz wyniki z ryzykiem trisomii i zespołu pattaua i innych aberracji które liczone jest w programie po wpisaniu danych z usg plus wynik pappa
-
nick nieaktualnyJa nie robilam. Bo moi obaj lekarze (ten prowadzacy i ten od usg) powiedzieli ze oni proponuja robic tylko jak na usg cos wyjdzie badz jesli jestes zdecydowana ze na pewno chodego dziecka nie urodzisz. U mnie nic na usg nie wyszlo do tego nie jestem w grupie ryzyka wiec nie robilam. Mojej cioci po 35r.z tez powiedzieli ze jesli chca moga jej zrobic ale to dodatkowe nerwy a i tak jesli jest nie bylaby w stanie usunac to odradzaja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 16:28
-
ewi0808 wrote:hej robiłyście test PAPA?
Prywatnie czy na nfz jeśli prywatnie to ile płaciłyście?
Mam dalej mdłości ale po tych kropelkach które Picjia mi poleciła przynajmniej jestem w stanie coś zjeść i tego nie zwymiotować. dzięki Picja)
-
Mnie z kolei bardzo uspokoilo, no i wiedząc czego sie spodziewasz- a zakladajac ze nie usuniesz- masz czas żeby się przygotować. I psychicznie i finansowo i jakimiś specjalistami, szkolami itp. Wolalam wiedzieć niz miec...ze tak powem niespodziankę przy porodzie. Pewnie ze zadne baadanie nie wykryje wszystkiego. Ale miałam czas żeby się oswoić z ewentualna sytuacja...
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Ja bym miala zupelnie odwrotnie. zaczelabym miec watpliwosci potem inne rzeczy... dla mnie psychicznie lepiej nie wiedziec.
-
nick nieaktualnyJa wiem ze zaczelabym sie zastanawiac ze mnie na to nie stac i bym zaczela sie zastanawiac czy nie usunac a wiem ze moglabym to zrobic z powodow finansowych bo nasze panstwo nie pomaga. Wole byc postawiona przed faktem dokonany bo lepiej sobie radze jesli musze cos wymyslic bo jest ciezko niz myslec przyszlosciowo bo to mnie w depresje i w wiele problemow wpedza i popadam w stan ze nie dam rady... A jak sie mnie wrzuci na gleboka wode zawsze jakos potrafie z tego wybrnac
A co do macierzynskiego to ide ale po porodzie. Poniewaz zatrudniam mojego G to zwolnienia nie wykorzystuje i po porodzie skladam o macierzynski. A co?